Connect with us

جهان

گورباچف، آخرین رییس جمهور اتحاد جماهیر شوروی سابق در گذشت

منتشر شده

در

رسانه‌های روسی روز سه‌شنبه (۸سنبله) به نقل از شفاخانه بالینی مرکزی در مسکو گزارش داده اند که میخائیل گورباچف، آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی، پس از یک دوره مریضی طولانی شدید به عمر ۹۱ سالگی در مسکو درگذشت.

آقای گورباچف که در سال‌های ۱۹۸۵ تا ۱۹۹۱ قدرت را در دست داشت و روابط ایالات متحده و شوروی را بهبود بخشید، آخرین رهبر زنده دوران جنگ سرد بود.

او تقریبا تمام دو دهه آخر عمر خود رادر حاشیه سیاست گذراند و پس از اقدام روسیه در یکجا سازی شبه‌جزیره کریمه به خاک خود در سال ۲۰۱۴ و نیز حمله نظامی این کشور به اوکراین، به طور مداوم از کرملین و کاخ سفید درخواست کرد که روابط خود را بهبود ببخشند.

گورباچف در این سال‌های آخر چندین مرتبه در شفاخانه بستری شد.

گورباچف چهره‌ای مورد احترام در غرب بود که گاهی با اسم مستعار گوربی از او یاد می‌شد. این احترام بخاطری تلاش‌های وی در کاهش تنش‌های هسته‌ای میان ایالات متحده و شوروی در دهه ۱۹۸۰ بود.

وی در اکتوبر ۱۹۹۰ به‌دلیل نقش در پایان جنگ سرد برنده جایزه صلح نوبل شد. از جمله برجسته‌ترین اقدامات وی جلوگیری از دخالت نظامی در کشورهای عضو جماهیر شوروی و عدم اعزام نیروی نظامی برای مقابله با جنبش‌های استقلال طلب بود.

گورباچف در ۲۵ دسامبر ۱۹۹۱ از سمت خود استعفا داد و در همان روز اتحاد جماهیر شوروی منحل شد.

او همچنین به خاطر اصلاحات در اتحاد جماهیر شوروی که به شفافیت بیشتر و آزادی عمومی انجامید و فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی را تسریع کرد، مورد ستایش غرب است.

واکنش رهبران جهان:

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، نهایت تاثر خود را از درگذشت او اعلام کرد. سخنگوی پوتین گفت که او «تلگرام غم‌شریکی برای خانواده و دوستانش خواهد فرستاد».

در گزارش رویترز آمده است که پوتین در سال ۲۰۱۸ گفته که اگر بتواند کشورهای جماهیر شوری را دو باره یکجا می‌کند."

جو بایدن در بیانیه‌ای گفته است که گورباچف آینده‌ای متفاوت را تصور کرده بود و شجاعت آن را داشت که برای دستیابی به چنین آینده‌ای موقعیت خود را به خطر بیندازد.

بایدن افزود است که:" او به - اصلاحات و بازسازی - نه به عنوان یک شعار صرف، بلکه به عنوان مسیری رو به جلو برای مردم اتحاد جماهیر شوروی پس از سال‌ها انزوا و محرومیت اعتقاد داشت."

اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا گفت که گورباچف که در سال ۱۹۹۰ جایزه صلح نوبل را دریافت کرد، راه را برای اروپای آزاد باز کرد.

بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا، گفت:"من همواره شهامت و درستی او ستایش می‌کنم... در زمانه‌ای که پوتین به اوکراین تجاوز نظامی کرده، تعهد نامتزلزل او به باز کردن جامعه شوروی الگویی برای همه ما باقی خواهد ماند."

جهان

دست‌کم ۳۱ فلسطینی در حملات تازه اسرائیل بر غزه کشته شدند

حسام ابوصفیه، مدیر این شفاخانه، گفت این حمله پس از بازدید هیئتی از سازمان جهانی صحت و تخلیه برخی از مریضان رخ داد.

Published

on

در حملات هوایی روز یک‌شنبه (۱۳عقرب) اسرائیل به غزه، دست‌کم ۳۱ نفر جان باختند.

رویترز به نقل از منابع صحی فلسطینی گزارش داده است که تقریباً نیمی از کشته‌شدگان در مناطق شمالی غزه بودند؛ جایی که اردوی اسرائیل، به ادعای خود، عملیات نظامی را برای تضعیف حماس و جلوگیری از تجدید قوای آن ادامه می‌دهد.

