اخبار ویژه
اولین گروه سیکهای افغان کشور را ترک میکند
یازده شهروند سیک افغانستان امروز یکشنبه، ۵ اسد، کابل را به قصد دهلی، هند، ترک میکنند.
چهابول سینگ یکی از رهبران سیکها در کابل به اندین اکسپرس گفته است که در میان کسانی که افغانستان را ترک میکنند، نیدان سینگ ساچدیوا کسی که ماه گذشته در ولایت پکتیا اختطاف شده بود و دختر ۱۵ ساله اش که گفته میشود او نیز اخیرا پس از ربوده شدن، از سوی پولیس نجات داده شده است، میباشند.
چهابول سینگ گفته است: "ما ویزای شش ماهه برای یازده نفر به شمول نیدان سینگ دریافت کرده ام. نیدان سینگ هنوز هم از شکنجه ای که در دوران اسارت متحمل شده بهبود پیدا نکرده است."
آقای سینگ افزوده است: "خانواده دو برادر که در ماه مارچ در کابل کشته شدند نیز افغانستان را ترک خواهند کرد. دختر یکی از آنان اخیرا از سوی افراد که قصد ازدواج اجباری با وی را داشتند نجات داده شده است."
این در حالی است که در ماه مارچ یک گوردوارای آنان در کابل از سوی گروه داعش مورد حمله قرار گرفت که در نتیجه ۲۵ سیک جان باختند.
از آن زمان نگرانی ها در مورد امنیت این گروه اقلیت در افغانستان به ویژه با توجه به مذاکرات پیش بینی شده بین دولت افغانستان و طالبان در مورد توافق صلح احتمالی افزایش یافته است.
این اقدام روز یکشنبه شهروندان سیک در پی فرستادن درخواستی به امیت شاه وزیر امور داخله هند مبنی بر ترک فوری افغانستان صورت گرفته است.
این درخواست در پی شیوع کرونا و توقف پروازهای بین المللی از پیگیری باز مانده بود.
اما در اوایل این ماه، اتحادیه جهانی سیک ها نیز از سیکها و هندوهای افغانستان اعلام حمایت کردند.
در دهه ۱۹۸۰ میلادی بیش از ۸۰ هزار سیک و هندو در افغانستان زندگی میکردند که پس از اشغال افغانستان توسط شوری سابق در سال ۱۹۹۲ اکثر آنان افغانستان را ترک کردند.
شماری نیز پس از سقوط رژیم طالبان دوباره به وطن برگشتند تا شاید اوضاع دوباره به حالت عادی برگردد.
با آنکه افغانستان آنان را به برگشت به کشور ترغیب کرده است، اما در سال های پسین این اقلیت مذهبی از سوی گروه داعش مورد حمله قرار گرفته است. هم اکنون کمتر از ۷۰۰ سیک در کشور زندگی میکنند.
اخبار ویژه
برنامه جهانی غذا: مجبوریم کمک غذایی به دو میلیون افغان نیازمند را قطع کنیم
برنامه جهانی غذا میگوید به دلیل کاهش شدید بودجه، مجبور شده توزیع جیره غذایی را برای دو میلیون نفر دیگر در افغانستان در ماه روان قطع کند.
این سازمان در ماههای گذشته نیز به همین دلیل، پیوسته کمک غذایی به میلیونها افراد نیازمند در افغانستان را کاهش داده است.
سخنگوی برنامه جهانی غذا گفته است عملیات کمک این سازمان در افغانستان با یک میلیارد دالر کسری بودجه مواجه است.
با کاهش بیشتر بودجه، اکنون این نهاد کمکرسان، کمک غذایی خود به ده میلیون افغان را متوقف کرده است.
سازمان ملل، عدم تمایل کشورهای تمویل کننده برای کمک به افغانستان، محدودیتها بر کار وتحصیل دختران و زنان خوانده شده و ظاهراً دلیل دخالت امارت اسلامی در کمکهای بشری را از دلایل دیگر قطع این کمکها عنوان کرده است.
