Connect with us

رویداد های اخیر

گروه بین المللی بحران: غرب نباید مانع برداشتن گام‌ها برای تقویت همکاری کشورهای منطقه با افغانستان شود

منتشر شده

در

گروه بین المللی بحران روز سه شنبه در گزارشی از کشورهای غربی خواسته است که نباید مانع برداشتن گام‌های عملی برای تقویت همکاری منطقه‌ای با افغانستان به منظور بهبود وضعیت تجارت و مبارزه دربرابر شورشیان شوند.

این سازمان گفته است، از آنجایی که بیشتر جهان از امارت اسلامی به دلیل مسئله حقوق زنان و دختران دوری اختیار کرده اند، کشورهای منطقه در ماحول افغانستان برای رفع نگرانی‌های خود درباره امنیت و ثبات اقتصادی با این رژیم تعامل می‌کنند.

گروه بین المللی بحران مثال داده است که شرکت‌های هوایی منطقه می‌خواهند پروازهای خود را به کابل از سر بگیرند اما این کار را انجام نداده اند زیرا سیستم رادار در میدان هوایی ناامن تلقی می شود. دیپلومات های منطقه شکایت دارند که تجهیزات جدیدی خریداری شده است اما به دلیل تحریم‌ها این تجهیزات در اروپا باقی مانده است.

بانک‌های کشورهای منطقه نیز می‌خواهند معاملات با افغانستان را تسهیل کنند، اما بانک‌های امریکایی اغلب آنها را از انجام این کار منع می‌کنند.

در این گزارش آمده است: «کشورهای کمک کننده غربی که در مورد گزینه‌های سیاست توسعه برای افغانستان بحث می‌کنند، باید دولت‌های منطقه را نیز در مذاکرات خود دخیل سازند - حتی اگر بازیگران منطقه‌ خود کمک‌کننده نباشند، تصمیم‌ها در چنین نشست‌هایی می‌تواند مستقیماً بر رفاه اقتصادی آنها نیز تأثیر بگذارد.»

به گفته این سازمان، بسیاری از گام‌ها به سمت همکاری‌های منطقه‌ای، کشورهای غربی را در بر ندارد، اما این کشورها در نتایج آن سهم دارند و اروپایی‌ها از منطقه‌ای باثبات و خودکفا که منبع اصلی مواد مخدر، مهاجران یا تروریزم غیرقانونی نباشد، سود خواهند برد.

گروه بین المللی بحران خاطر نشان کرده است که بسیاری از کشورهای منطقه از تعیین نمایندگان امارت اسلامی در پایتخت‌های خود استقبال کرده‌اند و ادعا می‌کنند که چنین نمایندگی به منزله به رسمیت شناختن نیست، اما این امر پیش‌شرط «تخنیکی» برای مدیریت همزیستی با افغانستان است.

در گزارش این سازمان آمده است: «این روابط در سطح کاری احتمالاً گسترش می یابد. حتی این امکان وجود دارد که در آینده، برخی کشورها بتوانند اجماع تحت رهبری غرب را زیر پا بگذارند و این رژیم را به رسمیت بشناسند.»

این گزارش یک روز پس از آن منتشر می‌شود که کابل میزبان نشستی با حضور دیپلومات‌های ۱۲ کشور همسایه و منطقه‌ بود.

رویداد های اخیر

مالدیف سفیر خود را به دلیل دیدار با سرپرست سفارت افغانستان فراخواند

وزارت خارجه مالدیف روز یک‌شنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالی‌اش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.

Published

on

دولت مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل ملاقات بدون مجوز با سرپرست سفارت افغانستان در اسلام آباد که ۳ روز قبل انجام شده، به آن کشور فراخوانده است.

سفارت افغانستان در اسلام آباد، سه روز قبل از دیدار سردار احمد شکیب سرپرست این سفارت با محمد طه، کمیسار عالی مالدیف در اسلام آباد خبر داد.

وزارت خارجه مالدیف روز یک‌شنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالی‌اش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.

این وزارت در اعلامیه‌ای گفته است: «متعاقباَ اقدام مناسب از سوی حکومت مالدیف روی دست گرفته شده است.»

در همین حال، منابع رسمی به خبرگزاری فرانسه گفته‌اند که مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل این دیدار به کشور فراخوانده است.

