Connect with us

رویداد های اخیر

فراز و نشیب های سیاسی افغانستان در سال ۱۴۰۰

منتشر شده

در

یازدهم حمل سال ۱۴۰۰، آن روز در افغانستان همه‌ چشم به راه نشست استانبول بودند، نشستی که به احتمال قوی مسئله جنگ و صلح افغانستان را یک‌سره می‌کرد.

نشست استانبول که به آن بُن دوم عنوان داده شده بود، اما برای این نشست هیچ دیدگاه واحد و یک آجندای منظم از سوی صف جمهوریت در آن زمان، طرح نشد.

نشستی که برای جمهوریت و امارت سرنوشت ساز بود، هرگز برگزار نشد.

مذاکرات صلح بین الافغانی در ماه سرطان شکست خورد و تا اواخر اسد و آستانه سقوط نظام دوباره احیا نشد.سفر اخیر هیئت مذاکره کننده به سرکردگی حامد کرزی یک روز پیش از سقوط نظام لغو شد. اطلاعات اخیر که از ارگ مخابره شد نشست را اشرف غنی لغو کرده بود.

۲۴ اسد، تاریخ افغانستان چرخش سیاسی گرد داشت. نظام استوار با حمایت غربی ها پس از ۲۰ سال دوام فروپاشید و امارت اسلامی بر اریکه قدرت تکیه زد.

ساختارها را دوباره احیا می کنند، اما فاسد ترین رییس جمهور دنیا، متفکر دوم جهان فرار کرد. فرار غنی را شریک قدرت اش عبدالله عبدالله اعلام کرد و گفت "خدا ازش حساب بگیرد."

سران امارت اسلامی کسانی که تصمیم گیرنده اند هنوز در دوحه بودند و طعم شیرین بُرد در برابر امریکا و غرب را از قطر تماشا می کردند، تماشای ورود نیروهای امارت اسلامی به کاخ ریاست جمهوری جاییکه تا پنج ساعت قبل در آنجا، نظام جمهوریت حاکم بود. ورودی که سران امارت اسلامی به آن، نُصرت الهی گفتند.

دنیا با فروپاشی نظام جمهوری افغانستان، تکان جدی خورد.

نشست های اضطراری درمورد افغانستان از سوی شورای امنیت سازمان ملل، اتحادیه اروپا و ناتو برگزار شد. همین گونه، نشست های ترکیه، نشست سازمان همکاری های اسلامی در پاکستان و میزبانی ناروی از نشست میان امارت و نمایندگان کشور های غربی.

امریکا که خود عامل بدبختی افغانستان گفته می شود در آخرین بار هم خواست همه ملامتی را به گردن مردم افغانستان بی اندازد.

جوبایدن، رییس جمهور امریکا گفت: "اگر فکر می‌کنید کسی می‌تواند افغانستان را تحت یک دولت واحد متحد کند، دست خود را بلند کنید."

سال ۱۴۰۰ با همه دار و ندارش پایان یافت. ۳۶۵ روز که مردم افغانستان توام با جنگ، خونریزی، مهاجرت و دیگر تلخی ها سپری کرده اند.

حالا دولت سرپرست از امنیت کامل در کشور اطمینان میدهند و از جهان هم می خواهند به افغانستان آمده سرمایه گذاری کنند.

بهار پیش رو دیده شود که برای افغانستان و مردمش چی اقدامی می کند.

 

رویداد های اخیر

استعفای دو دیپلومات افغان گماشته شده توسط حکومت پیشین در آلمان

Published

on

رسانه آلمانی «دویچه ویله» گزارش داده که یما یاری، سفیر افغانستان گماشته شده توسط حکومت پیشین در برلین از سمتش کنار رفته است.

سید لطف الله سادات، جنرال قونسل افغانستان در شهر بن آلمان نیز استعفا کرده است.

سادات با نشر اعلامیه‌ای دلیل این تصمیم را «ملاحظات و محدودیت‌های سیاسی کشور میزبان» عنوان کرده است.

پیش از این امارت اسلامی اعلام کرده بود که اسناد صادر شده از سوی این دو نمایندگی را به رسمیت نمی‌شناسد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نماینده خاص چین در امور افغانستان می‌گوید که کشورش به دنبال نفوذ در افغانستان نیست

یو شیائو یونگ همچنین اعلام کرد که با امارت اسلامی در حال رایزنی برای ارائه کمک بشردوستانه یک میلیارد یوانی از سوی چین است.

Published

on

نماینده خاص چین برای افغانستان در مصاحبه‌ای گفته است که بیجینگ به دنبال ایجاد حوزه نفوذ در افغانستان نیست. او افزود: «افغانستان باید به جای تبدیل‌شدن به عرصه‌ رقابت جیوپولیتیکی، بستری برای همکاری همه طرف‌ها شود.»

یو شیائو یونگ روز یک‌شنبه (۲۷عقرب) در گفتگو با مرکز گفتگوهای بین‌المللی بیجینگ، تاکید کرد که چین به استقلال، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی افغانستان احترام می‌گذارد و هرگز در امور داخلی این کشور مداخله نخواهد کرد. او افزود که چین به دنبال منافع خودخواهانه در افغانستان نیست.

