Connect with us

اخبار ویژه

کووید-۱۹ در افغانستان؛ میلیون‌ها کودک از آموزش محروم شدند

منتشر شده

در

Reuters

گزارش تازهی دفتر بین المللی حمایت اطفال «سیف د چلدرین» نشان میدهد که از هر ده کودک، هشت کودک گفته که در جریان محدودیت‌های ناشی از شیوع بیماری کووید-۱۹ هیچ نیاموخته و یاهم خیلی کم آموخته اند.

بر اساس این گزارش همه گیری بیماری کووید-۱۹ تاثیر ویرانگر بالای آموزش کودکان فقیر داشته و فاصله میان پسران و دختران نادار و ثروتمند را بیشتر کرده است.

در شش ماهی که از اعلام همه گیر بودن این بیماری میگذرد، آسیب پذیر ترین کودکان به طور گسترده دسترسی به آموزش، خدمات بهداشتی و غذا را ازدست داده اند و همزمان محافظت از آنها در برابر تهدید ها به پایین ترین سطح کاهش یافته است.

بر اساس نظرسنجی این نهاد دو سوم (۶۴٪) کودکان شامل این بررسی هیچ رابطه در زمان قرنطین با معلمان خود نداشته اند.

هشت کودک از هر ۱۰ کودک به این باور بوده اند که در زمان بسته بودن مکاتب یا هیچ نیاموخته و یاهم خیلی اندک آموخته اند.

گزارش گفته است که ۴،۶٪ کودکان که حتی یک کودک در هر بیست کودک هم نمیشود، کم از کم روز یک بار با معلم در تماس بوده اند.

سه کودک از هر ده کودک ( ۳۰٪) در جریان محدودیت های ناشی از کووید-۱۹ به نحوی با خشونت روبرو شده است؛ البته این آمار در مورد کسانی که از آنان مراقبت میکنند متفاوت است و به ۱/۴ یا (۲۶٪)  میرسد.

در مناطق دوردست از هر سه خانواده، یک خانواده به مشکل به مواد درسی دسترسی داشته است اما در شهر ها این شمار به یک خانواده در هر پنج خانواده میرسد.

مینه، دختر ۱۱ ساله در ننگرهار میگوید: "کووید-۱۹ زنده گی مرا تغییر داده است. عمرم بدون رفتن به مکتب میگذرد. برای نخستین بار فرصت مکتب رفتن را پید کرده بودم. اما کووید-۱۹ همه چیز را دگرگون کرد. تاثیر کووید-۱۹ بالای زندگی ما خیلی عمیق بود. در وضعیت دشوار زندگی میکنیم. غذا و ادویه مناسب برای زنده ماندن نداریم. از آغاز شیوع (این بیماری) به اینسو در یک روز سه وقت غذا نخورده ایم، زیرا پدرم پول کافی برای تهیه غذای کافی به دست نمی آورد. وقتی بیمار میشویم، به دلیل فقر، نمیتوانیم نزد داکتر برویم."

این نهاد گفته است که سکتور تعلیمی در افغانستان به شدت از جنگ آسیب دیده است. با آنکه در سالهای گذشته پیشرفت هایی در این بخش صورت گرفته – از جمله تصویب قانونی که سال گذشته دسترسی مساوی کودکان به آموزش را تضمین میکند – اما چالش‌هایی هنوز موجود اند.

گزارش افزوده است که پیش از همه گیری کووید-۱۹ حدود ۳،۷ ملیون کودک از مکتب بازمانده بودند و زمانی که مکاتب به دلیل این بیماری بسته شدند، نزدیک به ۱۰ ملیون کودک دیگر نیز از دسترسی به آموزش محروم شدند.

کریستوفر نیاماندی رییس دفتر بین المللی حمایه در افغانستان میگوید: "برای حفاظت از یک نسل کودکانی که با تهدید از دست دادن یک آیندۀ  سالم و با ثبات روبرو اند، جهان باید به طور فوری به حمایت از افغانستان اقدام کند. بدون آموزش، از کودکان افغان فرصت نقش داشتن در بازسازی کشور شان گرفته میشود."

وی افزود: "نیازمندی های کودکان و نظریات آنها باید در معراق هر برنامه‌ی که هدف آن به دست آوردن دوباره آنچه افغانستان در ماه های گذشته از دست داده است، باشد و اطمینان حاصل شود که آنها گران ترین هزینه را نمی پردازند"

پژوهش اداره حفاظت از کودکان نشان میدهد که در شش ولایت افغانستان تنها ۲۸.۶٪ کودکان به آموزش از راه دور از طریق برنامه های تلویزیونی ، ۱۳.۸٪ از طریق رادیو و ۰.۲٪ از طریق انترنت دسترسی دارند.

دختران نسبت به پسران، بیشتر از همه گیری کووید-۱۹ متاثر شده اند. از جمله ۳.۷ ملیون کودکی که از مکتب رفتن بازمانده اند ۶۰٪ آنها دختران اند.

