تجارت
آغاز کار پروژه تاپی در ولایت هرات افتتاح شد
پروژه تاپی پس از سال ها انتظار امروز جمعه (۴ حوت) در ولایت هرات و با حضور رییس جمهور اشرف غنی، رییس جمهور ترکمنستان، نخست وزیر پاکستان و وزیر دولت در امور خارجی هند افتتاح شد.
این پروژه، گاز ترکمنستان را از طریق افغانستان به هند و پاکستان انتقال می دهد.
رییس جمهور غنی میگوید که افغانستان با هیچ کشوری دشمنی ندارد و امیدوار است تا این پروژه فصل تازه ای از روابط با کشور های منطقه را به بار آورد.
آقای غنی گفت: "ما افغان ها رنج کشیده ایم؛ اما هیچ افغان اسیر گذشته نیست و ما آینده نگر هستیم. ما با هیچ کشور دشمنی نداریم. تنها منافع ملی خود را حفظ میکنیم. هدف ما این است که محور همکاری منطقوی باشیم."
به گفته رییس جمهور این پروژه در کنار عاید صد ها میلیون دالر، باعث افزایش کار و آوردن سهولت به سه کشور می شود.
او تصریح نمود: "تاثیر پروژه تاپی بر زنده گی ما چیست؟ بسیار ساده است؛ دسترخوان مردم ما را تغییر میدهد. هدف ما این است که مردم مرفع باشند. این پروگرام برق، گاز، کار و زنده گی را می آورد."
با این حال رییس جمهور ترکمنستان اظهار داشت که با استفاده از این پروژه روابط همسایگی کشور های منطقه نیز بهترخواهد شد.
قربانقلی بیردی محمدوف، رییس جمهور ترکمنستان بیان کرد: "با استفاده از این پروژه می خواهیم روابط سیاسی و اقتصادی منطقه و همسایگی را گسترش دهیم. من شخصاً متعهد هستم تا این روابط را تقویه کنم."
در عین حال، وزیر دولت در امور خارجه هند، پروژه تاپی را بسیار مهم خواند و تاکید کرد که کشور های عضو باید به تروریستان اجازه ندهند که در خاک شان پناهگاه داشته باشند.
ام جی اکبر، وزیر دولت در امور خارجه هند ابراز نمود: "تاپی می تواند خط تعریف کننده اتصال اقتصادی قرن 21 باشد. افغانستان قلب آسیا است. برخی قوت های منفی می خواهند این قلب را صدمه بزند. اما مقاومت افغان ها قابل تقدیر است. ما در عصری زندگی می کنیم که کشور ها نمی توانند بالای دیگران تجاوز کنند و حاکمیت کنند. کشورهای عضو نباید بگذارند تا تروریستان در خاک شان پناه گاه داشته باشند، باید مسوولیت شان را در این مورد ادا کنند."
از سویی هم نخست وزیر پاکستان تاکید دارد که افغانستان به این کشور به مانند سایر ها همسایه بسیار مهم است.
تجارت
ملا برادر یک فابریکه کمپل سازی را در کابل افتتاح کرد
در این فابریکه حدود ۹۳۰ میلیون افغانی سرمایه گذاری شده است و در حال حاضر روزانه ظرفیت تولید ۱۰۰۰ کمپل را دارد.
ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا، یک فابریکه کمپل سازی را در شهرک صنعتی پلچرخی در شهر کابل افتتاح کرده است.
در مراسم افتتاح این فابریکه که امروز (یکشنبه) برگزار شد، ملابرادر گفت که با برقراری امنیت سرتاسری در کشور و کاهش سطح فساد، زمینه مناسبی برای سرمایه گذاری های متوسط و کوچک مساعد گردیده است.
وی افزود که امارت اسلامی با اجرای سیاست های مؤثر تعویضی واردات، به حمایت از صنایع داخلی ادامه می دهد که نقش مهمی در تقویت اقتصاد ملی کشور دارد.
معاون اقتصادی ریاست الوزرا تصریح کرد که به منظور حمایت از صنایع داخلی، برای فابریکه مذکور بر اساس قرارداد تمویل مرابحه اسلامی، ماشین های مهم به ارزش ۱۰۰ میلیون افغانی خریداری شده تا فشار هزینه های سرمایه گذاری بر آن کم شود.
ملابرادر همچنان گفت که امارت اسلامی تلاش میکند تا با افزایش سطح سرمایه گذاری، وابستگی به واردات خارجی را کاهش داده و زمینه اشتغال را برای شهروندان در داخل فراهم نماید.
او از تاجران و سرمایه گذاران خواست تا برای آبادی و رشد اقتصادی افغانستان در این کشور سرمایه گذاری کنند.
