Connect with us

جهان

بیش از ۷ میلیون کودک در افغانستان در معرض خطر گرسنگی قرار دارند

منتشر شده

در

به اساس یک گزارش سازمان بین المللی حمایه اطفال، که به تاریخ ۱ مئی منتشر گردیده، بیش از ۷ میلیون کودک در معرض خطر گرسنگی به دلیل افرایش قمیت مواد غدایی به خاطر بسته بودن شهر ها در آستانه ی کووید-۱۹، قرار دارند.

در حالیکه کودکان روزانه به غدا های مقوی و مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با کرونا نیاز دارند، قمیت مواد اولیه به علت بسته بودن شهر ها بلند رفته است و این وضعیت پروسه تغدیه را برای خانواده ها سخت تر می کند.

طبق این گزارش، سوم حصه ی نفوس کشور، که ۷.۳ میلیون کودک شامل آن اند، در ماه های اپریل و مئی، با کمبود مواد غدایی مواجه شده اند.

با اشاره به یافته های برنامه غذایی چهان، درین گزارش آمده است که تنها در ماه گذشته ۲۳ در صد نرخ آرد و روغن در شهر های بزرگ افغانستان افزایش یافته است – عرضه اندک و تقاضا بیشتر است – تنها قمیت برنج و بوره ۷ تا ۱۲ در صد افزایش یافته است.

با افزایش قیمت مواد خوراکی در بازار ها، وضعیت مالی خانواده ها و کارگران روز مزد پایین آمده. بخش بزرگی از نیروی کار افغانستان به سکتور غیررسمی متکی است و هیچ مصئونیت کاری وجود ندارد.

قبل از بحران جهانی کوید-۱۹ نیز تعداد کودکان نیازمند به کمک های بشردوستانه به ۵.۲۶ میلیون می رسید که جنگ، افغانستان را بدترین مکانی برای کودکان ساحته است.

درین گزارش نگاشته شده است که تازه ترین گزارش در مورد تغذیه نشان می دهد که در حدود دو میلیون کودک زیر سن ۵ سال از گرسنگی شدید رنج می برد. 

یافته ها نشان می دهد که تاثیرات ناشی از بسته بودن شهرها همراه با ضعیف ترین سیستم بهداشتی افغانستان برای هر ۱۰۰۰ نفر، صفر اعشاریه سه داکتر قابل دسترس است، یعنی خیلی مشکل است که به کودکان سوء تغذيه و سایر کودکان بیمار رسیدگی صورت گیرد.

درین گزارش، زندگی یکتن از اطفال افغان بنام مصطفی ۱۳ ساله، چنین حکایت شده است:

"ما در خانه غدا نداریم. از سه وقت غدا در روز ما فقط به یک و یا دو  وقت دسترسی داریم. مادرم کوشش می کند که  برای ما غدا آماده کند. او قالین می بافد اما حالا بازار ها بسته است، نمی تواند قالین را به فروش برساند. او فقط برای ما نان خشک و چای آماده می کند. خواهران و برادارنم از مادرم غدای خوب می خواهند، اما مادرم نمی تواند فراهم کند. بسیار سخت است که زنده بمانیم."

تیموتی بیشپ، رییس بخش افغانستان دفتر بین المللی حمایه اطفال، چنین می گوید: "ما عمیقاً نگران استیم که این  بیماری همه گیر منجر به فاجعه کامل گرسنگی، بیماری و مرگ در افغانستان خواهد شد، مگر اینکه دنیا همین اکنون اقدام کند تا کودکان آسیب پذیر و خانواده های آنها به اندازه کافی غذا بخورند، به ویژه در مناطق دور افتاده و فقیرنشین ."

او افزوده است که وضعیت نامعلوم کودید-۱۹ بیشتر از خانواده ها را نگران ساخته است، مردم نگران مواد غدایی برای کودکان شان استند معلوم نیست که این وضعیت تا چی وقت دوام خواهد کرد.

آقای بیشپ علاوه نمود: "در ضمن کودکان که تغذیه روزانه خود را از دست می دهند در معرض خطر بیشتر بیماری ها قرار می گیرند. در موارد شدید، کمبود غذا حتی ممکن است بر رشد جسمی و روحی کودک تأثیر بگذارد و پیامدهای مخربی برای بقیه زندگی شان به همراه داشته باشد."

