Connect with us

اخبار ساحوی

شکایت باغداران از نبود بازارهای فروش میوه

منتشر شده

در

با آنکه محصولات زراعتی به ویژه میوه های تازه در کشور افزایش یافته است، اما باغداران و فروشندگان آن از نبود بازارهای فروش در داخل و خارج از افغانستان شکایت دارند.

این باغداران می گویند که تنها افزایش محصولات برای رشد اقتصاد کشور کافی نیست و باید بازارهای فروش برای محصولات آنان فراهم شود.

آنان شکایت دارند که ورود میوه های تازه از کشورهای بیرونی به ویژه ایران بازار فروش میوه های داخلی در کشور را نیز به کساد مواجه کرده و قیمت های آنرا به شدت تنزیل داده است.

باغداران و فروشندگان میوه از دولت می خواهند تا از تورید میوه های بیرونی که در داخل وجود دارد جلوگیری نموده و هم چنان زمینه های فروش محصولات آنانرا در بیرون ازکشور مهیا سازند.

در همین حال وزارت تجارت وصنایع با پذیرفتن این چالش می گوید  با آنهم  درشش ماه نخست امسال بیش از 50 هزارتن میوه ازافغانستان به بازار های خارجی صادر شده است.

وحید الله غازی خیل سخنگوی وزارت تجارت می گوید که عدم بسته بندی معیاری میوه های تازه مطابق به خواست بازارهای بین المللی سبب شده تا میوه های افغانستان به بازارهای جهانی راه نیابد.

از سویی دیگر نبود سرد خانه ها برای نگهداری میوه ها در کشور باعث شده تا مقادیر زیاد میوه فاسد شده و بدین ترتیب مورد استفاده مردم قرار نگیرند.

این موضوع باعث نوسانات شدید در نرخ میوه گردیده؛ به گونه ای که در هنگام برداشت یک میوه نرخ آن در بازارها به شدت کاهش می یابد و برعکس در شرایط دیگر به دلیل کمبود آن در بازارها، قیمت آن به شدت افزایش می یابد.

با آنکه افغانستان خود یک کشور زراعتی است و ظرفیت های زیادی برای افزایش محصولات کشاورزی دارد، اما هنوز هم مقادیر عمده مواد غذایی به شمول میوه از کشورهای بیرونی وارد می شود.

کارشناسان اقتصادی معتقد اند که دولت باید برای تقویت محصولات کشاورزی به سکتور زراعت توجه جدی نموده و بدین ترتیب زمینه های رشد اقتصادی این کشور را فراهم آورد.

Advertisement

اخبار ساحوی

مشاور امنیت ملی قصر سفید: ایران تضعیف شده می‌تواند به دنبال سلاح هسته‌ای باشد

مشاور شورای امنیت ملی قصر سفید تصریح کرده که این خطر وجود دارد که ایران از قول خود مبنی بر عدم ساخت سلاح اتمی صرف نظر کند.

Published

on

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی قصر سفید، اعلام کرده که ایران با شکست‌های پی‌هم در منطقه ممکن به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای برود.

خبرگزاری رویترز روز یک‌شنبه (۲جدی)، گزارش داده که دولت بایدن نگران این مسأله است.

براساس گزارش، قصر سفید تصمیم دارد این نگرانی را با دونالد ترمپ، رییس منتخب امریکا، در میان بگذارد.

در گزارش آمده که پس از حملات گسترده اسراییل بر گروه‌های نیابتی ایران و سقوط حکومت بشار اسد، این کشور شکست‌هایی در نفوذ منطقه‌ای خود متحمل شده است.

مشاور امنیت ملی قصر سفید به سی‌ان‌ان گفته که حملات اسراییل بر تأسیسات ایران، از جمله کارخانه‌های موشک‌سازی و سیستم دفاع هوایی، توانایی‌های نظامی متعارف تهران را کاهش داده است.

سالیوان تأکید کرده است: «جای تعجب نیست که صداهایی در ایران وجود دارند که علاقه‌‌مند داشتن سلاح هسته‌ای هستند.»

او خاطرنشان کرده که ایران می‌گوید برنامه هسته‌ای‌اش صلح‌آمیز است، اما با وجود اعمال تحریم‌ها غنی‌سازی اورانیوم خود را گسترش داده است.

مشاور شورای امنیت ملی قصر سفید تصریح کرده که این خطر وجود دارد که ایران از قول خود مبنی بر عدم ساخت سلاح اتمی صرف نظر کند.

