جهان
گفتگوی ويدئويی بايدن و پوتين روی مسایل اکراین
گفتگوی رهبران امريکا و روسيه روز سه شنبه (۱۶قوس) همزمان با تشديد نگرانیها از احتمال حمله نظامی روسيه به اوکراين و يک روز پس از تماس تیلفونی جو بايدن با رهبران قدرتهای اروپايی با هدف اتخاذ موضع واحد در دفاع از تماميت ارضی و استفلال اوکراين انجام شد.
به گفته کاخ سفيد، مذاکرات حوالی ساعت سه بعداز ظهر به وقت گرينويچ آغاز شد و مدت دو ساعت و یک دقیقه به طول انجامید.
تلویزیون روسیه نیز تصاویری از این دیدار پخش کرد که نشان میداد رهبران دو کشور در آغاز گفتگوی خود رفتاری دوستانه با یکدیگر دارند و جو بایدن، رییس جمهور امریکا، به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، میگوید که امیدوار است دیدار بعدی آنها حضوری باشد.
خبرگزاری رويترز قبل از شروع گفتگو از قول مقامهای امریکایی گزارش داده بود که جو بایدن به رهبر روسیه هشدار خواهد داد که در صورت اشغال اوکراین نظام بانکی آن کشور با شدیدترین تحریمها روبرو خواهد شد.
به گفته این مقامهای، هدف تحریمها که میتواند از تبدیل روبل روسیه به دالر و سایر ارزهای مهم جهان جلوگیری کند منصرف کردن مسکو از حمله به اوکراین است.
کاخ کرملین در آستانه گفتگوی رهبران امریکا و روسیه در مورد نتیجه بخش بودن مذاکرات ابراز تردید کرده و ضمن تکذیب تهدید نظامی علیه اوکراین تاکيد داشت که تجمع نیروهای نیروهای روسیه در نزدیکی مرز با این کشور آرایش دفاعی است.
البته مسکو همواره به آنچه که توسعه خزنده مرزهای ناتو توصیف میکند اعتراض کرده و مدعی است که از زمان سرنگونی دولت طرفدار روسیه در اوکراین در سال ۲۰۱۴ حضور نظامی غرب در این کشور افزایش یافته است و آن را تهدیدی علیه امنیت خود تلقی میکند.
روسیه درعین حال از دولت اوکراین خواسته است تضمین دهد که برای پس گرفتن مناطق تحت کنترل شورشیان در شرق این کشور از نیروی نظامی استفاده نخواهد کرد.
دمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین روز سه شنبه گفت:"ما خواستار مناسبات خوب و قابل پیشبینی با امریکا هستیم. روسیه هیچ گاه در پی حمله به هیچ کشوری نبوده است. ولی ما نیز حساسیتها و خطوط قرمزی داریم."
او افزود که با توجه به افزایش تنش در اروپا همه باید خونسردی خود را حفظ کنند و از این نظر گفتگوهای رهبران روسیه و امریکا حیاتی است.
ارزش روبل روسیه روز سهشنبه اندکی کاهش یافت. برخی از کارشناسان بازار مالی پیشبینی میکنند که مذاکرات تا حدی از تنش بین دو کشور خواهد کاست و برخی دیگر معتقدند که تهدید امریکا به تحریم بانکهای روسیه امیدواری به تفاهم را از بین میبرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، جو بایدن روز دوشنبه با رهبران بریتانیا، فرانسه، آلمان و ایتالیا در مورد اتخاذ یک موضع واحد در دفاع از استقلال و تمامیت ارضی اوکراین گفتوگو کرد.
کاخ سفید اعلام کرد که رهبران قدرتهای غربی در پایان گفتوگوها از روسیه خواستند که تنشهای اخیر را مهار کرده و به دیپلماسی بازگردد. تماسهای نمایندگان قدرتهای غربی در این زمینه از جمله گفتگو با سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا و ناتو ادامه خواهد یافت.
جهان
ناتو مسوولیت هماهنگی کمکهای نظامی به اوکراین را برعهده میگیرد
به نقل از گزارش، قصر سفید در تلاش است تا پیش از شروع رسمی دور دوم ریاست جمهوری ترمپ، کمکهای نظامی بیشتری به کییف ارسال کند.
پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) مسوولیت هماهنگی کمکهای نظامی به اوکراین را که قبلاً واشنگتن داشت، برعهده گرفته است.
خبرگزاری رویترز روز سهشنبه (۱۷ دسامبر)، گزارش داده که این اقدام نقش مستقیم به ناتو در جنگ اوکراین میدهد.
براساس گزارش، این اقدام برای حفظ حمایتهای نظامی از اوکراین انجام شده تا پس از آغاز دور دوم ریاست جمهوری، دونالد ترمپ در ماه جنوری سال پیشرو ضربه نبیند.
مقر هماهنگی کمکهای نظامی ناتو، پایگاه امریکا در شهر «ویسبادن» آلمان انتخاب شده است.
پیش از این، گروه «رَماشتاین» متشکل از ائتلاف ۵۰ کشور به رهبری امریکا مسوولیت هماهنگی کمکهای نظامی به اوکراین را برعهده داشت.
به نقل از گزارش، قصر سفید در تلاش است تا پیش از شروع رسمی دور دوم ریاست جمهوری ترمپ، کمکهای نظامی بیشتری به کییف ارسال کند.
با این حال، در گزارش آمده است که این اقدام ممکن تأثیر زیادی بر جنگ اوکراین نداشته باشد.
دونالد ترمپ، رییس جهمور منتخب امریکا، پیش از این در جریان کمپاینهای انتخاباتی خود از میزان کمکهای نظامی واشنگتن به کییف انتقاد کرده، وعده داده بود که پس از پیروزی به جنگ اوکراین پایان خواهد داد.
