خبرهای تازه
دانش: طرح کاهش خشونت فرار از صلح پایدار است
محمد سرور دانش معاون دوم رییس جمهوری طرح «کاهش خشونت» در روند صلح افغانستان را فرار از صلح و فریب افغان ها و جامعه جهانی عنوان کرده است.
آقای دانش که در محفل «رونمایی استراتیژی محافظت از مدافعین حقوق بشر» که از سوی سازمان عفو بین الملل پیش از چاشت امروز یکشنبه، ۲۹ جدی در کابل برگزار شده بود، صجبت میکرد گفت که این طرح مبهم و نوعی فرار از صلح و فریب مردم و جامعه جهانی است.
معاون رییس جمهوری گفت: "ممکن است با چنین توجیهاتی از طرف گروه طالبان و حامیان آنها، جانب ایالات متحده حاضر شود سند توافقنامه صلح را امضا کند. اما این برای مردم افغانستان که طرف اصلی قضیه است، هیچ مشکلی را حل نخواهد کرد."
آقای دانش همچنان با اشاره به پیشرفت های مذاکرات صلح بین گروه طالبان و نماینده ویژه آمریکا گفت: "ما به عنوان دولت و ملت افغانستان بدون شک از برقراری صلح استقبال می کنیم و تامین امنیت پایدار و خاتمه جنگ خانمانسوز از آرزوهای دیرینه مردم ما است."
وی اما در رابطه به میکانیزم مذاکرات صلح و فضای مناسب برای این مذاکرات تصریح کرد که تا شروع "مذاکره مستقیم بین الافغانی با محوریت حکومت افغانستان" و آغاز "آتش بس سرتاسری"، "هیچ اعتمادی بین دو طرف و هیچ امیدی برای آینده پدید نخواهد آمد."
سرور دانش افزود که تا کنون در مذاکرات صلح هم حکومت و هم مردم به شمول نهادهای مدنی، احزاب سیاسی و گروه های قومی در حاشیه قرار گرفته اند و در چنین وضعیتی تحقق صلح امکان پذیر نیست.
وی در رابطه به محتوای توافقنامه صلح نیز گفت که صلحی مورد قبول مردم افغانستان است که همه جوانب، از جنگ دست کشیده و با مشارکت در قدرت از طریق میکانیزم های دیموکراتیک و قانونی، فضای زندگی سیاسی مسالمت آمیز را برای مردم افغانستان فراهم نمایند.
وی از اصل جمهوریت و حقوق شهروندی و صیانت از حقوق بشر در راس همه اصول اساسی و ارزش هایی مردم افغانستان است یاد کرده و گفته است: "انتخابات، آزادی بیان، آزادی رسانه ها و احترام به حقوق زنان و اقلیت ها جز اصول اولیه حقوق بشری افراد است که نباید نادیده گرفته شود."
معاون رییس جمهور تاکید کرد که توافق بر نظام امارتی یا هر نوع نظامی که از آن صدای پای دیکتاتوری و استبداد شنیده شود و جمهوریت و حقوق بشری افراد را نقض کند، نه تنها صلح را به ارمغان نمی آورد بلکه جنگ را با نام و عنوان دیگری در افغانستان تشدید خواهد کرد.
تکنالوژی
بنیاد بیات اپلیکیشن “من و کودکم” را برای اطفال افغان منتشر کرد
بنیاد بیات (www.bayatfoundation.org)، بزرگترین نهاد خیریه در افغانستان و همچنان عضو گروه بیات (www.bayat-group.com) در ادامه ارتقاء سطح زندگی افغانها که هدف اساسی آن میباشد، ابتکار تازهای را زیر نام رشد در دوران طفولیت راه اندازی کرده است. هدف این برنامه افزایش سطح آگاهی درمورد اهمیت سالهای آغازین یک کودک و همچنان توانمند سازی والدین و اولیاء است تا اینکه به کودکان شان بهترین آغاز در زندگی را فراهم کنند.
