Connect with us

رویداد های اخیر

یک واقعه مثبت پولیو در بادغیس ثبت شد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

مسوولان در اداره صحت عامه بادغیس از ثبت نخستین واقعه مثبت پولیو یا فلج اطفال در این ولایت خبر می‌دهند.

محمد یوسف نجمی، مدیر عمومی معافیت کتلوی بادغیس گفته که این مورد به تاز‌گی در منطقه «قروتو» ولسوالی بالامرغاب این ولایت در بدن یک دختر پنج ساله به ثبت رسیده است.

آقای نجمی افزوده است: «نمونه مشکوک این کودک اواخر ماه نخست سال جاری میلادی گرفته شده بود و پس از آزمایش مثبت تثبیت شده است.

این در حالی است که در سال گذشته میلادی تنها یک واقعه مثبت محیطی پولیو در شهر قلعه‌نو، مرکز ولایت بادغیس به ثبت رسیده بود.

رویداد های اخیر

بازار میوه‌های خشک در هرات در آستانه عید رونق یافته است

Published

on

(Last Updated On: )

در آستانه عید فطر رمضان، بازار میوه‌های خشک در ولایت هرات پُررنگ شده و مردم مصروف خرید شیرینی عید هستند. خانواده‌ها نسبت به توان اقتصادی خود در تلاش اند تا با شیرینی به استقبال عید بروند.

با این حال، امسال توان اقتصادی مردم پایین آمده و همانند سال‌های گذشته نمی‌توانند خرید کنند اما رسم و رواج‌های عید، بیشتر خانواده‌ها را مجبور می‌سازد تا آمادگی بگیرند.

آیت الله حبیبی، دکاندار در هرات گفت: «خدا را شکر. بیروبار مردم زیاد است. خرید زیاد است. تا ساعت‌های ۱:۰۰ شب مردم در بازار اند، خرید می‌کنند. امسال فضل خدا قیمت جنس‌ها پایین است، همه مردم می‌توانند خریداری بکنند.»

هرچند امسال قیمت میوه‌های خشک نسبت به سال گذشته ارزان‌تر شده، اما مردم توان خرید را ندارند.

غلام سرور، یکی از کارگران در هرات گفت: «ما تقریباً از زندگی خود نا امید هستیم، کاروبار نیست، وضعیت خراب است.»

در همین حال، شاروالی هرات گفته است که از چند روز به این سو کمیسیون کنترول قیمت‌ها ایجاد شده است. بنابراین، بازار میوه‌های خشک و مواد خوراکه همه روزه از سوی اعضای این کمیسیون نظارت می‌شود.

اتحادیه فروشندگان میوه خشک در بازار قدیم هرات نیز تاکید می‌کنند که قیمت‌ها نسبت به سال گذشته بهتر شده است.

عبدالغنی قادری، رییس اتحادیه فروشندگان میوه‌های خشک هرات گفت: «داخل بازار نظارت جریان دارد تا جنس خوب داده شود و قیمت داده نشود. هر دکانداری که جنس خراب بفروشد، دکان او را بسته می‌کنیم.»

با آنکه این روزها خیلی‌ها برای آمدن عید فطر لحظه شماری می‌کنند اما خانواده‌های زیادی هم هستند که تنها دغدغه شان سیرکردن شکم‌های فرزندان شان می‌باشد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت معادن می‌گوید طی یک سال گذشته ۳۶ قرارداد معدن را امضا کرده است

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت معادن و پترولیم می‌گوید که در سال گذشته ۳۶ قرارداد معدنی بزرگ و کوچک را امضا کرده است که ارزش مالی آن به ۱.۳ میلیارد دالر امریکایی می‌رسد.

مسوولان این وزارت گفته‌اند که این قراردادها ۱۰ معدن بزرگ، ۲۵ معدن کوچک مشمول پروژه‌های سمنت، نمک، مرمر و قرارداد بزرگ استخراج گاز با ازبکستان بوده که با شرکت‌های داخلی و خارجی به امضا رسیده است.

در همین حال، کارشناسان امور اقتصادی افزایش سرمایه‌گذاری‌ها در بخش استخراج معادن را برای رشد اقتصادی کشور مهم دانسته و تأکید کرده‌اند که در قراردادهای معدنی باید اولویت با شرکت‌های داخلی داده شود.

کمال الدین کاکر، تحلیلگر امور اقتصادی، گفت: «بهتر این است که به سرمایه‌گذار داخلی اولویت داده شود نه خارجی»

اعضای بخش خصوصی نیز گفته‌اند که اگر شرکت‌های خارجی و سرمایه‌گذاران افغان بتوانند در بخش معادن در کشور شریک شوند، این امر علاوه بر توسعه سرمایه‌گذاری در کشور، تغییرات مثبتی را در زمینه ظرفیت سازی در بخش استخراج معادن به همراه خواهد داشت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ترمپ: تجهیزات نظامی ما در افغانستان را شاید پس بخواهیم، هرچند که کهنه شده است

Published

on

(Last Updated On: )

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا گفته است که تجهیزات نظامی بر جامانده در افغانستان شاید پس خواسته شود، هرچند که کهنه شده است.

ترمپ روز پنجشنبه در نشستی به مناسبت «ماه تاریخچه زنان» گفت که حکومت بایدن مقدار زیادی از تجهیزات نظامی امریکا را به افغانستان واگذار کرد که ارزش آن به میلیاردها دالر می‌رسید.

او گفت: «شاید آن را پس بخواهیم، هرچند که حالا یک کمی کهنه شده است. ما در حال ساخت تجهیزات جدیدی هستیم.»

ترمپ پیش از این گفته بود که اگر افغانستان به کمک امریکا ضرورت دارد، تجهیزات نظامی باید بازگردانده شود.

امارت اسلامی اما گفته است که این تجهیزات غنیمت جنگی بوده و بازگردانده نمی‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!