طبق گزارش رویترز، فلسطینی‌ها این حملات هوایی و زمینی و همچنین تخلیه‌های اجباری را به‌عنوان «پاکسازی قومی» محکوم کرده‌اند و مدعی‌اند که هدف اسرائیل از این حملات، تخلیه دو شهر شمالی غزه و یک اردوگاه پناهندگان از ساکنانش برای ایجاد مناطق حائل است.

اما اسرائیل این اتهامات را رد می‌کند و تأکید دارد که تنها با شبه‌نظامیان حماس، که از این مناطق دست به حمله می‌زنند، مقابله می‌کند.

داکتران اعلام کرده‌اند که در حملات به خانه‌های مسکونی در بیت‌لاهیا و جبالیا، بزرگترین اردوگاه پناهندگان در این منطقه که تمرکز عملیات نظامی اردوی اسرائیل است، دست‌کم ۱۳ فلسطینی کشته شدند. سایر قربانیان نیز در حملات هوایی جداگانه‌ای در شهر غزه و جنوب نوار غزه، از جمله در خان‌یونس، جان باختند.

مقامات صحی غزه اعلام کرده‌اند که هشت نفر، شامل چهار کودک، در این حملات کشته شده‌اند.

در همین حال، عصر یک‌شنبه، شفاخانه کمال عدوان در نزدیکی بیت‌لاهیا زیر حمله تانک‌های اسرائیلی قرار گرفت که به زخمی شدن شدید یک کودک بستری منجر شد.

حسام ابوصفیه، مدیر این شفاخانه، گفت این حمله پس از بازدید هیئتی از سازمان جهانی صحت و تخلیه برخی از مریضان رخ داد. وی تأکید کرد که اعزام تیم‌های تخصصی به شفاخانه‌های شمال غزه، که به دلیل افزایش شدید تعداد مجروحان تحت فشار هستند، بسیار ضروری است.

ابوصفیه افزود که حمله تانک‌ها منابع آب، محوطه و بخش مراقبت‌های خاص نوزادان شفاخانه را نیز تخریب کرده است. اردوی اسرائیل اعلام کرد که این گزارش را بررسی دارد.

روز شنبه، اردوی اسرائیل یک کندک جدید به جبالیا اعزام کرد تا به دو کندک دیگر که در این منطقه عملیاتی بودند، ملحق شود. در بیانیه‌ای نظامی آمده است که از آغاز عملیات در ۵ اکتوبر، صدها شبه‌نظامی فلسطینی در درگیری‌ها کشته شده‌اند.

هم‌زمان، کوگات، سازمان امور غیرنظامی اردوی اسرائیل، اعلام کرد که دور دوم واکسیناسیون فلج اطفال در شمال غزه آغاز شده و تاکنون به ۵۸ هزار و ۶۰۴ کودک واکسین تزریق شده است. با این حال، وزارت صحت غزه اعلام کرده است که حملات نظامی مانع واکسیناسیون هزاران کودک در جبالیا، بیت‌لاهیا و بیت‌حنون شده است.

گفتنی است این درگیری‌ها پس از حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتوبر ۲۰۲۳ آغاز شد؛ حمله‌ای که منجر به کشته شدن حدود ۱۲۰۰ اسرائیلی و انتقال ۲۵۱ گروگان به غزه شد. در پی این حمله، اسرائیل نیز دست به حملات تلافی‌جویانه زد که تاکنون بیش از ۴۳ هزار و ۳۰۰ فلسطینی را کشته و بیشتر نوار غزه را به ویرانه تبدیل کرده است.

Continue Reading

جهان

نزده نفر در پی اصابت سه راکت در مرکز اسرائیل زخمی شدند

Published

on

پولیس اسرائیل اعلام کرده که در پی برخورد سه راکت اوایل امروز (شنبه) در منطقه شارون در مرکز اسرائیل، ۱۹ نفر مجروح شده اند.

اداره امبولانس اسرائیل پیش از این گزارش داده بود که هفت نفر در شهر طیره در مرکز اسرائیل زخمی شده اند.

به گزارش رویترز، اردوی اسرائیل اعلام کرده که زنگ خطر در مناطقی از مرکز اسرائیل پس از حمله راکتی به صدا درآمد. در بیانیه اردوی اسرائیل آمده است که برخی از راکت ها رهگیری شده اند.

اردوی اسرائیل با اشاره به اینکه جزئیات در دست بررسی است، افزود: «به احتمال زیاد یک راکت سقوط کرده در منطقه شناسایی شده است.»

اداره امبولانس اسرائیل و رسانه‌های محلی گفتند که جراحات در حد خفیف و متوسط است.

