رویداد های اخیر
فراز و نشیب های سیاسی افغانستان در سال ۱۴۰۰

یازدهم حمل سال ۱۴۰۰، آن روز در افغانستان همه چشم به راه نشست استانبول بودند، نشستی که به احتمال قوی مسئله جنگ و صلح افغانستان را یکسره میکرد.
نشست استانبول که به آن بُن دوم عنوان داده شده بود، اما برای این نشست هیچ دیدگاه واحد و یک آجندای منظم از سوی صف جمهوریت در آن زمان، طرح نشد.
نشستی که برای جمهوریت و امارت سرنوشت ساز بود، هرگز برگزار نشد.
مذاکرات صلح بین الافغانی در ماه سرطان شکست خورد و تا اواخر اسد و آستانه سقوط نظام دوباره احیا نشد.سفر اخیر هیئت مذاکره کننده به سرکردگی حامد کرزی یک روز پیش از سقوط نظام لغو شد. اطلاعات اخیر که از ارگ مخابره شد نشست را اشرف غنی لغو کرده بود.
۲۴ اسد، تاریخ افغانستان چرخش سیاسی گرد داشت. نظام استوار با حمایت غربی ها پس از ۲۰ سال دوام فروپاشید و امارت اسلامی بر اریکه قدرت تکیه زد.
ساختارها را دوباره احیا می کنند، اما فاسد ترین رییس جمهور دنیا، متفکر دوم جهان فرار کرد. فرار غنی را شریک قدرت اش عبدالله عبدالله اعلام کرد و گفت “خدا ازش حساب بگیرد.”
سران امارت اسلامی کسانی که تصمیم گیرنده اند هنوز در دوحه بودند و طعم شیرین بُرد در برابر امریکا و غرب را از قطر تماشا می کردند، تماشای ورود نیروهای امارت اسلامی به کاخ ریاست جمهوری جاییکه تا پنج ساعت قبل در آنجا، نظام جمهوریت حاکم بود. ورودی که سران امارت اسلامی به آن، نُصرت الهی گفتند.
دنیا با فروپاشی نظام جمهوری افغانستان، تکان جدی خورد.
نشست های اضطراری درمورد افغانستان از سوی شورای امنیت سازمان ملل، اتحادیه اروپا و ناتو برگزار شد. همین گونه، نشست های ترکیه، نشست سازمان همکاری های اسلامی در پاکستان و میزبانی ناروی از نشست میان امارت و نمایندگان کشور های غربی.
امریکا که خود عامل بدبختی افغانستان گفته می شود در آخرین بار هم خواست همه ملامتی را به گردن مردم افغانستان بی اندازد.
جوبایدن، رییس جمهور امریکا گفت: “اگر فکر میکنید کسی میتواند افغانستان را تحت یک دولت واحد متحد کند، دست خود را بلند کنید.”
سال ۱۴۰۰ با همه دار و ندارش پایان یافت. ۳۶۵ روز که مردم افغانستان توام با جنگ، خونریزی، مهاجرت و دیگر تلخی ها سپری کرده اند.
حالا دولت سرپرست از امنیت کامل در کشور اطمینان میدهند و از جهان هم می خواهند به افغانستان آمده سرمایه گذاری کنند.
بهار پیش رو دیده شود که برای افغانستان و مردمش چی اقدامی می کند.
رویداد های اخیر
نماینده ویژه پاکستان به کابل آمد
درهمین حال امارت اسلامی آمدن هیئت پاکستانی به کابل را تایید میکند و هدف آمدن این هیئت را اشتراک در نشست نشست کمیته هماهنگی مشترک پاکستان و افغانستان عنوان کرده است.

یک هیئت بلندپایه به ریاست محمدصادق، نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان برای سفر یک روزه وارد کابل، پایتخت افغانستان شد.
این هیئت در نشست کمیته هماهنگی مشترک پاکستان و افغانستان شرکت خواهد کرد.
درهمین حال امارت اسلامی آمدن هیئت پاکستانی به کابل را تایید میکند و هدف آمدن این هیئت را اشتراک در نشست کمیته هماهنگی مشترک پاکستان و افغانستان عنوان کرده است.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی افغانستان به آریانانیوز گفته است که: «این هفتمین نشست است که گاهی در کابل و گاهی هم در اسلامآباد برگزار میشود.»
به گفته آقای مجاهد دراین نشست روی مسایل امنیتی، تجارتی و موضوعاتی که بعضی اوقات در هنگام تردد رخ میدهد و یا هم مسایل مربوط به بسته شدن راهها بین دو کشور تبادل نظر صورت میگیرد.
وی افزوده است که این بار نشست کمیته هماهنگی مشترک پاکستان و افغانستان در کابل برگزار میشود.
دراین نشست عبدالقیوم ذاکر، معاون وزیر دفاع افغانستان رهبری طرف افغان را بر عهده خواهد داشت.
آخرین نشست کمیته هماهنگی مشترک پاکستان و افغانستان در جنوری ۲۰۲۴ در پاکستان برگزار شده بود.
رویداد های اخیر
کمیسیون اقتصادی ریاست الوزرا مسوده ستراتیژی انکشاف ملی را تایید کرد

