تجارت
گزارش: امریکا برنامهای برای آزاد سازی میلیاردها دالر افغانستان را ندارد
خبرگزاری رویترز گزارش کرده است که با وجود فشارهای سازمانهای بشردوستانه، اداره جوبایدن، رییس جمهور امریکا، پلان ندارد تا سرمایههای طلا و پول نقد منجمد شده افغانستان را آزاد سازد.
این درحالی است که امریکا و صندوق بین المللی پول پس از تصرف شهر کابل بدست طالبان گفتند که اجازه نخواهند داد تا طالبان به سرمایههای افغانستان دسترسی داشته باشند.
بر اساس این گزارش حدود ۱۰میلیارد دالر افغانستان در امریکا نگهداری میشود و یک وسیله برای غرب است تا بر طالبان فشار بیاورد که به حقوق زنان و قانون احترام بگذارند.
در همین حال، کارشناسان اقتصادی میگویند که آزادسازی این سرمایهها ماهها وقت را در بر خواهد گرفت.
گزارش افزوده که مقامهای وزارت خارجه، وزارت خزانه داری، شورای امنیت ملی امریکا و دیگر نهادهای آن کشور در باره وضعیت مالی افغانستان گفتگو میکنند.
سازمان ملل متحد در گزارش تازه اش گفته بود که بحران انسانی در افغانستان در حال رونمایی شدن است.
کارشناسان میگویند که هر گونه تصمیم در باره آزادسازی سرمایه افغانستان نیاز به هماهنگی چندین نهاد و تاییدی رییس جمهور امریکا را دارد.
این درحالی است که نرخ مواد غذایی و نفت در سراسر افغانستان افزایش یافته است.
وزارت خزانه داری گفته که امریکا و دیگر کشورهای همکار میتوانند به کمکهای بشردوستانه شان به افغانستان ادامه دهند.
این وزارت همچنان به شبکه وسترن یونیون و منی گرام نیز اجازه داده تا فعالیت خود را در افغانستان از سرگیرد.
سخنگوی وزارت خزانه داری امریکا به رویترز گفته که بر طالبان تحریمهای خود را کاهش نخواهد داد تا آنها به سیستم مالی جهانی دسترسی پیدا کنند.
او افزود:" حکومت امریکا با همکاران بشردوستانه اش در افغانستان در باره شرایط امنیتی در میدان نبرد و همچنان در مورد توانایی آنها برای ادامه کار بشردوستانه در حال تماس است."
سخنگوی وزارت خزانه داری امریکا گفته" طوری که ما به تعهد خود با مردم افغانستان پابند استیم، ما تحریمهای خود را بر رهبران طالبان کاهش ندادیم و همچنان تحریم مهم در باره دسترسی آنان به سیستم بین المللی مالی."
شاه محرابی، یک اقتصاد دان در مریلند و همچنان عضو پیشین هیات مدیره د افغانستان بانک، یک مقام ارشد روسی و نمایندگان سازمانهای بشردوستانه از وزارت خزانه داری امریکا خواسته که سرمایههای افغانستان را آزاد بسازد.
محرابی در این باره گفت:" اوضاع بسیار وخیم است، هر روزی که میگذرد باعث رنج مردم و خروج مردم میشود."
در همین حال، صندوق بین المللی پول نیز ۴۴۰ میلیون دالر سرمایه افغانستان را منجمد کرده است.
عدنان مزارعی، معاون پیشین صندوق بین المللی پول که حالا عضو انستیتیوت اقتصادی پترسن است گفته که این سرمایهها تا تشکیل حکومت با مشروعیت جهانی آزاد نخواهد شد.
مزارعی گفته این کار ماهها را در بر میگیرد.
وی میگوید که ذخایر بانک مرکزی به عنوان آخرین گزینه استفاده خواهد شد، و در ادامه افزوده که ایران نیز تحت تحریمهای شدید اقتصادی از منابع اش در صندوق بین المللی پول استفاده نخواهد کرد.
از سوی دیگر، یک مقام دیگر وزارت خزانه داری امریکا گفته که آزادسازی سرمایههای افغانستان مشکلات افغانستان را حل نخواهد کرد.
او در این باره گفته "تنها آزادسازی این سرمایهها و چیزهای همانند آن باعث ثبات اقتصادی افغانستان نمیشود. دسترسی طالبان به میلیاردها دالر باعث ثبات اقتصادی افغانستان میشود، "من فکر نمیکنم اشتهای زیادی در ایالات متحده برای انجام این کار وجود داشته باشد، و نباید وجود داشته باشد."
تجارت
طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است
اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.
فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاریهای دوجانبه بیان کرد.
او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.
به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.
تجارت
بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد
بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.
به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.
بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگلهدیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.
این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
تجارت
نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
بر اساس گزارش رسانههای پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محمولههای صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.
او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیتها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم
-
ورزش3 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
شورای امنیت ملل متحد ماموریت کمیته نظارت بر تحریمها علیه امارت اسلامی را تمدید کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکا: بی عدالتیها علیه زنان افغان، مساوات در سطح جهان را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مقامهای چین و تاجیکستان درباره افغانستان گفتگو کردند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد