Connect with us

رویداد های اخیر

گزارشگران بدون‌ مرز: جنایت علیه خبرنگاران افغان را دادگاه لاهه بررسی کند

منتشر شده

در

(Last Updated On: جوزا ۱۲, ۱۴۰۰)

گزارشگران بدون مرز امروز چهارشنبه (۱۲جوزا) از دادگاه کیفری بین‌المللی (لاهه) خواسته است که جنایت علیه خبرنگاران افغان را بررسی کند.

در حال حاضر دادگاه لاهه در مورد ابعاد جرمی جنگ افغانستان پس از اول ماه می سال ۲۰۰۳ میلادی تحقیق می‌کند.

در همین حال سازمان گزارشگران بدون مرز با استناد به گزارش دفتر معاونت سازمان در افغانستان ملل یا یوناما، از دادگاه لاهه خواسته است که نقض حقوق خبرنگاران افغان را در در تحقیق خود شامل کند.

یوناما به تازگی با نشر گزارشی گفته است از آغاز گفتگوهای صلح افغانستان تاکنون ۱۱ فعال حقوق بشری و کارمند رسانه‌ای در افغانستان کشته شده‌اند.

در این گزارش آمده‌است که این وضعیت تاثیر ناگواری بر جامعه مدنی و روزنامه‌نگاران داشته و منجر به ترک افغانستان از سوی شماری از فعالان حقوق بشر، اعضای جامعه مدنی و روزنامه‌نگاران شده‌است.

در این گزارش، اطلاعات و روند مربوط به کشتار مدافعان حقوق بشر و فعالان رسانه‌ای از اول جنوری ۲۰۱۸ تا ۳۱ جنوری ۲۰۲۱ تجزیه و تحلیل شده‌است.

طبق این گزارش، از اول جنوری سال ۲۰۱۸ تا ۳۱ جنوری سال ۲۰۲۰ میلادی ۶۵ تن از مدافعان حقوق بشر و فعال رسانه‌ای در کشور کشته شده‌اند که از این میان، ۳۲ تن فعال حقوق بشر و ۳۳ تن هم کارمندان رسانه‌ای بوده‌اند.

این گزارش گفته است: “عدم پذیرفتن مسوولیت این حملات، سبب ایجاد رعب و وحشت شده و شمار زیادی از فعالان دست به خودسانسوری زده، کارشان را رها کرده و خانه و کشورشان را ترک کرده‌اند. این قتل‌ها، تاثیر منفی‌ای بر جامعه داشته و انتظارات پیرامون تلاش‌های صلح را کاهش داده‌است.”

دیبرا لاینزا، نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد برای افغانستان گفته‌است:”مردم افغانستان به فضای مدنی شکوفا، جامعه‌ای که در آن مردم بتوانند فکر کنند، بنویسند و نظریات‌شان را آزادانه به دور از ترس بیان کنند، نیاز دارند و شایسته آن هستند.”

نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد افزوده‌است، در زمانی که گفتگو و پایان‌دادن به جنگ از طریق گفتگو و توافق سیاسی باید در محوریت قرار بگیرد، صدای مدافعان حقوق بشر و رسانه‌ها باید بیش‌تر از هر زمان دیگر شنیده شود. به گفته او، صدای مدافعان حقوق بشر و رسانه‌ها برای جامعه باز و شایسته، ضروری است.

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد همچنین به دولت پیشنهاد کرده‌است که چارچوب مناسبی به شمول تدابیر ویژه محافظتی و امنیتی را برای مدافعان حقوق بشر، خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ها مشروط بر موجودیت تهدیدات ایجاد کند.

براساس معلومات گزارشگران بدون مرز، از سال ۲۰۰۱ به این سو بیش از ۱۰۰ خبرنگار در افغانستان کشته‌ شده‌اند. از این میان ۱۶ تن آنان را خبرنگاران خارجی تشکیل می‌دهند. هم‌چنان در همین میعاد زمانی بیش از ۶۰ رسانه مورد حمله قرار گرفته و تخریب شده‌ است.

خبرنگاران و مراکز و دفاتر رسانه‌ای در افغانستان از اهداف عمده قتل‌های هدفمند، انفجارهای مرگبار و حملات انتحاری بوده‌اند. با این حال، هنوز هیچ‌گونه رسیدگی مسوولانه به این پرونده‌ها وجود نداشته و با وجود ادعاها درباره دستگیری عوامل این حملات و کشتارها، هیچ هراس‌افگنی به طور علنی در این زمینه محاکمه و مجازات نشده‌است.

رویداد های اخیر

کرزی: تعلیم دختران «مسئله حیاتی» برای افغانستان است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۶, ۱۴۰۳)

حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین کشور در دیدار با حسن کاظمی قمی، سفیر و نماینده خاص ایران، تعلیم دختران را «مسئله حیاتی» برای افغانستان خوانده است.

در صفحه ایکس آقای کرزی آمده که او در این دیدار از همکاری و ایستادگی تهران در کنار مردم افغانستان در مقاطع مختلف و از کمک‌های آن کشور به‌خصوص در بخش تعلیم و اعطای بورسیه‌های تحصیلی برای جوانان افغان ابراز امتنان کرده است.

کرزی همچنان صلح و ثبات را در منطقه به نفع همه دانسته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان به افغانستان یک محموله کمکی فرستاد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۶, ۱۴۰۳)

یک محموله از کمک‌های بشردوستانه ازبیکستان به مقام‌های محلی ولایت بلخ در بندر تجارتی حیرتان تسلیم داده شد.

مسوولان محلی می‌گویند، این کمک‌ها نزدیک به ۱۶۰ تُن مواد خوراکی که مشمول آرد، روغن، گندم، بوره و گوشت بوده از سوی والی سرخان‌دریای ازبیکستان به والی بلخ سپرده شده است.

والی سرخان‌دریا هدف از ارسال این کمک‌‌ها را حمایت و دست‌گیری از مردم افغانستان بیان کرده و بر گسترش روابطه حسنه میان دو کشور تاکید کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مجاهد: روابط کشورهای جهان با امارت اسلامی با گذشت هر روز در حال گسترش است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۶, ۱۴۰۳)

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی با اشاره به سفر‌های شمار زیادی از نمایندگان دیپلوماتیک و هیأت‌های خارجی به‌کشور و هم‌چنان سفر مقام‌های بلندپایه کشور به خارج می‌گوید، امارت اسلامی به‌سطح گسترده پذیرفته شده و مناسبات با امارت اسلامی تأمین بوده و رفت‌آمدها جریان دارد.

آقای مجاهد می‌افزاید، روابط کشورهای جهان با امارت اسلامی با گذشت هر روز در حال گسترش است و بر موثریت آن افزوده می‌شود.

با این‌حال سخنگوی امارت اسلامی تأکید می‌کند که برداشت بعضی‌ها مبنی بر این‌که افغانستان دیگر منزوی شده و اقتصادش درحال خراب شدن است و مناسبات آن با کشورها تأمین شده نمی‌تواند، همه نادرست ثابت شد.

به گفته‌ی آقای مجاهد اکنون معلوم شد که افغانستان هم از نگاه سیاسی و هم از منظر اقتصادی گام‌های صعودی بر می‌دارد و این تلاش‌ها بیشتر شده و تسریع خواهد شد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!