رویداد های اخیر
کمک ۲۵ میلیون دالری بانک جهانی برای بهبود آموزش در افغانستان
بانک جهانی ۲۵ میلیون دالر کمک مالی اضافی را به منظور افزایش دسترسی کودکان افغان به ویژه دختران به آموزش ابتدایی و ثانویی تصویب کرده است.
بانک جهانی در اعلامیه ای گفته است که این کمک بلاعوض جدید که از طریق برنامه همکاری جهانی برای آموزش پرداخت می گردد، پروژه اقراء را در اعمار صد باب مکتب جدید کمک خواهد کرد.
اعلامیه افزوده است که این کمک در راستای ارتقای سطح آموزش، بهبود دسترسی کودکان به خصوص دختران به تعلیم و تربیه، حمایت از برنامه های آموزشی برای معلمین و ارتقای کیفیت برنامه های تعلیمی در سطح محلی به مصرف خواهد رسید.
پروژه اقراء توسط اداره انکشاف بین المللی که بخش فراهم کننده کمک های مالی گروپ بانکی جهانی برای فقیر ترین کشور های جهان است، حمایت می شود.
این پروژه همچنین از سوی صندوق بازسازی افغانستان و برنامه همکاری جهانی برای آموزش که یک برنامه همکاری چند جانبه به هدف تقویت سیستم های آموزشی در کشورهای رو به انکشاف است، نیز حمایت می گردد.
هینری کرالی، رییس دفتر بانک جهانی برای افغانستان گفته است: "افغانستان پیشرفت های زیادی در قسمت بهبود سطح آموزش در دو دهه گذشته داشته است. با این حال اما ۳.۵ میلیون طفل در این کشور هنوز هم از رفتن به مکتب محروم اند و نیمی از مکاتب در سطح افغانستان هنوز هم فاقد زیر ساخت های مناسب آموزشی می باشند."
آقای کرالی افزوده است: "این کمک مالی بلاعوض به دولت افغانستان کمک خواهد کرد تا یک محیط بهتر آموزشی را ایجاد کند و اطفال بیشتری را در سراسر این کشور شامل مکاتب نماید".
در همین حال آلیس البرایت، رییس اجرایی برنامه همکاری جهانی برای آموزش میگوید: "سرمایه گذاری روی آموزش دختران یکی از مطلوب ترین بخش هایی است که یک کشور می تواند انجام دهد. زمینه سازی برنامه های آموزشی برای دختران سبب رشد اقتصادی، مهار مرگ و میر نوزادان و بهبود تغذیه کودکان می شود."
خانم البرایت میافزاید: "برنامه همکاری جهانی برای آموزش متعهد است تا برای میلیون ها دختر و پسر در آسیب پذیرترین مناطق زمینه رفتن به مکاتب را فراهم سازد و در این راستا به کمک های خود ادامه بدهد."
اعلامیه گفته است که افغانستان در جریان یک دهه گذشته در قسمت افزایش دسترسی به آموزش گام های بلندی برداشته است. اما هنوز هم کشوریست که بیشتر تعدا کودکان محروم از آموزش را دارا می باشد.
در اعلامیه آمده است که بانک جهانی و سایر شرکای انکشافی متعهد اند تا دولت افغانستان را در امر افزایش درسترسی به آموزش و بهبود کیفیت آن کمک و همکاری نمایند.
اعلامیه افزوده است که برنامه جهانی همکاری برای آموزش یک تعهد مشترک کشور های جهان برای پایان بخشیدن بحران آموزشی است.
بانک جهانی گفته است: "ما شرکای متعدد انکشافی و صندوق های وجهی را به منظور حمایت و پشتیبانی از ۹۰ کشور کم درآمد و فقیر جهان در راستای ایجاد تحول بنیادی در بخش سیستم های آموزشی بسیج میکنیم تا هر دختر و پسر بتواند از طریق دسترسی به فرصت های آموزشی با کیفیت توانایی های بالقوه خود را رشد داده و نقش کلیدی را در عمران و بازسازی کشور های شان ایفا کند."
رویداد های اخیر
رئیس دفتر سیاسی امارت اسلامی با سفیر چین در قطر دیدار کرد
رئیس دفتر سیاسی امارت اسلامی در دوحه در دیدار با کائو شیائولین، سفیر چین در قطر درباره حسن همجواری، تجارت، سرمایهگذاری و روابط دو جانبه میان دو کشور گفتگو کرده است.
سهیل شاهین درباره این دیدار که دوشنبهشب انجام شده، گفته است: «در مورد سرک واخان، صادرات میوه تازه افغانستان به چین، بازسازی سردخانهها، کمکهای چین در بخش تجهیزات طبی به وزارت صحت و همسایگی خوب میان دو کشور گفتگو شده است.»
در حاضر حاضر، چین روابط سیاسی و تجارتی خوب با امارت اسلامی دارد و ظاهراً این روابط با گذشت هر روز در حال گسترش است.
