Connect with us

رویداد های اخیر

یوناما: زندانیان در افغانستان غذا و مراقبت‌های صحی کافی دریافت نمی‌کنند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان یا یوناما در یک گزارش تازه خود به برخوردهای بیشتر امارت اسلامی با زنان و دختران، رفتار با مقام‌ها و نیروهای امنیتی دولت پیشین، بازداشت فعالان حقوق بشر، محدودیت‌ها و رفتار وزارت امر به معروف و نهی از منکر پرداخته است.

در این گزارش آمده است که شمار زندانیان افزایش یافته و آنها از حمایت‌های حقوقی و قانونی برخوردار نیستند. امارت اسلامی اما این گزارش را عاری از حقیقت می‌داند و می‌گوید که یوناما در افغانستان منفی گرایی می‌کند.

این گزارش مربوط سه ماه سال جاری میلادی می‌شود.

در گزارش آمده است: «تا اواسط سپتمبر، تعداد کل محبوسین در زندان‌ها به بیش از ۱۷۰۰۰ نفر رسیده است که نشان دهنده افزایش از تعداد اوسط ده هزار که اداره برحال زندان‌ها تصمیم داشت از اواسط ۲۰۲۲ تا کنون حفظ نماید، می باشد. این امر چالش‌های بزرگی را برای اداره برحال زندان‌ها ایجاد می‌کند، که منابع کافی برای حصول اطمینان از پیروی از حداقل استندردها برای رفتار با زندانیان از جمله ارائه غذا و مراقبت‌های صحی کافی را در اختیار ندارد.»

امارت اسلامی می‌گوید که این گزارش عاری از حقیقت بوده و از قول منابع نا معتبر تهیه شده است.

ذبیح الله مجاهد می‌گوید: «متاسفانه سازمان ملل بخصوص یوناما عوض اینکه واقعیت‌ها را درنظر بگیرد و موضوعات را از نزدیک ببیند، از دور و متکی به افواهات و معلومات نادرست یک راپور را پخش کردند که واقعیت ندارد. تمام مواردی را که آنها ذکر کردند، متاسفانه حقیقت را نگفته اند. خلاف حقیقت پروپاگند کردند.»

سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که در زندان‌های کشور شکنجه وجود ندارد و همچنان امکانات کافی در اختیار زندانیان گذاشته شده است. به گفته وی، هیچ فرد بخاطر کار کردن در نظام پیشین بازداشت نشده و اگر کسی مرتکب جرم شده باشد موضوع جداگانه است.

او می‌گوید: «در زندان‌های ما هیچ نوع مظالم وجود ندارد و رسیدگی کامل به حقوق زندانیان شده است. جاهای مناسب برایشان هست. خوراک شان هست. به صحت شان توجه شده. درمورد حرفه برایشان تلاش صورت گرفته. آزار و اذیت نمی‌شوند. در این راستا می‌تواند هیئتی بیاید و ببیند که در زندان‌های افغانستان همه چیز بگونه نورمال پیش می‌رود. درمورد بازداشت‌ها یا گرفتاری‌های کسانی‌ که در حکومت قبلی بودند، کاملاً افواه است.»

یوناما در مقایسه با دوره مشابه در سال گذشته، تلفات غیرنظامی کمتری را مستندسازی کرده است. دلیل کاهش تلفات غیرنظامیان کم شدن موارد بمب‌گذاری دانسته شده است. یوناما در این گزارش خود به تلفات ناشی از انفجار مواد منفجر نشده نیز پرداخته که تاکنون باعث کشته شدن حد اقل ۲۴ نفر و زخمی شدن ۳۸ نفر گردیده است.

رویداد های اخیر

«بازگشت افغان‌ها از پاکستان می‌تواند وضعیت وخیم بشری را بدتر کند»

Published

on

(Last Updated On: )

فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های هلال احمر و صلیب سرخ هشدار داده است که بازگشت افغان‌ها از پاکستان می‌تواند وضعیت وخیم بشری در افغانستان را بدتر کند.

این نهاد در بیانیه‌ای امروز (دوشنبه) اعلام کرد که نیازهای بشری افرادی که به افغانستان باز می‌گردند بالا است، بسیاری از آنها اموال خود را در پاکستان رها کرده اند و کودکان نیاز به مراقبت های صحی تخصصی دارند.

شهاب الدین دلاور، سرپرست جمعیت هلال احمر افغانستان گفته است که عودت کنندگان با چالش‌های متعددی روبه‌رو اند که نمی‌توانند به تنهایی آن را رفع کنند.

او گفت: «زنان و کودکان بخش قابل توجهی از بازگشت کنندگان را تشکیل می‌دهند و اطمینان از مصونیت و رفاه آنها باید اولویت اصلی ما باشد. به عنوان یک سازمان محلی که در سراسر کشور حضور داریم، هدف ما ارائه امداد فوری و حمایت طولانی مدت برای کمک به مردم در بخش بازسازی زندگی شان به گونه مصون و با عزت است.»

احمد سلیمان، سرپرست هیات فدراسیون بین المللی جمعیت‌های هلال احمر و صلیب سرخ در افغانستان، نیز گفت که اخراج مهاجران از پاکستان، میلیون‌ها نفر را متاثر می‌سازد.

فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های هلال احمر و صلیب سرخ تاکید کرده که در حال حاضر، شرایط در افغانستان برای بازگشت مهاجران و ادغام مجدد تعداد زیادی از مردم، به دلیل مشکلات اقتصادی مساعد نیست.

