رویداد های اخیر
کمک بیش از ۳۶.۷ میلیون دالری امریکا برای مبارزه با ویروس کرونا به افغانستان
امریکا بیش از ۳۷.۷ میلیون دالر برای کمک به مردم افغانستان برای مبارزه با ویروس کرونا اختصاص داده است و ۹۰ میلیون دالر در ادامه کمک های توسعه از طریق بانک جهانی برای حمایت از بخش های ملی بهداشت و آموزش افغانستان و نیازهای دولت در نظر گرفته است.
راس ویلسون شارژدافیر سفارت امریکا در کابل گفت: "این بودجه ایالات متحده در لحظهی بحرانی كه افغانستان با تاثیرات کووید-۱۹ دست به گریبان است، در نظر گرفته شده است. همه ما باید به سرعت کار کنیم تا از گسترش بیشتر ویروس کرونا جلوگیری کنیم. به مریضان سر بزنیم. افراد را به سر کار برگردانیم و از زنان و کودکان آسیب پذیر محافظت کنیم، که می توانند در چنین شرایطی قربانی افزایش خشونت خانوادگی شوند."
The United States is delivering on its commitment to the #EnduringPartnership with #Afghanistan. The United States announced more than $36.7 million to respond to #COVID19. #AmericaActs @USEmbassyKabul @USAIDAfghan https://t.co/pRPknFSvLv
— U.S. Embassy Kabul (@USEmbassyKabul) July 23, 2020
دولت آمریكا با دولت افغانستان ، شرکای بین المللی کمک های بشردوستانه ، جامعه کمک کننده، بخش خصوصی و مردم افغانستان در حال هماهنگی است تا از پاسخی محکم به این ویروس پشتیبانی کند. این بودجه بر اساس منابعی که قبلا توسط مایک پومپیو برای پاسخ به ویروس کرونا در افغانستان اعلام شده بود، از طریق تلاشهای زیر است:
۳۶.۷ میلیون دالر کمک ویروس کرونا شامل موارد زیر است:
بیش از ۱۹.۱ میلیون دالر برای کمک های بهداشتی و بین المللی در برابر بحران ها برای حمایت از تشخیص و درمان کرونا و همچنین حمایت از سلامتی برای آوارگان داخلی.
نزدیک به ۳.۱ میلیون دالر کمک به مهاجران و پناهندگان برای افراد عودت شده افغانستان؛
۵۰۰ هزار برای تهیه تجهییزات پیشگیری و کنترل ویروس کرونا برای تاسیسات تصحیحی و
۱۴ میلیون دالر صندوق حمایت اقتصادی موجود برای حمایت از پاسخگویی سراسری دولت افغانستان به ویروس کرونا.
۹۰ میلیون دالر حمایت موجود از طریق بانک جهانی برای ادامه خدمات بهداشتی و آموزشی در طول ویروس همه گیر کرونا.
فعال کردن شوراها توسعه جامعه تحت هدایت شهروندان برای رفع نیازهای بهداشتی و زیربنایی؛
و حمایت از بخش بهداشت و درمان در حفظ خدمات اضطراری و تقویت نظارت بر بیماری ، آزمایش و درمان.
این کمک به همکاری مداوم آمریکا با افغانستان و مردم آن ادامه می دهد. ایالات متحده چندین دهه سرمایه گذاری در زمینه نجات زندگی در بخش بهداشت افغانستان کرده است.
اداره انکشاف بین المللی امریکا «USAID» خدمات مراقبت های بهداشتی و درمانی با کیفیت را برای میلیون ها نفر در سراسر کشور، به ویژه برای زنان و کودکان، در دسترس ساخته است.
سیستم هشدار زودهنگام بیماری کشور را ایجاد کرده است و همچنان برای تقویت سیستم اطلاعات مدیریت بهداشت عمومی در سراسر کشور در افغانستان کار کرده است.
USAID همچنین از برنامه های آبرسانی، بهداشتی و صحی برای کمک به سالم نگه داشتن میلیون ها افغان و جلوگیری از بیماری در هنگام بروز فاجعه پشتیبانی کرده است.
از سال ۲۰۰۲ میلادی تاکنون تقریبا ۱۹ میلیارد دالر برای برنامه های توسعه یی هزینه شده است،USAID بزرگترین برنامه کمک های غیرنظامی دوجانبه را برای افغانستان فراهم می کند.
حمایت USAID وزارت صحت را قادر ساخته است تا در ارایه خدمات با کیفیت اصلی مراقبت های بهداشتی به افغان ها در سراسر کشور، به ویژه زنان و کودکان گام های اساسی بگذارد.
اداره انکشاف بین المللی امریکا همچنین از مجموعه اطلاعات به صورت هفتگی و در مورد ۱۵ بیماری واگیردار پشتیبانی می کند تا اطلاعات دقیق و به موقع در مورد شیوع بیماری و روندهای فصلی را برای مقابله با شیوع ارایه دهد.
رویداد های اخیر
ترمپ برای افسران دخیل در خروج از افغانستان محکمه نظامی برگزار میکند
منابع آگاه به این موضوع گفته اند که تیم ترمپ این تحقیقات را «بسیار جدی» میگیرد و به دنبال موارد خیانت مقامات مسؤول دولت بایدن است.
انبیسی نیوز به نقل از منابع گزارش داده است که دونالد ترمپ، رییس جمهور منتخب امریکا برای افسران دخیل در روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، محکمه نظامی برگزار میکند.
