Connect with us

رویداد های اخیر

افغانستان سال ۱۴۰۲ را نیز با بحران مشروعیت جهانی سپری کرد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

امارت اسلامی سال  ۱۴۰۲ را همچنان با بحران مشروعیت جهانی سپری کرد و نتوانست منحیث یک دولت مشروع، جایگاه خود در ملل متحد را به دست بیاورد. جامعه جهانی به دلیل رفتار و قوانین سختگیرانه حکومت سرپرست در برابر زنان و دختران افغان نیز تحریم‌ها را بر امارت اسلامی در این سال پابرجا گذاشت و هشدار داد تا زمانی که امارت اسلامی در سیاست‌های خود تغییر نیاورد به حیث عضو رسمی  جامعه بین‌المللی شناخته نخواهد شد.

اما در کنار این مشکلات، امارت اسلامی در بحث روابط دیپلوماتیک با کشورها به پیشرفت‌های در سال ۱۴۰۲ دست یافت و چین منحیث نخستین کشور سفیر رسمی خود در کابل را معرفی کرد و نیز سفیر رسمی امارت اسلامی در بیجنگ را پذیرفت.

در این سال تعامل سفارت خانه‌های افغانستان با امارت اسلامی نیز ادامه داشت و در ماه میزان سفارت خانه‌های افغانستان در هالند و هسپانیا نیز از تعامل خود با وزارت خارجه کشور خبر دادند. در جریان این سال دیپلومات‌های همنوا با امارت اسلامی کنترول سفارت و کنسولگری‌های افغانستان در هند را نیز بدست گرفتند. در ۱۴۰۲ همچنان ترکمنستان نام امارت اسلامی را از فهرست تحریم ها و گروه های تروریستی در آن کشور حذف کرد.

در این میان ایران، همسایه غربی افغانستان در ۱۴۰۲ روی معضل آب دریای هلمند با امارت اسلامی درگیر تنش دیپلوماتیک شد و تا کنون این معضل پابرجا مانده است.

پاکستان در مورد آنچه حضور وفعالیت طالبان پاکستانی در خاک افغانستان می داند روابط پُر تنشی را با امارت اسلامی در این سال سپری کرد. این تنش‌ها به جای رسید که اسلام آباد روند اخراج اجباری بیش از یک میلیون مهاجر افغان از آن کشور را عملی کرد.

اما تحلیلگران به این باور اند که کشورهای همسایه و منطقه تاکنون نتوانسته اند در باره‌ی یک سیاست مشخص برای تعامل با امارت اسلامی توافق کنند. به باور آنان تحقق این توافق ملزم به عملی شدن شرایط این کشورها و جامعه جهانی از جمله تشکیل حکومت همه شمول، و احترام به حقوق زنان و دختران و اقلیت‌های قومی و مذهبی از سوی امارت اسلامی است.

در این سال کابینه امارت اسلامی نیز به گونه سرپرست باقی ماند، از سویی هم برگشت مقام‌های دولت پیشین و سیاسیون به کشور ادامه داشت و در این سال صدها تن از کشورهای مختلف از طریق این کمیسیون به کشور برگشتند.

با این حال امارت اسلامی، سال ۱۴۰۲ را پُر دست آورد دانسته و تأکید می‌کند که در این سال، پیشرفت هایی در همه عرصه ها به ویژه در بخش گسترش روابط با کشورها به دست آمده است. اما سخنگوی امارت اسلامی عدم حاصل شدن مشروعیت جهانی را برخوردهای سلیقه‌ای  شماری از کشورها می‌داند که به باور او این کشورها در سازمان ملل متحد نیز دست بالایی دارند.

امارت اسلامی در حال حاضر ۳۸ نمایندگی فعال دیپلوماتیک در کشورها دارد و اخیراً آذربایجان نیز سفارتش را می‌خواهد در کابل باز کند.

اکنون دیده شود که در سال ۱۴۰۳ بحران مشروعیت جهانی امارت اسلامی به نقطه پایانی خود می‌رسد یا نه؟

رویداد های اخیر

دفتر سازمان توسعه و همکاری سوئیس در کابل بازگشایی شد

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت خارجه‌ سوئیس اعلام نموده که سازمان توسعه و همکاری این کشور دفتر جدیدی را برای ارائه کمک‌های بشردوستانه در کابل افتتاح کرده است.

این دفتر در محل قبلی سازمان همکاری سوئیس در کابل بازگشایی شده است که پس از روی کارآمدن امارت اسلامی بر افغانستان در اسد ۱۴۰۰ بسته شده بود.

این وزارت امروز (دوشنبه، ۱۱ حمل) با نشر اعلامیه‌‌ای گفته است که این دفتر در اواسط ماه جاری میلادی بازگشایی شده است.

وزارت خارجه‌ سوئیس تصریح کرده است که در حال حاضر چهار کارشناس واحد کمک‌های بشردوستانه این کشور و ده کارمند محلی در این دفتر مشغول کار هستند.

این وزارت افزوده است که این حضور محلی امکان حمایت هدفمند از جمعیت نیازمند در افغانستان را فراهم می‌کند.

در این اعلامیه‌ آمده است: «بحران بشردوستانه در افغانستان یکی از بدترین بحران‌های جهان است. بیش از چهار سال پس از به قدرت رسیدن طالبان (امارت اسلامی)، بیش از نیمی از جمعیت این کشور همچنان به کمک‌های بشردوستانه وابسته‌اند. برای ارائه مؤثرترین حمایت ممکن در سطح محلی، داشتن درک دقیقی از وضعیت موجود و همکاری نزدیک با سازمان‌های شریک محلی حیاتی است.»