به گفته ی او، تاثیر بیماری همه گیر کرونان بالای بیشتر افغان ها نخواهد بود، گرسنگی به علت بسته بودن شهر به خاطر جلوگیری از شیوع کرونا که عرضه کننده ها با مشکل مواجه می سازد، زندگی مردم را بیشتر تهدید می کند، ما با خطرات جدی مواجه می شویم کودکان با خطر مرگ و میر از اثر گرسنگی مواجه اند.

او گفت: "ما از جامعه بین المللی می خواهیم برای رساندن مواد غدایی برای خانواده های فقیر، آسیب دیده، کودکان، و زنان باردار در مناطق دور افتاده، هر چه عاجل تر اقدام نمایند تا از خطرات سوء تغذیه و بیماری ها دیگر جلوگیری شود."

بیشپ از حکومت افغانستان نیز در راستای مهیا سازی غذا برای مردم در آستانه ی قیود و محدودیت های برخاسته از ویروس کرونا، جداً تقاضا نموده گفته است: "از حکومت افغانستان می خواهم که برای تسهیل بخشیدن این پروسه همکاری نمایند."

در پایان گزارش از نقل قول آقای بیشپ چنین نگاشته شده است: "کودکان افغان به حد کافی رنج کشیده اند. اکثر آنها به جز از جنگ، دیگر چیزی نمی دانند. ما اجازه نمی دهیم کووید-۱۹ آینده آنها را تلف کند."

جهان

دست‌کم ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی طی درگیری‌ها در اوکراین کشته شده‌اند

سخنگوی پنتاگون در اوایل هفته جاری بدون اعلام رقمی دقیق گفت که سربازان کوریای شمالی در جنگ روسیه و اوکراین کشته شده‌اند.

Published

on

به نقل از رویترز یک نماینده پارلمان کوریای جنوبی ‌اعلام کرده است که حداقل ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی مستقر در روسیه در جنگ با نیروهای اوکراینی در منطقه کورسک کشته و هزار سرباز دیگر زخمی شده‌اند.

لی سئونگ-کیون، نماینده پارلمان این کشور به خبرنگاران گفت که این تلفات به دلیل عدم تجربه نیروهای کوریای شمالی در جنگ با طیاره‌های بدون سرنشین و ناآشنایی با جنگ در زمین‌های باز بوده است.

این نماینده پارلمان کوریای جنوبی اعلام کرد که گزارش‌هایی از آماده‌سازی برای استقرار نیروهای اضافی وجود دارد و ممکن است کیم جونگ-اون، رهبر کوریای شمالی، نظارت بر دوره‌های آموزشی این نیروها را بر عهده بگیرد.

آقای لی همچنین گفته است: «در اردوی روسیه، گزارش‌هایی از نارضایتی منتشر شده که نشان می‌دهد نیروهای کوریای شمالی به دلیل نداشتن دانش کافی درباره طیاره های بدون سرنشین، بیشتر بار اضافی هستند تا یک نیروی کمکی.»

اولین گزارش‌ها از تلفات کوریای شمالی اوایل این هفته منتشر شد. در ماه اکتوبر مشخص شد که کوریای شمالی ۱۰ هزار نیرو برای کمک به روسیه اعزام کرده است.

سخنگوی پنتاگون در اوایل هفته جاری بدون اعلام رقمی دقیق گفت که سربازان کوریای شمالی در جنگ روسیه و اوکراین کشته شده‌اند.

پس از آن یک مقام ناشناس امریکایی اظهار داشت که «چند صد نفر» کشته یا زخمی شده‌اند.

گفته می‌شود نیروهای کوریای شمالی، که هیچ‌کدام تجربه جنگ ندارند، چند هفته اول حضور خود در روسیه را در دوره‌های آموزشی و نقش‌های پشتیبانی سپری کرده‌اند.

تلفات احتمالی نیروهای کوریای شمالی در منطقه کورسک روسیه رخ داده است.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین شب گذشته اعلام کرد که روسیه شروع به استفاده از «تعداد قابل توجهی» از نیروهای کوریای شمالی در حملات خود در کورسک کرده است.

نه روسیه و نه کوریای شمالی تاکنون استقرار این نیروها را تأیید نکرده‌اند. با این حال، روز پنج‌شنبه، بیانیه‌ای از سوی کوریای شمالی که توسط خبرگزاری رسمی این کشورمنتشر شد، اعلام کرد که اتحاد این کشور با مسکو در حال «بازداشتن ایالات متحده و غرب از گسترش نفوذ بدخواهانه آن‌ها» است.

