تجارت
گذرگاهها میان افغانستان و پاکستان برای تجارت بازگشایی میشود
افغانستان و پاکستان توافق کرده اند که سر از روز دوشنبه سه گذرگاه مرزی کلیدی برای تجارت بین دو کشور را بازگشایی کنند.
رسانه های پاکستانی گزارش کرده اند که این سه گذرگاه تورخم، چمن و غلام خان میباشند که از ماه مارچ بدینسو به دلیل شیوع ویروس کرونا مسدود بوده اند.
روزنانه «دان» در گزارشی به نقل از وزارت امور داخله پاکستان گفته است که مرز میان افغانستان و پاکستان به تاریخ ۲۲ جون سال روان میلادی دوباره باز خواهد شد.
در اطلاعیه این وزارت آمده است که آمده است که این بازگشایی برنامه ریزی شده برای واردات و صادرات "روزانه تعداد نامحدودی از موترهای باربری از هر دو جانب اجازه عبور و مرور خواهد داشت. در ضمن تمام معیاری بهداشتی و پروتوکول های مربوط به کوید-۱۹ نیز مراعات خواهد شد."
در گزارش آمده است که به جز روز شنبه، شش روز در هفته کالاهای تجارتی دو کشور از طریق این گذرگاه ها عبور خواهد کرد.
بر اساس اعلامیه: "روز شنبه، برای عبور و مرورهای عادی از طریق تورخم، چمن و غلام خان، در نظر گرفته شده است."
عاطف مشعل سفیر افغانستان در اسلام آباد با تایید این خبر به رسانه ها گفته است که حالا بازرگانان افغان میتواند صادرات محصولات تازه شان را از سر بگیرند.
آقای مشعل به خبرگزاری شین هوا گفته است: " اکنون زمان اوج صادرات میوه و سبزیجات تازه در افغانستان است زیرا هم اکنون آماده صادرات هستند."
در همین حال مقامهای پاکستانی به این رسانه چینی گفته است که تجارت دو کشور با رعایت قوانین پیشگیری از شیوع ویروس کرونا صورت خواهد گرفت.
این مقام ها افزوده اند که راننده های موترهای باربری زیر تدابیر شدید قرار خواهند گرفت و در مراکز صحی در دو طرف مرز آزمایش خواهند شد تا از شیوع کرونا جلوگیری شود.
این اقدام چند روز پس از اوج گرفتن نگرانی بازرگانان افغان از ادامه محدودیت ها که باعث زیان های مالی شده، گرفته شده است.
در اوایل این هفته، امید حیدری رییس اتحادیه تجاران افغانستان به آژانس آنادولو گفته بود که بسته شدن مرز باعث شده که تاجران افغان بیش از ۱۰۰ میلیون دالر خسارت ببینند.
آقای حیدری افزود، با آنکه ورود بازرگانان افغان به پاکستان به دلیل شیوع کرونا ممنوع شده بود؛ اما کالاهای پاکستانی وارد بازارهای افغانستان میشده است.
حیدری گفت: "صدها موتر باربری پر از میوه و سبزیجات تازه به مقصد پاکستان و هند ماه ها در گذرگاه های اصلی مرزی چمن و تورخم مانده تا به مقصد برسد."
تجارت
طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است
اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.
فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاریهای دوجانبه بیان کرد.
او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.
به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.
تجارت
بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد
بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.
به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.
بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگلهدیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.
این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
تجارت
نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
بر اساس گزارش رسانههای پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محمولههای صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.
او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیتها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم
-
ورزش3 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
شورای امنیت ملل متحد ماموریت کمیته نظارت بر تحریمها علیه امارت اسلامی را تمدید کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکا: بی عدالتیها علیه زنان افغان، مساوات در سطح جهان را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مقامهای چین و تاجیکستان درباره افغانستان گفتگو کردند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد