Connect with us

اخبار ساحوی

طراح حمله بر «قرارگاه امنیت ملی در میدان شهر» کشته شد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

ریاست عمومی امنیت ملی از کشته شدن طراح حمله انتحاری بر یک واحد نظامی این ریاست در ولایت میدان وردک خبر می‌دهد.

این ریاست می‌گوید که شب گذشته نیروهای امنیت‌ ملی در میدان شهر ولایت میدان وردک عملیات هوایی را راه اندازی کردند که در نتیجه فرمانده نعمان، طراح حمله انتحاری بالای قرارگاه مفرزه خیزش امنیت ملی با هفت هراس افگن دیگر کشته شدند.

امنیت ملی افزوده است که نیروهای امنیت ملی سایر اعضای این شبکه را نیز تعقیب کرده و از بین خواهند برد. 

این در حالی است که دو روز پیش نخست موتر بمب گذاری شده، در قرارگاه امنیت ملی انفجار کرده و سپس سه مهاجم دیگر وارد این مرکز شده و با نیروهای امنیتی درگیر شدند.

بر اساس آمارها در این رویداد ۳۶ تن جان باخته و ۵۸ تن دیگر زخم برداشتند که مسوولیت آن را نیز گروه طالبان به عهده گرفتند.

ولایت میدان وردک از جمله ولایت های ناامن در نزدیکی کابل است که گروه طالبان در شماری از ولسوالی های آن فعالیت گسترده دارند.

اخبار ساحوی

شمار جان باختگان انفجار بندر عباس به ۴۰ تن افزایش یافت

پیش از این شمار جان باختگان این انفجار ۲۵ نفر و شمار زخمی‌ها بیش از ۸۰۰ نفر اعلام شده بود.

Published

on

(Last Updated On: )

محمد آشوری، والی هرمزگان ایران اعلام کرده است که شمار جان باختگان انفجار در بندر رجایی ولسوالی بندرعباس این ولایت به ۴۰ نفر رسیده است.

پیش از این شمار جان باختگان این انفجار ۲۵ نفر و شمار زخمی‌ها بیش از ۸۰۰ نفر اعلام شده بود.

به گزارش صدا و سیمای ایران، عملیات آتش نشانی در بندر هنوز ادامه دارد و آتش‌سوزی در این بندر تا اکنون به صورت کامل مهار نشده است.

این انفجار بعد از ظهر روز شنبه (۶ثور) رخ داد و در پی آن آتش‌سوزی در این بندر آغاز شد.

مسعود پزشکیان، رییس‌جمهور ایران برای رسیدگی به وضعیت و بازدید از زخمیان به بندر عباس رفت.

تا اکنون علت وقوع این انفجار روشن نیست.

رسانه‌های ایران گزارش داده‌اند که انفجار به دلیل نامعلومی در یک مخزن سوخت این بندر رخ داده است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

ایجاد وحشت در پاکستان پس از تهدید هند به قطع آب به دلیل رویداد اخیر کشمیر

اقتصاددانان هشدار داده‌اند که علاوه بر زراعت، کمبود آب می‌تواند تولید برق را نیز تحت تأثیر قرار داده و اقتصاد را فلج کند.

Published

on

(Last Updated On: )

دهقانان پاکستانی نگرانی خود را در مورد تأمین آب در آینده ابراز کرده‌اند، پس از آن‌که هند روز چهارشنبه معاهده آب‌های سند (Indus Waters Treaty) سال ۱۹۶۰، که توسط بانک جهانی میانجیگری شده بود و آب ۸۰ درصد از زمین‌های زراعتی پاکستان را تأمین می‌کند، به حالت تعلیق درآورد.

هند اعلام کرد که این تعلیق ادامه خواهد داشت تا زمانی که “پاکستان به طور قابل اعتماد و غیرقابل برگشت حمایت خود از تروریزم فرامرزی را کنار بگذارد.”

این اقدام پس از حمله هفته گذشته در کشمیر صورت گرفته است. هند پاکستان را به دخالت در این حمله متهم کرده و گفته که دو تن از سه مهاجمی که به گردشگران حمله کرده و ۲۶ تن را کشته‌اند، پاکستانی بوده‌اند.

اسلام‌آباد هر گونه نقش خود را رد کرده و هشدار داده است که “هرگونه تلاش برای متوقف کردن یا تغییر مسیر جریان آب متعلق به پاکستان … به عنوان اقدام جنگی تلقی خواهد شد.”

این معاهده، درای سند و شاخه‌های آن را بین این دو رقیب دارای سلاح هسته‌ای تقسیم کرده بود.

مقامات دولتی و کارشناسان در هر دو کشور می‌گویند که هند نمی‌تواند جریان آب را فوراً متوقف کند، زیرا معاهده به آن اجازه داده بود که فقط نیروگاه‌های برق‌آبی بدون ذخیره‌سازی عمده یا بند بر سه رود تخصیص یافته به پاکستان بسازد. اما ممکن است طی چند ماه آینده تغییراتی رخ دهد.

