تجارت
امریکا روی برنامههایی برای پس از توافق صلح در افغانستان کار میکند

آمریکا برنامه ریزی روی برنامههای پس از توافق صلح برای افغانستان را آغاز کرده است.
برخی از دیپلماتهای کشور به آریانانیوز میگویند که واشنگتن میخواهد به کمکهایش به افغانستان پس از توافق احتمالی صلح با طالبان ادامه دهد و برنامههای تازهی انکشافی، زیربنایی، اشتغالزایی و اقتصادی را به اجرا بگذارد.
شکریه بارکزی، سفیر پیشین افغانستان در ناروی گفته است: “چگونگی زمینه ی کاریابی برای جنگجویان طالب نه تنها در صفوف قوای مسلح بلکه استخدام آنها در پروژههای ملی و بینالمللی اقتصادی بخشی از برنامههایی است که جامعه جهانی دوست دارد در افغانستان سرمایهگذاری کند و ببینید که طالبان جز از روند بازسازی باشند.”
در همین حال ۱۱۴ میلیارد افغانی پول بودجه ملی امسال در بخش انکشافی و عملیاتی افغانستان را شکل میدهد؛ بیشتر کمکهای جهانی در بخش انکشافی و ۸.۱۴ میلیارد آن هم کمکهای ایالات متحده است.
دولت افغانستان برای رفتن به نشست ژینو در اواخر نوامبر امسال آمادگی میگیرد؛ تا هم کمک بیشتر مالی جهان را بدست آورد و هم میزان کمکها را برای سالهای آینده روشن سازد.
شمروزخان مسجدی، سخنگوی وزارت مالیه میگوید: “ما تلاش داریم که همه ساله کمکها بیشتر را جلب کنیم. بخاطر چندین سال آینده روی یک کنفرانس جهانی در ۲۰۲۰ کار می شود، فعلا کارها جریان دارد. در ماه نوامبر کنفرانس که برگزار شد، تعهدات کشورهای تمویل کننده بیشتر معلوم خواهد شد.”
وزارت دولت در امور صلح هم میگوید، روی برنامههای پیش، جریان و پسا توافق صلح با طالبان مطالعاتی را روی نیازمندیهای کشور انجام داده است.
ناجیه انوری، سخنگوی وزارت دولت در امور صلح میگوید: “متناسب با پیشرفت روند و شرایط به وجود آمده از آن، در هماهنگی با تمام نهادها و ساختارهای مرتبط با روند صلح اقدامات را روی دست میگیرد.”
پس از توافق صلح، پرداختن به برنامههای زیربنایی و اشتغالزایی به ویژه در مناطق زیر حاکمیت طالبان که در محرومیت بوده اند، و بیرون ساختن افغانستان از وابستگی اقتصادی یک نیاز جدی پنداشته میشود.
شبیر بشیری، رییس شورای عالی صنایع، معادن و سرمایهگذاری میگوید: “عمدهترین مشکل افغانستان وابستگی اقتصادی کشور است که باید در راستای کاهش وابستگی اقتصادی کار صورت بگیرد و قوتهای داخل تقویت شود.”
در بند آخر توافقنامه صلح امریکا و طالبان هم آمده که ایالات متحده کوشش میکند برای بازسازی افغانستان با دولت جدید افغانستان همکاری اقتصادی داشته باشد و در امور کاری آن دخالت نکند.
از سوی دیگر شماری از تحلیلیگران اقتصادی و نماینده ارشد بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان نگران اقتصاد افغانستان پسا جنگ اند و آنان از کشور های کمک کننده می خواهند که کمک های مالی و نظامی شان را تا برپایی یک نیروی منظم نظامی در افغانستان ادامه دهند.
به باور شماری از آگاهان با نزدیک شدن گفتگوهای میان افغانان و به تفاهم رسیدن حکومت با گروه طالبان ممکن روایت نبرد بیش از دو دهه افغانستان به پایان برسد اما تحلیلگران اقتصادی و سیاسی در انستیتیوت نبرد جدید از اوضاع پسا جنگ افغانستان نیز نگرانی های دارند و افغانستان را حتی پس از رسیدن به صلح نیز نیازمند کمک های دراز مدت مالی و اقتصادی کشورهای کمک کننده می دانند.
دنکن واکر استاد اقتصاد در دانشگاه نظامی امریکا میگوید: “کشورهای مانند افغانستان که در آن چندین دهه جنگ جریان داشته باشد مطمینا به یک مدت طولانی حتی پس از ختم جنگ نیز به کمک و ایجاد زیر ساخت ها در بخش های مختلف نیازمند خواهد بود”.
با این حال همه در انتظار آغاز گفتگو های میان افغانان است؛ گفتگویی که ممکن جنگ دو دهه حکومت افغانستان با طالبان را به پایان برساند.
تجارت
تجارت افغانستان با هند در سال ۱۴۰۳ به ۸۹۰ میلیون دالر رسیده است
عبدالسلام جواد، سخنگوی این وزارت، گفت که صادرات افغانستان به هند در این مدت به ۶۲۷ میلیون دالر رسیده، در حالیکه میزان واردات از هند ۲۶۳ میلیون دالر بوده است.

