رویداد های اخیر
یوناما: افغانستان یکی از کشورهای به شدت آسیب دیده از ماین است
سازمان ماینپاکی هالوترست در ماه عقرب امسال اعلام کرد که بیش از ۶۵ کیلومتر مربع از اراضی ۲۶ ولایت افغانستان به بمبهای دستساز آلوده است.
هیات معاونیت سازمان ملل متحد (یوناما) در افغانستان روز یکشنبه (۹ جدی) با نشر ویدیویی در شبکه اجتماعی ایکس، نسبت به خطرات ناشی از ماینهای باقیمانده از جنگ در افغانستان هشدار داد.
یوناما نوشت: «هر روز، بقایای مواد منفجره جنگ و ماینهای زمینی زندگی انسانها، بهخصوص کودکان را که بیشتر قربانیان آن هستند، تهدید میکند.»
یوناما با اشاره به ضرورت ماینپاکی عاجل در افغانستان، داستان آرمان، کودکی را روایت کرده است که پس از انفجار مواد منفجره، بدن و صورتش آسیب دیده است.
پدر آرمان نیز از آلودگی ماین در مناطق بازی کودکان ابراز نگرانی کرده و بر لزوم افزایش آگاهیرسانی به کودکان و خانوادههای آنان تاکید میکند.
این درحالیست که سازمان ماینپاکی هالوترست در ماه عقرب امسال اعلام کرد که بیش از ۶۵ کیلومتر مربع از اراضی ۲۶ ولایت افغانستان به بمبهای دستساز آلوده است. طبق گزارش این سازمان، افغانستان یکی از چهار کشور «آلوده به ماین شدید» در جهان به شمار میرود.
رویداد های اخیر
کاهش سطح آب در کندهار ۵۰ درصد فارمهای ماهی در این ولایت را صدمه زده است
فارم داران ماهی در کندهار میگویند که سطح آب در این ولایت کاهش یافته و آنان آب کافی برای پرورش ماهی در اختیار ندارند، مشکلی که سبب شده تا ۵۰ درصد فارمها آسیب ببینند.
محمد ابراهیم، مسوول اتحادیه فارمداران ماهی در کندهار میگوید: «تعداد فارمها ۵۰ الی ۶۰ فیصد کاهش یافته است. در گذشته تا ۱۸۰۰ فارم وجود داشت، اما اکنون تا حدود ۲۵۰ فارم فعال باقی مانده است. فارمهای غیر فعال نیز وجود دارند، اما تعداد شان کم است.»
ساخت بندهای آب گردان برای مدیریت آبها یکی از خواستهای فارم داران ماهی است. آنان میگویند که باید از آبهای جاری برای پرورش ماهی استفاده شود نه آب های زیر زمینی.
توریالی، فارم دار در کندهار میگوید: «خشکسالی فارمهای ماهی را بسیار خشک کرده است. سطح آب خیلی کاهش یافته است و این مشکل فارمداران را صدمه زده است.»
از سویی هم، مسوولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندهار از کمکهای لازم به فارم داران ماهی خبر میدهند.
توریالی آقا، مدیر بخش ترویج مالداری ریاست زراعت و مالداری کندهار میگوید: «برخی از موسسات به آنان کمک کرده اند، وسایل و برنامههای آموزش پرورش ماهی را فراهم کرده اند.»
بربنیاد معلومات مسوولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندهار، حدود ۱۵۲ فارم بزرگ و ۷۰۰ فارم کوچک پرورش ماهی در این ولایت فعالیت دارند که روزانه ۷۰۰ کیلوگرام گوشت ماهی از این فارمها به دست میآید. این در حالی است که روزانه هزاران کیلو گرام گوشت ماهی از پاکستان وارد کشور میشود.
رویداد های اخیر
واکنش امارت اسلامی افغانستان به ادعای اخیر وزیر دفاع پاکستان
حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی در پیامی صوتی به آریانانیوز گفته است که: «ما این ادعا را رد میکنیم. امارت اسلامی هم چنین یک خواستی از پاکستان نه کرده است.»
خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان، میگوید که امارت اسلامی از پاکستان خواسته است که برای انتقال اعضای گروه تحریک طالبان پاکستان از بخشهای مرزی به بخشهای دیگر افغانستان، ده میلیارد روپیه پاکستانی پرداخت کند.
خواجه آصف روز چهارشنبه (۱۲ جدی) به جیو نیوز گفته است که پاکستان با این درخواست موافقت کرده اما از امارت اسلامی خواسته است ضمانتی ارائه دهند که اعضای تیتیپی دیگر به پاکستان باز نگردند.
به گفته خواجه آصف، امارت اسلامی تاکنون به این خواسته پاسخ مثبتی ندادهاند.
وی تصریح کرد: در این نشست، ملا یعقوب، امیرخان متقی، سراجالدین حقانی و ملا شیرین حضور داشتند. به آنان گفتم که اگر تیتیپی متوقف نشود، ما ناچار به اقدام خواهیم بود و بعد نباید گلایه کنید. شما میگویید که آنها را به ولایتهای غربی منتقل میکنید، اما چه ضمانتی هست که بازنگردند؟»
درهمین حال، امارت اسلامی این ادعا وزیر دفاع پاکستان را رد و گفته است که امارت اسلامی چنین خواستی از پاکستان نه کرده است.
حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی در پیامی صوتی به آریانانیوز گفته است که: «ما این ادعا را رد میکنیم. امارت اسلامی هم چنین یک خواستی از پاکستان نه کرده است.»
آقای فطرت افزوده است که: «جای تاسف است که مقامهای پاکستانی نمیدانیم بخاطر کدام اهداف چنین ادعاها را میکنند.»
این درحالیست که پاکستان دو هفته پیش، ولسوالی برمل ولایت پکتیکا را بمباران کرد.
امارت اسلامی اعلام کرد که در این حمله ۴۶ تن به شمول زنان و کودکان جان باختند، اما رسانههای پاکستانی مدعیاند که در این حمله اعضای تیتیپی کشته شدند.
رویداد های اخیر
گنداپور: خصومت با افغانها به پشتونهای پاکستان نیز گسترش یافته است
علی امین گنداپور، وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا گفته است که خصومت حکومت پاکستان با افغانها به پشتونهای پاکستان نیز گسترش یافته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، گنداپور در نامهای به شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان، پولیس را به «بازداشت خودسرانه کارگران پشتون در اسلام آباد» متهم کرده و هشدار داده که «این گونه اقدامات خطر ایجاد حس بیگانگی و طرد شدن را در میان جوامع به همراه دارد.»
كميسيون حقوق بشر پاكستان نیز نگرانی خود را در این مورد ابراز کرده و از پوليس اسلام آباد خواسته است تا از «ايجاد اختلاف ميان جوامع مختلف در كشور» خودداری كند.
پاکستان به دلیل مسایل امنیتی، اخراج مهاجران افغان فاقد اسناد را حدود یک سال قبل آغاز کرد.
اسلام آباد همچنان ادعا کرده است که شهروندان افغان در تظاهرات مخالفان سیاسی در پاکستان اشتراک کرده اند.
سفارت افغانستان در اسلام آباد اما اشتراک افغانها را در فعالیتهای سیاسی در پاکستان رد کرده است.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مکتوب تازه وزارت اقتصاد: فعالیت انجوهای که در آن زنان کار میکنند، تعلیق خواهد شد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
رئیس جمهور آذربایجان: علت سقوط طیاره مسافربری شلیک در خاک روسیه بود
-
جهان4 روز ago
سقوط طیاره مسافربری در کوریای جنوبی ۶۲ کشته برجا گذاشت
-
اخبار ساحوی4 روز ago
یک قوماندان پولیس ایران در حمله انتحاری کشته شد
-
جهان2 روز ago
امریکا کمک ۵.۹ میلیارد دالری را برای اوکراین اعلام کرد
-
جهان3 روز ago
جیمی کارتر، رئیسجمهور پیشین امریکا در ۱۰۰ سالگی درگذشت
-
رویداد های اخیر3 روز ago
جام قهرمانی سنوکر آریانا ماه آینده برگزار میشود
-
علم و تکنالوژی2 روز ago
وزارت خزانهداری امریکا: هکرهای چینی اسناد را به سرقت بردند