رویداد های اخیر
کشته شدن یک عضو کلیدی القاعده در ولایت فراه

ریاست امنیت ملی امروز (سه شنبه ۲۰عقرب) از کشته شدن یک عضو ارشد القاعده برای شبه قاره هند در ولسوالی بکواه ولایت فراه خبر داده است.
در یک خبرنامه امنیت ملی آمده است که محمد حنیف فرزند محمد انور به اسم مستعار عبدالله یکی از رهبران القاعده برای شبه قاره هند که باشنده اصلی شهر کراچی پاکستان میباشد در یک عملیات از قبل پلان شده نیروهای ویژه امنیت ملی کشته شد.
درخبرنامه همچنان آمده است که دراین عملیات دو تن از زنان پاکستانی نیز بازداشت شده اند.
خبرنامه می افزاید که این فرد در ابتدا عضویت گروه طالبان را داشته. بعد از سال ۲۰۱۰ عضویت شبکهی القاعده را نیز کسب کرد و در همین سال، به همکاری مستقیم گروه طالبان وارد ولایت هلمند شد، سپس به کمک طالبان به ولایت فراه انتقال داده شد.
امنیت ملی گفته است که حنیف نیز رابطهی تنگاتنگی با گروه طالبان داشته و در بخشهای تعبیهی مواد انفجاری، ساخت موتربمبها و ساختوساز ماینهای گروه طالبان را کمک و آموزش میداد.
خبرنامه همچنان می افزاید که حنیف مشهور به عبدالله، اقامت ثابتی نداشته و در ولایات هلمند، فراه، نیمروز و آن سوی خط فرضی دیورند رفت و آمد داشته است.
این درحالیست که پیش از این سازمان ملل متحد در گزارشی از روابط طالبان و القاعده سخن گفته بود.
این سازمان در گزارش خود گفته بود که با وجود گفتگوهای صلح، گروه طالبان روابط نزدیک شان با شبکهی القاعده را حفظ کرده است.
در گزارش سازمان ملل متحد، آمده بود که طالبان برای شبکۀ القاعده پناه داده و از آنها محافظت میکنند و در عوض شبکۀ القاعده، گروه طالبان را آموزش و منابع در اختیار آنان قرار میدهد.
بربنیاد این گزارش، کشته شدن عاصم عمر، رهبر شبکۀ القاعده برای شبه قارۀ هند در ولایت هلمند، نشان میدهد که طالبان روابط نزدیک با این شبکه دارد.
سازمان ملل همچنان افزوده است که طالبان در مورد روابط شان با شبکۀ القاعده، از سال ۱۹۹۰ بدینسو، دروغ گفته اند و حضور دهها جنگجوی خارجی دیگر در صفوف این گروه همچنان مبهم است.
این سازمان جهانی همچنان از حضور القاعده و جنگجویان خارجی تحت پشتیبانی و نفوذ طالبان ابراز نگرانی کرده و آنرا یک تهدید جهانی طولانی مدت خوانده بود.
در گزارش همچنین آمده است که با وجود سرکوب گروه داعش در افغانستان، اماهنوز این گروه درافغانستان حضور دارد.
شورای امنیت ملی افغانستان نیز از داشتن روابط طالبان با القاعده سخن زده بودږ
براساس توافقنامه ماه فبروری ایالات متحده امریکا و طالبان که زمینه خروج کامل نیروهای خارجی از افغانستان را فراهم می کند، طالبان تعهد کرده اند که از استفاده القاعده از خاک افغانستان برای تهدید امنیت ایالات متحده امریکا و متحدین اش جلوگیری می کنند.
اما طالبان داشتن هر نوع روابط با شبکه القاعده را رد کرد اند.
رویداد های اخیر
متقی و وزیر دولت در وزارت خارجه قطر درباره افغانستان گفتگو کردند

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه با محمد بن عبدالعزیز الخلیفی، وزیر دولت در امور خارجه قطر در آن کشور دیدار کرده و در مورد وضعیت اخیر سیاسی و بشری افغانستان گفتگو کردهاند.
به گزارش رسانههای قطری، آقای متقی و الخلیفی نیز در مورد تلاشهای بینالمللی و منطقهای برای بهبود وضعیت اقتصادی و بشری و ثبات در افغانستان بحث کردهاند.
در این دیدار، دوطرف نیز بر اهمیت تداوم هماهنگی مشترک برای تقویت تلاشهای صلح و کمک به مردم افغانستان برای امنیت و توسعه پایدار تأکید نمودهاند.
رویداد های اخیر
مانتوروف: حجم انتقال کالاهای تجاری روسیه از طریق افغان-ترانس تا ۱۵میلیون تُن در سال خواهد بود

