Connect with us

رویداد های اخیر

گزارش: گروه طالبان عمدأ خبرنگاران را هدف قرار می‌دهد

منتشر شده

در

دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرده است که گروه طالبان خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ها از جمله زنان را عمدأ هدف قرار می‌دهد.

در گزارش تازه دیده‌بان حقوق بشر که امروز (پنجشنبه ۱۲حمل) منتشر شد، آمده که حمله بر خبرنگاران در سراسر افغانستان بعد از آغاز گفتگوهای "بین‌الافغانی" صلح در دوحه سیر صعودی داشته که باعث افزایش نگرانی حفظ آزادی بیان و آزادی رسانه‌ها در روند استقرار صلح شده است.

دیده‌بان حقوق بشر مدعی شده که یافته‌های این نهاد نشان می‌دهد که "فرماندهان و جنگجویان طالبان انواع تهدید، ارعاب و خشونت را در مناطق تحت نفوذ خود و همچنین در کابل علیه جامعه مطبوعاتی افغانستان به کار برده‌اند."

به گفته این نهاد کسانی که این تهدیدها را انجام می‌دهند، اطلاعات کافی از محل کار، خانواده و رفت و آمدهای خبرنگاران دارند و با استفاده از این اطلاعات آنان را مجبور به خودسانسوری، ترک کار می‌کنند و در مواردی عواقب خشونت‌باری برای خبرنگاران در پی‌داشته است.

دیده‌بان حقوق بشر افزوده که: "فرماندهان و جنگجویان طالبان در سطح ولسوالی‌ها خبرنگاران را به صورت شفاهی و کتبی حتی در مناطق خارج از کنترلشان تهدید می‌کنند." خبرنگاران به این نهاد گفته‌اند که افزایش تهدیدها به معنی این است که هیج کارمند رسانه‌ای احساس امنیت نکنند.

پاتریشیا گاسمن، مسوول بخش آسیای این نهاد گفته که: "موج تهدیدها و کشتارها پیام ناخوشایندی به رسانه‌های افغانستان، در این لحظه‌ای پرمخاطره ارسال کرده است، در زمانیکه همه طرف‌ها برای حمایت از آزادی بیان در افغانستان ‍ آینده مذاکره می‌کنند."

او افزوده که با خاموش کردن منتقدان از طریق تهدید و خشونت، "طالبان امیدوارند که حمایت از جامعه مدنی را در افغانستان تضعیف کنند."

این نهاد افزوده که این گزارش براساس مصاحبه با ۴۶ کارمند رسانه افغانستان، در فاصله ماه نوامبر سال ۲۰۲۰ الی مارچ ۲۰۲۱ تهیه شده است. اطلاعات از شرایط کاری آنان و به شمول تهدیدهای که به آنان صدمه وارد کرده، جمع‌آوری شده است.

به گفته دیدبان حقوق بشر از میان ۴۶ نفر ۴۲ نفر از خبرنگاران مصاحبه شده از ولایت بادغیس، غزنی، غور، هلمند، کابل، قندهار، خوست، وردک و زابل بوده و چهار نفر آنان به دلیل تهدیدهای امنیتی افغانستان را ترک کرده‌اند.

این نهاد مدعی شده که مستنداتش نشان می‌دهد که افراد گروه طالبان "خبرنگاران را برای چندین ساعت و یا شبانه روز بازداشت کرده‌اند. در بعضی موارد این خبرنگار و یا همکاراش قادر به تماس با افراد ارشد گروه طالبان شده و از این طریق خبرنگار آزاد شده است."

این نهاد گفته که این وضعیت نشان دهنده این است که: "افراد محلی طالبان قادر هستند که خبرنگاران را بدون گرفتن توافق فرماندهان ارشد نظامی و یا سیاسی خودش، هدف قرار دهند."

در این گزارش آمده که با توجه به اینکه رهبران طالبان در شهر دوحه قطر، تهدید خبرنگاران را توسط افراد این گروه انکار کرده‌اند، ولی آنان گفته که فقط خبرنگارانی بدرد آنها می‌خورد که ارزشهای اسلام را احترام بگذارند.

این گزارش افزوده که:"فرماندهان طالبان در سراسر افغانستان خبرنگاران را بخاطر گزارشهایش تهدید کرده‌اند. این فرماندهان برای جزا دادن و حتی کشتن خبرنگاران استقلال قابل توجهی دارند."

علاوه بر دیده بان حقوق بشز از سازمان ملل و دولت‌های پشتیبانی کننده مذاکرات بین الافغانی خواست تا به طور علنی به رهبری طالبان فشار بیاورند تا این توصیه‌ها را تصویب کند و از سازمان‌های رسانه‌ای مستقل و روزنامه نگاران در افغانستان، به ویژه کسانی که تهدید میشوند ، پشتیبانی و محافظ کنند.

گاسمن افزوده است که:" برای مقامات طالبان در دوحه کافی نیست که با اعلامیه‌های مسوولیت نه هدف قرار دادن روزنامه نگاران اکتفا شود، درحالی که جنگجویان شان همچنان به آزار، اذیت و حمله به خبرنگاران برای انجام کارهای شان ادامه میدهند."

وی می گوید که :"کشورهایی که از روند صلح حمایت می‌کنند باید برای حمایت از خبرنگاران، از جمله زنان، و حمایت از آزادی بیان در افغانستان از همه طرف تعهدات قاطع بگیرند."

