Connect with us

تجارت

کمیسیون اقتصادی امارت اسلامی به تولید انرژی از زغال سنگ اولویت داد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

کمیسیون اقتصادی ریاست الوزرا که روز شنبه (۳ثور) به ریاست ملاعبدالغنی برادر برگزار شده بود، به تولید انرژی از زغال سنگ اولویت داد.

دفتر مطبوعاتی معاونیت اول ریاست الوزرا امروز با نشر خبر نامه‌یی گفته است که این کمیسیون پس از بحث و گفتگوی مفصل در مورد تمام بخش‌هایی که سکتور خصوصی آمادگی سرمایه‌گذاری در آن‌ها را دارد، به تولید انرژی اولویت داد.

در این کمیسیون به ریاست وزارت انرژی و آب؛ وزارت معادن و پترولیم، وزارت صنعت و تجارت، اتاق صنایع و معادن و همچنین اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری موظف شد که در قسمت تولید انرژی از زغال سنگ در پارک‌های صنعتی، شهرهای بزرگ و ساحات اولویت‌ها را با توجه به حجم زغال سنگ و نیاز به انرژی تعیین کرده و عملاً کار در این زمینه را آغاز کنند.

افغانستان در حال حاضر بیش از ۶۰۰ مگاوات برق از چندین نیروگاه برق آبی و همچنین با استفاده از سوخت‌های فسیلی و صفحات خورشیدی تولید می‌کند. با این حال، ۶۷۰ مگاوات اضافی از کشورهای همسایه ایران، ازبکستان، تاجیکستان و ترکمنستان وارد می‌شود، اما دارای ۷۳ میلیون تن ذخایر اثبات شده زغال سنگ تا سال ۲۰۱۶ است که در رتبه ۶۲ جهان قرار دارد.

با این حال، برآوردها کل ذخایر را بین ۱۰۰ میلیون تا ۴۰۰ میلیون تُن نشان می‌دهد.

بنا بر کمبود برق برای چندین دهه افغانستان با وجود داشتن منابع انرژی آبی، زغال سنگ و سوخت‌های فسیلی فراوان رنج می‌برد.

اما یک مشارکت خصوصی موفق از طریق بیات پاور، بزرگترین شرکت تولید برق افغانستان، متعلق به افغانستان و دارای پیشرفته ترین نیروگاه برق گازی منطقه است.

این قرارداد تجاری که در سال ۲۰۱۹ راه اندازی شد، برق قابل اعتماد و مقرون به صرفه را برای هزاران نفر در افغانستان فراهم می‌کند.

تجارت

وزارت معادن می‌گوید طی یک سال گذشته ۳۶ قرارداد معدن را امضا کرده است

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت معادن و پترولیم می‌گوید که در سال گذشته ۳۶ قرارداد معدنی بزرگ و کوچک را امضا کرده است که ارزش مالی آن به ۱.۳ میلیارد دالر امریکایی می‌رسد.

مسوولان این وزارت گفته‌اند که این قراردادها ۱۰ معدن بزرگ، ۲۵ معدن کوچک مشمول پروژه‌های سمنت، نمک، مرمر و قرارداد بزرگ استخراج گاز با ازبکستان بوده که با شرکت‌های داخلی و خارجی به امضا رسیده است.

در همین حال، کارشناسان امور اقتصادی افزایش سرمایه‌گذاری‌ها در بخش استخراج معادن را برای رشد اقتصادی کشور مهم دانسته و تأکید کرده‌اند که در قراردادهای معدنی باید اولویت با شرکت‌های داخلی داده شود.

کمال الدین کاکر، تحلیلگر امور اقتصادی، گفت: «بهتر این است که به سرمایه‌گذار داخلی اولویت داده شود نه خارجی»

اعضای بخش خصوصی نیز گفته‌اند که اگر شرکت‌های خارجی و سرمایه‌گذاران افغان بتوانند در بخش معادن در کشور شریک شوند، این امر علاوه بر توسعه سرمایه‌گذاری در کشور، تغییرات مثبتی را در زمینه ظرفیت سازی در بخش استخراج معادن به همراه خواهد داشت.

Continue Reading

تجارت

افغانستان اولین محموله صادراتی خود را به اروپا صادر کرد

Published

on

(Last Updated On: )

دفتر مطبوعاتی مقام ولایت هرات از ارسال اولین محموله صادراتی از طریق خط آهن خواف – هرات به اروپا خبر داده است.

این در دفتر در خبرنامه‌ای نوشته که محموله صادراتی مشمول ۲۰۰ تن میوه خشک به ارزش یک میلیون و ۲۰۰ هزار دالر بوده که با حضور اسلام‌جار، والی هرات و سرقنسول ایران از طریق خط آهن خواف-هرات به مقصد ترکیه و اروپا صادر شده است.

براساس خبرنامه، میوه خشک این محموله صادراتی شامل مغز پسته، کشمش، بادام و جلغوزه می‌باشد.

خبرنامه افزوده که در طول سه ماه اخیر از طریق راه آهن خواف – هرات بیش از ۳۵ هزار تن کالا انتقالات انجام شده است.

Continue Reading

تجارت

صادرات گاز مایع روسیه به افغانستان افزایش یافت است

صادرات این گاز به افغانستان که بزرگترین مصرف کننده گاز مایع روسیه در منطقه به شمار می‌رود در این مدت ۵۲ درصد افزایش داشته و به ۷۱ هزار تُن‌متریک رسیده است.

Published

on

(Last Updated On: )

پس از اعمال تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه گاز مایع روسیه، صادرات این گاز به افغانستان و آسیای مرکزی افزایش یافته است. به گزارش رویترز در دو ماه اخیر، صادرات گاز مایع روسیه به افغانستان ۵۲ درصد افزایش داشته و به ۷۱ هزار تُن رسیده است.

خبرگزاری رویترز به نقل از منابعی گزارش داد که محدودیت‌های اتحادیه اروپا علیه گاز مایع روسیه در سال گذشته باعث افزایش صادرات این محصول به افغانستان شده است. طبق این گزارش این تحریم‌ها سال گذشته از سوی پولند، یکی از بزرگترین واردکنندگان گاز مایع روسیه، پیشنهاد او در دسامبر اجرایی شد.

گاز مایع شامل پروپان و بودتان است که عمدتا به عنوان سوخت موتر، برای گرمایش و در تولید دیگر محصولات پتروشیمی استفاده می‌شود.

به گفته منابع صنعتی، عرضه گاز مایع «ال‌پی‌جی» از طریق راه‌آهن، از کارخانه‌های روسیه به شمول پروژه مشترک کازروس‌گاز با قزاقستان، در ماه‌های جنوری و فبروری امسال در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته، ۸۰ درصد افزایش داشته و به ۱۴۰ تُن‌متریک رسیده است.

صادرات این گاز به افغانستان که بزرگترین مصرف کننده گاز مایع روسیه در منطقه به شمار می‌رود در این مدت ۵۲ درصد افزایش داشته و به ۷۱ هزار تُن‌متریک رسیده است.

تاجران انتظار دارند که صادرات گاز مایع به افغانستان بیش از پیش افزایش یابد. به گفته تاجران تقاضای سالانه افغانستان برای گاز مایع حدود ۷۰۰ هزار تُن‌متریک برآورد شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!