Connect with us

تجارت

یک شرکت ترکی علاقه‌مند سرمایه‌گذاری برای تولید برق از باد در افغانستان است

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

وزارت انرژی و آب می‌گوید که یک شرکت ترکی علاقه‌مند سرمایه‌گذاری روی پروژه تولید ۲۰۰ میگاوات برق از منابع بادی در افغانستان است.

وزارت انرژی و آب در توییتر نگاشته است که عبداللطیف منصور، وزیر این وزارت با سلیمان جیلیو، رییس شرکت «۷۷ ترکی» امروز (یک‌شنبه) در کابل دیدار کرده است.

در این دیدار، هردو جانب پیرامون توسعه همکاری‌های مشترک به‌ منظور سرمایه‌گذاری روی پروژه‌های تولید انرژی از منابع مختلف بحث و گفتگو کردند.

از سویی هم، آقای منصور از کارکردهای شرکت ۷۷ ترکی در افغانستان ابراز امتنان کرد و تطبیق پروژه فاز دوم بند کجکی از سوی این شرکت را برای مردم افغانستان یک دستاورد ارزشمند خواند.

برعلاوه، آقای منصور به توسعه و گسترش سرمایه‌گذاری روی پروژه‌های انرژی تاکید کرد و به رییس این شرکت اطمینان داد که رهبری وزارت انرژی و آب به انجام هرگونه همکاری جهت فراهم‌سازی زمینه سرمایه‌گذاری با شرکت مذکور متعهد می‌باشد.

در اخیر، هردو جناح توافق کردند که هرچه زودتر تفاهم‌نامه همکاری برای سرمایه‌گذاری در پروژه تولید ۲۰۰ میگاوات برق از منابع بادی میان دو طرف به امضا برسد تا مطابق آن کارهای عملی روی پروژه متذکره آغاز گردد.

این در حالی است که انرژی در افغانستان از طریق برق آبی و به دنبال آن سوخت فسیلی و برق آفتابی تأمین می‌شود، اما در حال حاضر، بیش از ۵۰ درصد برق از کشورهای همسایه وارد می‌شود.

بسیاری از مناطق روستایی به برق دسترسی ندارند، در حالی که مناطق شهری اغلب با محدودیت‌های شدید با مشکل مواجه می‌شوند.

افغانستان در حال حاضر، بیش از ۶۰۰ میگاوات برق تولید می‌کند، اما واردات آن در مجموع از ۶۷۰ میگاوات بیشتر است.

استراتیژی انکشاف ملی افغانستان انرژی‌های بدیل مانند برق بادی و آفتابی را به عنوان یک منبع انرژی با ارزش بالا برای توسعه شناسایی کرده است.

سال گذشته، وزارت انرژی و آب ۱۶ پروژه تولید برق را شناسایی کرد که پس از تأسیس، تولید برق را افزایش داده و به کاهش وابستگی کشور به همسایگان خود برای این انرژی حیاتی کمک می‌کند.

این وزارت در آن زمان اعلام کرد که از این ۱۶ پروژه، ۱۲ پروژه برق حرارتی و خورشیدی وجود دارد که شناسایی شده و پیشنهادهایی با سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی به اشتراک گذاشته شده است تا بتواند حمایت‌های مالی را جلب کند.

در همین حال، کارشناسان اقتصادی گفته‌اند که اگر بتوان سرمایه‌گذارانی برای حمایت از این بخش پیدا کرد و در صورت تولید برق بیشتر، صنعت رشد خواهد کرد.

پروژه‌های برق اولویت بندی شدند

در اپریل سال گذشته، کمیسیون اقتصادی امارت اسلامی افغانستان به ریاست ملا عبدالغنی برادر، معاون صدراعظم، به وزارتخانه‌های مختلف دستور داد تا پروژه‌های تولید برق را اولویت بندی کنند.

