رویداد های اخیر
گروهی از مقامهای پیشین امریکایی تحقیق در مورد جنگ افغانستان را آغاز کردند
این هیات ۱۶ نفره دو حزبی از سوی کانگرس مأموریت یافته است که مشخص کند چه چیزی اشتباه رخ داده و اگر بار دیگر ایالات متحده وارد جنگ میشود، رهبران ایالات متحده چه کارهای متفاوتی میتوانند انجام دهند.
گروهی از مقامهای پیشین و اکادمیسینهای ایالات متحده روز جمعه بررسی گستردهای را در مورد جنگ ۲۰ ساله امریکا در افغانستان آغاز کردند.
به گزارش روزنامه واشنگتن پوست، شمیلا چوهدری، رئیس مشترک این گروه بنام کمیسیون جنگ افغانستان، گفت: «امروز ما تاریخ میسازیم. پیش از این هرگز ایالات متحده چنین ارزیابی قانونی مستقل و گستردهای را از تصمیم گیری خود پس از یک جنگ، راه اندازی نکرده بود.»
این هیات ۱۶ نفره دو حزبی از سوی کانگرس مأموریت یافته است که مشخص کند چه چیزی اشتباه رخ داده و اگر بار دیگر ایالات متحده وارد جنگ میشود، رهبران ایالات متحده چه کارهای متفاوتی میتوانند انجام دهند.
مأموریت آنها شامل بررسی سیاستها و اقدامات انجام شده توسط چهار دولت ریاست جمهوری، اردوی ایالات متحده، وزارت امور خارجه، متحدان امریکا، و بسیاری از ادارات، سازمانها و مردم است.
این کمیسیون ۱۸ ماه فرصت دارد تا تحقیقات خود را انجام دهد و تا آگست ۲۰۲۶ گزارش عمومی نهایی را ارائه کند.
نحوه خروج نظامیان امریکایی از افغانستان همواره مورد انتقاد برخی از اعضای کانگرس و جمهوریخواهان قرار گرفته است.
انتظار میرود کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان به رهبری جمهوری خواهان در ماه آینده گزارش نهایی خود را ارائه کند که جزئیات یافته های تحقیقات خود در مورد خروج را شرح میدهد.
در نشست چهار و نیم ساعته کمیسیون جنگ که روز جمعه در واشنگتن برگزار شد، سفیران سابق، افسران نظامی و پرسونل سازمان استخباراتی امریکا حضور داشتند.
کالین اف جکسن، رئیس دیگر این کمیسیون گفت که تلاش خواهند کرد تا «تصویری کامل، عینی، دقیق، بیپرده و تزلزلناپذیر از عملکرد ما بهعنوان یک دولت و اردو ارائه شود».
رونالد نیومن، سفیر سابق امریکا در افغانستان، تصریح کرد که در جریان جنگ، زنجیرههای قومانده دهی پیچیدهای وجود داشت و در میان ادارات امریکا درگیریهای شخصیتی مخرب وجود داشت.
نوح کوبرن، انسان شناس سیاسی گفت که مداخله در سیاست افغانستان بسیار زیاد بود. وی افزود که تصامیم ضعیف ایالات متحده در مورد شرکای امنیتی، توسعه و سرمایه گذاری به فساد دامن میزد که باعث افزایش بی اعتمادی به حکومت افغانستان و حمایت از امارت اسلامی شد.
جکسن، رئیس کمیسیون جنگ گفت که از جمله نکات قابل توجه آشکار برای بررسی، تصمیم برای حمله بر افغانستان پس از حملات یازدهم سپتمبر خواهد بود. کمیشنر ها همچنان تصمیم مبنی بر افزایش نیروهای ایالات متحده در افغانستان در سال ۲۰۰۹ و تصامیم مربوط به خروج را بررسی خواهند کرد.
رویداد های اخیر
دور جدید واکسین پولیو در کشور آغاز میشود
افغانستان و پاکستان دو کشوری در جهان اند که هنوز هم بیماری پولیو در آن محو نشده و از کودکان قربانی میگیرد.
نهاد افغانستان عاری از پولیو از آغاز دور جدید کمپاین واکسین پولیو در مناطق مختلف کشور خبر داد.
