Connect with us

رویداد های اخیر

کمک ۲۵ میلیون دالری بانک جهانی برای بهبود آموزش در افغانستان

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

بانک جهانی ۲۵ میلیون دالر کمک مالی اضافی را به منظور افزایش دسترسی کودکان افغان به ویژه دختران به آموزش ابتدایی و ثانویی تصویب کرده است.

بانک جهانی در اعلامیه ای گفته است که این کمک بلاعوض جدید که از طریق برنامه همکاری جهانی برای آموزش پرداخت می گردد، پروژه اقراء را در اعمار صد باب مکتب جدید کمک خواهد کرد.

اعلامیه افزوده است که این کمک در راستای ارتقای سطح آموزش، بهبود دسترسی کودکان به خصوص دختران به تعلیم و تربیه، حمایت از برنامه های آموزشی برای معلمین و ارتقای کیفیت برنامه های تعلیمی در سطح محلی به مصرف خواهد رسید.

پروژه اقراء توسط اداره انکشاف بین المللی که بخش فراهم کننده کمک های مالی گروپ بانکی جهانی برای فقیر ترین کشور های جهان است، حمایت می شود.

این پروژه همچنین از سوی صندوق بازسازی افغانستان و برنامه همکاری جهانی برای آموزش که یک برنامه همکاری چند جانبه به هدف تقویت سیستم های آموزشی در کشورهای رو به انکشاف است، نیز حمایت می گردد.

هینری کرالی، رییس دفتر بانک جهانی برای افغانستان گفته است: “افغانستان پیشرفت های زیادی در قسمت بهبود سطح آموزش در دو دهه گذشته داشته است. با این حال اما ۳.۵ میلیون طفل در این کشور هنوز هم از رفتن به مکتب محروم اند و نیمی از مکاتب در سطح افغانستان هنوز هم فاقد زیر ساخت های مناسب آموزشی می باشند.”

آقای کرالی افزوده است: “این کمک مالی بلاعوض به دولت افغانستان کمک خواهد کرد تا یک محیط بهتر آموزشی را ایجاد کند و اطفال بیشتری را در سراسر این کشور شامل مکاتب نماید”.

در همین حال آلیس البرایت، رییس اجرایی برنامه همکاری جهانی برای آموزش میگوید: “سرمایه گذاری روی آموزش دختران یکی از مطلوب ترین بخش هایی است که یک کشور می تواند انجام دهد. زمینه سازی برنامه های آموزشی برای دختران سبب رشد اقتصادی، مهار مرگ و میر نوزادان و بهبود تغذیه کودکان می شود.”

خانم البرایت می‌افزاید: “برنامه همکاری جهانی برای آموزش متعهد است تا برای میلیون ها دختر و پسر در آسیب پذیرترین مناطق زمینه رفتن به مکاتب را فراهم سازد و در این راستا به کمک های خود ادامه بدهد.”

اعلامیه گفته است که افغانستان در جریان یک دهه گذشته در قسمت افزایش دسترسی به آموزش گام های بلندی برداشته است. اما هنوز هم کشوریست که بیشتر تعدا کودکان محروم از آموزش را دارا می باشد.

در اعلامیه آمده است که بانک جهانی و سایر شرکای انکشافی متعهد اند تا دولت افغانستان را در امر افزایش درسترسی به آموزش و بهبود کیفیت آن  کمک و همکاری نمایند.

اعلامیه افزوده است که برنامه جهانی همکاری برای آموزش یک تعهد مشترک کشور های جهان برای پایان بخشیدن بحران آموزشی است.

بانک جهانی گفته است: “ما شرکای متعدد انکشافی و صندوق های وجهی را به منظور حمایت و پشتیبانی از ۹۰ کشور کم درآمد و فقیر جهان در راستای ایجاد تحول بنیادی در بخش سیستم های آموزشی بسیج میکنیم تا هر دختر و پسر بتواند از طریق دسترسی به فرصت های آموزشی با کیفیت توانایی های بالقوه خود را رشد داده و نقش کلیدی را در عمران و بازسازی کشور های شان ایفا کند.”

رویداد های اخیر

شهباز شریف: پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده ایم

Published

on

(Last Updated On: )

شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان بار دیگر ابراز نگرانی کرده است که شبه‌نظامیان از خاک افغانستان برای انجام حملات در پاکستان استفاده می‌کنند.

