رویداد های اخیر
خلیلزاد و جامعه جهانی حمله بر کارمندان کمیسیون حقوق بشر را محکوم کردند
زلمی خلیلزاد فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان حمله بر کارمندان کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان را محکوم کرده و آنرا عمل «غیر انسانی» عنوان کرده است.
آقای خلیلزاد گفته در تویتی گفته است: "قتل هدفمند فاطمه خلیل و جاوید فولادی، دو افغانی که زندگی خود را وقف تامین حقوق بشر کرده اند، یک اقدام غیر انسانی است. ما این حمله هراس افگنانه را به شدیدترین الفاظ محکوم میکنیم."
به گفته وی: "کسانی که مخالف صلح هستند، آتش جنگ را افروخته و آزرو دارند که به سرعت شعلهی آن گسترش پیدا کند."
The targeted killing of Fatima Khalil and Jawid Folad today, two Afghans dedicated to the cause of fundamental human rights, is an anti-human act. We condemn this terrorist attack in the strongest possible terms.
— U.S. Special Representative Zalmay Khalilzad (@US4AfghanPeace) June 28, 2020
فاطمه خلیل، همکار فنی و هماهنگکننده تمویلکنندگان کمیسیون حقوق بشر و جاوید فولاد، راننده او صبح روز گذشته در حالیکه به طرف دفتر کار خود در حرکت بودند، در چهارراهی بتخاک مربوط ناحیه دوازدهم شهر کابل هدف ماین مغناطیسی قرار گرفتند.
آقای خلیلزاد گفته است: "من شخصا آنها (قربانیان) را نمیشناسم. من می فهمم که فاطمه یک جوان شجاع بود که عمیقا به حقوق بشر برای تمام مردم افغانستان حقوق متعهد بود. جاوید نیز کارمند دایمی کمیسیون حقوق بشر افغانستان بود که نقش مهم خود را انجام میداد."
تا هنوز فرد و یا گروهی مسوولیت این حمله را به عهده نگرفته است. طالبان نیز در اعلامیه ای دست داشتن این گروه در حمله را رد کرده است.
این حمله در داخل و خارج کشور محکوم شده است.
رییس جمهور غنی روز گذشته ضمن محکوم کردن این «حملهی هراس افگنی» به نهاد های امنیتی دستور داده است که این رویداد را به صورت همه جانبه بررسی کند.
عبدالله عبدالله رییس شورای عالی مصالحه ملی این حمله را محکوم کرده است، "من از مقامها میخواهم که حملات پی هم را جدی بگیرند و تلاش کنند تا از غیرنظامیان محافظت و علیه هراس افگنی مبارزه کنند."
در همین حال کمیسیون حقوق بشر نیز از حکومت خواسته است که عاملان این حمله را به پنجه قانون بگذارد.
در اعلامیه این نهاد آمده است: " تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است و عامل/عاملان هنوز شناسایی نشدهاند. افراد مسوول باید پس از تحقیقات، شناسایی و به جرم ارتکاب این جنایت هولناک محاکمه شوند."
راس ویلسن شارژدافیر سفارت امریکا در کابل گفته که این حمله غیر قابل قبول است.
The attack today on the AIHRC is unacceptable. I offer my deepest condolences to the victims, families, and the @AfghanistanIHRC community for their loss.
— Chargé d’Affaires Ross Wilson (@USAmbKabul) June 27, 2020
آقای ویلسن گفته است: "ما از تمام کسانی که افغانستان را دوست دارند، می خواهیم تا این چرخه خشونت و مرگ را بشکنند، به مصونیت و تحقیر چنین حملات علیه کسانی که از حقوق بشر و آزادی دفاع می کنند، پایان دهند، و برای صلح تلاش کنند."
از سوی هم یوناما گفته است که این حمله هیچ توجیهی ندارد و به طور فوری بررسی شود و عاملان آن باید حساب ده باشند.
UNAMA condemns the killing today in #Kabul of two @AfghanistanIHRC staff members in IED blast. There can be no justification for attacks against human rights defenders. Immediate investigation needed with perpetrators held to account. #Afghanistan pic.twitter.com/apA60RsJw1
— UNAMA News (@UNAMAnews) June 27, 2020
رویداد های اخیر
ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانهها نباید وجود داشته باشد
معین سیاسی وزارت امور خارجه میگوید که رسانهها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آنها وجود نداشته باشد.
شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانهها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانهها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانههای کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.
آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانهها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»
ستانکزی افزوده است، دیدگاهها نسبت به رسانههای کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانهها خودداری کند و بگذارد رسانهها با دست باز فعالیت کنند.
از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانهها در پیش نگرفتهاند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.
اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانهها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.
این سمینار در حالی برگزار میشود که رسانهها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیتها در چارچوب منافع ملی و ارزشهای اسلامی میدانند.
رویداد های اخیر
قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد
د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.
این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.
حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»
در همین حال، شماری از سرمایگذاران از امارت اسلامی میخواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.
برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.
رویداد های اخیر
څار: روز جهانی مهاجران
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
ورزش3 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم
-
رویداد های اخیر5 روز ago
شورای امنیت ملل متحد ماموریت کمیته نظارت بر تحریمها علیه امارت اسلامی را تمدید کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکا: بی عدالتیها علیه زنان افغان، مساوات در سطح جهان را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مقامهای چین و تاجیکستان درباره افغانستان گفتگو کردند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد