جهان
یاس و چشم پوشی از حقایق هرگز صلح به ارمغان نمی آورد
یک مقام پیشین وزارت دفاع آمریکا گفته است که دچار شدن به ناامیدی و چشم پوشی از حقایق برای رسیدن به صلح درافغانستان، یک پیش زمینه خطرناک ایجاد می کند.
مایکل روبین، نویسنده پُر آوازه آمریکایی و یکی از مقامات اسبق وزارت دفاع آمریکا، در تازه ترین مقاله ی تحلیلی اش اذعان داشته است که نادیده گرفتن اعمال تروریستی به بهانه های این و آن و نیز وادار نمودن سایر کشور ها به مذاکرات (با طالبان) از سوی خلیلزاد، هرگز صلح نخواهد آورد؛ بلکه سبب جنگ و خونریزی بیشتر در منطقه خواهد شد.
وی درین تحلیل اش می نویسد: "از زمانی که زلمی خلیلزاد و نمایندگان طالبان توافق نامه را امضا کرده اند، خشونت ها فقط افزایش یافته است."
وی همچنان نوشته است: "برای خلیلزاد برائت دادن طالبان از حملات بر مراسم تشییع جنازه در ننگرهار و بر یک زایشگاه در کابل، باید چون نوشیدن پیاله زهر بوده باشد."
به گفته وی، مقامات افغانستان می گویند که آنها شواهد قانع کننده ای در دست دارند که نشان می دهد طالبان مسئول حملات بر تشییع جنازه و زایشگاه هستند؛ در حالیکه خلیلزاد از همه طرفها می خواهد تا حرف وی را، قبل از اتمام تحقیقات، باور بکنند.
آقای روبین معتقد است که این فرستاده ی آمریکا به منظور حفظ حیثیت توافق نامه ای که با طالبان امضاء کرده است، ناعادلانه عمل می کند.
او می گوید: "هرگز مذاکره با دشمن کار بدی نیست، اما اگر یک طرف به دنبال صلح باشد و طرف دیگر به دیپلماسی به عنوان یک استراتیژی جنگ نگاه کند، این چنین مذاکرات موفقیت نخواهد یافت."
به گفته ی وی؛ وقتی حرف از امنیت یک ملت باشد، خیال پردازی مجاز نیست و این محض یک فریب است.
وی تاکید می کند که خواسته های خلیلزاد برای مذاکره با چنین گروهی که معتقد است "هندوها و سایر مسلمانان غیر اهل سنت، مستحق مرگ هستند"، می تواند بقیه سیاست های ضد تروریزم ایالات متحده را صدمه برساند.
به باور آقای روبین،به همین شدتی که خلیلزاد خواهان به موفقیت رسانیدن توافق صلح است، همانطور طالبان سعی می کنند تا این توافق را به شکست مواجه سازند.
“Desperation for Afghanistan peace deal creates dangerous precedent” (my latest for @dcexaminer ) https://t.co/o9uB08SxDY @AEIfdp #Afghanistan #Taliban @US4AfghanPeace
— Michael Rubin (@mrubin1971) May 16, 2020
جهان
رویدار ترافیکی مرگبار در برازیل جان ۳۰ نفر را گرفت
رئیس جمهور برازیل در واکنش به این حادثه در پیامی در حساب ایکس خود نوشت: «من عمیقا عزادارم و دعای خود را به خانوادههای بیش از ۳۰ قربانی این حادثه تقدیم میکنم و برای بازماندگان این فاجعه وحشتناک دعا میکنم.»
سازمان آتشنشانی ایالت باهیا در بیانیهای اعلام کرد که در اثر برخورد یک بس با ۴۵ سرنشین با یک لاری که از سائوپائولو به سمت این ایالت در حرکت بود، ۳۸ نفر از جمله راننده بس جان خود را از دست دادند.
به گزارش رویترز، در بیانیه سازمان آتشنشانی ایالت باهیا آمده است: این بس پس از برخورد با لاری دچار حریق شده و وضعیت سایر سرنشینان آن که به یک شفاخانه محلی منتقل شدهاند نیز وخیم اعلام شده است.
بیانیه سازمان آتشنشانی ایالت باهیا میافزاید: در جریان این تصادف سه سرنشین یک موتر تیزرفتار نیز که پس از برخورد موتر آنها با لاری در زیر آن محبوس شده بودند به طرز معجزهآسایی از این حادثه جان سالم به در بردند و راننده لاری هم متواری شده است.
در ادامه بیانیه سازمان آتشنشانی ایالت باهیا، آمده است: با توجه به گزارشهای متفاوتی که از اظهارات شاهدان جمعآوری شده است، تحقیقات صحی قانونی علت اصلی وقوع این حادثه را تعیین خواهد کرد.
لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا رئیس جمهور برازیل در واکنش به این حادثه در پیامی در حساب ایکس خود نوشت: «من عمیقا عزادارم و دعای خود را به خانوادههای بیش از ۳۰ قربانی این حادثه تقدیم میکنم و برای بازماندگان این فاجعه وحشتناک دعا میکنم.»
رئیس جمهور برازیل همچنین از آمادگی دولت این کشور برای ارائه هرگونه کمک مورد نیاز به زخمیان این حادثه خبر داد.
جهان
دستکم ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی طی درگیریها در اوکراین کشته شدهاند
سخنگوی پنتاگون در اوایل هفته جاری بدون اعلام رقمی دقیق گفت که سربازان کوریای شمالی در جنگ روسیه و اوکراین کشته شدهاند.