این نهاد خاطرنشان کرد که میلیون‌ها بیجاشده داخلی در کشور حضور دارند و کمک‌های بشردوستانه موجود برای رفع نیازهای فعلی کافی نیست.

این فدراسیون تاکید کرد که بازگشت مهاجران باید داوطلبانه و عزتمندانه باشد و جامعه بین المللی باید کمک‌های کافی را برای رفع نیازهای بشری در افغانستان فراهم سازد.

گفتنی است که پاکستان اخراج مهاجران افغان را شدت بخشیده است و هزاران تن در روزهای اخیر به کشور شان بازگشته اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبکستان آماده همکاری با امارت اسلامی در بخش زراعت است

عطاالله عمری از همتای ازبکستانی‌اش خواسته تا به افغانستان سفر کنند زیرا این کشور اکنون امن و مستقل است.

Published

on

(Last Updated On: )

سرپرست وزارت زراعت و مالداری که در رآس یک هیأت به ازبکستان رفته در دیدار با مقام‌های آن‌کشور بر گسترش همکاری‌ها در بخش‌ زراعت تأکید کرده است. عطاءالله عمری فرصت‌های گسترده سرمایه گذاری در سکتور‌ زراعت، مالداری و سایر بخش‌ها در کشور را یادآوری و خواستار به اشتراک‌گذاری تجارب و تکنالوژی میان دو کشور نیز شده است. مقام های ازبکستانی نیز گفته اند که در بخش زراعت افغانستان را همکاری خواهند کرد.

مقام‌های دو طرف به همکاری نزدیک در بخش‌های مربوط به قرنطینه نباتی و صحت حیوانی در بنادر تعهد کرده اند.

سرپرست وزارت زراعت و مالداری هم‌چنان در دیدار با وزیر انرژی ازبکستان در مورد توسعه سیستم‌های آبیاری، تحکیمات دریای آمو، استفاده مؤثر از منابع آبی، تأثیرات تغییرات اقلیمی بر منابع آبی این حوزه گفتگو کرده اند.

طرفین توافق کردند که هر دو کشور باید برای اصلاح و مدرن‌سازی سیستم‌های آبیاری به‌منظور صرفه‌جویی در مصرف آب، همکاری‌های مشترک را گسترش دهند.

مسئولان وزارت انرژی و آب کشور ازبکستان همچنان تعهد کرده که سرمایه‌گذاران آن کشور آماده‌اند تا در راستای مدرن‌سازی سیستم‌های آبیاری افغانستان، به‌ویژه سیستم‌های صرفه‌جویانه مانند آبیاری قطره‌ای و بارانی، همکاری نمایند. آنان همچنان تأکید کردند که در صورت علاقه‌مندی سرمایه‌گذاران افغان برای تغییر سیستم‌های آبیاری سنتی به شیوه‌های مدرن، آماده‌اند از آنان نیز حمایت و همکاری لازم را فراهم سازند.

عطاالله عمری از همتای ازبکستانی‌اش خواسته تا به افغانستان سفر کنند زیرا این کشور اکنون امن و مستقل است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی خواستار تغییر رفتار پولیس پاکستان با مهاجرین افغان شد

صلیب سرخ نیز گفته است که حکومت پاکستان در روند بازداشت و اخراج مهاجران از زور استفاده می‌کند و مهاجران بازگشت‌ کننده با خطرات جدی صحی و حفاظتی مواجه‌اند.

Published

on

(Last Updated On: )

در پی شدت یافتن، روند اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان، امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه با سرپرست سفارت پاکستان در کابل در این مورد گفتگو کرده است.

سرپرست وزارت خارجه در دیدار با سرپرست سفارت پاکستان در کابل، اخراج اجباری مهاجران افغان را به زیان هر دو طرف دانسته و آنرا تأسف بار خوانده است. امیرخان متقی خواستار تغییر رفتار پولیس پاکستان با مهاجران افغان شده است.

از سوی دیگر، عبیدالرحمن نظامای گفته است که نگرانی امارت اسلامی را با نهادهای مربوطه در اسلام‌آباد در میان خواهد گذاشت.

درهمین حال، سرپرست وزارت مهاجرین و عودت‌کنندگان در دیدار با معین پالیسی و استراتیژی وزارت داخله اخراج مهاجران را خلاف تمام اصول و قوانین بین‌المللی می‌داند.

صلیب سرخ نیز گفته است که حکومت پاکستان در روند بازداشت و اخراج مهاجران از زور استفاده می‌کند و مهاجران بازگشت‌ کننده با خطرات جدی صحی و حفاظتی مواجه‌اند.

این سازمان در گزارشی از شرایط دشوار و نبود دسترسی کافی مهاجران به خدمات صحی ابراز نگرانی کرده و گفته است که دولت پاکستان تخریب محل‌های اقامت غیرمجاز را آغاز کرده، اقدامی که باعث افزایش ترس و اضطراب در میان مهاجران شده است.

بر اساس آمارها روزانه صدها خانواده از پاکستان اخراج و وارد افغانستان می‌شوند و تا کنون نزدیک به 50 هزار تن در ده روز گذشته عودت کرده اند.

اسلام آباد خود را مصمم می‌داند که برای کاهش رویدادهای امنیتی مهاجران افغان را اخراج کند، کابل اما می‌گوید که افغان ها در ناامنی‌های پاکستان دست ندارند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!