Connect with us

رویداد های اخیر

بن‌بست مذاکرات دوحه شکست

منتشر شده

در

پس از اختلاف‌ها تند و طولانی سرانجام، هییت‌های جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان در دوحه روی چهار مورد به عنوان اساس مذاکرات توافق کرده‌اند. منابع در دوحه می‌گویند، توافق‌نامه امریکا و طالبان، اراده مردم، مراجعه به سازمان ملل در صورت نیاز و تصمیم‌گیری هییت‌های مذاکره کننده، همچون اساس مذاکرات خواهند بود. با این حساب، کارشیوه مذاکرات نهایی می‌شود و طرف‌های مذاکره کننده به رایزنی روی اجندا و مذاکره روی مسایل کلیدی می‌پردازند.

سید سعادت منصور نادری، وزیر دولت در امور صلح می‌گوید که:" ما این چالش‌ها را دست کم نمی گیریم که چقدر می‌تواند سخت باشد. اما دلیل‌های برای ناامید نشدن داریم. با وجود تمام تفاوت‌های ما، جمهوری اسلامی افغانستان متعهد به یک رویکرد مثبت برای صلح است."

هییت‌های مذاکرات دوحه می‌گویند، قرار است توافق بدست آمده در یک اعلامیه مشترک هییت جمهوری و طالبان به گونه رسمی اعلام شود. رییس هییت مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان هم تاکید می‌ورزد که گفت‌وگوها نیازمند زمان بیش‌تر اند و تا این‌جای پر فراز و نشیب بوده است.

معصوم ستانکزی، رییس هییت مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان می‌گوید:" متاسفانه کوتاه فکری طالبان این راه دشوار ساخته است. تداوم گفتگوهای معناداری برای دستیابی به یک دیدگاه مشترک، کوتاه ترین راه برای صلح است. این واقعیت نیاز به صبر، احتیاط و اجماع همگانی دارد."

رییس هییت مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان برای مشوره با رهبری حکومت چند روزی می‌شود که در کابل به سر می‌برد تا تایید نهایی را روی توافق‌ هییت مذاکره کننده جمهوری اسلامی با طالبان بگیرد.

هییت جمهوری خوشبین است که پیشرفت در گفت‌وگوهای دوحه زودتر راه را برای برقراری آتش بس باز کند.

فوزیه کوفی، عضو هییت مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان می‌گوید :" پایان دادن به خشونت‌ها در جریان مذاکرات نخستین پیشنهادی است که بخاطر تامین اعتماد مردم سفارش شده بود. در جریان اخیر، زمانی که گفتگوها آغاز شد، مردم افغانستان گواه افزایش چشم‌گیر خشونت‌ها بودند."

تاکنون روشن نیست که پس از نهایی شدن کارشیوه مذاکرات، هییت ها روی آتش بس به مذاکره می‌پردازند یا هم نوعیت نظام آینده سیاسی، اما پافشاری طالبان بر گفت‌وگو روی ساختار آینده سیاسی است.

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!