دنیس مانتوروف، معاون صدراعظم روسیه در نمایشگاهی در ازبکستان گفته است، حجم انتقال کالاهای تجاری مسکو از طریق راه آهن افغان-ترانس بین ۸ تا ۱۵ میلیون تُن در سال خواهد بود که مشمول کود کیمیاوی، نفتوگاز، فلزات آهنی و زغالسنگ میباشد.
مانتوروف در این مورد گفته است: «روسیه و ازبکستان در ماه اپریل سال جاری توافقنامهای را برای تبادل اطلاعات در زمینه توسعه مطالعات امکانسنجی امضا کردند. انتظار میرود که محاسبه حجم پیشبینیشده حملونقل، همچنین برآورد صرفهجویی اقتصادی مسیرهای آینده، در سال آینده تکمیل شود. احتمالاً عمده محمولهها شامل کود کیمیایی، تولیدات نفتی، فلزات آهنی، زغالسنگ سخت و موارد مشابه خواهد بود.»
او افزوده است که سازمانهای حملونقل روسیه و ازبکستان در حال کار روی پروژه ساخت راه آهن افغان-ترانس هستند.
این پروژه شامل بررسی امکانسنجی برای مسیرهای غربی شامل مزارشریف، هرات، دلارام و کندهار و مسیرهای شرقی مشمول ترمذ، نایبآباد، لوگر و خیرلاچی است.
خط آهن افغان-ترانس قرار است اتحادیه اروپا، روسیه، ازبکستان، افغانستان، پاکستان، هند و کشورهای جنوب شرق آسیا را به هم متصل کند.
عبدالهادی فرهنگ، آگاه اقتصادی، گفت: «پروژه افغان-ترانس نه تنها در خصوص پایین آوردن قیمت اموال در افغانستان تاثیر دارد، بلکه در خصوص تجارت و شکوفایی اقتصادی افغانستان نقش اساسی دارد.»
از سویی هم، سرمایهگذاران روسی علاقهمند اند تا با سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیون دالری، یک شرکت پروسس کننده نفت را در ولایت بلخ ایجاد کنند.
هدف از ایجاد این شرکت ایجاد اشتغال، توسعه فرصتهای اقتصادی برای مردم افغانستان و تقویت روابط اقتصادی میان دو کشور عنوان شده است.
رویداد های اخیر
فعالیت تلویزیون «راه فردا» تعلیق شد

وزارت اطلاعات و فرهنگ اعلام کرده که کمیسیون بررسی شکایات و تخطی رسانههای این وزارت، فعالیت تلویزیون «راه فردا» را به حالت تعلیق درآورده است.
براساس اعلامیه این وزارت که امروز (سهشنبه) نشر شده، این تصمیم پس از شکایات پیدرپی خبرنگاران و کارمندان تلویزیون راه فردا مبنی بر اینکه چندین سال است حقوق و امتیازاتشان از سوی اداره این تلویزیون پرداخت نشده، اتخاذ گردیده است.
این وزارت افزوده که کمیسیون بررسی شکایات و تخطی رسانهها چندین بار مسوولان این تلویزیون را برای حل مشکلات فراخوانده و توصیههایی برای پرداخت حقوق و امتیازات کارکنان ارائه کرد که تاکنون هیچگونه رسیدگی از سوی آنها صورت نگرفته است.
وزارت اطلاعات و فرهنگ تصریح نموده که به همین اساس، کمیسیون تصمیم گرفته است تا موضوع را برای رسیدگی نهایی به محکمه ارجاع دهد و بر اساس اصول و قوانین رسانهیی، فعالیت تلویزیون راه فردا را تا صدور حکم محکمه به حالت تعلیق درآورد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
خلیلزاد: محکومیت حمله کشمیر توسط امارت اسلامی «دلگرمکننده» است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
شهباز شریف: پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده ایم
-
جهان2 روز ago
ترمپ از روسیه خواست حملات بالای اوکراین را متوقف کند
-
تجارت4 روز ago
معین وزارت زراعت برای اشتراک در یک نمایشگاه عازم ایران شد
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
اپل میخواهد آیفون را به جای چین در هند تولید کند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
چندین کشته و زخمی در پی برخورد یک موتر به مردم حاضر دریک جشنواره در ونکوور
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مقام پاکستانی: اخراج مهاجرین دارای کارت «پیاوآر» را پس از ۳۰ جون آغاز میکنیم
-
رویداد های اخیر2 روز ago
تبادل زندانیان میان ایران و افغانستان در مرز میلک