رویداد های اخیر
تاکید دانش بر حمایت از حقوق اقلیتها در افغانستان
سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری، در نشستی زیر نام «اقلیتهای آسیبپذیر و روند صلح» میگوید که حقوق اساسی شهروندان به ویژه اقلیتها ممکن در روند صلح و پس از آن در معرض خطر قرار بگیرد.
آقای دانش عدم رسیدگی مناسب به مشکلات و حقوق اقلیتها را یکی از چالشها در راستای تطبیق ارزشهای حقوق بشری خوانده و گفته است که بستر حقوقی مناسب برای تامین حقوق اقلیتهای قومی، زبانی و فرهنگی فراهم شده و قانون اساسی تنوع و تکثر قومی، زبانی، فرهنگی و حقوق اقلیتها را به رسمیت شناخته؛ اما تا اکنون به مکلفیتهای دولت در این زمینه به درستی عمل نشده است.
آقای دانش گفته است: "هنوز هم در کشور ما ذهنیت برخی از افراد و حلقات طوری است که اگر از حقوق یک اقلیت و هویت فرهنگی و زبانی صحبت شود، فورا گفته میشود که این سخن مخالف وحدت ملی است؛ در حالی که احترام به هویت و فرهنگ همه اقوام کشور عین وحدت ملی است و موجب تحکیم همبستگی و همدلی میشود."
آقای دانش تاکید میکند که اقلیتهای قومی، زبانی و مذهبی، حق دارند که با حضور نمایندگان شان در روند صلح در جریان گفتگوها قرار داشته باشند.
او افزود: "با وجود این که حکومت و مردم افغانستان از روند صلح به تمام معنا حمایت میکنند، اما اقلیتهای کشور در مورد حقوق شان جدا نگران اند."
در همین حال کمیسیون مستقل حقوق بشر تاکید دارد که نباید صدای اقلیتهای قومی و قربانیان جنگ در روند گفتگوهای صلح نادیده گرفته شود.
نعیم نظری، معاون کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان گفته است:"برای یک صلح پایدار، باید حقوق بشری تمام مردم به ویژه قربانیان، گونهی برابر در روند گفتگوهای صلح در نظر گرفته شود."
سیما سمر، وزیر دولت در امور حقوق بشر، میگوید که تامین حقوق اقلیتها، از مکلفیتهای اساسی دولت است و به هیچ بهانهای نباید نادیده گرفته شود.
خانم سمر گفته است: "توجه خاص و تبعیض مثبت در این رابطه نیاز است که بر زنان و مردم اقلیت ما توجه بیشتر شود. "
از سوی دیگر، اشتراک کنندگان این نشست تاکید کردند که افغانستان سرزمین اقلیتهاست و بدون در نظر گرفتن حقوق اساسی تمام اقلیتها، افغانستان به یک صلح پایدار دست نخواهد یافت.
رویداد های اخیر
بلینکن خواستار لغو فوری محدودیتها بر آموزش و کار زنان در افغانستان شد
انتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده امریکا از امارت اسلامی افغانستان خواسته است تا فوراً محدودیتها بر آموزش و کار زنان را لغو کند.
او در صفحه ایکس خود به مناسبت دوسالگی ممنوعیت آموزش زنان در پوهنتونها و کار زنان در انجوها گفته است که زنان و دختران میتوانند باعث تقویت ثبات و رفاه در افغانستان شوند.
او گفت: «دو سال است که طالبان (امارت اسلامی) زنان و دختران را از پوهنتونها و زنان افغان را از کار در انجوها منع کرده اند. زنان و دختران افغان محور اصلی رسیدن به یک افغانستان با ثبات تر، صلح آمیزتر و مرفه تر هستند. ما از طالبان (امارت اسلامی) میخواهیم که فورا این فرمان ها را لغو کنند.»
