Connect with us

رویداد های اخیر

حکومت از آوردن اصلاحات در قانون رسانه‌ها صرف نظر کرد

منتشر شده

در

محمد اشرف غنی رییس جمهوری کشور از اصلاحات پیشنهادی در قانون رسانه ها که ماه گذشته به مجلس معرفی شده بود، صرف نظر کرده است.

این اقدام پس از آن صورت گرفته است که رسانه ها نسبت به تغییرات پیشنهادی که خبر نگاران را مجبور به فاش منابع خود میکرده و به دولت اجازه میداد که گزارش های خبری را سانسور کند، اعتراض کردند.

مرکز خبرنگاران افغانستان از این اقدام رییس جمهوری استقبال کرده است.

این اقدام رییس جمهوری پس از اعتراض سازمان های پشتیبان رسانه ها و خبر نگاران در ماه گذشته صورت گرفته است. آنها یک نامه ای سرگشاده ای به دولت ارسال کردند و خواستار صرف نظر از این اصلاحات شدند.

در میان تعدیلات دیگر، این طرح خبرنگاران را مجبور میکرد تا منابع خبرش را در اختیار نهاد های حکومتی به شمول ارگان های امنیتی قرار دهند.

این طرح هم چنان حقوق رسانه ها و خبرنگاران و استقلالیت رادیو تلویزیون ملی افغانستان را تحت شعاع قرار میداد. همچنین به حکومت اجازه سانسور خبر پیش از نشر و نظارت حکومت از نهادهای رسانه یی را افزایش میداد.

بر اساس این طرح در صورت نبود شفافیت در منابع مالی جواز فعالیت یک رسانه سلب میشد.

این طرح پس از معرفی به مجلس نمایندگان از سوی نهادهای رسانه ایی با انتقادهای گسترده ای مواجه شد.

در پرتو این، حکومت یک هیات دوازده نفری را برای بازنگری این طرح گماشت. پس از چندین نشست این هیات علیه تعدیلات در قانون رسانه ها رای دادند.

احمد قریشی مدیر نهاد خبرنگاران افغان میگوید:"ما از تصمیم کمیته فنی مبنی بر رای منفی علیه این اصلاحیه و تعهد دولت مبنی بر اینکه این ابتکار عمل جلوتر نخواهد رفت، استقبال می کنیم."

آقای قریشی افزوده است: "در شرایطی که دولت در حال آماده شدن برای مذاکرات صلح با گروه طالبان است، هر گونه اصلاحیه در قانون رسانه ها می تواند عواقب جدی برای آزادی رسانه ها در افغانستان به همراه داشته باشد و بر ناامنی و حملات فزاینده ای که رسانه ها و خبرنگاران را تحت تاثیر قرار می دهد."

قانون فعلی رسانه ها در سال ۲۰۱۶ میلادی تصویب شد و دارای ۵۴ ماده است. اصلاحات پیشنهادی مغایر با مواد ۷، ۳۴ ، ۱۲۰ و ۱۲۲ قانون اساسی افغانستان بوده است.

در ماده ۳۴ام قانون اساسی آمده است: "آزادی بیان از تعرض مصون است. هر افغان حق دارد فکر خود را به وسیله‌ی گفتار، نوشته، تصویر و یا وسایل دیگر، با رعایت احکام مندرج این قانون اساسی اظهار نماید. هر افغان حق دارد مطابق به احکام قانون، به طبع و نشر مطالب، بدون ارایه‌ی قبلی آن به مقامات دولتی، بپردازد. احکام مربوط به مطابع، رادیو و تلویزیون، نشر مطبوعات و سایر وسایل ارتباط جمعی توسط قانون تنظیم می‌گردد."

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!