او در دور نخست ریاست جمهوری خود تهدید کرده بود که از پیمان نظامی ناتو خارج میشود.
ترمپ از اعضای ناتو خواسته بود که سه درصد از تولیدات ناخالص داخلی خود را به این پیمان اختصاص دهند.
پیمان نظامی ناتو ۳۱ عضو دارد که امریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، ترکیه و ایتالیا از اعضای برجسته این سازمان نظامی هستند.
از سوی دیگر روسیه افزایش کمکهای نظامی غرب به اوکراین را محکوم کرده و آن را در خطر یک جنگ گستردهتر میداند.
جهان
گزارش: حداقل ۱۰۰ هزار جسد در یک قبر دسته جمعی در سوریه وجود دارد
رئیس یک سازمان سوری مستقر در امریکا اعلام کرده که یک قبر دسته جمعی در خارج از دمشق حاوی اجساد دست کم ۱۰۰ هزار نفر است که توسط حکومت بشار الاسد، رئیس جمهور مخلوع سوریه کشته شده اند.
معاذ مصطفی در مصاحبه تلیفونی با رویترز از دمشق گفت که این گور دسته جمعی در منطقه القطیفه در ۴۰ کیلومتری شهر دمشق، یکی از پنج گور دسته جمعی است که طی چند سال کشف کرده است.
مصطفی، رئیس گروه ویژه حالات اضطراری سوریه، گفت که گورهای دسته جمعی دیگری هم وجود دارند و قربانیان نه تنها سوریها بلکه شهروندان امریکایی، بریتانیایی و دیگر کشورها نیز هستند.
بربنیاد گزارشها، صدها هزار سوری از سال ۲۰۱۱ زمانی که سرکوب تظاهرات علیه حکومت اش منجر به جنگ داخلی شد، کشته شده اند.
بشار الاسد و پدرش حافظ الاسد، که قبل از او به عنوان رئیس جمهور کار کرده بود و در سال ۲۰۰۰ درگذشت، توسط سوری ها، گروه های حقوق بشر و دیگر دولت ها متهم به قتل های گسترده بدون محاکمه، از جمله اعدام های دسته جمعی در زندانهای بدنام این کشور هستند.
اسد بارها نقض حقوق بشر توسط حکومت اش را رد کرده و مخالفان خود را افراط گرا خوانده است.
جهان
حاکم سوریه: حملات اخیر اسرائیل قابل توجیه نیست، اما علاقهای به درگیری جدید نداریم
احمد الشرع، حاکم سوریه، روز شنبه گفت که اسرائیل از بهانههای دروغین برای توجیه حملات خود به سوریه استفاده میکند، اما او علاقهای به درگیریهای جدید ندارد زیرا این کشور بر بازسازی پس از پایان حکومت بشار الاسد تمرکز میکند.
احمد الشرع - معروف به ابومحمد الجولانی - رهبری گروه هیئت تحریر الشام را بر عهده دارد که هفته گذشته اسد را از قدرت کنار زد و به حکومت پنج دههای این خاندان پایان داد.
اسرائیل از آن زمان به منطقه غیرنظامی در داخل سوریه که پس از جنگ اعراب و اسرائیل در سال ۱۹۷۳ ایجاد شد، وارد گردیده است، از جمله سمت سوریه کوه استراتژیک هرمون که در آن یک پوسته نظامی را تصرف کرد.
اسرائیل گفته است که قصد ندارد در آنجا بماند و تهاجم به خاک سوریه را اقدامی محدود و موقت برای تضمین امنیت مرزها میداند. اسرائیل همچنان صدها حمله به ذخایر تسلیحات استراتژیک سوریه انجام داده است.
چندین کشور عربی از جمله عربستان سعودی، امارات متحده عربی و اردن آنچه را که تصرف منطقه حائل در بلندیهای جولان توسط اسرائیل میخوانند، محکوم کرده اند.
احمد الشرع در مصاحبهای که در وبسایت تلویزیون سوریه منتشر شد، گفت: «استدلالهای اسرائیل ضعیف شده و دیگر موارد نقض اخیر آنها را توجیه نمیکند. اسرائیلیها به وضوح از خطوط در سوریه عبور کردهاند که تهدیدی برای تشدید غیرقابل توجیه اوضاع در منطقه است.»
وی افزود: «شرایط خسته از جنگ در سوریه، پس از سالها درگیری، اجازه رویاروییهای جدید را نمیدهد. اولویت در این مرحله بازسازی و ثبات است، نه کشیده شدن به مناقشاتی که میتواند منجر به ویرانی بیشتر شود.»
به گفته احمد الشرع، راه حل های دیپلوماتیک تنها راه تضمین امنیت و ثبات است و «ماجراجویی های نظامی محاسبه نشده» نمیخواهد.
احمد الشرع در مورد روسیه که مداخله نظامی آن تقریباً یک دهه پیش به تغییر موازنه به نفع اسد کمک کرد و اوایل این هفته به اسد پناهندگی داد، گفت که روابط مسکو با سوریه باید منافع مشترک را تامین کند.
وی افزود که مرحله کنونی مستلزم مدیریت دقیق روابط بین الملل است.
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
ورزش2 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم
-
رویداد های اخیر5 روز ago
شورای امنیت ملل متحد ماموریت کمیته نظارت بر تحریمها علیه امارت اسلامی را تمدید کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکا: بی عدالتیها علیه زنان افغان، مساوات در سطح جهان را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مقامهای چین و تاجیکستان درباره افغانستان گفتگو کردند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد