تجارت
کنفرانس زیر نام “روابط تجارتی و اقتصادی افغانستان در سال ۲۰۲۳” در کابل برگزار شد
معاون اقتصادی ریاست الوزراء در نشست روابط تجارتی و اقتصادی افغانستان در سال ۲۰۲۳ که امروز (چهارشنبه، ۱۵سنبله) در کابل برگزار شده بود میگوید امارت اسلامی به هدف توسعه اقتصادی و تجارتی هرگونه تسهیلات را برای تاجران داخلی و خارجی فراهم میسازد و از آنان پشتیبانی خواهد کرد.
ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رییس الوزراء میگوید که:«ما در کنار سرمایه گذاران داخلی به سرمایه گذاران خارجی نیز زمینه سرمایه گذاری را فراهم نموده ایم و تا اندازه برای صنعت کشور نیز برق فراهم شده است و تلاشها همچنان برای توسعه برق برای صنعت کشور ادامه دارد.»
اعضای هیأت تجارتی امریکا میگویند، برای آزادسازی ذخایر ارزی منجمد شده و رفع تحریمها بر سیستم بانکی افغانستان تلاش میکنند.
به گفته ای آنان با تامین امنیت در افغانستان زمینه سرمایه گذاری خارجی فراهم شده است.
پس از تحول سیاسی در کشور برای نخستین بار یک هیئت تجارتی امریکا به کابل سفر کرده است.
جیفری کریگو، رئیس اتاق تجارت مشترک امریکا و افغانستان میگوید که:«ما آماده همکاری با سکتور خصوصی افغانستان هستیم به ویژه در بخشی که مشکلات دارند، میخواهیم که در بخشهای مختلف اقتصادی گفتگو کنیم. افغانستان حالا آماده سرمایهگذاری است و ما میخواهیم که کار مشترک انجام دهیم. ما امروز وضعیت را از نزدیک دیدیم و واقعیتهای افغانستان را درک کردیم.»
ملا برادر میافزاید با حاکمیت امارت اسلامی در افغانستان، وضعیت اقتصادی با تهدید جدی روبهرو بود، اما اکنون رو به بهبود است. به باور آقای برادر در این دوسال فساد اداری از بین رفته، از کشت و تولید مواد مخدر جلوگیری شده، افغانی در برابر اسعار خارجی با ثبات ماند است.
آقای برادر افزوده است که:«امارت اسلامی تمامی سهولتهای لازم را برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی فراهم نموده است و حمایت کامل از آنها میکنیم و دراین رابطه مطمین باشند و به مشکلات شان به موقع رسیدهگی شده است.»
در این نشست شماری از سرمایهگذاران افغان میگویند که برای سرمایهگذاری در افغانستان کارهای زیادی صورت گرفته است و بیش از هر زمان دیگر زمینه سرمایهگذاری در کشور فراهم شده است.
عبیدالله صدرخیل، رئیس شورای تاجران افغان در دُبی میگوید که:«خواهش ما از هیأت تجارتی امریکا این است که تصویر واقعی افغانستان را به مردم و حکومت امریکا ارایه کنید.»
با حاکمیت امارت اسلامی در افغانستان ایالات متحده ذخایر ارزی کشور را منجمد کرد و نظام بانکی را هم تحریم، اما امیدواریها این است که سفر تاجران امریکایی به کابل باب گفتگوها را میان کابل و واشنگتن باز کند تا تحریمها از افغانستان برداشته شود.
تجارت
طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است
اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.
فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاریهای دوجانبه بیان کرد.
او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.
به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.
تجارت
بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد
بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.
به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.
بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگلهدیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.
این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
تجارت
نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
بر اساس گزارش رسانههای پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محمولههای صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.
او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیتها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.
-
اخبار ساحوی3 روز ago
رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم
-
ورزش2 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
شورای امنیت ملل متحد ماموریت کمیته نظارت بر تحریمها علیه امارت اسلامی را تمدید کرد
-
رویداد های اخیر1 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
امریکا: بی عدالتیها علیه زنان افغان، مساوات در سطح جهان را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مقامهای چین و تاجیکستان درباره افغانستان گفتگو کردند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد