رویداد های اخیر
یک سوم نفوس افغانستان امنیت غذایی ندارد
دریک گزارش تازه حکومت، برنامه جهانی غذا و سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل آمده است که یک سوم نفوس افغانستان امنیت غذلیی ندارد.
این گزارش افزوده که شیوع ویروس کرونا، درگیریهای مسلحانه، افزایش بهای مواد خوراکی، بیکاری، کاهش عواید و تغیرات اقلیمی که باعث خشک سالی شده اند از عوامل ناامنی غذایی یاد شده اند.
انوار الحق احدی، وزیر زراعت مالداری و آبیاری، در این باره گفته است:" ما تمرکز خود را برای کاهش اثرات منفی ویروس کرونا بر افراد آسیب پذیر دو برابر کردیم و توانستیم که شمار آن را از ۴۲ به ۳۵ درصد کاهش دهیم. این یک دست آورد است، اما این از دیدگاه ما که افغانستان عاری از گرسنگی داشته باشیم دور است."
او در این باره افزود :" یک سوم مردم ما در تلاش استند تا غذایی خانواده خود را تامین کنند. ما باید از تلاشهای خود در این باره دریغ نکنیم به ویژه مشکل خشک سالی که در حال تحریک است. و حکومت آماده است تا در برابر این خشک سالی قریب الوقوع مبارزه کند."
در همین حال، برنامه جهانی غذا و سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد هشدار داده است که منابع موجود برای مبارزه با این مشکل کافی نیست.
مری الن مک گروتی ، نماینده برنامه جهانی غذا در کابل، در این باره میگوید که" میلیونها خانواده در افغانستان برای زنده ماندن تلاش میکنند، و حالا آنها با خشکسالی دومی روبرو اند. یک بوجی آرد نسبت به چهار سال گذشته ۳۰ درصد قیمت شده است. وظایف بسیار اندک است."
او در این باره افزود:" قرار است فصل بی حاصل زود فرا برسد و شاید سخت باشد، ما باید فعلا اقدام کنیم، غذا را باید به خانه مردم نزدیک کنیم. از سوء تغذی شدن مادران و کودکان که با این مشکل روبرو خواهند شد جلوگیری کنیم."
این گزارش افزوده که کمبود بودجه برای سازمانهای بشردوستانه تا این مشکل را حل کند یک چالش خواهد بود.
در گزارش آمده است که در سال روان برداشت حاصلات شاید کم باشد و امنیت غذایی در سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ شاید وخیم شود که باعث افزایش افراد نیازمند خواهد شد.
راجندرا آریال، نماینده سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد میگوید که: " برای اینکه آمار این پروژه را بدانیم، باید این دو چیز را در نظر بگیریم. اول اینکه این تحلیل قبل از احساس خشک سالی انجام شده است. دوم اینکه دوره پیش بینی شده همزمان با فصل برداشت آغاز شده است. اما مشکل جدی کمبود باران و برف بر زراعت و مالداری تاثیر میگذارد که باعث افزایش امنیت غذایی در فصل برداشت حاصلات خواهد شد."
او افزود:" این آمار در واقع خواستار اقدام فوری برای کاهش تاثیرات در بخش زراعت و مالداری است و همچنان از ترک روستاها توسط مردم و استقرار آن در شهرها نیز جلوگیری میکند."
سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد گفته است که علایم خشک سالی در ۲۵ نقطه افغانستان مشاهده شده و امکان دارد بر زراعت و مالداری در سال ۲۰۲۱ تاثیر بگذارد.
به اساس تخمین سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد تولید گندم در افغانستان ۱۶ درصد کاهش یافته و همچنان پرورش مالداری در ۱۸ ولایت کشور ۳۰ درصد تحت تاثیر قرار گرفته است.
رویداد های اخیر
مالدیف سفیر خود را به دلیل دیدار با سرپرست سفارت افغانستان فراخواند
وزارت خارجه مالدیف روز یکشنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالیاش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.
دولت مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل ملاقات بدون مجوز با سرپرست سفارت افغانستان در اسلام آباد که ۳ روز قبل انجام شده، به آن کشور فراخوانده است.
سفارت افغانستان در اسلام آباد، سه روز قبل از دیدار سردار احمد شکیب سرپرست این سفارت با محمد طه، کمیسار عالی مالدیف در اسلام آباد خبر داد.
وزارت خارجه مالدیف روز یکشنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالیاش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.
این وزارت در اعلامیهای گفته است: «متعاقباَ اقدام مناسب از سوی حکومت مالدیف روی دست گرفته شده است.»
در همین حال، منابع رسمی به خبرگزاری فرانسه گفتهاند که مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل این دیدار به کشور فراخوانده است.
همچنین، نام محمد طه از ویبسایت نمایندگی مالدیف در پاکستان حذف شده است.
سفارت افغانستان در اسلام آباد در اعلامیهای گفته بود که دیپلومات مالدیف در این دیدار «خواهان روابط مستحکم و نزدیک با افغانستان است.»
