Connect with us

رویداد های اخیر

یک هفته پس از انفجار خونین مکتب سیدالشهدا پدر ناامید هنوز در جستجوی دخترش است

منتشر شده

در

(Last Updated On: ثور ۲۷, ۱۴۰۰)

خانواده شکریه، یکی از دانش آموزان مکتب سیدالشهدا در دشت برچی کابل که هفته پیش آماج حمله قرار گرفت، هنوز هم ناپدید است.

این خانواده وی می‌گوید، در ۹ روز گذشته تمام بیمارستان های شهر کابل را بررسی کرده اند، اما اثری از دختر شان را نیافته اند.

شکریه پس از انفجارهای پی هم در ۱۸ ثور در نزدیک درب مکتب سیدالشهدا ناپدید شد.

پدر خانم شکریه می‌گوید که ریاست امنیت ملی و وزارت داخله برایش اطمینان داده که قضیه ناپدید شدن دختر او را به گونه جدی دنبال می‌کند.

عبدالله پدر شکریه میگوید: ” ریاست امنیت ملی و وزارت داخله گفته که تمام دوربین های بیمارستان های باید بررسی شود. حکومت امروز آگاه شده و ما را همکاری می‌‎کند.”

پدر شکریه که افراد نا معلوم در پیوند به پیدا شدن جسد دخترش چندین بار با او تماس گرفته اند، اما موفق نشده که این افراد را شناسایی کند.

عبدالله افزوده است: ” به برادرم چندین بار از طرف شب زنگ آمد گفت که جسد دختر شما دریافت شده اما بعدا تلیفون خاموش شده است.”

فاطمه خواهر کوچک شکریه که نبود خواهرش او را سخت تحت فشار روحی قرار داده است می‌گوید، در هرگونه شرایط به آموزش ادامه داده و راه خواهرش را تعقیب خواهد کرد.

فاطمه   میگوید: “این رویداد روحیه مرا تضعیف ساخته اما در هرگونه شرایط از آموزش دست نمی کشم.”

گلیم غم تنها در خانه شکریه هموار نیست. در همسایگی شکریه خانواده‌ی دیگری نیز قربانی این رویداد شده است.

نسیم رضوی یک پدر دیگری است که دخترش را در این حمله از دست داده و دختر دیگرش نیز زخمی شده است.

آقای رضوی میگوید: “دختر کوچکم را از دست دادم و دختر بزرگم زخمی شده است. او حتی توان سخن گفتن را ندارد.”

پیشتر اعضای خانواده جان باختگان رویداد ۱۸ ثور از حکومت و جامعه جهانی خواسته بودند که این رویداد را به عنوان نسل کشی به رسمیت شناخته و عاملان آن را شناسایی کند.

رویداد های اخیر

Pakistani police give Afghans in Balochistan one day to leave

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۸, ۱۴۰۳)

Afghan migrants were reportedly warned by Balochistan officials, in Pakistan, on Monday to voluntarily leave the country by Tuesday, March 16.

Local media reports state this applies to all Afghans in the province, even documented refugees.

Afghans in Balochistan said on Monday that police told them they would be forcibly evicted if they had not vacated their villages by 8am on Tuesday.

Islamabad was expected to start the second phase of forced deportations of Afghan refugees on Monday, April 15.

Officials said this applies to about 850,000 Afghans – many of whom have lived in Pakistan for decades.

The Afghan caretaker government and UN agencies estimate that more than half a million people have been deported from Pakistan or voluntarily returned to Afghanistan in less than six months.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ملابرادر جهت کمک به مردم آسیب دیده از سیلاب به ولایت ارزگان سفر نمود

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۸, ۱۴۰۳)

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزراء روز گذشته (دوشنبه، ۲۷حمل) جهت کمک به مردم آسیب دیده از اثر جاری شدن سیلاب‌های اخیر به ولایت ارزگان سفر نمود.

ملا برادر در سفر به ارزگان با مسوولین، مجاهدین و باشنده‌گان این ولایت دیدار و از همکاری لازم به دلیل خسارات ناشی از سیلاب‌های اخیر اطمینان داد.

معاون اقتصادی ریاست‌الوزراء در مورد انجام امور به شکل مناسب به مسوولین این ولایت توصیه‌های لازم را ارائه  و از آنان خواست تا با صداقت و امانتداری به مردم آسیب دیده خود خدمت کنند.

ملا برادر گفت: «اینها کسانی هستند که برای برپا نمودن نظام اسلامی هر نوع فداکاری‌ها را انجام داده و تکالیف زیادی را متحمل شده اند و اکنون حق دارند که امارت اسلامی برای آنها زندگی مرفه فراهم کند.»

وی افزود که: «ما در هر نقطۀ از کشور که دچار مشکل شوند، مسوولین امارت اسلامی مؤظف اند تا از وضعیت آنان باخبر و به مشکلات آنان رسیدگی کنند.»