شریف امروز (شنبه) در یک اکادمی نظامی گفت: «این آرزوی جدی ماست که برای همیشه با آنها (افغانستان) در صلح زندگی کنیم. متأسفانه، باوجود تلاش‌های صادقانه و بی‌دریغ ما، فعالیت‌های تروریستی همچنان از خاک افغانستان سرچشمه می‌گیرد.»

صدر اعظم پاکستان ضمن یادآوری سفر اخیر اسحاق دار، معاونش و وزیر امور خارجه پاکستان به کابل، اظهار کرد: «ما به تلاش‌های خود برای داشتن روابط و تفاهم بهتر با کشور برادر و همسایه‌ ما افغانستان ادامه خواهیم داد.»

شریف گفت که پاکستان پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده است که خواهان روابط صلح آمیز با کابل می‌باشد، اما تا زمانی که خاک افغانستان توسط شبه‌نظامیان برای حمله به پاکستانی‌ها استفاده شود، این امر نمی‌تواند اتفاق بیفتد.

مقام‌های پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور ریشه در افغانستان دارد. امارت اسلامی اما این ادعاها را رد کرده و گفته است که اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه امنیت کشورهای دیگر استفاده شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کمیته بین المللی نجات: کاهش کمک‌های امریکا میلیون‌ها افغان را تحت تاثیر قرار داده است

Published

on

(Last Updated On: )

کمیته بین‌المللی نجات روز جمعه اعلام کرد که کمک‌های مالی ایالات متحده برای ۲۳ میلیون افغان حیاتی بوده است، اما این حمایت اکنون در معرض خطر است.

این سازمان در مطلبی روز جمعه نوشته است که کاهش کمک‌ها در حال حاضر اثرات منفی بر آسیب‌پذیرترین جوامع این کشور، به ویژه زنان و کودکان، گذاشته است.

کمیته بین المللی نجات گفته است که به دلیل کاهش کمک‌های مالی ایالات متحده، مجبور شده است برخی از خدمات نجات‌بخش خود را در افغانستان به حالت تعلیق درآورد.

این سازمان گفت که بیش از ۷۰۰ هزار تن از جمله مهاجرین و بیجاشدگان، دسترسی به خدمات بشردوستانه کمیته بین المللی نجات را از دست خواهند داد و همچنین تداوی بیش از ۱۵ هزار کودک مبتلا به سوء تغذیه مختل شده است.

این سازمان خاطرنشان کرد که افغانستان با یک بحران شدید بشری روبه‌رو است و بیش از ۲۲.۹ میلیون نفر به کمک فوری نیاز دارند.

کمیته بین المللی نجات همچنان اعلام کرد که وضعیت به ویژه برای گروه‌های آسیب‌پذیر، از جمله بیش از ۳ میلیون کودک و ۱.۲ میلیون زن حامله یا شیرده که از سوءتغذیه حاد رنج می‌برند، وخیم است.

به گفته این سازمان، در سراسر کشور، بیش از ۱۴ میلیون نفر به مراقبت‌های صحی، دسترسی محدود یا اصلاً دسترسی ندارند.

کمیته بین المللی نجات هشدار داد که کاهش دسترسی به آب آشامیدنی و خدمات حفظ الصحه، خطر شیوع امراض را افزایش داده است و احتمالاً به دیگر کشورها نیز سرایت خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیلزاد: محکومیت حمله کشمیر توسط امارت اسلامی «دلگرم‌کننده» است

Published

on

(Last Updated On: )

زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، گفته است که محکومیت حمله در کشمیر زیر اداره هند توسط امارت اسلامی یک «تحول دلگرم‌کننده» کننده است.

خلیلزاد روز جمعه در صفحه ایکس خود نوشت که امارت اسلامی از قربانیان این حمله که گردشگران بودند، جانبداری کرده است.

در تیراندازی روز سه‌شنبه هفته گذشته در یک منطقه سیاحتی در پهلگام کشمیر، ۲۶ نفر کشته شدند.

این حمله تنش‌ها میان هند و پاکستان را افزایش داده و دو کشور اقداماتی را علیه یکدیگر اتخاذ کرده اند.

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان این حمله را محکوم نموده و گفته است که این نوع حوادث امنیت و ثبات منطقه را تهدید می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!