او اذعان داشته که در این مورد با دولت جدید امریکا صحبت می‌کند و این موضوع را با تل‌آویو نیز در میان گذاشته است.

انتظارهای جهانی و چشم‌ها همه به ۲۰ جنوری سال جدید میلادی دوخته شده است، روزی که ترمپ وارد کاخ سفید می‌شود.

باورها این است که او در مقایسه با دولت بایدن، سیاست‌های سخت‌گیرانه‌ای در قبال تهران دارد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

واکنش پاکستان به سخنان یک مقام امریکایی‌ درباره توانایی موشکی آن کشور

ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجهٔ پاکستان در بیانیه‌ای گفت: «ما می خواهیم تکرار کنیم که قابلیت‌های استراتیژیک پاکستان به منظور دفاع از حاکمیت آن و حفظ صلح و ثبات در آسیای جنوبی است.»

Published

on

وزارت خارجه پاکستان در واکنش به اظهارات جان فاینر، معاون مشاور امنیت ملی امریکا مبنی بر اینکه توانایی موشکی پاکستان تهدیدی علیه امریکاست، این اظهارات را «بی‌اساس و فاقد هرگونه منطق و درک تاریخی» دانست.

بیانیه افزود: «پاکستان و امریکا از سال ۱۹۴۵ روابط مثبت و گسترده‌ای داشته‌اند. ادعاهای اخیر ایالات متحده علیه یکی از متحدان عمده غیر ناتو، در شرایطی که هیچ مدرک معتبری در این زمینه وجود ندارد، به روابط کلی دو کشور کمکی نمی‌کند.

وزارت خارجه پاکستان تصریح کرد: «پاکستان هرگز نیت بدی نسبت به ایالات متحده نداشته است و این واقعیت بنیادین هیچ تغییری نکرده است. برعکس، پاکستان فداکاری‌های عظیمی برای این رابطه انجام داده و همچنان در عواقب سیاست‌های ایالات متحده در منطقه رنج می‌برد.

بیانیه در ادامه تأکید کرد: «متأسفانه مقام امریکایی پاکستان را در کنار کشورهایی قرار داده که در رابطه‌ای خصمانه با ایالات متحده هستند، در حالیکه از توانمندی‌های موشکی بسیار قدرتمندتر در همسایگی شرقی پاکستان چشم‌پوشی کرده و نگرانی‌ها درباره توانایی‌های پاکستان را به نظر می‌رسد که به تحریک دیگران مطرح می‌کند تا از این طریق ثبات استراتژیک شکننده در منطقه را بیشتر تحت تاثیر قرار دهد.

ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجهٔ پاکستان در بیانیه‌ای گفت: «ما می خواهیم تکرار کنیم که قابلیت‌های استراتیژیک پاکستان به منظور دفاع از حاکمیت آن و حفظ صلح و ثبات در آسیای جنوبی است.»

این در حالی است که واشنگتن به تازگی بر نهاد‌های مرتبط با برنامهٔ توسعهٔ موشک‌های بالستیک پاکستان تعزیرات وضع کرد، به شمول ادارهٔ دفاعی دولتی که از این برنامه نظارت می‌کند.

وزارت خارجهٔ ایالات متحده به تاریخ (۲۸ قوس) با نشر اعلامیه‌ای گفت که "تاسیسات انکشاف ملی پاکستان" مستقر در اسلام‌آباد، که مسوول برنامه میزایل بالستیک پاکستان است و در زمینۀ تدارک اجزا برای پیشبرد برنامه میزایل دوربرد بالستیکی پاکستان کار می‌کند" شامل نهادهایی است که تحریم شده اند.

چند ساعت پس از آن، اسلام آباد این تصمیم واشنگتن را "متعصبانه و تاسفبار" خواند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

تحریک طالبان پاکستان: ۱۶ سرباز را کشتیم

Published

on

تحریک طالبان پاکستان اعلام کرده که ۱۶ سرباز در حمله بر یک پوسته اردو در ایالت خیبر پختونخوا کشته شدند.

یک مقام استخباراتی پاکستان به خبرگزاری فرانسه گفته است که در حدود ۳۰ شبه نظامی بر این پوسته در ساحه مکین حمله کردند.

اردوی پاکستان تا کنون در مورد این حادثه چیزی نگفته است.

طبق یک خبر دیگر، اردوی پاکستان اعلام کرده است که ۲۵ نفر در پیوند به حملات بر سربازان در ماه می سال ۲۰۲۳ به حبس ۲ الی ۱۰ سال محکوم شده اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!