بر اساس این گزارش، تیم انتقال قدرت ترمپ در حال تهیه فهرستی از افسران نظامی پیشین و بر حال امریکا است که مستقیم در خروج از افغانستان نقش داشتهاند و ممکن در محکمه نظامی برای پاسخدهی حاضر شوند.
به گزارش شبکه خبری امریکایی انبیسی نیوز، اعضای تیم انتقال دولت ترمپ در حال بررسی آغاز تحقیقات در مورد خروج نظامی ایالات متحده از افغانستان در سال ۲۰۲۱ هستند.
گفته میشود که آنها قصد دارند فهرستی از مقامات نظامی دخیل در این عملیات را تهیه کنند. همچنان آنها در حال بررسی این موضوع هستند که آیا میتوان آنها را به محکمه نظامی معرفی کرد یا خیر.
در گزارش انبیسی نیوز آمده است که: «مقاماتی که روی انتقال دولت کار میکنند در حال بررسی ایجاد کمیسیونی برای بررسی پروسه خروج ۲۰۲۱ از افغانستان هستند، از جمله جمع آوری اطلاعات در مورد اینکه چه کسی مستقیما در تصمیم گیری برای اردو دخیل بوده است، خروج چگونه انجام شده است و اینکه ممکن است رهبران نظامی با اتهامهایی به مقیاس خیانت به امریکا متهم شوند.»
منابع آگاه به این موضوع گفته اند که تیم ترمپ این تحقیقات را «بسیار جدی» میگیرد و به دنبال موارد خیانت مقامات مسؤول دولت بایدن است.
پیش از این، مارک میلی، لوی درستیز پیشین امریکا با اشاره به کاستیهای خروج امریکا از افغانستان، به شکست واشنگتن در افغانستان اعتراف کرده بود.
دونالد ترمپ، رییس جمهور منتخب امریکا، بارها خروج آشفته نظامیان امریکایی از افغانستان را که طی آن ۱۳ عسکر امریکایی و دهها افغان در حملهی میدان هوایی کابل کشته شدند، محکوم کرده و آن را «خجالت آورترین روز» در تاریخ ایالات متحده خوانده است.
رویداد های اخیر
صدراعظم کانادا: بازداشت یک نیروی خاص این کشور در افغانستان را جدی میگیریم
لاوری در جریان تحولات در آگست سال ۲۰۲۱، حدود ۱۰۰ نفر را در بیرون شدن از افغانستان کمک کرده بود.
جاستین ترودو، صدراعظم کانادا میگوید که موضوع بازداشت یک عضو سابق نیروی خاص این کشور در افغانستان را بسیار جدی میگیرد.
ترودو این سخن را در پاسخ به سوالی در پایان نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پسفیک در لیما پایتخت پرو روز شنبه (۲۶ عقرب) گفت.
شبکۀ تلویزیونی کانادایی CTV، به نقل از چند منبع گزارش داده است که دیوید لاوری سرباز بازنشستۀ کانادا اندکی پس از ورود به کابل روز دوشنبه هفتۀ گذشته ۲۱ عقرب بازداشت شد.
بر اساس گزارش، هنوز معلوم نیست که این شهروند کانادا در کجا نگهداری میشود.
لاوری در جریان تحولات در آگست سال ۲۰۲۱، حدود ۱۰۰ نفر را در بیرون شدن از افغانستان کمک کرده بود.
او در گذشته یک شرکت خصوصی امنیتی در افغانستان داشت.
امارت اسلامی در این باره هنوز چیزی نگفته اند.
رویداد های اخیر
کمیسیون تدارکات قرارداد ۲۷ پروژه مختلف را منظور کرد
کمیسیون تدارکات ملی معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا از منظوری قرارداد ۲۷ پروژه به ارزش حدود ۵ میلیارد افغانی خبر داده و گفته است که ۸ پروژه دیگر تعدیل شده است.
معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا امروز (شنبه) گفته است که در پروژههای منظور و تعدیلشده، بازسازی بند سلطان ولایت غزنی، بلاکهای نمبر دو تهیه مسکن شهر کابل، ساختمانهای محاکم استیناف ولایت لوگر و کندهار، شماری از سرکهای داخلی شهر کابل، وسایل برقی مورد نیاز در ولایات مختلف و شماری از پروژههای دیگر مشمول است که از سوی امارت اسلامی تمویل میشود.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
خلیلزاد: رو گردانیدن از افغانستان اشتباه است، توافق دوحه میتواند مبنای تعامل با امارت اسلامی باشد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
برنامه «قرعهکشی خوشبخت» افغان بیسیم؛ یک مشترک از کندهار برنده یک میلیون افغانی شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت مخابرات هزینه انترنت و تماسهای تیلفونی را کاهش میدهد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ترمپ افراد کم تجربه را برای پستهای مهم انتخاب کرده است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
عبدالغنی برادر: امارت اسلامی کاهش فقر و ایجاد فرصتهای شغلی را اولویت خود میداند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
هزار زندانی افغان از ایران به افغانستان بازگردانده میشوند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مجاهد: امارت اسلامی متعهد به آزادی و فعالیت رسانهها در چارچوب اصول اسلامی است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تیم ترمپ در حال تهیه فهرستی از افسران پنتاگون بهمنظور برکناری آنها است