Connect with us

تجارت

کمک ۲۰۰ میلیون دالری بانک جهانی به افغانستان

منتشر شده

در

هیات مدیره بانک جهانی روز گذشته بسته‌ی کمک مالی بلاعوض را به ارزش ۲۰۰ میلیون دالر امریکایی جهت مقابله با اثرات منفی اقتصادی و اجتماعی بحران کووید-۱۹ در افغانستان، تامین تسهیلات اولیه برای مردم نهایت آسیب پذیر و حمایت از تشثبات خصوصی، تصویب کرد.

این نهاد در اعلامیه ای گفته است که این بسته‌ی کمک مالی که در چوکات "پروگرام انکشاف پالیسی ها برای پاسخگویی بحران کووید- ۱۹ در افغانستان" به مصرف می رسد شامل ۱۰۰ میلیون دالر کمک اداره انکشاف بین المللی که بخش فراهم کننده کمک های مالی بانک جهانی برای فقیرترین کشور ها می باشد، و ۱۰۰ میلیون دالر دیگر کمک صندوق بازسازی افغانستان است که مدیریت آن را بانک جهانی به نمایندگی از ۳۴ کشور و سازمان های تمویل کننده بین المللی برعهده دارد.

 

در اعلامیه آمده است که با فراهم سازی این بسته کمک مالی، انتظار میرود که دولت افغانستان اقدامات اساسی را به منظور تقویت پالیسی ها در راستای تسریع بهبود اوضاع اقتصادی و اجتماعی و تقویت زیربنا های بنیادی مانند، تأمین انرژی برق، دسترسی به آب آشامیدنی و خدمات مخابراتی عملی سازد.

هینری کرالی، رئیس دفتر گروپ بانک جهانی در افغانستان میگوید:”در حالیکه بحران شیوع ویروس کوید ۱۹ سبب کاهش رشد اقتصادی و عواید ملی افغانستان گردیده است این پروگرام منابع مالی را به منظور مدیریت اثرات ناگوار این ویروس برای افغانستان فراهم می کند. انتظار میرود تا با عملی شدن این برنامه تاثیرات منفی شیوع ویروس کوید ۱۹ بالای زندگی خانواده های آسیب پذیر رفع گردد و بنیاد های اساسی برای تسریع رشد اقتصادی گذاشته شوند. بانک جهانی همچنان متعهد است تا در شرایط دشوار کنونی در کنار مردم افغانستان باقی بماند".

این نهاد گفته است که بحران کووید ۱۹ تاثیرات فوق العاده منفی روی سکتور های مختلف از جمله سکتور صحی، اقتصادی و اجتماعی برجا گذاشته است که در نهایت سبب کاهش رشد اقتصادی و عواید ملی کشور گردیده است.

در اعلامیه آمده است: "قرار است با فراهم سازی این بسته‌ی کمک مالی بلاعوض دسترسی تشبثات کوچک و متوسط به قرضه و منابع مالی از طریق تعدیلات لازم در قوانین و مقررات افزایش یابد. همچنان در نظر است که برای محافظت از کارکنان صحی و ارتقای میزان آگاهی عامه پیرامون خشونت مبتنی بر جنسیت در مکاتب برنامه های مشخصی طرح و عملی شود."

بانک جهانی افزوده است که از طریق این بسته مالی ابتکارات در زمینه تشویق دانش آموزان برای بازگشت شان به مکاتب بعد از گشایش مکاتب راه اندازی گردد.

این در حالی است که شمار مبتلایان ویروس کرونا در افغانستان به ۳۳۹۰۸، تعداد جان باختگان به ۹۵۷ و بهبود یافتگان به ۲۰۸۴۷ نفر رسیده است.

 

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!