Connect with us

رویداد های اخیر

یوناما: پس از آغاز مذاکرات میان ‌افغان‌ها ترورهای هدفمند افزایش یافته اند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان «یوناما» در گزارش تازه اش میگوید که پس از آغاز مذاکرات میان افغانها ترورها هدفمند مدافعان حقوق بشر و کارمندان مسلکی رسانه‌ای در کشور افزایش یافته اند.

یوناما تاکید کرده است که باعث ایجاد فضای ترس در میان مردم شده اند.

یوناما میگوید که از اول ماه جنوری ۲۰۱۸ تا ۳۱ جنوری ۲۰۲۱ میلادی ۶۵ تن از مدافعان حقوق بشر و کارمندان رسانه‌ای در افغانستان کشته شده اند.

به گفته‌ی یوناما در میان این تعداد ۳۲ تن از مدافعان حقوق بشر و ۳۳ تن کارمندان رسانه‌ها می‌باشد.

یوناما افزوده است که از این تعداد ۱۱ تن (۵ مدافع حقوق بشر و ۶ کارمند رسانه ای) در چهار ماه اخیر یعنی از اول اکتوبر ۲۰۲۰ تا ۳۱ جنوری ۲۰۲۱ کشته شده اند.

یوناما افزوده است که این قتل‌ها تاثیر منفی روی روند صلح می‌گذارد.

یوناما در این باره افزوده است:” در نتیجه فضای حقوق بشری و رسانه ای تغییر نموده است، شمار زیادی از افراد  مسلکی در کارشان دست به خودسانسوری زده، کارشان را رها کرده و خانه و جوامع خود را به امید بهبود مصونیت شان ترک کرده اند.بسیاری به شمول شخصیت های سرشناس از کشور فرار نموده اند. این قتل ها تاثیر گسترده ای بر جامعه داشته و انتظارات پیرامون تلاش های صلح را کاهش می دهد.”

دیبرا لاینز نماینده خاص سرمنشی ملل متحد برای افغانستان، در این باره میگوید: “مردم افغانستان به فضای مدنی شکوفا، جامعه ای که در آن مردم بتوانند فکر کنند، بنویسند و نظریات شان را آزادانه به دور از ترس بیان نمایند، نیاز دارند و شایسته آن هستند.”

دیبرا لاینز افزود: “صدای مدافعین حقوق بشر و رسانه ها برای هر جامعه باز و شایسته، ضروری است. در زمانی که گفتگو و پایان دادن به جنگ از طریق مذاکره و توافق سیاسی باید در محوریت قرار گیرد، صدای مدافعین حقوق بشر و رسانه ها باید بیشتر از هر وقت دیگر شنیده شود، اما در عوض آنها خاموش  ساخته می شوند.”

یوناما از همچنان  خواسته است که عاملان این قتل‌ها باید به محاکمه کشانیده شوند.

این گزارش افزود: “تحقیقات در مورد قتلها باید مستقل، بی طرف، سریع، دقیق، معتبر و شفاف باشد. پیگرد قانونی مرتکبین مشکوک باید کاملا از مراحل درست و معیارهای محاکمه عادلانه پیروی کند.”

یوناما از حکومت افغان خواسته است تا تدابیر ویژه محافظتی برای مدافعان حقوق بشر را در نظر بگیرد.

گزارش یوناما می افزاید:” ایجاد چارچوب مناسب جلوگیری به شمول تدابیر ویژه محافظتی و امنیتی برای مدافعین حقوق بشر، خبرنگاران و کارمندان رسانه ها مشروط بر موجودیت تهدیدات یا سایر انواع ارعاب.”

یوناما از گروه طالبان نیز خواسته است تا ترورهای هدفمند را محکوم کند  وعاملان آن را مجازت کنند.

یوناما خطاب به طالبان در این مورد میگوید: “باطل ساختن پالیسی های موجود (و جلوگیری از تدوین پالیسی های جدید) که باعث محدود ساختن فضای مدنی به شمول محدودیت آزادی اجتماعات، فعالیت فعالان جامعه مدنی و فعالان بشردوستانه، آزادی بیان می شود.”