 همچنین، نام محمد طه از ویب‌سایت نمایندگی مالدیف در پاکستان حذف شده است.

سفارت افغانستان در اسلام آباد در اعلامیه‌ای گفته بود که دیپلومات مالدیف در این دیدار «خواهان روابط مستحکم و نزدیک با افغانستان است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

افغانستان سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه صادر کرده است

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

Published

on

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که در سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه به ارزش ۲۷ میلیون دالر به کشورهای همسایه و جهان صادر شده است.

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت می‌گوید: «صادرات جلغوزه سیاه در جریان سال ۱۴۰۲ به وزن مجموعی ۲۵۲۳ تُن و به ارزش ۲۷ میلیون دالر بوده که اکثراْ به کشورهای چین، هندوستان، پاکستان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، قطر، امریکا، انگلستان، استرالیا، هالند و دیگر کشورها صورت گرفته است.»

مسوولان در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری می‌گویند که از سال گذشته به اینسو تولیدات جلغوزه در کشور افزایش یافته و آنان جنگل های مصنوعی را نیز گسترش داده اند تا جلغوزه بیشتر به دست آورند.

مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزرات زراعت، آبیاری و مالداری می‌گوید: «برای احیای جنگلات جلغوزه، طبق بودجه انکشافی سال گذشته تقریباً در ۱۵۰۰ هکتار زمین جنگلات مصنوعی جلغوزه ایجاد شده است. در این زمین‌ها قبلاً درختان جلغوزه وجود داشت اما قطع شده و یا در آتش سوزی از بین رفته بود.»

آگاهان می‌گویند که در حال حاضر، بیشتر جلغوزه افغانستان را چین خریداری می‌کند و اما باید حکومت مارکیت های جدیدی را برای جلغوزه کشور پیدا کند تا به قیمت مناسب به فروش برسد.

میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت ومالداری می‌گوید: «فعلاً اگر از طریق ترانسپورت زمینی و از طریق خط آهن صادرات شود، شاید هزینه آن از ۵ یا ۶ هزار دالر بیشتر نیاید. این یک فرصت خوب برای تاجر است. در افغانستان تولید جلغوزه بیشتر است و جهان تقاضا دارد. هر قدر با دنیا روابط تجارتی بالخصوص در بخش زراعت داشته باشیم عواید کشور بیشتر می شود و فرصت های خوب برای دهقانان بیشتر می‌باشد.»

هرگاه جلغوزه کشور از طریق هوا به بیرون صادر شود، در اسرع وقت به مارکیت‌های جهانی می‌رسد و از این بابت، تاجران افغان میلیون‌ها دالر مفاد به دست خواهند آورد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تهران می‌گوید از اینکه امارت اسلامی خبر کشته شدن مهاجران افغان در مرز را جدی گرفت، «ناخشنود» است

Published

on

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرده که تهران از اینکه «برخی از مقامات» امارت اسلامی خبر کشته شدن مهاجران افغان به دست مرزبانان ایرانی را جدی گرفتند، «متعجب و ناخشنود» است.

اسماعیل بقایی در یک نشست خبری امروز (دوشنبه) تاکید کرد که این خبر بی اساس است.

او گفت: «مقامات افعانستان در این مورد بیانیه‌ای صادر کردند. از اینکه از یک امر ناموجودی خبررسانی شد و برخی مقامات افعانستان هم این اخبار بی‌پایه را جدی گرفتند متعجب و ناخشنود شدیم. امیدوارم همه ما از این مساله عبرت بگیریم تا در خصوص همه اخباری که در رسانه‌ها منتشر می‌شود دقت بیشتری داشته باشیم.»

یک سازمان حقوق بشری گزارش داده است که ده ها مهاجر افغان حدود سه هفته قبل در نتیجه تیراندازی از سوی نیروهای مرزی ایران کشته و زخمی شده اند.

امارت اسلامی هفته گذشته اعلام کرد شواهد نشان می‌دهد که در خاک ایران بر شماری از افغان‌ها شلیک و انفجار صورت گرفته است و دو تن جان باخته و ۳۴ تن دیگر زخمی شده اند.

امارت اسلامی همچنان گفته است که شماری دیگر از افغان‌ها هنوز هم در ایران و پاکستان قرار دارند و تلاش‌ها برای انتقال آنان جریان دارد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!