رویداد های اخیر
افغانستان سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه صادر کرده است
جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.
وزارت صنعت و تجارت میگوید که در سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه به ارزش ۲۷ میلیون دالر به کشورهای همسایه و جهان صادر شده است.
جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.
عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت میگوید: «صادرات جلغوزه سیاه در جریان سال ۱۴۰۲ به وزن مجموعی ۲۵۲۳ تُن و به ارزش ۲۷ میلیون دالر بوده که اکثراْ به کشورهای چین، هندوستان، پاکستان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، قطر، امریکا، انگلستان، استرالیا، هالند و دیگر کشورها صورت گرفته است.»
مسوولان در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری میگویند که از سال گذشته به اینسو تولیدات جلغوزه در کشور افزایش یافته و آنان جنگل های مصنوعی را نیز گسترش داده اند تا جلغوزه بیشتر به دست آورند.
مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزرات زراعت، آبیاری و مالداری میگوید: «برای احیای جنگلات جلغوزه، طبق بودجه انکشافی سال گذشته تقریباً در ۱۵۰۰ هکتار زمین جنگلات مصنوعی جلغوزه ایجاد شده است. در این زمینها قبلاً درختان جلغوزه وجود داشت اما قطع شده و یا در آتش سوزی از بین رفته بود.»
آگاهان میگویند که در حال حاضر، بیشتر جلغوزه افغانستان را چین خریداری میکند و اما باید حکومت مارکیت های جدیدی را برای جلغوزه کشور پیدا کند تا به قیمت مناسب به فروش برسد.
میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت ومالداری میگوید: «فعلاً اگر از طریق ترانسپورت زمینی و از طریق خط آهن صادرات شود، شاید هزینه آن از ۵ یا ۶ هزار دالر بیشتر نیاید. این یک فرصت خوب برای تاجر است. در افغانستان تولید جلغوزه بیشتر است و جهان تقاضا دارد. هر قدر با دنیا روابط تجارتی بالخصوص در بخش زراعت داشته باشیم عواید کشور بیشتر می شود و فرصت های خوب برای دهقانان بیشتر میباشد.»
هرگاه جلغوزه کشور از طریق هوا به بیرون صادر شود، در اسرع وقت به مارکیتهای جهانی میرسد و از این بابت، تاجران افغان میلیونها دالر مفاد به دست خواهند آورد.
رویداد های اخیر
تهران میگوید از اینکه امارت اسلامی خبر کشته شدن مهاجران افغان در مرز را جدی گرفت، «ناخشنود» است
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرده که تهران از اینکه «برخی از مقامات» امارت اسلامی خبر کشته شدن مهاجران افغان به دست مرزبانان ایرانی را جدی گرفتند، «متعجب و ناخشنود» است.
اسماعیل بقایی در یک نشست خبری امروز (دوشنبه) تاکید کرد که این خبر بی اساس است.
او گفت: «مقامات افعانستان در این مورد بیانیهای صادر کردند. از اینکه از یک امر ناموجودی خبررسانی شد و برخی مقامات افعانستان هم این اخبار بیپایه را جدی گرفتند متعجب و ناخشنود شدیم. امیدوارم همه ما از این مساله عبرت بگیریم تا در خصوص همه اخباری که در رسانهها منتشر میشود دقت بیشتری داشته باشیم.»
یک سازمان حقوق بشری گزارش داده است که ده ها مهاجر افغان حدود سه هفته قبل در نتیجه تیراندازی از سوی نیروهای مرزی ایران کشته و زخمی شده اند.
امارت اسلامی هفته گذشته اعلام کرد شواهد نشان میدهد که در خاک ایران بر شماری از افغانها شلیک و انفجار صورت گرفته است و دو تن جان باخته و ۳۴ تن دیگر زخمی شده اند.
امارت اسلامی همچنان گفته است که شماری دیگر از افغانها هنوز هم در ایران و پاکستان قرار دارند و تلاشها برای انتقال آنان جریان دارد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
د افغانستان بانک در نظر دارد پرداختها را در کشور الکترونیکی بسازد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
رهبر ایران، اسرائیل و امریکا را به «پاسخ دندان شکن» تهدید کرد
-
ورزش4 روز ago
راشد خان برای فصل بعدی مسابقات لیگ برتر هند توسط تیم گجرات تایتنز حفظ شد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
اکسیوس: ایران تا چند روز دیگر از خاک عراق به اسرائیل حمله میکند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
در سال گذشته ۳۵۵ بند آب گردان در افغانستان ساخته شده است
-
جهان3 روز ago
نزده نفر در پی اصابت سه راکت در مرکز اسرائیل زخمی شدند
-
تغییرات اقلیمی2 روز ago
افزایش قربانیان سیل در اسپانیا به ۲۱۴ نفر رسید
-
تجارت4 روز ago
بخشهای خصوصی افغانستان و قزاقستان قراردادهایی به ارزش ۱۰۰ میلیون دالر امضا کردند