این نهاد از جامعه جهانی نیز خواسته تا مدافعان حقوق بشر و خبرنگاران  و کارمندان رسانهها را که در معرض خطر قرار دارد حمایت کند.

این گزارش از دیگر گروه‌ها نیز خواسته تا ترورهای مدافعان حقوق بشر، خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ها را متوقف کنند.

رویداد های اخیر

سرپرست وزارت صحت عامه: کشورهای همسایه تحمل پیشرفت افغانستان را ندارند

Published

on

(Last Updated On: )

سرپرست وزارت صحت عامه می‌گوید که کشورهای همسایه پیشرفت افغانستان را تحمل کرده نمی‌توانند، از همین رو مهاجران را آزار و اذیت، اموال شان را مصادره و آنان را به گونه‌ اجباری اخراج می‌کنند.

نور جلال جلالی در نشستی در کابل گفت: «کسی با توانایی خود خانه و زندگی ساخته است، اما برایش گفته می‌شود که هیچ حق نداری که آن را با خود ببری. با یک جوره لباس، با ذلت و رسوایی لت‌وکوب و به موتر انداخته می‌شود و برایش گفته می‌شود که برو. برادارن ما اگر پول کمی هم دارند، به کشور خود برگردند.»

دولت پاکستان عملیات گسترده‌ای را برای بازداشت و اخراج افغان‌های فاقد اسناد قانونی در سراسر آن کشور آغاز کرده است.

مقام های محلی ولایت ننگرهار اعلام کرده اند که با آغاز دور دوم اخراج مهاجران افغان از پاکستان، طی سه روز گذشته، ۳۱۶ خانواده از طریق بندر تورخم وارد کشور شده اند.

عزیزالله مصطفی، معاون والی ننگرهار می‌گوید: «تمام کمیته‌ها آمادگی خود را دارند. در این دو یا سه روز اخیر، ۳۱۶ خانواده اخراج شده اند. کمیته خدمات وجود دارد. با مرکز هم تماس گرفته ایم. ان شاء الله امکانات داریم. با موسسات نیز دیدار می‌کنیم و با هماهنگی این روند را پیش می‌بریم.»

قابل یاد آوریست که حدود ۸۴۵ هزار افغان طی ۱۸ ماه گذشته پاکستان را ترک کرده اند.

سازمان‌های مدافع حقوق بشر از اخراج مهاجران افغان از پاکستان انتقاد کرده اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

در سه روز عید بیش از ۱۲هزار توریست داخلی و ۲۱ توریست خارجی از بلخ دیدن نموده اند

Published

on

(Last Updated On: )

ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت بلخ می‌گوید که در سه روز عید بیش از ۱۲هزار توریست داخلی و ۲۱ توریست خارجی از مکان‌های تفریحی و تاریخی این ولایت دیدن کرده اند.

شماری از شهروندان کشور که از مکان‌های تفریحی این ولایت دیدن کرده‌اند، با ابراز خرسندی از تامین امنیت خواهان ایجاد سهولت‌های بیشتر تفریحی در این مکان‌ها هستند.

منطقه پسته مزار، در ولسوالی مارمل ولایت بلخ و در ۲۰ کیلومتری شهر مزارشریف یک از مکان‌های است که این روزها میزبان هزاران توریست داخلی از مناطق مختلف کشور بوده است.

به گفته‌ ریاست اطلاعات و فرهنگ بلخ در سه روز عید بیش از ۱۲هزار توریست داخلی و ۲۱ توریست خارجی به این ولایت سفر کرده اند.

شماری از توریست ها از تأمین امنیت ابراز خرسندی می‌کنند و خواهان ایجاد سهولت‌های بیشتر تفریحی از جمله ایجاد رستورانت‌ها، مسجد، بازار و فرهم‌ نمودن آب آشامیدنی در مکان‌های توریستی اند.

