Connect with us

رویداد های اخیر

گزارش: جنگ‌ها در افغانستان و عراق حداقل ۵۰۰هزار کشته برجای گذاشته است

منتشر شده

در

در ۷۶ کشوری که ایالات متحده در حال حاضر مدعی است در آنها با «تروریسم» مبارزه می‌کند، حداقل جنگ در سه کشور، افغانستان، عراق و پاکستان به طور باورنکردنی مرگبار بوده‌ است.

در حالی که خروج ایالات متحده از افغانستان به یک سالگی خود رسیده است، گزارش «پروژه مصارف جنگ» پوهنتون براون جزییات مرگبار بودن این جنگ‌ها را نشان می‌دهد.

مساله مورد بررسی این است که دراین سه کشور به چه تعداد بر اثر «جنگ‌های پس‌از ۱۱ سپتامبر ایالات متحده» کشته شده‌اند.

این گزارش، میزان تلفات در افغانستان و پاکستان بین اکتوبر ۲۰۰۱ تا اکتوبر ۲۰۱۸ و در عراق بین مارچ ۲۰۰۳ تا سپتامبر ۲۰۲۱ را نشان می‌دهد. در این سه کشور دست‌کم ۵۰۰ هزار تن براثر جنگ کشته شده‌اند.

در اکتوبر ۲۰۰۱، ایالات متحده به بهانه شکست دادن القاعده و امارت اسلامی به افغانستان حمله کرد و ۲۰ سال بعد، در ۳۰ آگست ۲۰۲۱، ایالات متحده خروج نیروهای خود را از افغانستان به پایان رساند و امارت اسلامی دوباره کنترول کامل این کشور را به دست گرفت.

در طی هفته‌های نزدیک به خروج امریکایی‌ها، یک حمله انتحاری جان ۲۰۰ تن را در کابل گرفت و بعدأ در روزهای پایانی جنگ در جریان حمله طیاره بدون سرنشین ایالات متحده ۱۰ غیرنظامی افغان کشته شدند.

در مارچ ۲۰۰۳، ایالات متحده به عراق حمله کرد و رژیم صدام را به بهانه وجود تسلیحات کشتار جمعی و به‌ویژه سلاح‌های هسته‌ای سرنگون کرد. ایالات متحده در سال ۲۰۱۱ از این کشور خارج شد و راه را برای ظهور داعش و استقرار مجدد نیروهای امریکایی هموار کرد.

اوضاع پاکستان تا اندازه‌ی نامشخص‌ و مبهم‌ به نظر می رسد. از ۱۱ سپتامبر، ایالات متحده صدها حمله با طیاره‌های بدون سرنشین در پاکستان انجام داد و از این کشور به عنوان یک منطقه نظامی استفاده کرد، اما اسلام‌آباد هم‌چنان به پناه دادن به "تروریست‌ها" متهم شده‌ است.

گزارش «پروژه مصارف جنگ» که معلومات را از دولت‌ها، سازمان‌های غیردولتی، رسانه‌ها و غیره جمع‌آوری می‌کند، اشاره کرده که تعداد واقعی کشته‌ها به دلیل محدودیت‌هایی که مستند کردن تلفات در مناطق درگیر دارد، کم است.

در این گزارش آمده است: «به‌عنوان مثال، ممکن است ده‌ها هزار غیرنظامی در بازپس‌گیری شهر موصل و دیگر شهرها از دست داعش جان خود را از دست داده باشند، اما احتمالاً اجساد آنها پیدا نشده است. .آمار کشته شده‌گان ناشی از حملات مستقیم است نه غیر مستقیم مانند عدم دسترسی به غذا، آب و امکانات صحی، برق یا دیگر زیرساخت‌ها.»

این گزارش میزان تلفات در سوریه را از سپتامبر ۲۰۱۴ تا می ۲۰۲۱ و تلفات جنگ یمن را از اکتوبر ۲۰۰۲ تا آگست ۲۰۲۱ پوشش داده است.

نتیجه گزارش پروژه جنگ:

• تلفات غیرنظامیان در افغانستان، پاکستان، عراق، سوریه / داعش، یمن و دیگر مناطق: ۳۶۳۹۳۹ تا ۳۸۷۰۷۲ تن.

• تلفات نظامیان امریکایی در این کشورها و دیگر مناطق: ۷۰۵۲ تن.

• تلفات مقامات غیرنظامی پنتاگون در این کشورها و دیگر مناطق: ۲۱ تن.

• تلفات قراردادی‌های امریکایی در این کشورها و دیگر مناطق: ۸۱۸۹ تن.

• تلفات پولیس و اردوی ملی در این کشورها و دیگر مناطق: ۲۰۴۶۴۵ تا ۲۰۷۸۴۵ تن.

• تلفات دیگر نیروهای متحد در این کشورها و دیگر مناطق: ۱۴۸۷۴ تن.

• تلفات شبه‌نظامیان مخالفین در این کشورها و دیگر مناطق: ۲۹۶۸۵۸ تا ۳۰۱۹۳۳ تن.

• تلفات خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ها در این کشورها و دیگر مناطق: ۶۸۰ تن.

• تلفات نیروهای سازمان‌های بشردوستانه و موسسات در این کشورها و دیگر مناطق: ۸۹۲ تن.

• مجموع تلفات در این کشورها و دیگر مناطق: ۸۹۷۱۵۰ تا ۹۲۸۵۸۸ تن.

• مجموع تلفات در این کشورها و دیگر مناطق: ۸۹۷ هزار تا ۹۲۹ هزار تن.

رویداد های اخیر

Norwegian Chargé d’Affaires meets with IEA deputy foreign minister

Welcoming the diplomat’s visit to Kabul, Stanikzai underscored the importance of political relations between Afghanistan and Norway, the foreign ministry said in a statement.

Published

on

The Norwegian Chargé d’Affaires for Afghanistan, Per Albert Ilsaas, on Saturday met with IEA’s Deputy Foreign Minister for Political Affairs, Sher Muhammad Abbas Stanikzai, in Kabul.

Welcoming the diplomat’s visit to Kabul, Stanikzai underscored the importance of political relations between Afghanistan and Norway, the foreign ministry said in a statement.

In addition to focusing on bilateral political, humanitarian, and other pertinent issues, the two sides expressed hope that continued engagement would lead to constructive solutions to related issues.

This comes two weeks after the Foreign Ministry Spokesman Abdul Qahar Balkhi expressed disappointment regarding the decision by the Norwegian government to downgrade diplomatic relations with Afghanistan.

Balkhi said in a post on X that such decisions should not be linked with internal affairs of other countries.

“Diplomatic engagement is most effective when it fosters mutual understanding and respect, even amidst differing viewpoints,” he stated.

“Access to consular services is a fundamental right of all nationals. We strongly urge all parties to prioritize this principle in the spirit of international cooperation,” he added.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دور جدید واکسین پولیو در کشور آغاز می‌شود

افغانستان و پاکستان دو کشوری در جهان اند که هنوز هم بیماری پولیو در آن محو نشده و از کودکان قربانی می‌گیرد.

Published

on

 ‏نهاد افغانستان عاری از پولیو از آغاز دور جدید کمپاین واکسین پولیو در مناطق مختلف کشور خبر داد.

این سازمان امروز یکشنبه (۲ جدی) در اطلاعیه‌ای در صفحه‌ای اکس خود گفته که فردا دوشنبه کمپاین واکسین فلج کودکان (پولیو) در مناطق مختلف کشور آغاز می‌شود.

سازمان افغانستان عاری از پولیو در مورد جزییات بیشتر از مناطق و مدت این دور واکسین پولیو جزییات ارایه نکرده است.

پیش از این نیز وزارت صحت عامه از آغاز کمپاین دو روزه واکسین پولیو برای حدود ۵.۳ میلیون کودک در ۱۱ ولایت کشور خبر داده بود.

افغانستان و پاکستان دو کشوری در جهان اند که هنوز هم بیماری پولیو در آن محو نشده و از کودکان قربانی می‌گیرد.

این در حالی است که سازمان جهانی صحت از افزایش ثبت موارد پولیو در افغانستان و پاکستان هشدار داده است.

بر اساس آمار‌های این سازمان در سال جاری میلادی در مجموع ۷۲ مورد مثبت پولیو شامل ۲۳ مورد در افغانستان و ۴۹ مورد در پاکستان ثبت شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نمایندگان ویژه گروه ۷ بر ضرورت ثبات درازمدت در افغانستان تاکید کردند

Published

on

نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» مشمول اتحادیه اروپا بر ضرورت گفتگوی ملی برای دستیابی به ثبات درازمدت در افغانستان تأکید کرده‌اند.

این نمایندگان پس از نشستی در مورد افغانستان در جنوا سویس در یک اعلامیه‌ مشترک همچنان خواستار احیای حقوق زنان و مقابله امارت اسلامی با هراس‌افگنی شدند.

در بخشی از اعلامیه آمده است: «دستیابی به صلح و ثبات پایدار نیازمند حکمرانی معتبری است که نماینده تمام اقشار جامعه افغانستان باشد.»

این نمایندگان همچنان گفته‌اند که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر منع تحصیل دختران در انستیتوت‌های طبی، عواقب ویرانگری برای شهروندان کشور به‌ویژه مادران و نوزادان‌شان خواهد داشت.

در اعلامیه این ممنوعیت ناپذیرفتنی پنداشته شده و از نظام حاکم در افغانستان خواسته شده است که آن را فوراً لغو کند.

پیشتر کشورها و سازمان‌های بین‌المللی خواستار لغو محدودیت‌ها بر آموزش و کار زنان و دختران شده و بر برگزاری گفتمان ملی تأکید کرده‌اند.

با این حال، در واکنش به این موضوعات امارت اسلامی بارها گفته است که اجازه مداخله در امور داخلی کشور را به کسی نمی‌دهد.

نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» همچنان نگرانی خود را نسبت به حملات اخیر تروریستی در کابل و منطقه ابراز داشتند و هشدار دادند که هراس‌افگنی همچنان تهدیدی جدی برای امنیت افغانستان است.

آن‌ها اقدامات امارت اسلامی علیه گروه داعش را تایید اما بر انجام اقدامات قاطع‌تری تأکید کرده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!