این وزارت افزوده است که اولویت‌های سوئیس شامل کمک‌های بشردوستانه، حمایت از جامعه مدنی افغانستان، به ‌ویژه زنان و دختران و امنیت غذایی در مناطق روستایی است.

براساس اعلامیه، واحد بشردوستانه این کشور پروژه‌های خود را در افغانستان با همکاری سازمان‌های غیردولتی بین‌المللی و محلی، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، آژانس‌های سازمان ملل متحد و بانک جهانی اجرا می‌کند و بودجه‌ سالانه‌ی آن، شامل هزینه‌های عملیاتی و پرسنل، ۲۵ میلیون فرانک سوئیس است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان قصد دارد امسال سه میلیون افغان را اخراج کند

Published

on

(Last Updated On: )

به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، پاکستان قصد دارد سه میلیون افغان را در سال جاری اخراج کند و همچنان مهلت تعیین‌شده برای ترک داوطلبانه پایتخت و مناطق اطراف این کشور نیز امروز (دوشنبه) به پایان می‌رسد.

براساس این گزارش، این اقدام بخشی از مرحله جدیدی از عملیات سراسری است که از اکتوبر ۲۰۲۳ برای اخراج خارجی‌های مقیم پاکستان به‌طور غیرقانونی، عمدتاً افغان‌ها، آغاز شده است.

با این حال، این کمپاین با اعتراضات گروه‌های حقوق بشری، امارت اسلامی و سازمان ملل روبه‌رو شده است.

براساس این گزارش، قرار بود دستگیری‌ها و اخراج‌ها افغان‌ها از فردا (سه‌شنبه، اول اپریل) آغاز شود، اما به دلیل رخصتی‌های عید، به ۱۰ اپریل به تأخیر افتاده است.

بر اساس آمار سازمان بین‌المللی مهاجرت، حدود ۸۴۵,۰۰۰ افغان در ۱۸ ماه گذشته پاکستان را ترک کرده‌اند.

بربنیاد گزارش اسوشیتدپرس، پاکستان گفته است که سه میلیون افغان هنوز در این کشور باقی مانده‌اند. از این تعداد، ۱,۳۴۴,۵۸۴ نفر کارت‌های تأیید ثبت‌نام دارند، در حالی که ۸۰۷,۴۰۲ نفر کارت‌های شهروندی افغان را در اختیار دارند. همچنین یک میلیون افغان دیگر بدون مدارک قانونی در کشور حضور دارند.

پاکستان گفته است که اطمینان حاصل خواهد کرد که افغان‌ها پس از اخراج به کشور بازنگردند.

مقامات  این کشور از دارندگان کارت‌های شهروندی افغان خواسته‌اند تا تاریخ ۳۱ مارچ امسال پایتخت اسلام‌آباد و شهر راولپندی را ترک کرده و به‌طور داوطلبانه به افغانستان بازگردند، در غیر این صورت اخراج خواهند شد.

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

مجاهد: برخی کشورها مشمول امریکا مانع واگذاری کرسی افغانستان در سازمان ملل می‌شوند

Published

on

(Last Updated On: )

سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که برخی کشورهای غربی مشمول امریکا برای واگذاری کرسی افغانستان در سازمان ملل متحد ممانعت ایجاد می‌کنند.

ذبیح الله مجاهد افزوده است که امریکا و متحدانش دست بالایی در تعیین سیاست‌های سازمان ملل دارند و به دلیل اینکه در جنگ افغانستان شکست خورده‌اند، تلاش می‌کنند تا پالیسی‌های دوران جنگ را به پیش ببرند.

آقای مجاهد در این مورد گفت: «بعضی کشورها که در بیست سال با افغان‌ها در جنگ بودند، آن‌ها هنوز هم پالیسی‌های وقت جنگ خود را تغییر نداده‌اند، در همان زاویه پیش می‌روند که طبیعی است اثرات خود را هم دارد.»

مجاهد تصریح کرده است که به دست آوردن این کرسی حق مردم افغانستان است و امارت اسلامی برای تصاحب آن به تلاش‌های خود ادامه می‌دهد.

او در عین حال به انزوا رفتن افغانستان را رد کرده و افزوده که با وجود فشارهای غرب، امارت اسلامی توانسته است روابط دیپلوماتیک خود را با کشورهای منطقه و جهان گسترش دهد.

وی علاوه نمود: «افغانستان در انزوا نیست، بعضی مشکلات را طبعاً تمام کشورها با دیگر کشورها دارد ولی ما تعاملات زیاد منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای داریم.»

با این حال، اما آگاهان به این باور اند که سازمان ملل تا زمانی که امارت اسلامی در زمینه عملی ساختن پیش شرط‌های جامعه جهانی مبنی بر ایجاد حکومت فراگیر، تأمین حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و اقلیت‌ها و نیز مبارزه جدی با گروه‌های تروریستی و مواد مخدر، اقداماتی که بتواند قناعت جهان را فراهم کند، انجام ندهد، واگذارشدن کرسی افغانستان به نماینده امارت اسلامی دشوار خواهد بود.

این درحالی است که با گذشت بیش از سه ونیم سال از روی کار آمدن امارت اسلامی در افغانستان تا کنون هیچ کشوری حاضر به رسمیت شناختن امارت اسلامی نشده است.

گفتنی است که شمار زیادی از کشورها با امارت اسلامی تعامل ایجاد کرده و روابط دیپلوماتیک خوبی با دولت سرپرست دارند که به باور امارت اسلامی این به مثابه به رسمیت شناختن دولت فعلی افغانستان است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!