جهان
یک نماینده پارلمان آلمان به گونه موقت در ترکیه دستگیر شد
روزنامه فرانکفورتر آلگماینه گزارش داده است که گوکای آکبولوت، نماینده پارلمان فدرال آلمان (بوندستاگ) چندی پیش در ترکیه به طور موقت دستگیر شد.
بنابر این گزارش این اتفاق سوم آگست رخ داده و عضو فراکسیون پارلمانی حزب چپها هنگام ورود به میدان هوایی آنتالیا برای چند ساعت دستگیر شده است.
وزارت خارجه آلمان با تائید این واقعه گفته است که سفارت این کشور در انقره و قنسولگری در آنتالیا در "تماس مستقیم" با نماینده دستگیر شده داشتهاند.
این وزارتخانه میگوید دولت فدرال "در سطوع بالا و از کانالهای مختلف" برای آزادی فوری گوکای آکبولوت تلاش کرده است. به نوشته روزنامه فرانکفورتر آلگماینه در جریان این تلاشها با وزیر عدلیه ترکیه نیز تماس گرفته شد.
خانم آکبولوت شهروند آلمانی متولد ترکیه است و از سال ۲۰۱۷ یکی از چوکیهای بوندستاگ را در اختیار دارد. با این حال این سیاستمدار حزب چپها دستگیر و تحویل مقامهای قضائی شده است.
عضو فراکسیون حزب چپها شامگاه شنبه و پس از انتشار گزارش روزنامه فرانکفورتر آلگماینه، در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی X (توئیتر سابق) نوشته او پس از ورود به ترکیه از صدور حکم دستگیری خود توسط سارنوالی مطلع شده است.
گوکای آکبولوت میگوید پرونده قضائی علیه او پیش از این که بازجویی شود "در کمتر از چند ساعت" حذف شد. عضو فراکسیون حزب چپها ضمن قدردانی از اقدام سریع وزارت خارجه آلمان نوشت: «این اتفاق بار دیگر آشکار کرد که در ترکیه اصل تفکیک قوا وجود ندارد.»
آکبولوت درباره علت بازداشت موقت خود توضیحی نداده و پرسشهای روزنامه فرانکفورتر آلگماینه از بوندستاگ و دفتر او در حوزه انتخابیهاش دستکم تا شامگاه شنبه بیپاسخ مانده است. پیش از این دهها شهروند آلمانی در ترکیه دستگیر و ممنوعالخروج شدهاند.
به نوشته اشپیگل، نماینده شهر مانهایم در بوندستاگ پیش از این تلاشهایی برای رفع ممنوعیت فعالیت حزب کارگران کردستان (پکک) در آلمان داشته است. ترکیه پکک را یک تشکل تروریستی میداند و بسیاری از کشورهای غربی نیز این ارزیابی را تائید میکنند.
در آلمان فعالیت حزب کارگران کردستان از سال ۱۹۹۳ ممنوع اعلام شده و این تشکل از سال ۲۰۰۲ در فهرست گروههای تروریستی قرار دارد. . پارلمان آلمان سال ۲۰۲۱ نمایش پرچم گروههایی مانند پکک و اسلامگرایان حماس در این کشور را ممنوع کرد.
عبدالله اوجلان، رهبر و از بنیانگذاران حزب کارگران کردستان از زمان دستگیری در فبروری ۱۹۹۹ تا کنون در زندان ترکیه به سر میبرد.
جهان
تیراندازی در نزدیک سفارت اسرائیل در اردن
در جریان این حادثه، فردی که اقدام به تیراندازی به نیروهای امنیتی کرده بود، کشته شده و سه نیروی پولیس نیز زخمی شدند.
به نقل از رویترز، یک منبع امنیتی صبح امروز – یکشنبه (۴قوس) از تیراندازی در نزدیک سفارت اسرائیل در اردن خبر داد.
در جریان این حادثه، فردی که اقدام به تیراندازی به نیروهای امنیتی کرده بود، کشته شده و سه نیروی پولیس نیز زخمی شدند.
این منبع امنیتی افزوده است که حادثه تیراندازی به پایان رسیده است.
جهان
محکمه بینالمللی جرایم حکم بازداشت صدراعظم اسرائیل را صادر کرد
محکمه بینالمللی جرایم حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، صدراعظم و یوآو گالانت، وزیر دفاع پیشین اسرائیل را به اتهام «جنایت جنگی» در غزه صادر کرده است. همزمان با این، برای محمد ضیف، فرمانده شاخه نظامی حماس هم حکم بازداشت صادر شده است.