وزارت صنعت و تجارت اعلام کرد که میزان تجارت افغانستان با هند در سال ۱۴۰۳ به ۸۹۰ میلیون دالر رسیده است، که بخش اعظم آن را صادرات افغانستان تشکیل میدهد.
عبدالسلام جواد، سخنگوی این وزارت، گفت که صادرات افغانستان به هند در این مدت به ۶۲۷ میلیون دالر رسیده، در حالیکه میزان واردات از هند ۲۶۳ میلیون دالر بوده است.
به گفتهٔ آقای جواد، اقلام عمدهٔ صادراتی افغانستان به هند شامل انجیر خشک، هینگ (انغوزه)، تخم هینگ، زعفران، کشمش، زیره و بادام میباشند؛ محصولاتی که در بازارهای هند به دلیل کیفیت بالا و ویژگیهای خاص، از جایگاه ویژهای برخوردارند.
هند همچنان یکی از شرکای مهم تجاری منطقهای برای افغانستان باقی مانده و آمار تجارت میان دو کشور نشاندهندهٔ تقاضای مداوم برای کالاهای افغانستان، علیرغم چالشهای ژئوپولیتیکی و لوجستیکی است.
تجارت
یک تاجر افغان ۱۲میلیون دالر روی استخراج معادن آهن پنجشیر سرمایهگذاری میکند

سیف الدين لټون، سخنگوی مقام ولایت پنجشیر میگوید که یک تاجر افغان آمادگی دارد تا با سرمایهگذاری میان ۳ تا ۱۲ میلیون دالر، به گونه معیاری و فنی، معادن آهن این ولایت را استخراج کند.
به گفته آقای لټون این تاجر در معدن آهنی که در مساحت ۲۲ کیلومتر مربع در ولسوالی پریان تثبیت شده، سرمایهگذاری خواهد کرد.
به گفته وی، قرارداد این پروژه از سوی ریاست اقتصادی ریاستالوزرا امارت اسلامی افغانستان تایید شدهاست.
این تاجر علاوه بر استخراج، پروسس و بستهبندی آهن را نیز در داخل ولایت انجام میدهد تا ارزش افزوده بیشتری ایجاد شود.
آقای لټون تصریح کرد که در مرحله نخست، این شرکت طی شش ماه برنامه اکتشافی ذخایر را آغاز میکند و در این مدت برای حدود ۵۰۰ نفر زمینه اشتغال فراهم خواهد شد. پس از تکمیل این مرحله، کار رسمی استخراج آغاز میشود.
تجارت
معین وزارت زراعت برای اشتراک در یک نمایشگاه عازم ایران شد

صدراعظم عثمانی، معین وزارت زراعت، آبیاری و مالداری به منظور اشتراک در هفتمین نمایشگاه بینالمللی توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران تحت عنوان «ایران اکسپو» به آن کشور سفر کرد.
این نمایشگاه روز دوشنبه آغاز و به مدت پنج روز ادامه مییابد. قرار است مقامات بلندپایه و تاجران بیش از صد کشور جهان در این نمایشگاه اشتراک کنند.
معین وزارت زراعت ابراز امیدواری کرده است که این سفر زمینهساز رشد تعاملات تجارتی و جذب سرمایهگذاریهای بیشتر در کشور گردد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
خلیلزاد: محکومیت حمله کشمیر توسط امارت اسلامی «دلگرمکننده» است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
شهباز شریف: پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده ایم
-
جهان2 روز ago
ترمپ از روسیه خواست حملات بالای اوکراین را متوقف کند
-
تجارت4 روز ago
معین وزارت زراعت برای اشتراک در یک نمایشگاه عازم ایران شد
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
اپل میخواهد آیفون را به جای چین در هند تولید کند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
چندین کشته و زخمی در پی برخورد یک موتر به مردم حاضر دریک جشنواره در ونکوور
-
رویداد های اخیر2 روز ago
تبادل زندانیان میان ایران و افغانستان در مرز میلک
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مقام پاکستانی: اخراج مهاجرین دارای کارت «پیاوآر» را پس از ۳۰ جون آغاز میکنیم