این درحالی است که گروه طالبان همواره دست داشتن افرادش را در قتل خبرنگاران و فعالان جامعه مدنی رد کرده‌اند.

رویداد های اخیر

ترمپ برای افسران دخیل در خروج از افغانستان محکمه نظامی برگزار می‌کند

منابع آگاه به این موضوع گفته اند که تیم ترمپ این تحقیقات را «بسیار جدی» می‌گیرد و به دنبال موارد خیانت مقامات مسؤول دولت بایدن است.

Published

on

ان‌بی‌سی نیوز به نقل از منابع گزارش داده است که دونالد ترمپ، رییس جمهور منتخب امریکا برای افسران دخیل در روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، محکمه نظامی برگزار می‌کند.

بر اساس این گزارش، تیم انتقال قدرت ترمپ در حال تهیه فهرستی از افسران نظامی پیشین و بر حال امریکا است که مستقیم در خروج از افغانستان نقش داشته‌اند و ممکن در محکمه نظامی برای پاسخ‌دهی حاضر شوند.

به گزارش شبکه خبری امریکایی ان‌بی‌سی نیوز، اعضای تیم انتقال دولت ترمپ در حال بررسی آغاز تحقیقات در مورد خروج نظامی ایالات متحده از افغانستان در سال ۲۰۲۱ هستند.

گفته می‌شود که آنها قصد دارند فهرستی از مقامات نظامی دخیل در این عملیات را تهیه کنند. همچنان آن‌ها در حال بررسی این موضوع هستند که آیا می‌توان آنها را به محکمه نظامی معرفی کرد یا خیر.

در گزارش ان‌بی‌سی نیوز آمده است که: «مقاماتی که روی انتقال دولت کار می‌کنند در حال بررسی ایجاد کمیسیونی برای بررسی پروسه خروج ۲۰۲۱ از افغانستان هستند، از جمله جمع آوری اطلاعات در مورد اینکه چه کسی مستقیما در تصمیم گیری برای اردو دخیل بوده است، خروج چگونه انجام شده است و اینکه ممکن است رهبران نظامی با اتهام‌هایی به مقیاس خیانت به امریکا متهم شوند.»

منابع آگاه به این موضوع گفته اند که تیم ترمپ این تحقیقات را «بسیار جدی» می‌گیرد و به دنبال موارد خیانت مقامات مسؤول دولت بایدن است.

پیش از این، مارک میلی، لوی درستیز پیشین امریکا با اشاره به کاستی‌های خروج امریکا از افغانستان، به شکست واشنگتن در افغانستان اعتراف کرده بود.

دونالد ترمپ، رییس جمهور منتخب امریکا، بار‌ها خروج آشفته نظامیان امریکایی از افغانستان را که طی آن ۱۳ عسکر امریکایی و ده‌ها افغان در حمله‌ی میدان هوایی کابل کشته شدند، محکوم کرده و آن را «خجالت آورترین روز» در تاریخ ایالات متحده خوانده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صدراعظم کانادا: بازداشت یک نیروی خاص این کشور در افغانستان را جدی می‌گیریم

لاوری در جریان تحولات در آگست سال ۲۰۲۱، حدود ۱۰۰ نفر را در بیرون شدن از افغانستان کمک کرده بود.

Published

on

جاستین ترودو، صدراعظم کانادا می‌گوید که موضوع بازداشت یک عضو سابق نیروی خاص این کشور در افغانستان را بسیار جدی می‌گیرد.

ترودو این سخن را در پاسخ به سوالی در پایان نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پسفیک در لیما پایتخت پرو روز شنبه (۲۶ عقرب) گفت.

شبکۀ تلویزیونی کانادایی CTV، به نقل از چند منبع گزارش داده است که دیوید لاوری سرباز بازنشستۀ کانادا اندکی پس از ورود به کابل روز دوشنبه هفتۀ گذشته ۲۱ عقرب بازداشت شد.

بر اساس گزارش، هنوز معلوم نیست که این شهروند کانادا در کجا نگهداری می‌شود.

لاوری در جریان تحولات در آگست سال ۲۰۲۱، حدود ۱۰۰ نفر را در بیرون شدن از افغانستان کمک کرده بود.

او در گذشته یک شرکت خصوصی امنیتی در افغانستان داشت.

امارت اسلامی در این باره هنوز چیزی نگفته اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کمیسیون تدارکات قرارداد ۲۷ پروژه مختلف را منظور کرد

Published

on

کمیسیون تدارکات ملی معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا از منظوری قرارداد ۲۷ پروژه به ارزش حدود ۵ میلیارد افغانی خبر داده و گفته است که ۸ پروژه دیگر تعدیل شده است.

معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا امروز (شنبه) گفته است که در پروژه‌های منظور و تعدیل‌شده، بازسازی بند سلطان ولایت غزنی، بلاک‌های نمبر دو تهیه مسکن شهر کابل، ساختمان‌های محاکم استیناف ولایت لوگر و کندهار، شماری از سرک‌های داخلی شهر کابل، وسایل برقی مورد نیاز در ولایات مختلف و شماری از پروژه‌های دیگر مشمول است که از سوی امارت اسلامی تمویل می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!