تجارت
کنفرانسی در مورد تمویل مالی اسلامی کوچک در کابل آغاز شد
د افغانستان بانک در خبرنامهای گفته است که در این نشست چهار روزه موضوعات مربوط به تامین مالی اسلامی، قرضههای کوچک، ایجاد شغل، کاهش فقر و شمولیت مالی در افغانستان مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
کنفرانسی در مورد تمویل مالی اسلامی کوچک به منظور رشد تجارتهای کوچک و متوسط امروز دوشنبه (۱ اسد) در کابل آغاز شد.
در این کنفرانس که توسط اداره برنامه انکشافی سازمان ملل متحد تحت عنوان «هفته مالی اسلامی افغانستان» برگزار شده بود، نمایندگانی از د افغانستان بانک، وزارت صنعت و تجارت، دفتر سازمان ملل متحد در کابل ( یوناما)، سفیران تعدادی از کشورها، نمایندگان بخش خصوصی، بانکهای تجارتی، مؤسسات قرضههای کوچک و نمایندگان شماری از مؤسسات مالی و بانکی حضور یافتند.
د افغانستان بانک در خبرنامهای گفته است که در این نشست چهار روزه موضوعات مربوط به تامین مالی اسلامی، قرضههای کوچک، ایجاد شغل، کاهش فقر و شمولیت مالی در افغانستان مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
صدیق الله خالد، آمر عمومی دفتر ریاست د افغانستان بانک، خاطر نشان کرد که با وجود مشکلات فراوان، بخش بانکداری اسلامی همچنان در حال توسعه و ثبات است.
او گفت که با استفاده از تجارب کشورهای اسلامی و با توجه به رهنمودها و چهارچوبهای لازم، چهارچوب تغییر بانکداری سنتی به بانکداری اسلامی ترتیب شده است.
وی افزود که میزان اعتماد مردم به بانکها روز به روز افزایش یافته و در آینده نزدیک در بخش توسعه مالی گامهای عملی برداشته خواهد شد.
آقای خالد ادامه داد که برای تقویت بیشتر بانکداری اسلامی، د افغانستان بانک با تعداد زیادی از مؤسسات بینالمللی که در زمینه تأمین مالی بانکداری اسلامی فعالیت میکنند، در ارتباط است و علاوه بر استفاده از تجارب سایر کشورهای اسلامی، از معیارهای مؤسسات جهانی، محصولات مالی و برنامههای آموزشی نیز استفاده مینماید.
وی همچنین گفت که مؤسسات تمویل مالی کوچک در تنوع محصولات مالی، به ویژه دسترسی به محصولات مالی برای تشبثات کوچک، توسعه زراعت برای دهقانان، ایجاد سهولت در بخش تشبثات برای کارآفرینان کوچک، کاهش سطح فقر، ایجاد فرصتهای کاری و رشد و توسعه اقتصادی کلی کشور، نقش مهمی دارد.
آمر عمومی دفتر ریاست د افغانستان بانک افزود که این بانک چهارچوب مقرراتی را برای تنظیم و نظارت بر سکتور مذکور ترتیب و نهایی نموده است.
او همچنین صکوک را از نظر رشد و توسعه اقتصادی ارزشمند دانسته و افزود که در زمینه صکوک پیشرفتهای زیادی صورت گرفته است و در آینده نزدیک با صدور آن میتوان از آن برای تأمین مالی پروژههای اساسی نیز استفاده کرد.
مطالب مرتبط:
امارت اسلامی: نشست دوحه بر مسایل سکتور خصوصی، مالی، بانکی و مواد مخدر متمرکز خواهد بود
سرپرست د افغانستان بانک: ارزش پول افغانی و میزان نقدینگی در بانکها رو به بهبود است
تجارت
طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است
اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.
فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاریهای دوجانبه بیان کرد.
او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.
به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.
تجارت
بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد
بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.
به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.
بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگلهدیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.
این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
تجارت
نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
بر اساس گزارش رسانههای پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محمولههای صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.
او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیتها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
یک مقام ارشد امریکا میگوید برنامه راکتی پاکستان «تهدیدی در حال ظهور» است
-
جهان3 روز ago
دستکم ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی طی درگیریها در اوکراین کشته شدهاند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر خارجه امریکا با اشاره به حاکمان کنونی سوریه گفته است که آنان از افغانستان درس بگیرند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
در حملات اسرائيل بر غزه ۲۰ تن جان باختند