یو شیائو یونگ اولویت‌های افغانستان را تشکیل حکومت فراگیر و اتخاذ سیاست ملی و معتدل برشمرد. او همچنین از حضور گروه‌های تروریستی در افغانستان ابراز نگرانی کرد و گفت: «پیش از حضور ایالات متحده، یک یا دو گروه تروریستی در افغانستان فعال بودند، اما اکنون بیش از بیست گروه تروریستی در این کشور حضور دارند.»

نماینده خاص چین در پاسخ به سوالی درباره وضعیت زنان در افغانستان، اظهار داشت: «مسئله زنان تنها بخش کوچکی از مشکلات افغانستان است و علت اصلی مشکلات این کشور نیست.»

او همچنین از کشورهای غربی به دلیل آنچه که «استاندارد دوگانه» نامید، انتقاد کرد و افزود: «برای تامین حقوق بشر، باید به مسئله فقر، گرسنگی و قحطی در افغانستان رسیدگی شود.»

یو شیائو یونگ همچنین اعلام کرد که با امارت اسلامی در حال رایزنی برای ارائه کمک بشردوستانه یک میلیارد یوانی از سوی چین است.

او گفت بخشی از این کمک‌ها به افغانستان و همچنین پاکستان و ایران خواهد رسید تا ترتیبی برای بازگشت مهاجران به کشورشان داده شود.

او افزود که در سه سال گذشته ۴۷۰ میلیون یوان به افغانستان کمک کرده است.

یو شیائو یونگ تاکید کرد که با کمک به افغانستان در این مدت، از فروپاشی این کشور جلوگیری کرده‌اند.

نماینده خاص چین همچنین از عملکرد امارت اسلامی در سه سال گذشته دفاع کرد و گفت که طی این مدت، افغانستان با تلاش‌های مشترک از فروپاشی و خروج گسترده پناهجویان جلوگیری کرده و وضعیت در حال بهبود است.

وی همچنین خاطر نشان کرد که امارت اسلامی در زمینه کنترول وضعیت، مبارزه با مواد مخدر، فساد و تمرکز بر فعالیت‌های اقتصادی عملکرد خوبی داشته است.

او از ایالات متحده خواست که مسئولیت اصلی رنج‌ها و ویرانی‌های افغانستان را بپذیرد و بر مسئولیت آن‌ها در بازسازی افغانستان تاکید کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

عربستان امسال بیش از ۱۰۰ تن به شمول سه شهروند افغانستان را اعدام کرده است

عربستان سعودی به خاطر تطبیق مجازات اعدام، همواره با انتقادهای گسترده سازمان‌های مدافع حقوق بشر روبرو بوده است.

Published

on

خبرگزاری فرانس‌ پرس گزارش داده است که در سال جاری بیش از ۱۰۰ شهروند خارجی به شمول سه شهروند افغانستان در عربستان سعودی اعدام شده اند که در مقایسه با دو سال گذشته افزایش سه برابر را نشان می‌دهد.

در تازه‌ترین مورد، بر اساس گزارش رسانهٔ دولتی عربستان، یک شهروند یمن به جرم قاچاق مخدرات، روز شنبه (۲۶عقرب) در شهر نجران در جنوب غرب عربستان اعدام شد.

خبرگزاری فرانس‌ پرس که آمار خود را بر اساس گزارش‌ها و اعلامیه‌های رسمی حکومت سعودی تهیه می‌کند، گفته است که با اعدام این شهروند یمن، شمار شهروندان خارجی اعدام شده در عربستان در سال روان به ۱۰۱تن رسید.

حکومت عربستان در سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۲، هر سال ۳۴ شهروند خارجی را که به ارتکاب جرایم مختلف مجرم شناخته شده بودند، اعدام کرد.

سازمان حقوق بشر اروپا-سعودی مستقر در آلمان گفته است که اعدام شهروندان خارجی در عربستان در سال روان، ریکارد بسته است.

طه الحاجی، مسوول حقوقی این سازمان، گفت: «این بزرگترین شمار اعدام شهروندان خارجی در یک سال است. عربستان سعودی هرگز در یک سال ۱۰۰ خارجی را اعدام نکرده بود.»

عربستان سعودی به خاطر تطبیق مجازات اعدام، همواره با انتقادهای گسترده سازمان‌های مدافع حقوق بشر روبرو بوده است.

بر اساس گزارش سازمان عفو بین‌الملل، پس از چین و ایران، عربستان سعودی در سال ۲۰۲۳ سومین کشوری بود که بیشترین شمار اعدام‌ها را انجام داده بود.

خبرگزاری فرانس‌ پرس گزارش داده است که از اول جنوری تا ۱۷ نوامبر در مجموع ۲۷۴ نفر در عربستان سعودی اعدام شده اند.

افزون بر سه شهروند افغانستان، ۲۱ شهروند پاکستان، ۲۰ یمنی، ۱۴ شهروند سوریه، ۱۰ نایجریایی، ۹ مصری، ۸ شهروند اردن و ۷ اتیوپیایی، ۳ شهروند سعودی، ۳ هندی و یک یک شهروند سریلانکا، اریتریا و فلیپین در سال روان در عربستان اعدام شده اند.

عربستان سعودی در سال ۲۰۲۲، پس از سه سال وقفه، بار دیگر اعدام افراد را پیوند به ارتکاب جرایم مرتبط به قاچاق مخدرات از سر گرفت. امسال نیز ۹۲ نفر در سعودی در پیوند به جرایم مرتبط به مخدرات اعدام شده اند که ۶۹ نفر آنان خارجی‌ اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!