Connect with us

رویداد های اخیر

کمیشنر سازمان ملل از پیامدهای جنگ در اوکراین ابراز نگرانی کرد

منتشر شده

در

فلیپو گراندی، کمیشنر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، از ادامه جنگ در اوکراین ابراز نگرانی کرده و گفته که این جنگ باعت فاجعه بشردوستانه خواهد شد.

گراندی میگوید که جنگ در اوکراین ممکن طول بکشد و باعث مشکلات و تلفات انسانی پی در پی برای سال‌ها شود.

گراندی روز گذشته (یکشنبه، 21 حمل) در یک مصاحبه با سی بی سی (CBC) افزود: تجربه ما منحیث یک نهاد بشردوستانه و انسانی این است که معامله با جنگ در عرصه‌های بشردوستانه خیلی دشوارتر است.

نظر به ارقام کمیساری سازمان ملل در امور پناهندگان در جریان جنگ روسیه و اوکراین که بیش از شش هفته طول نمی‌کشد تقریبآ 4.4 میلیون از اتباع اوکراین مجبور به ترک کشورشان شدند که برابر به 10 فیصد از کل جمعیت این کشور میشود.

آقای گراندی در این باره گفت:"این مانند یک بحر از مردم بود که به شکل آب دریا از اوکراین خارج شدند و به کشورهای همسایه پناه بردند."

او افزود:"دشتوارترین حالت این است زمانیکه آقایان از خانم هایشان و خانواده شان جدا میشوند بخاطریکه آقایان بخاطر دفاع از کشورشان در کشور میمانند و فامیل‌های ایشان مهاجر می‌شوند که چنین حالت را هرگز تجربه نکرده بودیم."

این در حالی است که در پی حمله روسیه بر اوکراین هزاران تن از اتباع اوکراین به کشورهای همسایه به خصوص پولند مهاجر شدند.

کمیساری سازمان ملل در امور پناهندگان به تازه گی یک دفتر موقتی خود را در شهر کراکوف پولند که تقریبا 150هزار شهروندان اوکراینی در آنجا زندگی میکنند باز کرد.

گراندی گفت که این قاره در حالت بحرانی توانایی این را دارد که مهاجرین و پناهجویان را جای بدهد اما این یک خواهش همیشه گی این کشور نیست تنها در حالت بحران قابل یادآوری است.

وی افزود:" اکنون ایالات متحده با یک برنامه بزرگ بازگشته است، که عالی است، اما اگر کانادا در دوره اسکان مجدد باقی نمی‌ماند... شاید ما ظرفیت انجام این کار را برای بسیاری از افراد آسیب پذیر از دست می دادیم. و این سزاوار کلمات درخشان است."

گراندی همچنان به تغییر وضعیت بحرانی در افغانستان اشاره کرد و گفت که نهادهای بشردوستانه حالا به عوض کمک کردن به افغان‌ها در ترک کشور شان بر تامین زندگی مردم در کشور خود تمرکز میکنند.

وی افزود که سازمان‌ها و گروه‌های بین المللی باید بر امارات اسلامی افغانستان فشار وارد کنند تا جایگاه خود را علیه قوانین بشر بشمول تعلیم دختران ثابت بسازند.

گراندی افزود که پاسخ بر این موضوع باید بشکل متداوم تحت بحث قرار گیرد.

او افزود:" ما نباید افغانستان را تنها بگذاریم چون افغانستان بشکل یک کشور سقوط کرده پس ما یک حالت عاجل انسانی و بشردوستانه بزرگ را در دستهای خود خواهیم داشت."

رویداد های اخیر

مجاهد به مناسبت روز جهانی تلویزیون: با رسانه‌ها همکار هستیم

Published

on

سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که حکومت متعهد به حمایت از رسانه‌ها است و می‌توانند در چارچوب شریعت اسلامی و ارزش‌های ملی فعالیت کنند.

ذبیح‌الله مجاهد به مناسبت روز جهانی تلویزیون که برابر به بیست‌ویکم نومبر است، گفت: «امارت اسلامی افغانستان در عموم از رسانه‌ها حمایت کرده و می‌کند. تا حدی که ما امکانات در دسترس داریم و همچنان آنگونه که چارچوب قوانین شرعی و منافع ملی ایجاب می‌کند، رسانه‌ها می‌توانند فعالیت کنند.»

آقای مجاهد افزود: «تاحدی که ما توان داریم، با رسانه‌ها همکار هستیم و رسانه‌های افغانستان فعلاً نشرات دارند و به خوبی نشرات شان را به پیش می‌برند.»

گفتنی است که مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۱۹۹۶میلادی، بیست‌ویکم نومبر را به عنوان روزجهانی تلویزیون نام‌گذاری کرد.

همچنان از فعالیت تلویزیون در افغانستان حدود ۵۰ سال می‌گذرد.

حجت‌الله مجددی، رییس اتحادیه ژورنالستان آزاد افغانستان به مناسبت این روز گفته است: «بعد از تحول از جمله ۱۸۴ تلویزیون ملی و محلی کشور ۵۷ تلویزیون به دلیل مشکلات اقتصادی مسدود شدند.»