با این حال، مسوولان محلی بلخ از تلاش‌ها برای ایجاد سهولت‌ها در مناطق تفریحی در این ولایت سخن می‌‎زنند.

افزون بر پسته مزار، کانال قوش تیپه، دشت شادیان، دریای آمو و چشمه‌ خواجه سکندر از دیگر مکان‌های تفریحی در ولایت بلخ است که شاهد حضور توریستان داخلی و خارجی بوده اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کارشناسان ملل متحد از پاکستان خواستند بازداشت و اخراج مهاجرین افغان را متوقف نماید

حکومت پاکستان در ماه جنوری اعلام کرد که دارندگان کارت شهروندی افغانستان (ای‌سی‌سی) باید تا ۳۱ مارچ به‌صورت داوطلبانه از این کشور بیرون شوند، ورنه در برابرشان از زور کار گرفته خواهد شد.

Published

on

(Last Updated On: )

گروه کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد از پاکستان خواسته‌اند که اخراج و بازگشت اجباری مهاجران افغان از اسلام‌آباد، راولپندی و دیگر شهرها را متوقف کند.

این گروه از کارشناسان در اعلامیه‌ای گفته‌ اند که «میلیون‌ها افغان در پاکستان، بدون این‌که به خواست‌های مشروع‌شان غور شود، با تهدید بازگردانده شدن روبه‌رو هستند.»

در اعلامیه آمده که بسیاری از افغان‌ها نگران‌اند که در صورت بازگشت به افغانستان، تحت فشار و تهدید امارت اسلامی قرار بگیرند.

در ادامه گفته شده که: «زنان، دختران، دگرباشان جنسی، اقلیت‌های قومی و مذهبی، مقام‌های حکومت پیشین و نیروهای امنیتی، مدافعان حقوق بشر، کارمندان رسانه‌ها و خبرنگاران در این زمینه بیشتر آسیب‌پذیر اند.»

کارشناسان سازمان ملل، اقدام حکومت پاکستان را نقض آشکار قوانین بین‌المللی حقوق بشر و مهاجرت خوانده و از آن کشور خواسته‌اند تا به نقش مهم خود به‌عنوان یک دوست و همسایه در این زمینه ادامه دهد.

این در حالی است که گزارش‌ها از مناطق مختلف پاکستان حاکی از آن است که این کشور عملیات گسترده‌ای را برای بازداشت و اخراج دارندگان کارت‌های شهروندی افغان (ای‌سی‌سی) و مهاجران فاقد اسناد آغاز کرده‌ است.

حکومت پاکستان در ماه جنوری اعلام کرد که دارندگان کارت شهروندی افغانستان (ای‌سی‌سی) باید تا ۳۱ مارچ به‌صورت داوطلبانه از این کشور بیرون شوند، ورنه در برابرشان از زور کار گرفته خواهد شد.

هرچند بعداً خبرگزاری اسوشیتد پرس بر اساس اسناد دولتی پاکستان گزارش داد که این مهلت تا دهم اپریل تمدید شده‌ است، گزارش‌ها حاکی از آن است که عملیات برای بازداشت مهاجرین افغان در شهرهای مختلف کشور از جمله اسلام‌آباد و راولپندی از پیش آغاز شده و تلاشی خانه‌به‌خانه‌ توسط پولیس جریان دارد.

براساس گزارش رسانه‌های پاکستان، در چند روز گذشته ده‌ها خانواده‌ افغان دارای کارت ای‌سی‌سی از طریق تورخم به افغانستان بازگردانده شده‌اند.

همچنین به‌تازگی، روزنامۀ دان به نقل از مقام‌های کراچی گزارش داد که روند اخراج افغان‌ها از این شهر آغاز شده‌ است.

بر اساس این گزارش، آن‌ها افغان‌هایی هستند که کارت‌های ای‌سی‌سی دارند و تا حالا، پولیس بیش از ۱۵۰ نفر را بازداشت کرده‌ است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!