وزارت تحصیلات عالی در سال ۱۴۰۱ اعلام کرده بود که زنان و دختران «تا اطلاع ثانوی» نمیتوانند در پوهنتونهای دولتی و خصوصی به تحصیل خود ادامه دهند.
پیش از این، آموزش دختران بالاتر از صنف ششم در مکاتب تعلیق شده بود.
رویداد های اخیر
خلیلزاد: امارت اسلامی از احمد الشرع یاد بگیرد
زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، گفته است که امارت اسلامی در مورد اینکه چگونه به جریان اصلی نظام بین المللی بپیوندد، از احمد الشرع، رهبر هیئت تحریر شام یاد بگیرد.
او در صفحه ایکس خود امروز (شنبه) خاطرنشان کرد که جایزه امریکا برای بازداشت احمد الشرع حذف میشود.
خلیلزاد گفت : «دیگران در شرایط مشابه می توانند از احمد الشرع یاد بگیرند که چگونه به جریان اصلی نظام بین المللی بپیوندند. آیا طالبان (امارت اسلامی) متوجه هستند؟»
احمد الشرع که در حال حاضر عملا رهبری سوریه را در اختیار گرفته، گفته است که تفاوتهای زیادی بین آنها و امارت اسلامی وجود دارد.
او گفته است که جلو آموزش زنان و دختران را نخواهد گرفت، به حقوق اقلیتها احترام میگذارد و یک روند سیاسی همه شمول را به راه میاندازد.
رویداد های اخیر
نماینده امریکا: مردان افغان باید در کنار زنان برای حمایت از آینده امیدبخش کشور شان بایستند
رینا امیری، نماینده ویژه ایالات متحده در امور زنان افغانستان، گفته است که مردان افغان در داخل و خارج باید در کنار همسران، دختران و خواهران خود برای حمایت از آینده امیدبخش کشور شان بایستند.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که قرار است در هفته جاری، ممنوعیت آموزش زنان و دختران افغان در پوهنتونها و کار آنان در انجوها دوساله شود.
امیری در نامهای سرگشاده در ایکس گفت که با سیاستهای تبعیض آمیز جنسیتی، امارت اسلامی زنان و دختران را از حق انتخاب، تحرک، آموزش، معیشت، گفتار و دسترسی به انستیتوتهای طبی نجات دهنده محروم کرده است.
او از جامعه جهانی خواست که در هر گونه تعامل با امارت اسلامی، حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان و دختران را اولویت دهد. وی افزود: «پیشرفت در بهبود روابط دیپلوماتیک و اقتصادی باید به طور معناداری با اقدامات مشخص برای لغو سیاستهای افراطی که زنان و دختران را هدف قرار میدهند، مرتبط باشد.»
امیری همچنین از دولتها، کمککنندگان، مؤسسات اکادمیک و بخش خصوصی خواست تا برای زنان و دختران افغان منابع، تکنالوژی، آموزش، وسایل اشتغال و فرصتهای اقتصادی را فراهم کنند.
امیری گفت: «تا زمانی که رویاهای زنان و دختران افغان کم رنگ باشد، افغانستان در تاریکی خواهد ماند. راه پیش رو طولانی خواهد بود، اما ناامیدی و کناره گیری یک گزینه نیست.»
وی افزود: «جهان در حال سپری کردن آزمایش است. اگر زنان و دختران افغان را نا امید کنیم، زنان و دختران را در همه جا نا امید میکنیم و رسم خطرناکی ایجاد میکنیم که در جاهای دیگر، بسیار فراتر از افغانستان، تکرار خواهد شد.»
این در حالی است که امارت اسلامی بارها گفته است که حقوق زنان و دختران در افغانستان بر اساس شریعت تأمین میباشد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
ورزش5 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد
-
جهان4 روز ago
گزارش: حداقل ۱۰۰ هزار جسد در یک قبر دسته جمعی در سوریه وجود دارد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
قوماندان نیروهای دفاع هستهای روسیه در انفجار مسکو کشته شد