اخبار ویژه
قوماندان گروه واگنر در سقوط طیاره جان باخت
جت شخصی متعلق به «پریگوژین» قوماندان گروه نظامی خصوصی واگنر در نزدیکی مسکو سقوط کرد.
به نقل از خبرگزاری تاس، شامگاه چهارشنبه، جت شخصی متعلق به پریگوژین، قوماندان واگنرها در نزدیکی مسکو سقوط کرد که در نتیجه آن، ۱۰ نفر جان باختند.
ولادیمیر روگوف، یکی از اعضای اداره منطقهای زاپوروژیا گفت که افراد نزدیک به پریگوژین، مرگ او و دیمیتری اوتکین بنیانگذار گروه واگنر را تأیید کردند.
اداره هوانوردی ملکی روسیه اعلام کرد که پریگوژین، قوماندان گروه نظامی خصوصی واگنر در فهرست مسافران طیارهی شخصی بود که در شمال مسکو سقوط کرد.
وبسایت نظامی ریبار گزارش داد که اطلاعات درباره حضور قوماندانان واگنر در میان مسافران طیارهی سقوط کرده در شمال مسکو هنوز تایید نشده است.
وبسایت روسی ریدووکا نوشته است که:«ممکن است پریگوژین فقط به دلایل امنیتی نام خود را به عنوان مسافر در طیاره ثبت کرده و سوار طیارهی دیگری شده باشد.
وزارت وضعیت اضطراری روسیه اعلام کرد که اجساد 8 مسافر طیارهی سقوط کرده در شمال مسکو پیدا شد.
برخی از رسانههای روسیه گزارش دادند که احتمالا یوگنی پریگوژین در یک طیارهی دوم حضور دارد که در مسکو فرود آمده است.
مطابق با ویدیوهای منتشر شده در فضای مجازی، یک طیارهی امبرائر متعلق به پریگوژین در ولایت تور و در ۱۵ کیلومتری میدان هوایی نظامی خوتیلوو سقوط کرده است.
گفته میشود که این طیاره حامل ۳ خدمه و ۷ مسافر بوده است.
در همین حال، شبکه بیبیسی مدعی شد رییس واگنرها در حادثه سقوط هواپیما جان باخته است.
اخبار ساحوی
عمران خان، صدر اعظم پیشین پاکستان بازداشت شد
پولیس پاکستان روز شنبه عمران خان، صدر اعظم سابق این کشور را در خانه اش در شهر لاهور در شرق این کشور دستگیر کرد. این دومین بار است که رهبر مخالفان در سال جاری بازداشت میشود.
به گزارش اسوشیتدپرس، اوایل روز شنبه، محکمه خان را در یک قضیه اختفای دارایی مجرم شناخته و حکم حبس را صادر کرد که ممکن باعث منع فعالیتهای سیاسی او شود. محکمه اسلام آباد پس از محکوم کردن عمران خان، حکم بازداشت را صادر و پولیس در لاهور به سرعت او را از خانه اش به پایتخت پاکستان منتقل کرد.
این یک ضربه تازه به تلاش خان برای بازگشت به قدرت است. از زمان برکناری وی از قدرت در یک رأی عدم اعتماد در پارلمان در اپریل ۲۰۲۰، خان با بیش از ۱۵۰ قضیه حقوقی، از جمله چندین مورد اتهام فساد، تروریزم و تحریک مردم به خشونت در اعتراضات مرگبار در ماه می مواجه شده است. طی این اعتراضات، حامیان خان به اموال دولتی و نظامی در سراسر کشور حمله کردند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
یک مقام ارشد امریکا میگوید برنامه راکتی پاکستان «تهدیدی در حال ظهور» است
-
جهان4 روز ago
دستکم ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی طی درگیریها در اوکراین کشته شدهاند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزیر خارجه امریکا با اشاره به حاکمان کنونی سوریه گفته است که آنان از افغانستان درس بگیرند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
در حملات اسرائيل بر غزه ۲۰ تن جان باختند