سپس باشندگان این ولایت از برخورد مسوولین ملکی و نظامی امارت اسلامی ابراز خرسندی نموده، گفتند که مسوولین امارت اسلامی همیشه به مشکلات انان رسیدگی نموده اند. آنان همچنان افزودند که خورسند اند ازینکه تمام افغانستان تحت یک نظام کاملآ اسلامی قرار گرفته و نفرت، تعصب قومی و نفاق از این کشور ریشه‌کن شده است.

درهمین حال، معاویت اقتصادی گفته است که ملا عبدالغنی برادر حین سفر به ولایت هلمند از بند کجکی نیز دیدن نموده است.

آقای برادر گفته است که به دلیل خشکسالی و کمبود آب در بندها سطح تولید برق نیز کاهش یافته بود، اما امسال به دلیل بارندگی پی هم در کشور سطح آب افزایش یافته و بیشتر از بندها مانند بند برق کجکی پر از آب شده است. با این کار، سکتور زراعت در سال روان رشد و سطح تولید برق در کشور نیز افزایش خواهد یافت.

بند برق کجکی یکی از بزرگترین بندهای کشور است که در ولسوالی کجکی ولایت هلمند موقعیت دارد و برای مهار نمودن سیلاب‌های موسمی، آبیاری زمین‌های زراعتی و تولید برق بالای دریای هلمند ساخته شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار معاون سیاسی ریاست الوزراء با هیات افغان‌های مقیم اروپا

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۸, ۱۴۰۳)

مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست الوزراء امارت اسلامی افغانستان در دفتر کاریش با شماری از نمایندگان و بزرگان اتحادیه افغان‌های مقیم اروپا دیدار نمود.

در این دیدار نمایندگان و بزرگان اتحادیه افغان‌های مقیم آلمان، برېتانیا، بلجیم، سویدن، اتریش، ترکیه، ناروی و امارات متحده عربی، پیشنهادات و نظریات افغان‌های مقیم کشورهای یادشده را خدمت معاون سیاسی ریاست الوزراء شریک ساختند.

داکتر خوشحال روهی به نمایندگی از دیگران در صحبت‌های خود گفت که آنان در خارج اتحادیه‌ها دارند و نمایندگی از شمار زیادی از افغان‌ها می‌کنند.

وی افزود که: «امارت اسلامی در سه سال گذشته پیشرفت‌ها و دستآوردهای قابل ملاحظه دارد که افغان‌ها و جامعه بین‌المللی به آن قانع هستند.»

به گفته وی نظام کنونی نتیجه قربانی‌های فراوان است که نباید به کسی اجازه تضعیف و تخریب آن داده شود.

وی افزود که افغان‌های مقیم خارج توانایی‌های زیاد علمی و اقتصادی دارند که امارت اسلامی می‌تواند در آبادانی کشور از آنها استفاده نمایند.

آقای روهی سیاست اقتصادی و مالی افغانستان را تقدیر کرد و گفت که: «افغانستان از جزایر قدرت، فساد، ناامنی و باج‌گیری نجات یافته است.» به گفته وی هیچ کسی در منطقه و جهان طرفدار جنگ نیست.

وی افزود که امارت اسلامی کابینه خویش را از حالت سرپرستی بیرون کند و یک دولت دایمی را ایجاد نماید. وی همچنان خواستار گشایش دروازه‌های تعلیم و کار برای زنان گردید.

نمایندگان هیأت یادشده گفتند که شرایط و وضعیت عینی افغانستان نسبت به آنچه که در رسانه‌ها تبلیغات نادرست می‌شود بسیار تفاوت دارد و اطمینان دادند که آنان تصویر واقعی افغانستان را به جامعه افغان‌های مقیم اروپا خواهند رساند.

آنان افزودند که نیاز است سایر اقشار در حکومت نیز جای داشته و چارچوب آن تقویت گردد.

زرکی ملیار، عضو هیات افغان‌های مقیم اروپا نیز صحبت کرد و گفت که خوشحال است که در افغانستان حضور دارد و پیشرفت‌های افغانستان را از نزدیک مشاهده می‌کند.

وی گفت که فرصت کنونی برای آبادی و استحکام نظام افغانستان ارزش تاریخی دارد و نیاز است که روابط افغانستان با افغان‌ها و جامعه بین‌المللی تقویت یابد. وی تقاضا نمود که زنان باید در نظام اسلامی خود را ببینند و اجازه کار و تحصیل برای زنان داده شود.

وی افزود که آنان حقایق را در باره افغان‌های مقیم کشورهای اروپایی ابراز کردند و حیثیت پل بین افغانستان و اتحادیه اروپا را بازی خواهند کرد و برای به رسمیت شناختن آن کار خواهند نمود.

