Connect with us

رویداد های اخیر

کمک ۱۰۰ میلیون دالری بانک انکشاف آسیایی به افغانستان

منتشر شده

در

بانک انکشاف آسیایی صد میلیون دالر به افغانستان کمک کرده است. این بانک در اعلامیه‌ای گفته است که افغانستان با بحران بشری بی‌‌پیشینه روبرو است و افزون بر آن محدودیت‌های حکومت سرپرست زنان و کودکان را بیشتر زیانمند ساخته است.

در اعلامیه بانک انکشاف آسیایی آمده است زنانی که سرپرست خانواده‌های خود هستند از کمبود غذا و از عدم دسترسی به خدمات رنج می‌‌برند.

پس از نگرانی سازمان‌های کمک کننده در افغانستان از بهر کاهش بودجه حالا بانک انکشاف آسیایی اعلام کرده است که صد میلیون دالر امریکایی برای رسیدگی به وضعیت بشری در افغانستان کمک کرده است.

در بخشی از اعلامیه‌ای بانک انکشاف آسیایی آمده است: «با در نظرداشت محدویت‌ھا بالای گشت و گذار زنان بیرون از منزل، زنان و اطفال به ‌طور خاص متضرر شده‌ اند، به ‌خصوص خانم‌‌های که سرپرستی خانواده‌ھای شان را برعهده دارند از کمبود غذا و دسترسی محدود به خدمات رنج می‌‌برند.»

انتظار می‌رود با این کمک‌ها زنان و دخترانی که مصونیت غذایی ندارند، آموزش‌های مسلکی و مهارت در بخش زراعت ببینند.

در همین حال، برنامه جهانی غذا می‌گوید که ۱۵ میلیون تن در افغانستان با گرسنگی روبرو هستند و این نهاد به دلیل کمبود بودجه تنها توان کمک به ۳ میلیون تن را دارد. و کمک‌های  بانک انکشاف آسیایی هم از طریق برنامه جهانی غذا به مصرف خواهد رسید.

امارت اسلامی می‌گوید که فقر در افغانستان ریشه چندین ساله دارد و فقر در کشورها هم سبب شده تا کمک‌های جهانی به افغانستان کاهش یابد هرچند که امارت اسلامی گام‌های برداشته، اما نتوانسته است فقر را مهار کند از این رو باید کمک‌های بشری بدون ملاحظات سیاسی در افغانستان ادامه یابد.

برنامه جهانی غذا می‌گوید که بانک انکشاف آسیایی یکی از پنج کمک کننده بزرگ این نهاد شمرده می‌شود و سال پار نیز ۱۳۵ میلیون دالر به افغانستان کمک کرده است.

Advertisement

رویداد های اخیر

Two Afghan diplomats posted to Germany under former government resign

Published

on

Afghanistan's ambassador to Berlin, Yama Yari, who was appointed by the former government, has resigned from his post, German broadcaster Deutsche Welle reported on Monday.

Afghanistan's Consul-General in Bonn, Sayed Lutfullah Sadat, who was also appointed before the Islamic Emirate regained power, has also stepped down, the outlet said.

Sadat said in a statement that the reason for the decision was "political considerations and restrictions by the host country.”

In July, the Islamic Emirate announced that they no longer recognize Afghanistan’s diplomatic missions set up by the former Western-backed government and that they will not honor passports, visas and other documents issued by diplomats associated with the previous administration.

In a statement posted on X at the time, the Ministry of Foreign Affairs said that documents issued by missions in London, Berlin, Belgium, Bonn, Switzerland, Austria, France, Italy, Greece, Poland, Australia, Sweden, Canada and Norway are no longer accepted and the ministry “bears no responsibility” for those documents.

The documents included passports, visa stickers, deeds and endorsements.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نماینده خاص چین در امور افغانستان می‌گوید که کشورش به دنبال نفوذ در افغانستان نیست

یو شیائو یونگ همچنین اعلام کرد که با امارت اسلامی در حال رایزنی برای ارائه کمک بشردوستانه یک میلیارد یوانی از سوی چین است.

Published

on

نماینده خاص چین برای افغانستان در مصاحبه‌ای گفته است که بیجینگ به دنبال ایجاد حوزه نفوذ در افغانستان نیست. او افزود: «افغانستان باید به جای تبدیل‌شدن به عرصه‌ رقابت جیوپولیتیکی، بستری برای همکاری همه طرف‌ها شود.»

یو شیائو یونگ روز یک‌شنبه (۲۷عقرب) در گفتگو با مرکز گفتگوهای بین‌المللی بیجینگ، تاکید کرد که چین به استقلال، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی افغانستان احترام می‌گذارد و هرگز در امور داخلی این کشور مداخله نخواهد کرد. او افزود که چین به دنبال منافع خودخواهانه در افغانستان نیست.

یو شیائو یونگ اولویت‌های افغانستان را تشکیل حکومت فراگیر و اتخاذ سیاست ملی و معتدل برشمرد. او همچنین از حضور گروه‌های تروریستی در افغانستان ابراز نگرانی کرد و گفت: «پیش از حضور ایالات متحده، یک یا دو گروه تروریستی در افغانستان فعال بودند، اما اکنون بیش از بیست گروه تروریستی در این کشور حضور دارند.»

نماینده خاص چین در پاسخ به سوالی درباره وضعیت زنان در افغانستان، اظهار داشت: «مسئله زنان تنها بخش کوچکی از مشکلات افغانستان است و علت اصلی مشکلات این کشور نیست.»

او همچنین از کشورهای غربی به دلیل آنچه که «استاندارد دوگانه» نامید، انتقاد کرد و افزود: «برای تامین حقوق بشر، باید به مسئله فقر، گرسنگی و قحطی در افغانستان رسیدگی شود.»

یو شیائو یونگ همچنین اعلام کرد که با امارت اسلامی در حال رایزنی برای ارائه کمک بشردوستانه یک میلیارد یوانی از سوی چین است.

او گفت بخشی از این کمک‌ها به افغانستان و همچنین پاکستان و ایران خواهد رسید تا ترتیبی برای بازگشت مهاجران به کشورشان داده شود.

او افزود که در سه سال گذشته ۴۷۰ میلیون یوان به افغانستان کمک کرده است.

یو شیائو یونگ تاکید کرد که با کمک به افغانستان در این مدت، از فروپاشی این کشور جلوگیری کرده‌اند.

نماینده خاص چین همچنین از عملکرد امارت اسلامی در سه سال گذشته دفاع کرد و گفت که طی این مدت، افغانستان با تلاش‌های مشترک از فروپاشی و خروج گسترده پناهجویان جلوگیری کرده و وضعیت در حال بهبود است.

وی همچنین خاطر نشان کرد که امارت اسلامی در زمینه کنترول وضعیت، مبارزه با مواد مخدر، فساد و تمرکز بر فعالیت‌های اقتصادی عملکرد خوبی داشته است.

او از ایالات متحده خواست که مسئولیت اصلی رنج‌ها و ویرانی‌های افغانستان را بپذیرد و بر مسئولیت آن‌ها در بازسازی افغانستان تاکید کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

عربستان امسال بیش از ۱۰۰ تن به شمول سه شهروند افغانستان را اعدام کرده است

عربستان سعودی به خاطر تطبیق مجازات اعدام، همواره با انتقادهای گسترده سازمان‌های مدافع حقوق بشر روبرو بوده است.

Published

on

خبرگزاری فرانس‌ پرس گزارش داده است که در سال جاری بیش از ۱۰۰ شهروند خارجی به شمول سه شهروند افغانستان در عربستان سعودی اعدام شده اند که در مقایسه با دو سال گذشته افزایش سه برابر را نشان می‌دهد.

در تازه‌ترین مورد، بر اساس گزارش رسانهٔ دولتی عربستان، یک شهروند یمن به جرم قاچاق مخدرات، روز شنبه (۲۶عقرب) در شهر نجران در جنوب غرب عربستان اعدام شد.

خبرگزاری فرانس‌ پرس که آمار خود را بر اساس گزارش‌ها و اعلامیه‌های رسمی حکومت سعودی تهیه می‌کند، گفته است که با اعدام این شهروند یمن، شمار شهروندان خارجی اعدام شده در عربستان در سال روان به ۱۰۱تن رسید.

حکومت عربستان در سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۲، هر سال ۳۴ شهروند خارجی را که به ارتکاب جرایم مختلف مجرم شناخته شده بودند، اعدام کرد.

سازمان حقوق بشر اروپا-سعودی مستقر در آلمان گفته است که اعدام شهروندان خارجی در عربستان در سال روان، ریکارد بسته است.

طه الحاجی، مسوول حقوقی این سازمان، گفت: «این بزرگترین شمار اعدام شهروندان خارجی در یک سال است. عربستان سعودی هرگز در یک سال ۱۰۰ خارجی را اعدام نکرده بود.»

عربستان سعودی به خاطر تطبیق مجازات اعدام، همواره با انتقادهای گسترده سازمان‌های مدافع حقوق بشر روبرو بوده است.

بر اساس گزارش سازمان عفو بین‌الملل، پس از چین و ایران، عربستان سعودی در سال ۲۰۲۳ سومین کشوری بود که بیشترین شمار اعدام‌ها را انجام داده بود.

خبرگزاری فرانس‌ پرس گزارش داده است که از اول جنوری تا ۱۷ نوامبر در مجموع ۲۷۴ نفر در عربستان سعودی اعدام شده اند.

افزون بر سه شهروند افغانستان، ۲۱ شهروند پاکستان، ۲۰ یمنی، ۱۴ شهروند سوریه، ۱۰ نایجریایی، ۹ مصری، ۸ شهروند اردن و ۷ اتیوپیایی، ۳ شهروند سعودی، ۳ هندی و یک یک شهروند سریلانکا، اریتریا و فلیپین در سال روان در عربستان اعدام شده اند.

عربستان سعودی در سال ۲۰۲۲، پس از سه سال وقفه، بار دیگر اعدام افراد را پیوند به ارتکاب جرایم مرتبط به قاچاق مخدرات از سر گرفت. امسال نیز ۹۲ نفر در سعودی در پیوند به جرایم مرتبط به مخدرات اعدام شده اند که ۶۹ نفر آنان خارجی‌ اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!