این ابتکار که اپلیکشین "من و کودکم" نام دارد والدین و اولیاء را الهام میبخشد تا با اطفال شان تعامل بیشتر و با کیفیت تر داشته باشند و رفتار شان را با برجسته سازی افعال مطلوب و مجاز مانند بازی "میبینمت" که از نگاه علم ثابت شده است که تاثیر بزرگی بر رشد یک کودک میگذارد، اصلاح کنند.
فاطمه لیا بیات، رییس اجرایی بنیاد بیات گفت:"اطفال از همان آغاز زندگی شان نیاز به مراقبت و پرورش و تربیت شوخی آمیزش دارند تا اینکه به رشد مغزی و قابلیت شان در آینده کمک شود. هدف "من وکودکم" فراهم سازی معلوماتی برای والدین و اولیاء افغان است که کودکان در سالهای آغازین گرانبهای شان به آن نیاز دارند. علم نشان میدهد که این همان لحظات کوچک ارتباط و اختلاط مخصوصا درهنگام سخت ترین شرایط است که تغییر را به میان میآورد.”
این اپلیکیشن بطور رایگان در هر دو زبان دری و پشتو در سیستمهای عامل آیاواس (IOS) و اندروید در دسترس قرار دارد و ازآن میشود حتی در موبایلهای قدیمی و با تکنالوژی پایین تر کار گرفت. بخش زیادی از معلومات اساسی همچنان در شبکههای اجتماعی، اس ام اس، رادیو، تلویزیون و رسانههای چاپی و دیجیتلی در دسترس قرار میگیرد.
داکتر احسانالله بیات، یکی از بنیان گذاران بنیاد بیات گفت:"هر طفل افغان، صرفنظر از اینکه در کجا زندگی میکند، حق بهترین آغاز زندگی را دارد."
او افزود:"آموزش از دیر زمانی به این سو برای بنیاد بیات یک اولویت بوده است و اپلیکیشن "من وکودکم" والدین و اولیاء را آگاه و توانمند میسازد که به اطفال شان کمک کنند تا به ظرفیت کامل شان برسند مخصوصا در جوامعی که سطح آگاهی از اهمیت رشد اوان طفولیت پایین است و یا اینکه دسترسی به چنین معلومات محدود است. این اپلیکیشن معلومات قابل دسترس بطور آسان را که مناسب شیوه زندگی افغانهاست برای آنها فراهم میسازد."
محتویات "من و کودکم" مبتنی بر تحلیلهای عمیق انسان شناسی، نورمهای جهانی تربیت و جامعه، نقش جنسیتها و والدین و همچنان مبتنی بر عوامل مشخص مذهبی، فرهنگی و محیطی افغانستان است. بنیاد بیات در شراکت با بنیاد مایندروی آسترالیا و در همکاری با مرکز مغزی و ذهنی پوهنتون سیدنی کار کرده است تا اطمینان حاصل کند که پیشرفته ترین علم اعصاب و شیوههای تربیت فرزندان با عنعنات افغانستان یکجا شده محیطی را ایجاد کند که به هر طفل کمک کند تا به قابلیت اعظمی شناختی و احساسیاش برسد.
معلومات در مورد بنیاد بیات:
نهاد خیریه بنیاد بیات مستقر در ایالات متحده امریکا از سال ۲۰۰۵ به اینسو در بخش ارتقاء رفاه و آسایش مردم افغانستان کار کرده است. بنیانگذاران و رییسان این بنیاد احسانالله بیات و فاطمه بیات اند و این بنیاد به ۳۰۰ پروژه ارتقاء سطح زندگی جوانان، زنان، فقرا و سالمندان افغانستان کرده است. این پروژهها شامل اعمار ۱۴ زایشگاه که تا حال سه میلیون مادر و نوزاد را تداوی کرده است میباشد.
این پروژهها همچنان شامل اعمار مراکز جدید و زیرساختهای پایدار در مناطق نیازمند و ارتقاء برنامههای صحی، آموزشی، اقتصادی و فرهنگی میباشد. احسانالله بیات در کنار ابتکار خیریهاش شرکت افغان بیسیم را در سال ۲۰۰۲ بنیان گذاشت، شرکتی که برای نخستین بار در افغانستان خدمات مخابراتی بیسیم جی اس ام (GSM) و انترنت را فراهم کرد. او بعد از مدتی شبکه رادیو و تلویزیون آریانا که شامل رادیو آریانا (۹۳.۵ اف ام) میباشد را تاسیس کرد.
