رویداد های اخیر
خروج نیروهای امریکایی از افغانستان: تاکید بر بسته شدن زندان گوانتانامو
رسانههای امریکایی گزارش کرده است خروج سربازان خارجی از افغانستان پرسشهای را در مورد بسته شدن زندان گوانتانامور برانگیخته است.
به اساس گزارش یک کمپنی رسانهی امریکایی دو زندانیان در گوانتانامو خواسته تا با خروج سربازان امریکایی از افغانستان آنها نیز آزاد شوند.
اسدالله هارون گل، یک تن از زندانیان گوانتانامو گفته که با خروج سربازان امریکایی از افغانستان آنها نیز باید رها شود.
وکیل مدافع او در این باره گفته است که " قانون واضح است که اسدالله به خانه خود برگردد، بدون اینکه دولت نادرست عمل کند. وی بخشی از القاعده بود و از او حمایت میکرد."
به اساس این گزارش کارشان امریکایی گفته که با ادامه مبارزه با هراس افگنی پس از خروج سربازان امریکایی از افغانستان رهایی این زندانیان کار خوب نیست.
استیو ولادک، یک استاد دانشگاه در امریکا گفته است که " من فکر میکنم که جواب کوتاه این خواهد بود که بگویم که نمی دانم. این زمینه را برای زندانیان گوانتانامو مساعد میکند که علیه بازداشت شان اقامه دعوه کند، این یک دلیل است که قبلا موجود نبود."
او افزوده ااست که" معلوم نیست که محکمه در این مورد دلسوزی میکند یا خیر، که قبلا این دلیل وجود نداشت. محاکم شاید استدلال کند که جنگ با القاعده با این ختم نمی شوند که ما از افغانستان خارج شویم."
این درحالی است که همین اکنون چهل تن در گوانتانامو زندانی استند، که از جمله شش تن آنها برای انتقال آماده استند و هفت دیگر به اتهام حمله ۱۱ سپتمبر بر مراکز تجارتی امریکا زندانی استند.
به اساس این گزارش اداره جوبایدن بسته شدن گوانتانامو را بررسی میکند، اما تاکنون در این باره تصمیم گرفته نشده است.
گزارش افزوده که جوبایدن، رییس جمهور امریکا تحت فشار اعضای پارلمان آن کشور قرار دارد تا این زندان را بسته کند.
۲۴ عضو مجلس سنای امریکا در یک نامه از بایدن خواسته تا در این زندان را ببندد.
در این نامه آمده است که ""پس از سالها بازداشت نامحدود و بدون اتهام یا محکمه، تاریخ شکنجه و برخورد بیرحمانه، غیرانسانی و تحقیرآمیز و تلاشهای متعدد برای یک روند کمیسیون نظامی کاملا ناموفق و بی اعتبار میباشد. زمان آن است که زندان گوانتانامو بسته شود و بازداشت نامحدود پایان یابد."
از سوی دیگر، آلی مک کراکن جارار، یک عضو سازمان عفو بین الملل گفته است که اگر امریکا برای دایم جنگ را خاتمه میدهد باید این زندان را ببندد.
او در این باره گفته است که " امیدوارم که او بتواند جدول زمانی خود را برای خروج از افغانستان با برنامه خود برای بستن گوانتانامو هماهنگ کند. این بسیار جالب خواهد بود که این زندان کاملا بسته شود... بسته شدن این زندان روشن خواهد کرد که او به مکلفیتهای حقوق بشر احترام دارد. "
رویداد های اخیر
افغانستان سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه صادر کرده است
جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.
وزارت صنعت و تجارت میگوید که در سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه به ارزش ۲۷ میلیون دالر به کشورهای همسایه و جهان صادر شده است.
جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.
عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت میگوید: «صادرات جلغوزه سیاه در جریان سال ۱۴۰۲ به وزن مجموعی ۲۵۲۳ تُن و به ارزش ۲۷ میلیون دالر بوده که اکثراْ به کشورهای چین، هندوستان، پاکستان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، قطر، امریکا، انگلستان، استرالیا، هالند و دیگر کشورها صورت گرفته است.»
مسوولان در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری میگویند که از سال گذشته به اینسو تولیدات جلغوزه در کشور افزایش یافته و آنان جنگل های مصنوعی را نیز گسترش داده اند تا جلغوزه بیشتر به دست آورند.
مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزرات زراعت، آبیاری و مالداری میگوید: «برای احیای جنگلات جلغوزه، طبق بودجه انکشافی سال گذشته تقریباً در ۱۵۰۰ هکتار زمین جنگلات مصنوعی جلغوزه ایجاد شده است. در این زمینها قبلاً درختان جلغوزه وجود داشت اما قطع شده و یا در آتش سوزی از بین رفته بود.»
آگاهان میگویند که در حال حاضر، بیشتر جلغوزه افغانستان را چین خریداری میکند و اما باید حکومت مارکیت های جدیدی را برای جلغوزه کشور پیدا کند تا به قیمت مناسب به فروش برسد.
میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت ومالداری میگوید: «فعلاً اگر از طریق ترانسپورت زمینی و از طریق خط آهن صادرات شود، شاید هزینه آن از ۵ یا ۶ هزار دالر بیشتر نیاید. این یک فرصت خوب برای تاجر است. در افغانستان تولید جلغوزه بیشتر است و جهان تقاضا دارد. هر قدر با دنیا روابط تجارتی بالخصوص در بخش زراعت داشته باشیم عواید کشور بیشتر می شود و فرصت های خوب برای دهقانان بیشتر میباشد.»
هرگاه جلغوزه کشور از طریق هوا به بیرون صادر شود، در اسرع وقت به مارکیتهای جهانی میرسد و از این بابت، تاجران افغان میلیونها دالر مفاد به دست خواهند آورد.
رویداد های اخیر
تهران میگوید از اینکه امارت اسلامی خبر کشته شدن مهاجران افغان در مرز را جدی گرفت، «ناخشنود» است
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرده که تهران از اینکه «برخی از مقامات» امارت اسلامی خبر کشته شدن مهاجران افغان به دست مرزبانان ایرانی را جدی گرفتند، «متعجب و ناخشنود» است.
اسماعیل بقایی در یک نشست خبری امروز (دوشنبه) تاکید کرد که این خبر بی اساس است.
او گفت: «مقامات افعانستان در این مورد بیانیهای صادر کردند. از اینکه از یک امر ناموجودی خبررسانی شد و برخی مقامات افعانستان هم این اخبار بیپایه را جدی گرفتند متعجب و ناخشنود شدیم. امیدوارم همه ما از این مساله عبرت بگیریم تا در خصوص همه اخباری که در رسانهها منتشر میشود دقت بیشتری داشته باشیم.»
یک سازمان حقوق بشری گزارش داده است که ده ها مهاجر افغان حدود سه هفته قبل در نتیجه تیراندازی از سوی نیروهای مرزی ایران کشته و زخمی شده اند.
امارت اسلامی هفته گذشته اعلام کرد شواهد نشان میدهد که در خاک ایران بر شماری از افغانها شلیک و انفجار صورت گرفته است و دو تن جان باخته و ۳۴ تن دیگر زخمی شده اند.
امارت اسلامی همچنان گفته است که شماری دیگر از افغانها هنوز هم در ایران و پاکستان قرار دارند و تلاشها برای انتقال آنان جریان دارد.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی میگوید روند اخراج اجباری مهاجران افغان از کشورهای همسایه تشدید شده است
کمیته اسکان موقت کمیسیون عالی رسیدگی به مشکلات مهاجرین میگوید که روند اخراج اجباری مهاجران افغان از کشورهای همسایه تشدید شده است.
اما اعضای این کمیته در دیدار با معاون اداری رئیس الوزرا تاکید کرده اند که در همکاری با نهاد های مربوطه توانسته اند که موضوع اسکان بازگشت کنندگان را به خوبی مدیریت کنند.
در این دیدار، عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیس الوزرا خاطر نشان کرد که با توجه به رسیدن فصل زمستان، مسوولان کمیته ها خصوصاً اسکان موقت تلاش نمایند تا مهاجرانی که از کشورهای همسایه عودت میکنند، با مشکل مواجه نگردند.
در حالی که روند اخراج مهاجران افغانها از کشورهای همسایه، به خصوص از پاکستان و ایران همچنان ادامه دارد اما برخی از آگاهان میگویند که کشورهای میزبان باید با درک شرایط کنونی کشور با مهاجران افغان مطابق قوانین بین المللی مهاجرت برخورد نمایند.
آصفه ستانکزی، آگاه امورمهاجرت میگوید: «برای کاهش مهاجرتها و افزایش ثبات اقتصادی، ایجاد زمینه اشتغال، افزایش سرمایه گذاری، دادن انواع قرضه به مردم و انتشار اوراق بهادار میتواند تاثیرگذار باشد.»
پیشتر مقامهای ایرانی گفته اند که روزانه سه هزار مهاجر افغان را از این کشور اخراج میکنند و در نظر دارند تا پایان سال جاری دو میلیون مهاجر افغان را اخراج کنند.
اخراج اجباری مهاجران افغان از کشورهای ایران و پاکستان یکی از چالشهای جدی در سه سال گذشته بوده و اما به باور آگاهان، امارت اسلامی نیز توانسته تا جایی این روند را مدیریت درست کند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
د افغانستان بانک در نظر دارد پرداختها را در کشور الکترونیکی بسازد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
رهبر ایران، اسرائیل و امریکا را به «پاسخ دندان شکن» تهدید کرد
-
ورزش4 روز ago
راشد خان برای فصل بعدی مسابقات لیگ برتر هند توسط تیم گجرات تایتنز حفظ شد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
اکسیوس: ایران تا چند روز دیگر از خاک عراق به اسرائیل حمله میکند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
در سال گذشته ۳۵۵ بند آب گردان در افغانستان ساخته شده است
-
جهان3 روز ago
نزده نفر در پی اصابت سه راکت در مرکز اسرائیل زخمی شدند
-
تجارت4 روز ago
بخشهای خصوصی افغانستان و قزاقستان قراردادهایی به ارزش ۱۰۰ میلیون دالر امضا کردند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
هفت نفر در یک انفجار در بلوچستان پاکستان کشته شدند