Continue Reading

جهان

ناتو مسوولیت هماهنگی کمک‌های نظامی به اوکراین را برعهده می‌گیرد

به نقل از گزارش، قصر سفید در تلاش است تا پیش از شروع رسمی دور دوم ریاست ‌جمهوری ترمپ، کمک‌های نظامی بیش‌تری به کی‌یف ارسال کند.

Published

on

پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) مسوولیت هماهنگی کمک‌های نظامی به اوکراین را که قبلاً واشنگتن داشت، برعهده گرفته است.

خبرگزاری رویترز روز سه‌شنبه (۱۷ دسامبر)، گزارش داده که این اقدام نقش مستقیم به ناتو در جنگ اوکراین می‌دهد.

براساس گزارش، این اقدام برای حفظ حمایت‌های نظامی از اوکراین انجام شده تا پس از آغاز دور دوم ریاست ‌جمهوری، دونالد ترمپ در ماه جنوری سال پیش‌رو ضربه نبیند.

مقر هماهنگی کمک‌های نظامی ناتو، پایگاه امریکا در شهر «ویسبادن» آلمان انتخاب شده است.

پیش از این، گروه «رَم‌اشتاین» متشکل از ائتلاف ۵۰ کشور به رهبری امریکا مسوولیت هماهنگی کمک‌های نظامی به اوکراین را برعهده داشت.

به نقل از گزارش، قصر سفید در تلاش است تا پیش از شروع رسمی دور دوم ریاست ‌جمهوری ترمپ، کمک‌های نظامی بیش‌تری به کی‌یف ارسال کند.

با این ‌حال، در گزارش آمده است که این اقدام ممکن تأثیر زیادی بر جنگ اوکراین نداشته باشد.

دونالد ترمپ، رییس جهمور منتخب امریکا، پیش از این در جریان کمپاین‌های انتخاباتی‌ خود از میزان کمک‌های نظامی واشنگتن به کی‌یف انتقاد کرده، وعده داده بود که پس از پیروزی به جنگ اوکراین پایان خواهد داد.

او در دور نخست ریاست جمهوری خود تهدید کرده بود که از پیمان نظامی ناتو خارج می‌شود.

ترمپ از اعضای ناتو خواسته بود که سه درصد از تولیدات ناخالص داخلی خود را به این پیمان اختصاص دهند.

پیمان نظامی ناتو ۳۱ عضو دارد که امریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، ترکیه و ایتالیا از اعضای برجسته‌ این سازمان نظامی هستند.

از سوی دیگر روسیه افزایش کمک‌های نظامی غرب به اوکراین را محکوم کرده و آن را در خطر یک جنگ گسترده‌تر می‌داند.

Continue Reading

جهان

گزارش: حداقل ۱۰۰ هزار جسد در یک قبر دسته جمعی در سوریه وجود دارد

Published

on

رئیس یک سازمان سوری مستقر در امریکا اعلام کرده که یک قبر دسته جمعی در خارج از دمشق حاوی اجساد دست کم ۱۰۰ هزار نفر است که توسط حکومت بشار الاسد، رئیس جمهور مخلوع سوریه کشته شده اند.

معاذ مصطفی در مصاحبه تلیفونی با رویترز از دمشق گفت که این گور دسته جمعی در منطقه القطیفه در ۴۰ کیلومتری شهر دمشق، یکی از پنج گور دسته جمعی است که طی چند سال کشف کرده است.

مصطفی، رئیس گروه ویژه حالات اضطراری سوریه، گفت که گورهای دسته جمعی دیگری هم وجود دارند و قربانیان نه تنها سوری‌ها بلکه شهروندان امریکایی، بریتانیایی و دیگر کشورها نیز هستند.

بربنیاد گزارش‌ها، صدها هزار سوری از سال ۲۰۱۱ زمانی که سرکوب تظاهرات علیه حکومت اش منجر به جنگ داخلی شد، کشته شده اند.

بشار الاسد و پدرش حافظ الاسد، که قبل از او به عنوان رئیس جمهور کار کرده بود و در سال ۲۰۰۰ درگذشت، توسط سوری ها، گروه های حقوق بشر و دیگر دولت ها متهم به قتل های گسترده بدون محاکمه، از جمله اعدام های دسته جمعی در زندان‌های بدنام این کشور هستند.

اسد بارها نقض حقوق بشر توسط حکومت اش را رد کرده و مخالفان خود را افراط گرا خوانده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!