این اقدام پس از آن صورت گرفت که کریم خان، وکیل محکمه بینالمللی جرایم در ۲۰ ماه می امسال اعلام کرد که به دنبال صدور حکم بازداشت برای جنایات ادعایی مرتبط با حملات حماس به اسرائیل در ۷ اکتوبر۲۰۲۳ و پاسخ نظامی اسرائیل در غزه است.
محکمه بینالمللی جرایم گفته است که قبولیت تصمیم این محکمه توسط اسرائیل الزامی نیست.
با این حال، اسرائیل تصمیم این محکمه و جنایات جنگی در غزه را رد کرده است.
اسرائیل گفته که المصری معروف به محمد ضیف را در یک حمله هوایی کشته اما حماس این موضوع را نه تایید و نه رد کرده است.
جهان
امریکا قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس غزه را وتو کرد
ایالات متحده روز چهارشنبه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای آتش بس در غزه را وتو کرد، کاری که انتقادها علیه دولت بایدن را به دلیل ممانعت از اقدام بین المللی با هدف توقف جنگ اسرائیل با حماس، برانگیخت.
به گزارش رویترز، این شورای ۱۵ عضوی به قطعنامه ارائه شده توسط ۱۰ عضو غیردائمی رای داد که خواستار «آتش بس فوری، بدون قید و شرط و دائمی» در جنگ ۱۳ ماهه و به طور جداگانه خواستار آزادی گروگان ها شد.
تنها ایالات متحده با استفاده از حق وتوی خود به عنوان عضو دائمی شورا برای جلوگیری از تصویب قطعنامه، رأی مخالف داد.
رابرت وود، معاون نماینده ایالات متحده در سازمان ملل متحد، گفت که واشنگتن به صراحت اظهار کرده که تنها از قطعنامهای حمایت میکند که صراحتاً خواستار آزادی فوری گروگانها به عنوان بخشی از آتش بس باشد.
او گفت: «با آزادی گروگانها باید یک پایان پایدار برای جنگ حاصل شود. این دو هدف فوری به طور جدایی ناپذیری به هم مرتبط هستند. این قطعنامه این ضرورت را کنار گذاشت و به همین دلیل، ایالات متحده نمیتواند از آن حمایت کند.»
وود گفت که ایالات متحده به دنبال مصالحه بوده است، اما متن قطعنامه پیشنهادی «پیام خطرناکی» را برای حماس ارسال میکند که «نیازی به بازگشت به میز مذاکره نیست.»
حملات اسرائیل بر غزه نزدیک به ۴۴ هزار نفر را کشته و تقریباً تمام جمعیت غزه را حداقل یک بار آواره کرده است. این حملات در واکنش به حمله حماس به اسرائیل در هفتم اکتوبر سال گذشته انجام شده که در آن ۱۲۰۰ نفر کشته شدند و بیش از ۲۵۰ تن به اسارت درامدند.
اعضای شورای امنیت به شدت از ایالات متحده برای جلوگیری از قطعنامه ارائه شده توسط ۱۰ عضو منتخب این شورا انتقاد کردند. این کشورها عبارتند از الجزایر، اکوادور، گویانا، جاپان، مالتا، موزمبیق، کوریای جنوبی، سیرالئون، سلوانیا و سویس.
ونسا فریزر، نماینده مالتا در سازمان ملل متحد گفت: «جای تاسف است که به دلیل استفاده از حق وتو، این شورا بار دیگر نتوانست مسوولیت خود را برای حفظ صلح و امنیت بین المللی انجام دهد.»
کارشناسان امنیت غذایی هشدار داده اند که امکان وقوع قحطی در آینده نزدیک در میان ۲.۳ میلیون نفر در غزه وجود دارد.
-
رویداد های اخیر2 روز ago
مجلس نمایندگان امریکا لایحه انتقال همکاران افغان را تصویب کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
یک هوتل بزرگ معیاری و ترمینال عصری در پنجشیر ساخته میشود
-
جهان4 روز ago
امریکا چند مقام بلند پایهای حماس را تحریم کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
در یک انفجار در پاکستان ۱۱ نیروی امنیتی جان باختند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
پاکستان شایعاتی تعیین نماینده ویژه جدید برای افغانستان را رد کرد
-
ورزش4 روز ago
تیم کریکت زیر ۱۹ سال افغانستان با تفاوت ۱۳ دوش در برابر پاکستان مغلوب شد
-
جهان3 روز ago
امریکا قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس غزه را وتو کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
رویترز: ملل متحد تلاش میکند افغانستان به کمکهای مالی در بخش تغییر اقلیم دسترسی پیدا کند