شبکه مقاومت اسلامی عراق بعداً در بیانیه‌ای اعلام کرد که پهپادهای خود را به سمت یک «هدف مهم» در شمال اسرائیل پرتاب کرده است. هنوز مشخص نیست که آیا این بیانیه مربوط به همین حادثه است یا خیر.

درگیری ها در لبنان در هفته های اخیر بین نیروهای اسرائیلی و گروه حزب الله لبنان به شدت افزایش یافته است.

Continue Reading

جهان

وزیر خارجه کوریای شمالی به مسکو رفت

وزارت دفاع امریکا همچنین اعلام کرد که کوریای شمالی ۱۰ هزار سرباز را برای آموزش به شرق روسیه اعزام کرده که این رقم در روز چهارشنبه ۳۰۰۰ نفر بود.

Published

on

رسانه دولتی کوریای شمالی و مقام‌های روسی امروز (سه‌شنبه، ۸عقرب) خبر دادند که وزیر خارجه آن کشور در دومین سفر خود در ۶ هفته گذشته به روسیه رفته است.

این سفر از سوی چوئه سون هوی، وزیر خارجه کوریای شمالی به روسیه در بحبوحه افزایش نگرانی‌ها در مورد دخالت ادعایی پیونگ یانگ در جنگ مسکو و اوکراین صورت گرفته است.

خبرگزاری رسمی کوریای شمالی KCNA گزارش داده است که هیئتی به ریاست وزیر خارجه کوریای شمالی روز دوشنبه برای سفری رسمی به روسیه رفت اما از ذکر جزئیات این سفر خودداری کرد.

به نقل از خبرگزاری رویترز، سفارت روسیه در بیانیه‌ای که در صفحه شبکه اجتماعی Vkontakte سفارتخانه منتشر شد، اعلام کرد الکساندر ماتسگورا، سفیر روسیه در پیونگ یانگ، چوئه را در میدان بدرقه کرد.

در این بیانیه آمده است: «سفر وزیر خارجه کوریای شمالی به فدراسیون روسیه در چارچوب یک گفتگوی راهبردی انجام می‌شود که پس از توافق برای تقویت روابط بین رهبران ۲ کشور در نشست جون ۲۰۲۴ صورت می‌گیرد.»

یون سوک یول، رئیس جمهور کوریای جنوبی در جریان نشست تلویزیونی کابینه مدعی شد که همکاری نظامی غیرقانونی بین روسیه و کوریای شمالی تهدیدی جدی برای جامعه بین‌المللی است و افزود: «از همه می‌خواهم تا نسبت به مدیریت خطر هوشیار باشند.»

سفر وزیر خارجه کوریای شمالی به روسیه در حالی انجام می‌شود که ناتو به سئول، واشنگتن و کی‌یف برای تایید اعزام نیروها از سوی پیونگ یانگ به روسیه، گفت که واحدهای نظامی کوریای شمالی در منطقه کورسک روسیه در مرز با اوکراین مستقر شده‌اند.

پنتاگون روز دوشنبه اعلام کرد که اگر کوریای شمالی وارد جنگ مسکو علیه کی‌یف شود، واشنگتن محدودیت‌های جدیدی را برای استفاده اوکراین از تسلیحات امریکایی اعمال نخواهد کرد.

وزارت دفاع امریکا همچنین اعلام کرد که کوریای شمالی ۱۰ هزار سرباز را برای آموزش به شرق روسیه اعزام کرده که این رقم در روز چهارشنبه ۳۰۰۰ نفر بود.

جو بایدن، رئیس جمهور امریکا نیز این وضعیت را «بسیار خطرناک» خواند.

مارک روته، سرمنشی ناتو نیز پس از نشست روز دوشنبه با هیئتی از کوریای جنوبی گفت تعمیق روابط نظامی بین مسکو و پیونگ یانگ تهدیدی جدی برای امنیت هند-پاسیفیک و یورو-آتلانتیک است.

رئیس جمهور کوریای جنوبی در تماس تیلیفونی با اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا مدعی شد که اعزام نیروهای کوریای شمالی به خط مقدم جنگ در اوکراین ممکن است زودتر از حد انتظار انجام شود.

از زمان دیدار کیم جونگ اون، رهبر کوریای شمالی و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در خاور دور این کشور در سال گذشته، ۲ کشور روابط نظامی خود را ارتقا داده‌اند. آنها دوباره در جون سال جاری میلادی برای امضای یک مشارکت استراتژیک جامع که شامل یک پیمان دفاعی متقابل است، ملاقات کردند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!