چندراکنت راغوناث پاتیل، وزیر منابع آبی هند، در شبکه اجتماعی ایکس نگاشته است که: «ما اطمینان حاصل خواهیم کرد که حتی یک قطره از آب رود سند به پاکستان نرسد.»

او به نگرانی‌های مطرح شده در پاکستان پاسخ نداد.

دو مقام دولتی هند که نخواستند نام‌شان فاش شود، گفتند که این کشور می‌تواند طی چند ماه آینده آب را به سمت مزارع خود منحرف کند و در عین حال برنامه‌ریزی برای ساخت بندهای برق‌آبی که ممکن است چهار تا هفت سال طول بکشد را آغاز نماید.

به گفته کوشویندر وهرا، رئیس پیشین کمیسیون مرکزی آب هند، در کوتاه‌مدت، هند ارائه اطلاعاتی مانند جریان‌های هیدرولوژیکی دریاها، هشدارهای سیلاب، و شرکت در جلسات سالانه کمیسیون دائمی آب سند را متوقف خواهد کرد.

وهرا که قبلاً کمیسار هند در امور آب‌های سند نیز بود و اکنون به صورت مشورتی با دولت همکاری می‌کند، گفت: «آنان دیگر اطلاعات زیادی نخواهند داشت که چه مقدار آب و در چه زمانی وارد می‌شود.»

وی افزود که: «بدون این اطلاعات، برنامه‌ریزی برای آنان دشوار خواهد بود.»

اقتصاددانان هشدار داده‌اند که علاوه بر زراعت، کمبود آب می‌تواند تولید برق را نیز تحت تأثیر قرار داده و اقتصاد را فلج کند.

وقار احمد، اقتصاددان و رئیس تیم در شرکت مشاوره‌ای آکسفورد پالیسی منجمنت در بریتانیا، گفت که پاکستان تهدید خروج هند از معاهده را دست کم گرفته بود.

او افزود: «هند در حال حاضر زیرساخت کافی برای توقف جریان آب‌ها، به ویژه در زمان سیلاب‌ها، ندارد؛ بنابراین این دوره یک فرصت حیاتی برای پاکستان ایجاد می‌کند تا ناکارآمدی‌های بخش آب خود را برطرف کند.»

در سال‌های اخیر، دولت نارندرا مودی، صدراعظم هند، در تلاش بوده است تا معاهده را بازنگری کند و هر دو کشور اختلافات خود درباره اندازه منطقه ذخیره آب نیروگاه‌های برق‌آبی کیشنگنگا و راتله را در محکمه لاهه حل کنند.

وهرا گفت: “اکنون می‌توانیم پروژه‌های خود را با اراده آزاد دنبال کنیم.»

در نامه‌ای که روز پنجشنبه ارسال شد، هند به پاکستان اعلام کرد که شرایط از زمان امضای معاهده تغییر کرده است، از جمله افزایش جمعیت و نیاز به منابع انرژی پاک‌تر، مانند انرژی برق‌آبی.

Continue Reading

اخبار ساحوی

وقوع درگیری میان نیروهای هند و پاکستان برای دومین روز متوالی

Published

on

(Last Updated On: )

همزمان با افزایش تنش‌ها میان هند و پاکستان در مورد حمله بر گردشگران در کشمیر، نیروهای این دو کشور امروز (شنبه) برای دومین روز متوالی به تبادل آتش پرداختند.

به گزارش رویترز، اردوی هند اعلام کرده که نیروهایش به تیراندازی «بی‌دلیل» از چندین پوسته اردوی پاکستان که حوالی نیمه‌شب جمعه در امتداد مرز آغاز شد، واکنش نشان دادند.

اردوی هند اعلام کرده که نیروهای پاکستانی همچنین حوالی نیمه‌شب پنجشنبه دست به تیراندازی پراگنده زدند. اردوی هند اعلام کرد که هیچ تلفاتی در هند رخ نداده است.

اردوی پاکستان هنوز اظهار نظری نکرده است.

پولیس کشمیر سه مظنون، از جمله دو تبعه پاکستانی، را در ارتباط به حمله روز سه‌شنبه هفته گذشته، شناسایی کرده است. پاکستان هرگونه دخالتی را رد کرده و وزیر دفاع این کشور گفته است که تحقیقات بین‌المللی در مورد این حمله ضروری است.

پس از این حمله، هند و پاکستان مجموعه‌ای از اقدامات را علیه یکدیگر اتخاذ کرده اند، به طوری که پاکستان حریم هوایی خود را به روی خطوط هوایی هند بست و هند معاهده آب‌ دریای سند را به حالت تعلیق درآورد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!