Connect with us

رویداد های اخیر

گزارش: پس از خروج نیروهای خارجی ممکن القاعده ظرف دو سال در افغانستان احیا شود

منتشر شده

در

خبرگزاری اسوشیتید پرس به نقل از مقام‎های امریکایی گزارش کرده است که پس از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان گروه القاعده شاید در دو سال دیگر در این کشور احیا شود.

به اساس این گزارش احیای مجدد گروه القاعده باعث تهدید امریکا خواهد شد.

لووید آستین، وزیر دفاع امریکا، در یک نشست مجلس سنای امریکا در این باره گفت:” من خطر  آنها را متوسط ارزیابی میکنم، سناتور،  من میگویم که این شاید دو سال را در بر بگیرد تا به این پیشرفت برسد.”

در همین حال، جنرال مارک میلی، رییس ستاد ارتش مشترک امریکا، که در این نشست مجلس سنای آن کشور شرکت کرده بود گفت:” من فکر میکنم که اگر چیزی دیگری اتفاق افتد، اگر حکومت سقوط کند، و نیروهای امنیتی منحل شود، خطر افزایش خواهند یافت، اما حالا من میگویم که متوسط است( خطر القاعده متوسط است) و تقریبا دو سال را در بر خواهد گرفت.”

جنرال میلی گفته که سقوط حکومت و تصرف قدرت توسط طالبان بر حقوق زنان در افغانستان تاثیر خواهد داشت.

از سوی دیگر، نظامیان امریکایی گفته که در صورت خروج کامل نیروهای خارجی از افغانستان جمع آوری اطلاعات استخباراتی با مشکل رو برو خواهد شد.

وزارت دفاع امریکا گفته که  پس از خروج نیروهای امریکایی برای نظارت گروه‌های هراس افگن در افغانستان شاید در کشورهای همسایه هواپیماهای کشفی مستقر کند.

به گفته‌ی این وزارت  تلاش‌های ضد هراس افگنی از پایگاه‌های امریکا در کشورهای خلیجی راه اندازی خواهد شد.

این گزارش افزوده که نگرانی‌ها وجود دارد که پس از خروج سربازان خارجی طالبان شاید با گروه القاعده روابط خود را برقرار کند.

اداره بایدن نیز هشدار داده که خروج کامل نیروهای خارجی بدون خطر نخواهد بود، اما افزوده که منتظر بودن به زمان بهتر برای خروج وجود ندارد.

نظامیان امریکایی افزوده که گروه‌های القاعده و داعش میخواهد بر امریکا حمله کند.

این در حالی است که پنتاگون گفته که خروج سربازان خارجی از افغانستان  تقریبا ۵۰ درصد تکمیل شده است.

رویداد های اخیر

افزایش همکاری‌های تجاری و مالی دیجیتال میان افغانستان و قرغیزستان

دراین دیدار آقای حنفی بر آمادگی افغانستان برای گسترش همکاری‌ها با قرغیزستان تأکید کرد و نیاز به ایجاد کانال‌های اداری و بانکی الکترونیکی میان دو کشور را برجسته ساخت.

Published

on

در ادامه تلاش‌ها برای تقویت روابط اقتصادی، عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست الوزراء امارت اسلامی افغانستان، با هیأتی بلندپایه به رهبری بخت سیدیکوف، وزیر اقتصاد و تجارت قرغیزستان، دیدار کرد. این دیدار بر ارتقای تجارت دوجانبه و دیجیتال‌سازی خدمات مالی متمرکز بود.

دراین دیدار آقای حنفی بر آمادگی افغانستان برای گسترش همکاری‌ها با قرغیزستان تأکید کرد و نیاز به ایجاد کانال‌های اداری و بانکی الکترونیکی میان دو کشور را برجسته ساخت.

وزیر قرغیزستان، سیدیکوف، ضمن اطمینان از ادامه کمک‌های بشردوستانه به افغانستان، تمایل کشورش برای همکاری در حوزه‌های حکومت‌داری الکترونیک، چاپ اوراق بهادار و سیستم‌های پرداخت الکترونیک را اعلام کرد.

این ملاقات گامی مهم در مسیر توسعه همکاری‌های اقتصادی و دیجیتال میان دو کشور منطقه‌ای قلمداد می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هند بار دیگر از حمایت صحی افغانستان اطمینان داد

مسوولان هندی می‌گویند این کمک‌ها بیانگر تعهد دهلی‌نو برای بهبود خدمات صحی و فراهم‌سازی دسترسی مردم افغانستان به درمان‌های نجات‌بخش است.

Published

on

هند بار دیگر بر تداوم کمک‌های بشردوستانه و همکاری‌های صحی با افغانستان تأکید کرده و گفته است که تأمین درازمدت ادویه‌های ضروری در اولویت همکاری‌های دو کشور قرار دارد.

بر بنیاد معلومات وزارت صحت و رفاه خانوادهٔ حکومت هند، جِی‌پی نَدا، وزیر صحت هند، با نورجلال جلالی، وزیر صحت عامهٔ افغانستان، دیدار و گفت‌وگو کرده است. در این دیدار، دو طرف روی تقویت همکاری‌ها در بخش صحت و رسیدگی به نیازهای صحی مردم افغانستان بحث کردند.

در جریان این دیدار، به‌گونهٔ نمادین ادویه‌های درمان سرطان و واکسین‌ها به جانب افغانستان سپرده شد که نشان‌دهندهٔ تعهد دوامدار هند در حمایت از نظام صحی افغانستان است. همچنان وزارت صحت هند اعلام کرده که یک محمولهٔ بزرگ‌ شامل ادویه‌ها، واکسین‌ها و یک دستگاه سی‌تی‌اسکن ۱۲۸‌اسلایس نیز در چارچوب کمک‌های بشردوستانه به افغانستان ارسال می‌شود.

مسوولان هندی می‌گویند این کمک‌ها بیانگر تعهد دهلی‌نو برای بهبود خدمات صحی و فراهم‌سازی دسترسی مردم افغانستان به درمان‌های نجات‌بخش است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هدف‌گیری مخفی‌گاه عاملان حملات بر چینی‌ها در بدخشان

منابع افزوده‌اند که بر بنیاد نتایج تحقیقات و اعترافات ابتدایی فرد بازداشت‌شده، طرح این حملات از خارج از افغانستان تنظیم شده بود.

Published

on

منابع امنیتی به آریانانیوز گفته‌اند که نیروهای ویژهٔ امارت اسلامی افغانستان، مخفی‌گاه افراد مشکوکِ دخیل در حملات علیه شهروندان چینی در خاک تاجکستان را در ولایت بدخشان هدف قرار داده‌اند.

به گفتهٔ منابع، این عملیات شب گذشته در مربوطات شهر فیض‌آباد انجام شده است؛ جایی که شماری از افراد مظنون به دست داشتن در حملات از مناطق مرزی بدخشان حضور داشتند. در نتیجهٔ این عملیات، یک فرد تحت تعقیب همراه با سلاح و سایر تجهیزات نظامی به‌گونهٔ زنده بازداشت شده است.

منابع افزوده‌اند که بر بنیاد نتایج تحقیقات و اعترافات ابتدایی فرد بازداشت‌شده، طرح این حملات از خارج از افغانستان تنظیم شده بود.

این درحالیست که، وزارت خارجه تاجکستان در تاریخ ۶ قوس از کشته شدن سه شهروند چینی در ولایت ختلان خبر داد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!