این در حالی است که خبرنگاران در افغانستان هرازگاهی از عدم دسترسی به اطلاعات شکایت دارند و می‌گویند که این چالش‌ها باید برداشته شود.

در حال حاضر حدود ۳۷۰ رسانه چاپی، صوتی و تصویری در کشور فعال اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ملابرادر: بحران کمبود آب بر روابط بین کشورها تاثیر منفی گذاشته است

ملابرادر گفت: «اکنون مسوولیت امارت اسلامی افغانستان است تا مسوولیت ملی خودرا با درنظرداشت اصل توسعه پایدار برای مدیریت بهتر آب کشور با استفاده از هر راه و امکانات ممکن به درستی انجام دهد. ان شاءالله اراده ما در این زمینه قوی است.»

Published

on

معاون اقتصادی رئیس الوزرا گفته است که بحران کاهش دوامدار آب نتنها کشورها را با مشکل کمبود این منبع حیاتی روبه‌رو ساخته است، بلکه بر روابط سیاسی و اقتصادی بین کشورها تاثیر منفی گذاشته است.

ملا عبدالغنی برادر در جلسه‌ پایانی یک سیمینار علمی - تخنیکی که امروز (پنجشنبه) از سوی وزارت آب و انرژی برگزار شده بود، گفت که اگرچه آب یک منبع طبیعی تجدیدپذیر است، اما کمبود آب به دلیل تغییرات اقلیمی، افزایش سطح آلودگی آب، نیازهای فزاینده بشری و مصرف بی‌رویه آن، به شکل جدی احساس می‌شود.

معاون اقتصادی رئیس الوزرا ابراز تاسف کرد که با آنکه افغانستان دارای منابع طبیعی و ذخایر وسیع آب است، اما در این بخش مدیریت مسلکی صورت نگرفته است.

ملابرادر گفت: «اکنون مسوولیت امارت اسلامی افغانستان است تا مسوولیت ملی خودرا با درنظرداشت اصل توسعه پایدار برای مدیریت بهتر آب کشور با استفاده از هر راه و امکانات ممکن به درستی انجام دهد. ان شاءالله اراده ما در این زمینه قوی است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان شایعاتی تعیین نماینده ویژه جدید برای افغانستان را رد کرد

در ماه اگست سال روان، پاکستان آصف درانی، فرستاده ویژه خود در افغانستان را برکنار کرد و هنوز جایگزینی برای او تعیین نکرده است.

Published

on

ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان شایعات مبنی بر اینکه اسلام‌آباد در حال بررسی تعیین نماینده ویژه جدید برای افغانستان است را رد کرد.

بلوچ روز پنج‌شنبه در نشست خبری گفت که این گزارش‌ها که گویا اسلام‌آباد در حال بررسی تعیین نماینده ویژه جدید برای افغانستان است صحت ندارد اما فرستاده‌های ویژه روسیه و چین برای افغانستان اخیرا به پاکستان سفر کرده و با مقامات این کشور دیدار کرده اند.

در ماه اگست سال روان، پاکستان آصف درانی، فرستاده ویژه خود در افغانستان را برکنار کرد و هنوز جایگزینی برای او تعیین نکرده است.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان، یکبار دیگر موضوع گروه‌های شبه نظامی در افغانستان را نیز مطرح کرد.

وی همچنین آخرین اطلاعات را در مورد پناهجویان افغان اعلام کرد و گفت که تا کنون در سال جاری پاکستان تقریباً ۸۰۰هزار مهاجر غیرقانونی افغان را اخراج کرده است.

خانم بلوچ گفت که این روند همچنان ادامه دارد تا "بازگشت موفق و آرام" اتباع غیرقانونی افغان تضمین شود.

بلوچ گفت: «از نوامبر ۲۰۲۳ تا اکتوبر ۲۰۲۴، تا کنون ۷۵۷۰۰۸ افغان بدون مدرک به افغانستان بازگردانیده شده اند.»

بر اساس آمار سازمان ملل متحد، حدود ۱.۳ میلیون افغان در پاکستان پناهنده ثبت شده هستند، در حالی که ۸۸۰۰۰۰ نفر دیگر دارای وضعیت قانونی اقامت هستند.

پاکستان از اواخر سال گذشته فشار روی تمام خارجی‌های مقیم غیرقانونی در این کشور را آغاز کرد.

به گفته اسلام آباد، افزایش حملات شبه نظامیان آنها را به این تصمیم واداشته است.

با این حال، اسلام آباد همچنان افغانستان را به ایجاد پناهگاه‌های امن برای گروه‌های شبه نظامی که پاکستان را هدف قرار می دهند، از جمله تحریک طالبان پاکستان (TTP) متهم می‌کند.

از سوی دیگر این ادعا بارها از سوی امارت اسلامی رد شده است و گفته است که به هیچ گروهی اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه کشور دیگر را نخواهند داد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!