این هیات اطمینان داد که موقف امارت اسلامی را به افغان‌های مقیم اروپا خواهد رساند و آنان را تشویق خواهد کرد که به کشور خویش سفر نمایند و پیشرفت‌های آنرا از نزدیک مشاهده کنند.

معاون سیاسی ریاست الوزراء از تشریف آوری این هیات به کابل استقبال کرده، گفت که آرزومند است آنان دیگر هم وضعیت افغانستان را از نزدیک ببینند و تاثیرات مثبت را از آن اخذ نمایند.

آقای کبیر گفت که پس از فتح، افغانستان فلج به امارت اسلامی میراث مانده بود و امارت اسلامی آبادی کشور و فعال سازی و تقویت نظام را از صفر شروع کرد.

وی گفت که اکثریت مسوولین آن وقت بیرون شده و یا در جریان بیرون شدن بودند که رهبر امارت اسلامی عفو عمومی اعلان کرد و تمام ادارت دوباره فعالیت شان را از سر گرفتند.

معاون سیاسی ریاست الوزراء گفت که امارت اسلامی در صفوف امنیتی و رهبری ادارات تغییر آورد و نیروهای امنیتی حکومت سابق همه رفته بودند، شماری از آنان باقی ماندند که اکنون در صفوف پولیس و اردو خدمت می‌کنند و به هیچ کسی تهدید متوجه نیست.

آقای کبیر افزوده است که: «ملت دیگر هیچگاه در آرزوی رسیدن دوباره مقام‌های مفسد گذشته به قدرت نیست و نمی‌خواهد افغانستان دوباره به جزایر قدرت و مرکز غصب، فساد و مواد مخدر مبدل گردد.»

عبدالکبیر گفت که پس از اعلان عفو عمومی، امارت اسلامی اولویت خویش را انجام توسعه اقتصادی و امور زیربنایی تعیین کرد و در دوسال گذشته افغانستان در مسیر خوب در عرصه‌های تقویت اقتصادی و تجارتی در حرکت است.

به گفته وی افغانستان در دو دهه گذشته از اشغال، فساد، جنگ و زورگویی متاثر شده، «در کشور ما تخم نفاق کاشته شده بود، اقوام با هم برادر بخاطر منافع شخصی به دشمنی تشویق شدند و مردم به نام‌های قوم، سمت و زبان تقسیم شده بودند» و افزود که با آمدن امارت اسلامی این نفاق از بین رفته است.

معاون سیاسی ریاست الوزراء گفت که اکنون افغانستان صاحب یک ملت واحد افغان و نظام اسلامی است و پلان‌ها و تلاش‌های شوم برای تجزیه آن ناکام شده است.

وی تصریح کرد که اکنون زمینه خوب تقویت وحدت ملی، نظام ملی و اسلامی به پای خویش ایستاده، زندگی برادرانه در کشور و تلاش مشترک برای آبادی کشور فراهم شده است.

آقای کبیر افزود که حراست از حاکمیت ملی، تمامیت ارضی، مشارکت ملی، استقلال و آزادی تضمین شده است و افغانستان بخاطر حرکت به آینده بهتر گام های سریع می بردارد.

مولوی عبدالکبیر گفت که اولویت امارت اسلامی در افغانستان تامین سیاست دایمی و ثبات اقتصادی، تحکیم وحدت ملی و سرمایه‌گذاری روی آن می‌باشد و با توجه به درس‌های گذشته گام می‌گذارد.

وی افزود امارت اسلامی به این باور است که افغانستان نقطه اتصال منطقه است و تطبیق پروژه‌های بزرگ منطقه‌ای بدون حضور افغانستان ناممکن است و آنان می‌خواهند که این پروژه‌ها عملی شوند.

به گفته موصوف تا اکنون ده‌ها شرکت در افغانستان سرمایه‌گذاری کرده و با بسیار کمپنی‌های دیگر نیز بحث‌ها جریان دارد که در افغانستان سرمایه‌گذاری کنند.

وی گفت که امارت اسلامی خواستار نظم و ثبات منطقه و جهان است، موقف ما این است که ما به استقلال و تمامیت ارضی کشورها احترام داریم و‌ به استقلال ما نیز احترام شود. امارت اسلامی هیچگاه اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه کسی تهدید متوجه گردد.

آقای کبیر به هیات آمده گفت که: «امروز در سراسر افغانستان امنیت تامین است، شما می‌توانید به هر نقطه دور دست افغانستان بدون ترس سفر کنید و افغان‌های مقیم اروپا را تشویق کنید تا به وطن برگردند.»

وی از پیشنهاد هیات یادشده استقبال کرد که آنان میان امارت اسلامی افغانستان و کشورهای اروپایی میانجیگری می‌کنند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!