رویداد های اخیر
بیش از ۸ میلیون کودک افغان نیازمند کمک های بشردوستانه اند

نهاد بین الملی حمایت از کودکان میگوید که قبل از شیوع کرونا رقم کودکان نیازمند در افغانستان ۵ میلیون بود، در حالیکه از آغاز سال ۲۰۲۰ تاکنون، در این رقم حدود ۳ میلیون افزایش آمده است.
دفتر بین الملی حمایت از کودکان میگوید که شیوع ویروس کرونا، کودکان نیازمند کمک های بشردوستانه را افزایش داده است.
مریم عطایی، سخنگوی نهاد حمایت از کودکان، چنین می گوید:” با شیوع کووید-۱۹ در افغانستان از هر ده کودک، ۴ کودک نیازمند کمک های بشر دوستانه هستند. با اضافه اینکه در جریان سال ۲۰۲۰ بیش از ۵ میلیون کودک نیازمند کمک های بشر دوستانه بودند؛ با آمدن کرونا این رقم به ۸،۱۲ میلیون کودک می رسد.”
ازینرو، دفتر بین الملی حمایت از کودکان خواهان توجه جدی دولت افغانستان و جامعه جهانی در این مورد است.
اما وزارت کار امور اجتماعی با رد این رقم میگوید که نزدیک به ۶ میلیون کودک آسیب پذیر در افغانستان وجود دارد و در فصل ویروس کرونا هم تدابیر ویژه برای جمع آوری کودکان روی جاده داشته است.
غلام حیدر جیلانی، معیین امور اجتماعی وزارت کار، گفت: “ما تصمیم داریم در فصل کرونا کودکان روی جاده را به کودکستان های که رخصت هستند جمع کنیم و یا هم اگر بتوانیم اینها را دوباره با خانواده هایشان مدغم بسازیم، و تلاش ما این است که برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا اینها را جمع آوری کنیم.”
ویروس کرونا تهدید ویژه برای کودکان کارگر و زباله گرد افغان که از صبح تا شام روی جاده ها در پی نان سرگردان اند، متوجه ساخته است.
ارقام ارائه شده این اطفال از سوی وزارت کار و دفتر سازمان ملل در افغانستان، قرار ذیل است:
بیش از ۶ میلیون کودک آسیب پذیر در کشور وجود دارد که از این میان ۳،۷ میلیون کودک از تحصیل به دور اند؛ بیش از ۲ میلیون کودک کارگر وجود دارد که ۱،۲ میلیون آن کار شاقه انجام می دهند؛ بیش از ۱۰۰ هزار کودک معلول اند و بیش از ۱۰۰ هزار کودک دیگر یتیم و بی سرپرست میباشند.
از سوی هم در آغاز سال روان، مدیر کل اجتماعی شهرداری تهران، از تهیه فهرستی از کودکان کارگر افغان خبر داد که قرار است به افغانستان برگردانده شوند؛ به علت اینکه این کودکان می توانند موجب بیشتر شیوع ویروس کرونا در تهران شوند.
رویداد های اخیر
متقی و وزیر دولت در وزارت خارجه قطر درباره افغانستان گفتگو کردند

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه با محمد بن عبدالعزیز الخلیفی، وزیر دولت در امور خارجه قطر در آن کشور دیدار کرده و در مورد وضعیت اخیر سیاسی و بشری افغانستان گفتگو کردهاند.
به گزارش رسانههای قطری، آقای متقی و الخلیفی نیز در مورد تلاشهای بینالمللی و منطقهای برای بهبود وضعیت اقتصادی و بشری و ثبات در افغانستان بحث کردهاند.
در این دیدار، دوطرف نیز بر اهمیت تداوم هماهنگی مشترک برای تقویت تلاشهای صلح و کمک به مردم افغانستان برای امنیت و توسعه پایدار تأکید نمودهاند.
رویداد های اخیر
مانتوروف: حجم انتقال کالاهای تجاری روسیه از طریق افغان-ترانس تا ۱۵میلیون تُن در سال خواهد بود