با این حال، آگاهان گفتهاند از اینکه افغانستان از انزوا بیرون شود کشورهای دیگر نیز باید مانند چین وارد تعامل سیاسی و اقتصادی با امارت اسلامی شوند.
گفتنی است که آقای شاهین در دیدار جداگانه با رئیس هیأت صلیب سرخ در افغانستان درباره کمکهای بشردوستانه، وضعیت بخش صحی و تغییرات اقلیمی همچنان بحث و تبادل نظر کردهاند.
رویداد های اخیر
مالدیف سفیر خود را به دلیل دیدار با سرپرست سفارت افغانستان فراخواند
وزارت خارجه مالدیف روز یکشنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالیاش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.
دولت مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل ملاقات بدون مجوز با سرپرست سفارت افغانستان در اسلام آباد که ۳ روز قبل انجام شده، به آن کشور فراخوانده است.
سفارت افغانستان در اسلام آباد، سه روز قبل از دیدار سردار احمد شکیب سرپرست این سفارت با محمد طه، کمیسار عالی مالدیف در اسلام آباد خبر داد.
وزارت خارجه مالدیف روز یکشنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالیاش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.
این وزارت در اعلامیهای گفته است: «متعاقباَ اقدام مناسب از سوی حکومت مالدیف روی دست گرفته شده است.»
در همین حال، منابع رسمی به خبرگزاری فرانسه گفتهاند که مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل این دیدار به کشور فراخوانده است.
همچنین، نام محمد طه از ویبسایت نمایندگی مالدیف در پاکستان حذف شده است.
سفارت افغانستان در اسلام آباد در اعلامیهای گفته بود که دیپلومات مالدیف در این دیدار «خواهان روابط مستحکم و نزدیک با افغانستان است.»
رویداد های اخیر
افغانستان سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه صادر کرده است
جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.
وزارت صنعت و تجارت میگوید که در سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه به ارزش ۲۷ میلیون دالر به کشورهای همسایه و جهان صادر شده است.
جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.
عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت میگوید: «صادرات جلغوزه سیاه در جریان سال ۱۴۰۲ به وزن مجموعی ۲۵۲۳ تُن و به ارزش ۲۷ میلیون دالر بوده که اکثراْ به کشورهای چین، هندوستان، پاکستان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، قطر، امریکا، انگلستان، استرالیا، هالند و دیگر کشورها صورت گرفته است.»
مسوولان در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری میگویند که از سال گذشته به اینسو تولیدات جلغوزه در کشور افزایش یافته و آنان جنگل های مصنوعی را نیز گسترش داده اند تا جلغوزه بیشتر به دست آورند.
مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزرات زراعت، آبیاری و مالداری میگوید: «برای احیای جنگلات جلغوزه، طبق بودجه انکشافی سال گذشته تقریباً در ۱۵۰۰ هکتار زمین جنگلات مصنوعی جلغوزه ایجاد شده است. در این زمینها قبلاً درختان جلغوزه وجود داشت اما قطع شده و یا در آتش سوزی از بین رفته بود.»
آگاهان میگویند که در حال حاضر، بیشتر جلغوزه افغانستان را چین خریداری میکند و اما باید حکومت مارکیت های جدیدی را برای جلغوزه کشور پیدا کند تا به قیمت مناسب به فروش برسد.
میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت ومالداری میگوید: «فعلاً اگر از طریق ترانسپورت زمینی و از طریق خط آهن صادرات شود، شاید هزینه آن از ۵ یا ۶ هزار دالر بیشتر نیاید. این یک فرصت خوب برای تاجر است. در افغانستان تولید جلغوزه بیشتر است و جهان تقاضا دارد. هر قدر با دنیا روابط تجارتی بالخصوص در بخش زراعت داشته باشیم عواید کشور بیشتر می شود و فرصت های خوب برای دهقانان بیشتر میباشد.»
هرگاه جلغوزه کشور از طریق هوا به بیرون صادر شود، در اسرع وقت به مارکیتهای جهانی میرسد و از این بابت، تاجران افغان میلیونها دالر مفاد به دست خواهند آورد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
د افغانستان بانک در نظر دارد پرداختها را در کشور الکترونیکی بسازد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رهبر ایران، اسرائیل و امریکا را به «پاسخ دندان شکن» تهدید کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
در سال گذشته ۳۵۵ بند آب گردان در افغانستان ساخته شده است
-
ورزش5 روز ago
راشد خان برای فصل بعدی مسابقات لیگ برتر هند توسط تیم گجرات تایتنز حفظ شد
-
اخبار ساحوی5 روز ago
اکسیوس: ایران تا چند روز دیگر از خاک عراق به اسرائیل حمله میکند
-
جهان4 روز ago
نزده نفر در پی اصابت سه راکت در مرکز اسرائیل زخمی شدند
-
تغییرات اقلیمی3 روز ago
افزایش قربانیان سیل در اسپانیا به ۲۱۴ نفر رسید
-
اخبار ساحوی5 روز ago
هفت نفر در یک انفجار در بلوچستان پاکستان کشته شدند