به نقل از رویترز یک نماینده پارلمان کوریای جنوبی اعلام کرده است که حداقل ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی مستقر در روسیه در جنگ با نیروهای اوکراینی در منطقه کورسک کشته و هزار سرباز دیگر زخمی شدهاند.
لی سئونگ-کیون، نماینده پارلمان این کشور به خبرنگاران گفت که این تلفات به دلیل عدم تجربه نیروهای کوریای شمالی در جنگ با طیارههای بدون سرنشین و ناآشنایی با جنگ در زمینهای باز بوده است.
این نماینده پارلمان کوریای جنوبی اعلام کرد که گزارشهایی از آمادهسازی برای استقرار نیروهای اضافی وجود دارد و ممکن است کیم جونگ-اون، رهبر کوریای شمالی، نظارت بر دورههای آموزشی این نیروها را بر عهده بگیرد.
آقای لی همچنین گفته است: «در اردوی روسیه، گزارشهایی از نارضایتی منتشر شده که نشان میدهد نیروهای کوریای شمالی به دلیل نداشتن دانش کافی درباره طیاره های بدون سرنشین، بیشتر بار اضافی هستند تا یک نیروی کمکی.»
اولین گزارشها از تلفات کوریای شمالی اوایل این هفته منتشر شد. در ماه اکتوبر مشخص شد که کوریای شمالی ۱۰ هزار نیرو برای کمک به روسیه اعزام کرده است.
سخنگوی پنتاگون در اوایل هفته جاری بدون اعلام رقمی دقیق گفت که سربازان کوریای شمالی در جنگ روسیه و اوکراین کشته شدهاند.
پس از آن یک مقام ناشناس امریکایی اظهار داشت که «چند صد نفر» کشته یا زخمی شدهاند.
گفته میشود نیروهای کوریای شمالی، که هیچکدام تجربه جنگ ندارند، چند هفته اول حضور خود در روسیه را در دورههای آموزشی و نقشهای پشتیبانی سپری کردهاند.
تلفات احتمالی نیروهای کوریای شمالی در منطقه کورسک روسیه رخ داده است.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین شب گذشته اعلام کرد که روسیه شروع به استفاده از «تعداد قابل توجهی» از نیروهای کوریای شمالی در حملات خود در کورسک کرده است.
نه روسیه و نه کوریای شمالی تاکنون استقرار این نیروها را تأیید نکردهاند. با این حال، روز پنجشنبه، بیانیهای از سوی کوریای شمالی که توسط خبرگزاری رسمی این کشورمنتشر شد، اعلام کرد که اتحاد این کشور با مسکو در حال «بازداشتن ایالات متحده و غرب از گسترش نفوذ بدخواهانه آنها» است.
جهان
ناتو مسوولیت هماهنگی کمکهای نظامی به اوکراین را برعهده میگیرد
به نقل از گزارش، قصر سفید در تلاش است تا پیش از شروع رسمی دور دوم ریاست جمهوری ترمپ، کمکهای نظامی بیشتری به کییف ارسال کند.
پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) مسوولیت هماهنگی کمکهای نظامی به اوکراین را که قبلاً واشنگتن داشت، برعهده گرفته است.
خبرگزاری رویترز روز سهشنبه (۱۷ دسامبر)، گزارش داده که این اقدام نقش مستقیم به ناتو در جنگ اوکراین میدهد.
براساس گزارش، این اقدام برای حفظ حمایتهای نظامی از اوکراین انجام شده تا پس از آغاز دور دوم ریاست جمهوری، دونالد ترمپ در ماه جنوری سال پیشرو ضربه نبیند.
مقر هماهنگی کمکهای نظامی ناتو، پایگاه امریکا در شهر «ویسبادن» آلمان انتخاب شده است.
پیش از این، گروه «رَماشتاین» متشکل از ائتلاف ۵۰ کشور به رهبری امریکا مسوولیت هماهنگی کمکهای نظامی به اوکراین را برعهده داشت.
به نقل از گزارش، قصر سفید در تلاش است تا پیش از شروع رسمی دور دوم ریاست جمهوری ترمپ، کمکهای نظامی بیشتری به کییف ارسال کند.
با این حال، در گزارش آمده است که این اقدام ممکن تأثیر زیادی بر جنگ اوکراین نداشته باشد.
دونالد ترمپ، رییس جهمور منتخب امریکا، پیش از این در جریان کمپاینهای انتخاباتی خود از میزان کمکهای نظامی واشنگتن به کییف انتقاد کرده، وعده داده بود که پس از پیروزی به جنگ اوکراین پایان خواهد داد.
او در دور نخست ریاست جمهوری خود تهدید کرده بود که از پیمان نظامی ناتو خارج میشود.
ترمپ از اعضای ناتو خواسته بود که سه درصد از تولیدات ناخالص داخلی خود را به این پیمان اختصاص دهند.
پیمان نظامی ناتو ۳۱ عضو دارد که امریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، ترکیه و ایتالیا از اعضای برجسته این سازمان نظامی هستند.
از سوی دیگر روسیه افزایش کمکهای نظامی غرب به اوکراین را محکوم کرده و آن را در خطر یک جنگ گستردهتر میداند.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
یک مقام ارشد امریکا میگوید برنامه راکتی پاکستان «تهدیدی در حال ظهور» است
-
جهان4 روز ago
دستکم ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی طی درگیریها در اوکراین کشته شدهاند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر خارجه امریکا با اشاره به حاکمان کنونی سوریه گفته است که آنان از افغانستان درس بگیرند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
در حملات اسرائيل بر غزه ۲۰ تن جان باختند