دنیس مانتوروف، معاون صدراعظم روسیه در نمایشگاهی در ازبکستان گفته است، حجم انتقال کالاهای تجاری مسکو از طریق راه آهن افغان-ترانس بین ۸ تا ۱۵ میلیون تُن در سال خواهد بود که مشمول کود کیمیاوی، نفتوگاز، فلزات آهنی و زغالسنگ میباشد.
مانتوروف در این مورد گفته است: «روسیه و ازبکستان در ماه اپریل سال جاری توافقنامهای را برای تبادل اطلاعات در زمینه توسعه مطالعات امکانسنجی امضا کردند. انتظار میرود که محاسبه حجم پیشبینیشده حملونقل، همچنین برآورد صرفهجویی اقتصادی مسیرهای آینده، در سال آینده تکمیل شود. احتمالاً عمده محمولهها شامل کود کیمیایی، تولیدات نفتی، فلزات آهنی، زغالسنگ سخت و موارد مشابه خواهد بود.»
او افزوده است که سازمانهای حملونقل روسیه و ازبکستان در حال کار روی پروژه ساخت راه آهن افغان-ترانس هستند.
این پروژه شامل بررسی امکانسنجی برای مسیرهای غربی شامل مزارشریف، هرات، دلارام و کندهار و مسیرهای شرقی مشمول ترمذ، نایبآباد، لوگر و خیرلاچی است.
خط آهن افغان-ترانس قرار است اتحادیه اروپا، روسیه، ازبکستان، افغانستان، پاکستان، هند و کشورهای جنوب شرق آسیا را به هم متصل کند.
عبدالهادی فرهنگ، آگاه اقتصادی، گفت: «پروژه افغان-ترانس نه تنها در خصوص پایین آوردن قیمت اموال در افغانستان تاثیر دارد، بلکه در خصوص تجارت و شکوفایی اقتصادی افغانستان نقش اساسی دارد.»
از سویی هم، سرمایهگذاران روسی علاقهمند اند تا با سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیون دالری، یک شرکت پروسس کننده نفت را در ولایت بلخ ایجاد کنند.
هدف از ایجاد این شرکت ایجاد اشتغال، توسعه فرصتهای اقتصادی برای مردم افغانستان و تقویت روابط اقتصادی میان دو کشور عنوان شده است.
رویداد های اخیر
فعالیت تلویزیون «راه فردا» تعلیق شد

وزارت اطلاعات و فرهنگ اعلام کرده که کمیسیون بررسی شکایات و تخطی رسانههای این وزارت، فعالیت تلویزیون «راه فردا» را به حالت تعلیق درآورده است.
براساس اعلامیه این وزارت که امروز (سهشنبه) نشر شده، این تصمیم پس از شکایات پیدرپی خبرنگاران و کارمندان تلویزیون راه فردا مبنی بر اینکه چندین سال است حقوق و امتیازاتشان از سوی اداره این تلویزیون پرداخت نشده، اتخاذ گردیده است.
این وزارت افزوده که کمیسیون بررسی شکایات و تخطی رسانهها چندین بار مسوولان این تلویزیون را برای حل مشکلات فراخوانده و توصیههایی برای پرداخت حقوق و امتیازات کارکنان ارائه کرد که تاکنون هیچگونه رسیدگی از سوی آنها صورت نگرفته است.
وزارت اطلاعات و فرهنگ تصریح نموده که به همین اساس، کمیسیون تصمیم گرفته است تا موضوع را برای رسیدگی نهایی به محکمه ارجاع دهد و بر اساس اصول و قوانین رسانهیی، فعالیت تلویزیون راه فردا را تا صدور حکم محکمه به حالت تعلیق درآورد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
خلیلزاد: محکومیت حمله کشمیر توسط امارت اسلامی «دلگرمکننده» است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
شهباز شریف: پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده ایم
-
جهان2 روز ago
ترمپ از روسیه خواست حملات بالای اوکراین را متوقف کند
-
تجارت3 روز ago
معین وزارت زراعت برای اشتراک در یک نمایشگاه عازم ایران شد
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
اپل میخواهد آیفون را به جای چین در هند تولید کند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
چندین کشته و زخمی در پی برخورد یک موتر به مردم حاضر دریک جشنواره در ونکوور
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مقام پاکستانی: اخراج مهاجرین دارای کارت «پیاوآر» را پس از ۳۰ جون آغاز میکنیم
-
رویداد های اخیر1 روز ago
تبادل زندانیان میان ایران و افغانستان در مرز میلک