اخبار ویژه

برنامه جهانی غذا: مجبوریم کمک غذایی به دو میلیون افغان نیازمند را قطع کنیم

Published

on

برنامه جهانی غذا می‌گوید به دلیل کاهش شدید بودجه، مجبور شده توزیع جیره غذایی را برای دو میلیون نفر دیگر در افغانستان در ماه روان قطع کند.

این سازمان در ماه‌های گذشته نیز به همین دلیل، پیوسته کمک غذایی به میلیون‌ها افراد نیازمند در افغانستان را کاهش داده است.

سخنگوی برنامه جهانی غذا گفته است عملیات کمک این سازمان در افغانستان با یک میلیارد دالر کسری بودجه مواجه است.

با کاهش بیشتر بودجه، اکنون این نهاد کمک‌رسان، کمک غذایی خود به ده میلیون افغان را متوقف کرده است.

سازمان ملل، عدم تمایل کشورهای تمویل کننده برای کمک به افغانستان، محدودیت‌ها بر کار وتحصیل دختران و زنان خوانده شده و ظاهراً دلیل دخالت امارت اسلامی در کمک‌های بشری را از دلایل دیگر قطع این کمک‌ها عنوان کرده است.

Continue Reading

اخبار ویژه

قوماندان گروه واگنر در سقوط طیاره جان باخت

Published

on

جت شخصی متعلق به «پریگوژین» قوماندان گروه نظامی خصوصی واگنر در نزدیکی مسکو سقوط کرد.

به نقل از خبرگزاری تاس، شامگاه چهارشنبه، جت شخصی متعلق به پریگوژین، قوماندان واگنرها در نزدیکی مسکو سقوط کرد که در نتیجه آن، ۱۰ نفر جان باختند.

ولادیمیر روگوف، یکی از اعضای اداره منطقه‌ای زاپوروژیا گفت که افراد نزدیک به پریگوژین، مرگ او و دیمیتری اوتکین بنیانگذار گروه واگنر را تأیید کردند.

اداره هوانوردی ملکی روسیه اعلام کرد که پریگوژین، قوماندان گروه نظامی خصوصی واگنر در فهرست مسافران طیاره‌ی شخصی بود که در شمال مسکو سقوط کرد.

وبسایت نظامی ریبار گزارش داد که اطلاعات درباره حضور قوماندانان واگنر در میان مسافران طیاره‌ی سقوط کرده در شمال مسکو هنوز تایید نشده است.

وبسایت روسی ریدووکا نوشته است که:«ممکن است پریگوژین فقط به دلایل امنیتی نام خود را به عنوان مسافر در طیاره ثبت کرده و سوار طیاره‌ی دیگری شده باشد.

وزارت وضعیت اضطراری روسیه اعلام کرد که اجساد 8 مسافر طیاره‌ی سقوط کرده در شمال مسکو پیدا شد.

برخی از رسانه‌های روسیه گزارش دادند که احتمالا یوگنی پریگوژین در یک طیاره‌ی دوم حضور دارد که در مسکو فرود آمده است.

مطابق با ویدیوهای منتشر شده در فضای مجازی، یک طیاره‌ی امبرائر متعلق به پریگوژین در ولایت تور و در ۱۵ کیلومتری میدان هوایی نظامی خوتیلوو سقوط کرده است.

گفته می‌شود که این طیاره حامل ۳ خدمه و ۷ مسافر بوده است.

در همین حال، شبکه بی‌بی‌سی مدعی شد رییس واگنرها در حادثه سقوط هواپیما جان باخته است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

عمران خان، صدر اعظم پیشین پاکستان بازداشت شد

Published

on

پولیس پاکستان روز شنبه عمران خان، صدر اعظم سابق این کشور را در خانه اش در شهر لاهور در شرق این کشور دستگیر کرد. این دومین بار است که رهبر مخالفان در سال جاری بازداشت می‌شود.

به گزارش اسوشیتدپرس، اوایل روز شنبه، محکمه خان را در یک قضیه اختفای دارایی مجرم شناخته و حکم حبس را صادر کرد که ممکن باعث منع فعالیت‌های سیاسی او شود. محکمه اسلام آباد پس از محکوم کردن عمران خان، حکم بازداشت را صادر و پولیس در لاهور به سرعت او را از خانه اش به پایتخت پاکستان منتقل کرد.

این یک ضربه تازه به تلاش خان برای بازگشت به قدرت است. از زمان برکناری وی از قدرت در یک رأی عدم اعتماد در پارلمان در اپریل ۲۰۲۰، خان با بیش از ۱۵۰ قضیه حقوقی، از جمله چندین مورد اتهام فساد، تروریزم و تحریک مردم به خشونت در اعتراضات مرگبار در ماه می مواجه شده است. طی این اعتراضات، حامیان خان به اموال دولتی و نظامی در سراسر کشور حمله کردند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!