Connect with us

رویداد های اخیر

یونیسف: ۳ میلیارد ساعت درسی در افغانستان برای دختران ضایع شده است

در اعلامیه یونیسف آمده که این نهاد به رغم ممنوعیت دختران از تعلیم در افغانستان، یونیسف در همکاری با سایر نهادهای کمک‌کننده زمینه تعلیم را برای نزدیک به سه میلیون کودک در کشور فراهم کرده‌است.

منتشر شده

در

یونیسف اعلام کرده که با گذشت هزار روز از ممنوعیت تعلیمی دختران بالاتر از صنف ششم، سه میلیارد ساعت درسی آنان ضایع شده‌است.

کاترین راسل، مدیر اجرایی یونیسف، این روز را یک نقطه عطف، "غم انگیز" و نگران‌کننده خوانده‌است.

خانم راسل محرومیت سیستماتیک ۱.۵ میلیون دختر از تعلیمی و تحصیل توسط امارت اسلامی را نه تنها نقض آشکار حق تعلیمی آنان عنوان کرده؛ بلکه گفته که این امر و بدتر شدن وضعیت روحی دختران شده‌است.

وی تاکید کرد حقوق کودکان، به خصوص دختران نمی‌تواند، گروگان سیاست باشد.

به باور راسل، این ممنوعیت علاوه بر تاثیر منفی بر وضعیت روحی دختران، سبب تشدید بحران‌های بشری در افغانستان نیز خواهد شد.

راسل تاکید کرد «تعلیم و پرورش فقط فرصت‌ها را فراهم نمی‌کند، از دختران در برابر ازدواج زودهنگام، سوءتغذیه و سایر مشکلات صحی محافظت می‌کند.»

در اعلامیه یونیسف آمده که این نهاد به رغم ممنوعیت دختران از تعلیم در افغانستان، یونیسف در همکاری با سایر نهادهای کمک‌کننده زمینه تعلیم را برای نزدیک به سه میلیون کودک در کشور فراهم کرده‌است.

مدیر اجرایی یونیسف تصریح کرد «ما همراه با شرکا خود ۲.۷ میلیون کودک را در تعلیم ابتدایی نگه‌می‌داریم، صنف‌های آموزش مبتنی بر جامعه را برای ۶۰۰ هزار کودک که دو سوم آن‌ها دختر هستند، راه‌اندازی می‌کنیم، و هر کاری که بتوانیم برای حفظ زیرساخت‌های آموزشی انجام می‌دهیم."

یونیسف بار دیگر از امارت اسلامی خواسته تا دروازه مکاتب بالاتر از صنف ششم و پوهنتون‌ها را به روی دختران در افغانستان باز کنند.

این سازمان از جامعه جهانی نیز خواسته که دختران افغان را بیشتر از هر زمان دیگر حمایت کند.

این درحالیست که از دستور تعلیق تعلیم دختران توسط امارت اسلامی ۱۰۰۰ روز می‌گذرد.

رویداد های اخیر

نمایندگان ویژه گروه ۷ بر ضرورت ثبات درازمدت در افغانستان تاکید کردند

Published

on

نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» مشمول اتحادیه اروپا بر ضرورت گفتگوی ملی برای دستیابی به ثبات درازمدت در افغانستان تأکید کرده‌اند.

این نمایندگان پس از نشستی در مورد افغانستان در جنوا سویس در یک اعلامیه‌ مشترک همچنان خواستار احیای حقوق زنان و مقابله امارت اسلامی با هراس‌افگنی شدند.

در بخشی از اعلامیه آمده است: «دستیابی به صلح و ثبات پایدار نیازمند حکمرانی معتبری است که نماینده تمام اقشار جامعه افغانستان باشد.»

این نمایندگان همچنان گفته‌اند که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر منع تحصیل دختران در انستیتوت‌های طبی، عواقب ویرانگری برای شهروندان کشور به‌ویژه مادران و نوزادان‌شان خواهد داشت.

در اعلامیه این ممنوعیت ناپذیرفتنی پنداشته شده و از نظام حاکم در افغانستان خواسته شده است که آن را فوراً لغو کند.

پیشتر کشورها و سازمان‌های بین‌المللی خواستار لغو محدودیت‌ها بر آموزش و کار زنان و دختران شده و بر برگزاری گفتمان ملی تأکید کرده‌اند.

با این حال، در واکنش به این موضوعات امارت اسلامی بارها گفته است که اجازه مداخله در امور داخلی کشور را به کسی نمی‌دهد.

نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» همچنان نگرانی خود را نسبت به حملات اخیر تروریستی در کابل و منطقه ابراز داشتند و هشدار دادند که هراس‌افگنی همچنان تهدیدی جدی برای امنیت افغانستان است.

آن‌ها اقدامات امارت اسلامی علیه گروه داعش را تایید اما بر انجام اقدامات قاطع‌تری تأکید کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کرزی: افغانستان بدون تعلیم دختران آینده روشن نخواهد داشت

Published

on

حامد کرزی، رئیس ‌جمهور پیشین افغانستان می‌گوید که درخواست دختران افغان برای بازگشایی مکاتب و پوهنتون‌ها حق اساسی آنان است و افزوده است که افغانستان بدون تعلیم دختران نمی‌تواند آینده روشن داشته باشد.

آقای کرزی در صفحه ایکس خود نوشته است: «خواسته و صدای دختران کشور ما برای علم و دانش، صدای برحق و برای افغانستان آباد است.»

کرزی تصریح کرده است: «توانمندسازی جوانان (دختران و پسران) تنها راه خودکفایی، رهایی از فقر، توسعه و شکوفایی جامعه است.»

او تاکید نموده که تعلیم برای شکوفایی و انکشاف افغانستان حیاتی بوده و ابراز امیدواری کرده است که هرچه زودتر درهای مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی برای حل و فصل حقوق متقاعدین، محاکم ویژه ایجاد می‌کند

Published

on

خبرگزاری باختر گزارش داده است که مولوی هبت الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی فرمان ایجاد محاکم ویژه را برای حل وفصل حقوق متقاعدین صادر کرده است.

بر بنیاد این فرمان، محاکم باید حقوق متقاعدین را بر اساس شرع و قانون تایید و اجرا کنند.

این در حالیست که متقاعدین همواره از تاخیر در پرداخت حقوق شان ابراز نگرانی کرده و گفته اند که مشکلات اقتصادی شان در حال افزایش است.

همزمان با این نگرانی‌ها، رهبر امارت اسلامی در اوایل سال جاری وضع پول تقاعد از معاشات کارمندان ادارات دولتی را ممنوع کرد.

او همچنان خواستار ارایه معلومات در مورد مدت خدمت کارمندان و مجموع پول وضع شده از معاشات شان زیر نام تقاعد گردیده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!