برای اطلاعات بیشتر با ایمیل آدرس ذیل به تماس شوید:
info@bayatfoundation.org
اخبار ساحوی
فرمانده پیشین پولیس ولسوالی تیوره غور در شهر هرات کشته شد
حبیب الرحمن ملک زاده فرمانده پیشین پولیس ولسوالی تیوره ولایت غور صبح امروز در مرکز شهر هرات ترور شده است.
نزدیکان آقای ملک زاده می گویند او در دروازه خانه اش در ناحیه اول شهر هرات هدف گلوله قرار گرفته و جان باخته است.
ثابت هروی مسوول مطبوعاتی استخبارات هرات با تایید این رویداد میگوید که مهاجمان دو نفر بودند و پس حمله بالای آقای ملکزاده از محل فرار کرده اند.
تا هنوز فرد و یا گروهی مسولیت این حمله را به عهده نگرفته است.
خبرهای تازه
وزارت داخله: نزدیک به ۶۰۰ زندانی رها شده طالبان در میدان جنگ دیده شده اند
وزارت امور داخله امروز (سه شنبه ۲۰عقرب) به آریانا نیوز گفته است که حدود ۶۰۰ زندانی طالب پس از رهایی در میدان جنگ دیده شده اند.
به گفته این وزارت بیشتر این زندانیان پس از رفتن به میدان جنگ کشته شده اند.
این وزارت همچنان گفته است که طالبان با تغیر رویکرد، حملات شان را افزایش داده اند.
طالبان تاکنون دراین باره چیزی نه گفته اند.
این درحالی است که در ۴۸ساعت گذشته چندین پاسگاه نیروهای افغان را در نقاط مختلف کشور مورد هدف قرار داده اند.
این درحالی است که روز گذشته سرور دانش، معاون دوم رییس جمهور خواستار بازنگری و ارزیابی روند مذاکرات صلح افغانستان با گروه طالبان از سوی رهبری حکومت جدید امریکا شد.
سرور دانش، عدم انعطاف پذیری از سوی طالبان را عامل بنبست مذاکرات دوحه میخواند.
دانش گفت:”امیدواریم که در دوره ای رهبری جدید حکومت امریکا روند طی شده مذاکرات صلح با طالبان بازنگری و ارزیابی مجدد صورت بگیرد و مشکلات موجود باید رفع شود.”
به گفته دانش حکومت بیش از ۶۰۰۰ زندانی طالبان را پس از توافقنامه دوحه آزاد کرده، اما شماری این زندانیان دوباره به میدانهای جنگ برگشته اند.
دانش افزود: “اکثریت افراد رها شده بر خلاف تعهد شان دوباره به میدانهای جنگ رفته اند، افزایش خشونتها و مخصوصا ترورهای کورکورانه توسط طالبان انجام میشود در ایام که مذاکره در جریان است به هیچ صورت مورد قبول نیست."
-
رویداد های اخیر4 روز ago
صدراعظم کانادا احتمالا استعفا دهد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ: روسیه به دلیل خروج امریکا از افغانستان به اوکراین حمله کرد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
مقامهای حکومت جدید سوریه در سفر به قطر بار دیگر خواهان لغو تحریمهای امریکا شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ایران: از همه ابزارها برای احیای حقابه خود از افغانستان استفاده میکنیم
-
رویداد های اخیر4 روز ago
عضو مجلس نمایندگان ایران: ساخت بندهای آب در افغانستان جای سوال دارد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مشاور صدراعظم پاکستان: حق عملیات در افغانستان را داریم
-
رویداد های اخیر4 روز ago
هند حملات هوایی پاکستان بر افغانستان را محکوم کرد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
مکرون: برنامه هستهای ایران به نقطه بیبازگشت نزدیک میشود