Connect with us

رویداد های اخیر

گفتگوی خلیلزاد و وزیران کشورهای آسیای میانه در مورد صلح افغانستان

منتشر شده

در

زلمی خلیلزاد فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان با وزیران خارجه کشورهای آسیای میانه در مورد روند صلح افغانستان گفتگو کرده است.

آقای خلیلزاد در یک سلسله تویتی گفته است: " آدام بولر - مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه بین المللی ایالات متحده (DFC) - و من ملاقات‌های خوبی در تاشکند داشتیم. روز را با وزیر خارجه کاملوف و نماینده ویژه ارگاشیف آغاز نمودیم و سپس با وزرای خارجه که متباقی C5+1  را تشکیل می‌دهند (تاجیکستان، ترکمنستان، قزاقستان، جمهوری قرقیز) یکجا شدیم."

فرستاده ویژه امریکا گفته استه که در این دیدارهاف "ما انکشافات اخیر روند صلح، نقش مُهمی را که آسیای میانه ایفا نموده و در پی صلح به آن ادامه خواهد داد را به بحث گرفتیم؛ و اینکه چگونه از صلح همراه با توسعه‌ی اتصال منطقه‌يی، تجارت و انکشاف فایده خواهند برداشت."

 

آقای خلیلزاد افزوده است: " شرکت سرمایه گذاری توسعه بین المللی ایالات متحده (DFC) آماده‌ی سرمایه گذاری در آینده‌ی منطقه است."

 

در همین حال زلمی خلیلزاد گفته است که ایالات متحده همکاری و کمک  C5+1را ستایش می‌کند، "ما نیاز خواهیم داشت که با آغاز مذاکرات بین الافغانی، مشترکاً برای ترویج و تشویق یک تفاهم سیاسی کار کنیم. کار برای هدف مشترک استقامت اقتصادی، اتصال منطقه‌یی و همبستگی حالا آغاز می‌شود."

وی تاکید کرده است: "یک افغانستان باثبات و مرفه برای صلح،‌ امنیت و رفاه در آسیای میانه مُهم است؛ یک آسیای میانه‌ی مشتکل از دولت های بااقتدار و مستقل که مشترکاً با افغانستان برای اتصال با آسیای جنوبی کار کنند به نفع منطقه و ایالات متحده است."

آقای خلیلزاد گفته است: "ما در مورد سرمایه گذاری در هر یک کشور و فرصت های فرامرزی بحث نمودیم. ما همچنان در مورد چگونگی یک صندوق جمعی انکشاف منطقه کاوش نمودیم."

از سوی هم وزارت خارجه ازبیکستان در تویتی گفته است در نشست وزرای خارجه کشورهای آسیای میانه با مایک پومپیو در مورد همکاری‌های منطقه ای، امنیت، اقتصاد پایدار، مبارزه با کووید-۱۹، روند صلح افغانستان و مشکلات دریای اورال صحبت شده است.

C5+1 متشکل از پنج کشور آسیای میانه و امریکا است که برای گفتگو و بستر تلاش مشترک برای مقابله با چالش های مشترک این کشورها شکل گرفته است.#

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!