نشست نوبتی کمیسیون اقتصادی ریاست الوزرا به ریاست ملا عبدالغنی برادر، مسوده ستراتیژی انکشاف ملی را پس از ارزیابی همهجانبه تایید کرد.
ریاست الوزرا در خبرنامهای شام سهشنبه نوشته است: «مسوده ستراتیژی انکشاف ملی، یک سند جامع، واحد و درازمدت است که به هدف تعیین و تحقق اهداف اساسی ملی در پنج سال آینده، به رهبری معاونیت اقتصادی ریاستالوزرا، به سکرتریت وزارت اقتصاد و همکاری مشترک وزارتخانههای سکتوری مربوطه، ترتیب گردیده است.»
خبرنامه افزوده است: «این ستراتیژی دارای چشمانداز برای یک افغانستان با ثبات، مرفه و دارای روابط نیک با منطقه و جهان میباشد و اهداف آن تحکیم قانون شریعت اسلامی، تأمین اصل مؤثریت، شفافیت و پاسخگویی، گسترش روابط مؤثر و نیک با منطقه و جهان، تحکیم صلح پایدار و امنیت سراسری، ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی، حفظ ارزشهای دینی و ملی، تمامیت ارضی و حاکمیت اسلامی، ارتقای مؤثریت مدیریت منابع ملی و طبیعی، بهبود عرضه خدمات اساسی، رشد صنعت، تجارت و سکتور خصوصی، توسعه زیربناها و اتصال منطقهای و ارتقای مصؤنیت اجتماعی و بهبود محیط زیست خوانده شده است.»
رویداد های اخیر
وزارت صنعت: هیئت امارت اسلامی به پاکستان سفر میکند

وزارت صنعت و تجارت از سفر هیئت امارت اسلامی افغانستان به پاکستان برای گفتگو در مورد رفع موانع و مشکلات تجارتی، ترانزیتی، ترانسپورتی و حل مشکلات مهاجران افغان در آن کشور خبر داده است.
وزارت صنعت در خبرنامهای امروز (سهشنبه) گفته که نشست هماهنگی برای سفر این هیئت به ریاست نورالدین عزیزی، سرپرست این وزارت برگزار شده است.
براساس خبرنامه، قرار است اعضای این هیئت متشکل از نمایندگان معاونیت اقتصادی ریاستالوزرا، ریاست تسهیل سرمایهگذاری اداره امور، وزارتهای خارجه، مالیه، امور مهاجرین و عودتکنندگان، ترانسپورت و هوانوردی ملکی، زراعت، آبیاری و مالداری و سکتور خصوصی کشور به ریاست نورالدین عزیزی در آینده نزدیک به پاکستان سفر نمایند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ترمپ برنامه «حفاظت موقت» در برابر اخراج را برای هزاران افغان لغو کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکا میگوید حضور نظامی در بگرام ندارد
-
جهان3 روز ago
ترمپ: مذاکرات برای حل درگیری اوکراین به خوبی پیش میرود
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سفیر سابق امریکا در افغانستان: هیچ کس نمی خواهد ایران دارای سلاح هستهای باشد
-
جهان1 روز ago
ترمپ: اگر ایران از رویای داشتن سلاح هستهای دست نکشد با واکنش شدیدی روبرو خواهد شد
-
جهان4 روز ago
قصر سفید: ایران اگر از برنامه هستهای دست نکشد، تاوان سنگینی خواهد پرداخت
-
اخبار ساحوی1 روز ago
وزیر خارجه ایران پیش از دور دوم گفتگوها با امریکا به مسکو سفر میکند
-
جهان2 روز ago
اتحادیه اروپا حمایت مالی از تشکیلات خودگردان فلسطین را افزایش میدهد