در آن زمان، کمیسیون گفت پس از «بحث‌های گسترده در مورد همه موضوعاتی که بخش خصوصی آماده سرمایه‌گذاری در آن‌ها است، تصمیم گرفته شد که تولید برق باید در اولویت قرار گیرد.»

بر اساس این اعلامیه، کمیسیون به وزارتخانه‌های مختلف تحت رهبری وزارت انرژی و آب دستور داد که از زغال سنگ نیز برق تولید کنند.

با وجود امکانات منابع برق آبی، زغال سنگ و سوخت فسیلی – و همچنین پتانسیل برای پروژه‌های برق خورشیدی و بادی، کمبود برق برای دهه‌ها افغانستان را در تاریکی قرار داده است.

با این حال، طی چند سال گذشته، یک مشارکت خصوصی موفق میان دولت افغانستان و بیات پاور به وجود آمده است. بیات پاور، بزرگترین شرکت تولید برق افغانستان است که پیشرفته‌ترین نیروگاه برق گازی منطقه را دارا می‌باشد.

این شرکت در سال ۲۰۱۹ راه اندازی شد و برق قابل اعتماد و کم هزینه را برای صدها هزار شهروند در افغانستان فراهم می‌کند.

بیات پاور همواره در صدد تأمین انرژی اساسی برای رشد اقتصادی افغانستان است.

فاز اول عملیات بیات پاور-۱ با توربین «فست پاور» SGT-A45 زیمنس»، پیشرفته ترین راه حل سیار گاز به برق در جهان، تا ۴۴ میگاوات برق برای خانه‌ها و مشاغل افغان تولید می‌کند.

بیات پاور تا به امروز بیش از ۷۰۰ میلیون کیلووات برق داخلی را به شبکه افغانستان تحویل داده است. با این حال، بیات پاور امیدوار است که در نهایت سه فاز را در مجموع راه اندازی کند که بیش از ۲۰۰ میگاوات برق تولید می‌کند و برای عرضه خدمات به میلیون‌ها مشتری مسکونی و تجاری افغان کافی می‌باشد.

تجارت

با ادامه جنگ تعرفه‌ها، قیمت طلا ریکارد جدید ثبت کرد

Published

on

(Last Updated On: )

در حالی که سرمایه گذاران برای اعلام برنامه ریزی شده دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده در مورد تعرفه های متقابل آماده می‌شوند، قیمت طلا امروز (سه‌شنبه) ریکارد جدید ثبت کرد.

رویترز گزارش داده است که قیمت طلا امروز به ۳ هزار و ۱۴۸ دالر فی اونس رسید.

آدریان اش، رئیس بخش تحقیقات در بازار آنلاین «بلیون والت» گفت: «اظهارات ترمپ در مورد تعرفه ها و موضع متزلزل وی در مورد جنگ روسیه علیه اوکراین، بی نظمی کامل را برای ریکاردهای جدید در قیمت طلا ثابت می‌کند.»

ترمپ روز یکشنبه گفت تعرفه های متقابل او که قرار است روز چهارشنبه اعلام شود، شامل همه کشورها می‌شود نه یک تعداد محدود.

طلا که به طور سنتی به عنوان پوششی در برابر بی ثباتی و تورم تلقی می‌شود، امسال بیش از ۱۵ درصد افزایش داشته است. 

الکساندر زامپفه، تاجر فلزات گرانبها در سازمان «هیرایوس میتلز» آلمان گفت: «بازار به دقت به دوم اپریل برای شاخص های اقتصادی بیشتری نگاه می‌کند که می تواند بر تصمیمات سیاست بانک مرکزی امریکا تاثیر بگذارد. اگر کاهش نرخ بهره تایید شود، این امر حمایت بیشتری برای مسیر صعودی طلا فراهم می کند.»