این سازمان امروز یکشنبه (۲ جدی) در اطلاعیهای در صفحهای اکس خود گفته که فردا دوشنبه کمپاین واکسین فلج کودکان (پولیو) در مناطق مختلف کشور آغاز میشود.
سازمان افغانستان عاری از پولیو در مورد جزییات بیشتر از مناطق و مدت این دور واکسین پولیو جزییات ارایه نکرده است.
پیش از این نیز وزارت صحت عامه از آغاز کمپاین دو روزه واکسین پولیو برای حدود ۵.۳ میلیون کودک در ۱۱ ولایت کشور خبر داده بود.
افغانستان و پاکستان دو کشوری در جهان اند که هنوز هم بیماری پولیو در آن محو نشده و از کودکان قربانی میگیرد.
این در حالی است که سازمان جهانی صحت از افزایش ثبت موارد پولیو در افغانستان و پاکستان هشدار داده است.
بر اساس آمارهای این سازمان در سال جاری میلادی در مجموع ۷۲ مورد مثبت پولیو شامل ۲۳ مورد در افغانستان و ۴۹ مورد در پاکستان ثبت شده است.
رویداد های اخیر
نمایندگان ویژه گروه ۷ بر ضرورت ثبات درازمدت در افغانستان تاکید کردند
نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» مشمول اتحادیه اروپا بر ضرورت گفتگوی ملی برای دستیابی به ثبات درازمدت در افغانستان تأکید کردهاند.
این نمایندگان پس از نشستی در مورد افغانستان در جنوا سویس در یک اعلامیه مشترک همچنان خواستار احیای حقوق زنان و مقابله امارت اسلامی با هراسافگنی شدند.
در بخشی از اعلامیه آمده است: «دستیابی به صلح و ثبات پایدار نیازمند حکمرانی معتبری است که نماینده تمام اقشار جامعه افغانستان باشد.»
این نمایندگان همچنان گفتهاند که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر منع تحصیل دختران در انستیتوتهای طبی، عواقب ویرانگری برای شهروندان کشور بهویژه مادران و نوزادانشان خواهد داشت.
در اعلامیه این ممنوعیت ناپذیرفتنی پنداشته شده و از نظام حاکم در افغانستان خواسته شده است که آن را فوراً لغو کند.
پیشتر کشورها و سازمانهای بینالمللی خواستار لغو محدودیتها بر آموزش و کار زنان و دختران شده و بر برگزاری گفتمان ملی تأکید کردهاند.
با این حال، در واکنش به این موضوعات امارت اسلامی بارها گفته است که اجازه مداخله در امور داخلی کشور را به کسی نمیدهد.
نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» همچنان نگرانی خود را نسبت به حملات اخیر تروریستی در کابل و منطقه ابراز داشتند و هشدار دادند که هراسافگنی همچنان تهدیدی جدی برای امنیت افغانستان است.
آنها اقدامات امارت اسلامی علیه گروه داعش را تایید اما بر انجام اقدامات قاطعتری تأکید کردهاند.
رویداد های اخیر
کرزی: افغانستان بدون تعلیم دختران آینده روشن نخواهد داشت
حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان میگوید که درخواست دختران افغان برای بازگشایی مکاتب و پوهنتونها حق اساسی آنان است و افزوده است که افغانستان بدون تعلیم دختران نمیتواند آینده روشن داشته باشد.
آقای کرزی در صفحه ایکس خود نوشته است: «خواسته و صدای دختران کشور ما برای علم و دانش، صدای برحق و برای افغانستان آباد است.»
کرزی تصریح کرده است: «توانمندسازی جوانان (دختران و پسران) تنها راه خودکفایی، رهایی از فقر، توسعه و شکوفایی جامعه است.»
او تاکید نموده که تعلیم برای شکوفایی و انکشاف افغانستان حیاتی بوده و ابراز امیدواری کرده است که هرچه زودتر درهای مکاتب و پوهنتونهای دخترانه بازگشایی شوند.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
یک مقام ارشد امریکا میگوید برنامه راکتی پاکستان «تهدیدی در حال ظهور» است
-
جهان3 روز ago
دستکم ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی طی درگیریها در اوکراین کشته شدهاند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر خارجه امریکا با اشاره به حاکمان کنونی سوریه گفته است که آنان از افغانستان درس بگیرند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
صدها خانواده نیازمند در کندز از کمکهای بنیاد بیات مستفید شدند