Connect with us

تجارت

گذرگاه‌ها میان افغانستان و پاکستان برای تجارت بازگشایی می‌شود

منتشر شده

در

افغانستان و پاکستان توافق کرده اند که سر از روز دوشنبه سه گذرگاه مرزی کلیدی برای تجارت بین دو کشور را بازگشایی کنند.

رسانه های پاکستانی گزارش کرده اند که این سه گذرگاه تورخم، چمن و غلام خان می‌باشند که از ماه مارچ بدینسو به دلیل شیوع ویروس کرونا مسدود بوده اند.

روزنانه «دان» در گزارشی به نقل از وزارت امور داخله پاکستان گفته است که مرز میان افغانستان و پاکستان به تاریخ ۲۲ جون سال روان میلادی دوباره باز خواهد شد.

در اطلاعیه این وزارت آمده است که آمده است که این بازگشایی برنامه ریزی شده برای واردات و صادرات "روزانه تعداد نامحدودی از موترهای باربری از هر دو جانب اجازه عبور و مرور خواهد داشت. در ضمن تمام معیاری بهداشتی و پروتوکول های مربوط به کوید-۱۹ نیز مراعات خواهد شد."

در گزارش آمده است که به جز روز شنبه، شش روز در هفته کالاهای تجارتی دو کشور از طریق این گذرگاه ها عبور خواهد کرد.

بر اساس اعلامیه: "روز شنبه، برای عبور و مرورهای عادی از طریق تورخم، چمن و غلام خان، در نظر گرفته شده است."

عاطف مشعل سفیر افغانستان در اسلام آباد با تایید این خبر به رسانه ها گفته است که حالا بازرگانان افغان میتواند صادرات محصولات تازه شان را از سر بگیرند.

آقای مشعل به خبرگزاری شین هوا گفته است: " اکنون زمان اوج صادرات میوه و سبزیجات تازه در افغانستان است زیرا هم اکنون آماده صادرات هستند."

در همین حال مقام‌های پاکستانی به این رسانه چینی گفته است که تجارت دو کشور با رعایت قوانین پیشگیری از شیوع ویروس کرونا صورت خواهد گرفت.

این مقام ها افزوده اند که راننده های موترهای باربری زیر تدابیر شدید قرار خواهند گرفت و در مراکز صحی در دو طرف مرز آزمایش خواهند شد تا از شیوع کرونا جلوگیری شود.

این اقدام چند روز پس از اوج گرفتن نگرانی بازرگانان افغان از ادامه محدودیت ها که باعث زیان های مالی شده، گرفته شده است.

در اوایل این هفته، امید حیدری رییس اتحادیه تجاران افغانستان به آژانس آنادولو گفته بود که بسته شدن مرز باعث شده که تاجران افغان بیش از ۱۰۰ میلیون دالر خسارت ببینند.

آقای حیدری افزود، با آنکه ورود بازرگانان افغان به پاکستان به دلیل شیوع کرونا ممنوع شده بود؛ اما کالاهای پاکستانی وارد بازارهای افغانستان میشده است.

حیدری گفت: "صدها موتر باربری پر از میوه و سبزیجات تازه به مقصد پاکستان و هند ماه ها در گذرگاه های اصلی مرزی چمن و تورخم مانده تا به مقصد برسد."

تجارت

ملا برادر یک فابریکه کمپل سازی را در کابل افتتاح کرد

در این فابریکه حدود ۹۳۰ میلیون افغانی سرمایه گذاری شده است و در حال حاضر روزانه ظرفیت تولید ۱۰۰۰ کمپل را دارد.

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا، یک فابریکه کمپل سازی را در شهرک صنعتی پلچرخی در شهر کابل افتتاح کرده است.

در مراسم افتتاح این فابریکه که امروز (یکشنبه) برگزار شد، ملابرادر گفت که با برقراری امنیت سرتاسری در کشور و کاهش سطح فساد، زمینه مناسبی برای سرمایه گذاری های متوسط و کوچک مساعد گردیده است.

وی افزود که امارت اسلامی با اجرای سیاست های مؤثر تعویضی واردات، به حمایت از صنایع داخلی ادامه می دهد که نقش مهمی در تقویت اقتصاد ملی کشور دارد.

معاون اقتصادی ریاست الوزرا تصریح کرد که به منظور حمایت از صنایع داخلی، برای فابریکه مذکور بر اساس قرارداد تمویل مرابحه اسلامی، ماشین های مهم به ارزش ۱۰۰ میلیون افغانی خریداری شده تا فشار هزینه های سرمایه گذاری بر آن کم شود.

ملابرادر همچنان گفت که امارت اسلامی تلاش می‌کند تا با افزایش سطح سرمایه گذاری، وابستگی به واردات خارجی را کاهش داده و زمینه اشتغال را برای شهروندان در داخل فراهم نماید.

او از تاجران و سرمایه گذاران خواست تا برای آبادی و رشد اقتصادی افغانستان در این کشور سرمایه گذاری کنند.

دفتر معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا گفته است که در فابریکه کمپل سازی از مواد خام کشور مانند پشم و پنبه استفاده می‌شود که در کنار تقویت بخش مالداری و زراعت به افزایش فرصت های شغلی نیز کمک خواهد نمود.

در این فابریکه حدود ۹۳۰ میلیون افغانی سرمایه گذاری شده است و در حال حاضر روزانه ظرفیت تولید ۱۰۰۰ کمپل را دارد.

این فابریکه برای حدود ۹۰۰ نفر زمینه‌ کار را فراهم کرده است.

Continue Reading

تجارت

وزارت صنعت: میزان تجارت میان افغانستان و ایران به بیش از ۱.۸ میلیارد دالر رسیده است

Published

on

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که در جریان هفت ماه سال ۱۴۰۳ میزان مبادلات تجارتی میان افغانستان و ایران به بیش از ۱.۸ میلیارد دالر امریکایی رسیده است.

عبدالسلام جواد آخندازاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت گفته است که این مبادلات شامل موادهای نفتی و غیرنفتی می‌شود.

به گفته جواد آخندزاده، تجارت و ترانزیت با ایران در حال گسترش است.

آقای آخندزاده بیان نموده است: «تجارت افغانستان با ایران در جریان هفت ماه سال ۱۴۰۳ به ارزش یک میلیارد و ۸۲۷ میلیون دالر بوده که از این میان، ۳۰ میلیون دالر صادرات و یک میلیارد و ۷۹۷ میلیون دالر واردات می‌باشد.»

او افزود: «اکثر اقلام عمده صادراتی سنگ‌های معدنی، کشمش، انواع نوشابه‌ها و دانه‌های کنجد بوده و اقلام عمده وارداتی هم تیل تیزل، پترول، مواد خام فابریکات، گاز مایع و سمنت می‌باشد.»

ازسویی دیگر، مقام‌های ایرانی نیز گفته‌اند که از ابتدای سال جاری تاکنون میزان صادرات کالاهای غیرنفتی به افغانستان به ۱.۳ میلیارد دالر افزایش یافته است.

گفتنی است که روزنامه تهران تایمز به نقل از مقامات گمرک ایران گزارش داده که افغانستان پنجمین واردکننده بزرگ محصولات غیرنفتی ایران در هفت ماه گذشته بوده است.

Continue Reading

تجارت

صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان ۳۱‌درصد افزایش یافته است

ارزش واردات ایران از افغانستان نیز به بیش از ۳۳ میلیون دالر رسیده است که رشد ۱۹۲ درصدی داشته و اقلام عمده وارداتی شامل جو، جواری، ممپلی و مرچ بوده‌اند.

Published

on

اتشه تجارتی ایران در افغانستان گفته است که صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان در شش ماه نخست سال روان هجری خورشیدی با ۲۵۴ میلیون دالر افزایش به بیش از یک میلیارد و ۷۰ میلیون دالر رسیده است.

بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی اتشه تجارتی ایران، این میزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۳۱ درصد رشد داشته است.

خبرگزاری ایلنا گزارش داده است که در این مدت، نزدیک به ۵۶۰ هزار تن کالای ایرانی به شمول آهن، فولاد، سمنت، تخم مرغ و کچالو وارد افغانستان شده است.

در همین حال حسین روستائی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، در مصاحبه‌ای گفته است که ارزش و وزن صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان به ترتیب ۲۵۴ میلیون دالر و ۵۵۹ هزار تن افزایش یافته است و مجموع وزن صادرات به ۲ میلیون و ۵۲۳ هزار تن رسیده که در مقایسه با سال گذشته، رشد ۲۸ درصدی داشته است.

به گفته او همچنین، ارزش واردات ایران از افغانستان نیز به بیش از ۳۳ میلیون دالر رسیده است که رشد ۱۹۲ درصدی داشته و اقلام عمده وارداتی شامل جو، جواری، ممپلی و مرچ بوده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!