قیمت طلا در سال جاری همچنان به دلیل تقاضای شدید بانک‌های مرکزی و بی‌ثباتی جیوپولیتیکی در شرق میانه و اروپا افزایش یافته است.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

تجارت

تلاش‌ها برای گسترش روابط تجارتی با هند

شماری از سرمایه گذاران نیز می‌افزایند که امارت اسلامی برای افزایش صادرات، در نمایشگاه‌های تجارتی و منطقه‌ای حضور فعال داشته باشد تا از این طریق برای کالاهای تولیدی افغانستان در مارکیت‌های منطقه‌ای و جهانی بازاریابی شود.

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که تلاش‌ها برای گسترش روابط تجارتی با هند جریان دارد. مسؤولان این وزارت می‌‎افزایند که در حال حاضر حجم تجارت دو کشور به ۶۵۰ میلیون دالر در سال می‌رسد که برای افزایش دادوستد گام‌های برداشته شده و می‌خواهند که با استفاده از بندرچابهار روابط تجارتی افغانستان و هند را افزایش دهند.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی این وزارت می‌افزاید که کشور هندوستان نیز علاقمند گسترش روابط تجارتی با افغانستان است و کابل نیز گام هایی را در این زمینه با استفاده از بندر چابهار برداشته و هم‌چنان در مورد ویزه نیز با جانب هندی گفتگوهایی انجام شده است.

اتاق تجارت و سرمایه گذاری نیز می‌گوید که روابط تجارتی میان افغانستان و هند در حال گسترش است و با گذشت هر روز این روابط تقویت می‌شود. به گفته‌ مسؤولان این اتاق افغانستان در یک سال گذشته به ارزش ۵۰۰ میلیون دالر کالا به هند صادر کرده است.

شماری از سرمایه گذاران نیز می‌افزایند که امارت اسلامی برای افزایش صادرات، در نمایشگاه‌های تجارتی و منطقه‌ای حضور فعال داشته باشد تا از این طریق برای کالاهای تولیدی افغانستان در مارکیت‌های منطقه‌ای و جهانی بازاریابی شود.

به گفته‌ی سرمایه‌گذاران هرگاه مشکلات در بخش ویزه با هند حل شود، بخش بزرگ از میوه خشک و تازه کشور به هند صادر خواهد شد زیرا هند در سطح منطقه یک مارکیت خوب برای میوه‌های افغانستان محسوب می‌شود. سرمایه گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که زمینه افزایش صادرات را به هند از طریق بندر چابهار فراهم کند.

Continue Reading

تجارت

وزارت معادن می‌گوید طی یک سال گذشته ۳۶ قرارداد معدن را امضا کرده است

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت معادن و پترولیم می‌گوید که در سال گذشته ۳۶ قرارداد معدنی بزرگ و کوچک را امضا کرده است که ارزش مالی آن به ۱.۳ میلیارد دالر امریکایی می‌رسد.

مسوولان این وزارت گفته‌اند که این قراردادها ۱۰ معدن بزرگ، ۲۵ معدن کوچک مشمول پروژه‌های سمنت، نمک، مرمر و قرارداد بزرگ استخراج گاز با ازبکستان بوده که با شرکت‌های داخلی و خارجی به امضا رسیده است.

در همین حال، کارشناسان امور اقتصادی افزایش سرمایه‌گذاری‌ها در بخش استخراج معادن را برای رشد اقتصادی کشور مهم دانسته و تأکید کرده‌اند که در قراردادهای معدنی باید اولویت با شرکت‌های داخلی داده شود.

کمال الدین کاکر، تحلیلگر امور اقتصادی، گفت: «بهتر این است که به سرمایه‌گذار داخلی اولویت داده شود نه خارجی»

اعضای بخش خصوصی نیز گفته‌اند که اگر شرکت‌های خارجی و سرمایه‌گذاران افغان بتوانند در بخش معادن در کشور شریک شوند، این امر علاوه بر توسعه سرمایه‌گذاری در کشور، تغییرات مثبتی را در زمینه ظرفیت سازی در بخش استخراج معادن به همراه خواهد داشت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!