دفتر معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا گفته است که در فابریکه کمپل سازی از مواد خام کشور مانند پشم و پنبه استفاده میشود که در کنار تقویت بخش مالداری و زراعت به افزایش فرصت های شغلی نیز کمک خواهد نمود.
در این فابریکه حدود ۹۳۰ میلیون افغانی سرمایه گذاری شده است و در حال حاضر روزانه ظرفیت تولید ۱۰۰۰ کمپل را دارد.
این فابریکه برای حدود ۹۰۰ نفر زمینه کار را فراهم کرده است.
تجارت
وزارت صنعت: میزان تجارت میان افغانستان و ایران به بیش از ۱.۸ میلیارد دالر رسیده است
وزارت صنعت و تجارت میگوید که در جریان هفت ماه سال ۱۴۰۳ میزان مبادلات تجارتی میان افغانستان و ایران به بیش از ۱.۸ میلیارد دالر امریکایی رسیده است.
عبدالسلام جواد آخندازاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت گفته است که این مبادلات شامل موادهای نفتی و غیرنفتی میشود.
به گفته جواد آخندزاده، تجارت و ترانزیت با ایران در حال گسترش است.
آقای آخندزاده بیان نموده است: «تجارت افغانستان با ایران در جریان هفت ماه سال ۱۴۰۳ به ارزش یک میلیارد و ۸۲۷ میلیون دالر بوده که از این میان، ۳۰ میلیون دالر صادرات و یک میلیارد و ۷۹۷ میلیون دالر واردات میباشد.»
او افزود: «اکثر اقلام عمده صادراتی سنگهای معدنی، کشمش، انواع نوشابهها و دانههای کنجد بوده و اقلام عمده وارداتی هم تیل تیزل، پترول، مواد خام فابریکات، گاز مایع و سمنت میباشد.»
ازسویی دیگر، مقامهای ایرانی نیز گفتهاند که از ابتدای سال جاری تاکنون میزان صادرات کالاهای غیرنفتی به افغانستان به ۱.۳ میلیارد دالر افزایش یافته است.
گفتنی است که روزنامه تهران تایمز به نقل از مقامات گمرک ایران گزارش داده که افغانستان پنجمین واردکننده بزرگ محصولات غیرنفتی ایران در هفت ماه گذشته بوده است.
تجارت
صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان ۳۱درصد افزایش یافته است
ارزش واردات ایران از افغانستان نیز به بیش از ۳۳ میلیون دالر رسیده است که رشد ۱۹۲ درصدی داشته و اقلام عمده وارداتی شامل جو، جواری، ممپلی و مرچ بودهاند.
اتشه تجارتی ایران در افغانستان گفته است که صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان در شش ماه نخست سال روان هجری خورشیدی با ۲۵۴ میلیون دالر افزایش به بیش از یک میلیارد و ۷۰ میلیون دالر رسیده است.
بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی اتشه تجارتی ایران، این میزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۳۱ درصد رشد داشته است.
خبرگزاری ایلنا گزارش داده است که در این مدت، نزدیک به ۵۶۰ هزار تن کالای ایرانی به شمول آهن، فولاد، سمنت، تخم مرغ و کچالو وارد افغانستان شده است.
در همین حال حسین روستائی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، در مصاحبهای گفته است که ارزش و وزن صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان به ترتیب ۲۵۴ میلیون دالر و ۵۵۹ هزار تن افزایش یافته است و مجموع وزن صادرات به ۲ میلیون و ۵۲۳ هزار تن رسیده که در مقایسه با سال گذشته، رشد ۲۸ درصدی داشته است.
به گفته او همچنین، ارزش واردات ایران از افغانستان نیز به بیش از ۳۳ میلیون دالر رسیده است که رشد ۱۹۲ درصدی داشته و اقلام عمده وارداتی شامل جو، جواری، ممپلی و مرچ بودهاند.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
انفجار ۲۲ مرمی راکت در یک منزل مسکونی در بلخ
-
رویداد های اخیر5 روز ago
سناتور امریکایی مانع ترفیع یک جنرال دخیل در روند خروج از افغانستان شده است
-
رویداد های اخیر5 روز ago
دیدار مسوولان سرحدی افغانستان و پاکستان در تورخم
-
جهان2 روز ago
بایدن و مکرون به زودی آتشبس بین اسرائیل و لبنان را اعلام میکنند
-
جهان3 روز ago
حملات سنگین حزبالله بر شهر تل آویو اسرائیل
-
رویداد های اخیر2 روز ago
خامنهای خواستار اعدام نتانیاهو شد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
خواجه آصف: وضعیت کنونی پاکستان بهطور مستقیم با افغانستان مرتبط است
-
اخبار ساحوی4 روز ago
درگیرهای فرقهای تازه در پاکستان ۱۸ کشته برجای گذاشت