Connect with us

رویداد های اخیر

کمک‌های غذایی ملل متحد از طریق ازبیکستان به افغانستان افزایش می‌یابد

منتشر شده

در

کار ساخت گدام‌های جدید در مرکز لوجیستیک سازمان برنامه جهانی غذای ملل متحد در شهر ترمز ازبیکستان آغاز شد. انتظار می‌رود با ساخت این گدام‌ها، انتقال کمک‌های غذایی به افغانستان افزایش یابد.

بر اساس خبرنامه‌ای که برنامه جهانی غذا روز سه‌شنبه (۹ حوت) منتشر کرد، عصمت‌الله ایرگاشف، نماینده خاص رییس‌جمهور ازبیکستان در مراسم افتتاح این پروژه گفت: «ما خوشحالیم که ملل متحد در حال گسترش ظرفیت گدام‌های خود در ترمز است. در شرایطی که دو سوم جمعیت افغانستان برای بقای خود به کمک‌های بشردوستانه متکی هستند، وظیفه ما به‌عنوان جامعه جهانی این است که در کنار آن‌ها باشیم.»

مرکز لوجیستیک موجود برنامه جهانی غذا در ترمز از سال ۲۰۲۱ به‌عنوان یک نقطه انتقال برای فعالیت‌های این سازمان در افغانستان عمل کرده است. برنامه جهانی غذا در نظر دارد در ماه‌های آینده هشت هزار متر مربع دیگر به ظرفیت گدام ۱۴ هزار و۵۰۰ متر مربع فعلی اضافه کند. این کار ظرفیت کل ذخیره سازی برنامه جهانی غذا در ترمز را بیش از پنجاه درصد افزایش می‌دهد.

هسیائو وی لی، مسوول بخش افغانستان برنامه جهانی غذا، گفت: «با حمایت دولت ازبیکستان، روزانه بیش از یک هزار متریک تُن مواد غذایی از ازبیکستان به افغانستان عبور می‌کند. در ماه‌های آینده این افزایش ظرفیت گدام‌های ما، توانایی ما را برای رسیدگی به ۲۰ میلیون تن از افغان‌ها که در حال حاضر به کمک غذایی نیاز دارند، تسهیل خواهد کرد. در حالی که شرکا و اهدا کنندگان ما با کمک‌های خود بسیار سخاوتمند بوده‌اند، ما هنوز به ۱.۵ میلیارد دالر اضافی نیاز داریم تا به همه افراد برنامه ریزی شده، رسیدگی کنیم.»

در افغانستان در سال ۲۰۲۲، برنامه جهانی غذا ۲۳ میلیون نفر را تحت پوشش قرار داده و بیش از یک میلیون تُن غذا و ۳۲۵ میلیون دالر امریکایی کمک نقدی توزیع کرده است. از ۲۳ میلیون نفری که کمک دریافت کرده اند، بیش از ۱۱ میلیون زن و حدود ۱۲ میلیون کودک هستند. برنامه جهانی غذا گفته است که به طور اوسط ۵۵ میلیون دالر در ماه به اقتصاد افغانستان تزریق می‌کند.

رویداد های اخیر

کوریای جنوبی ۵ میلیون دالر به خانواده‌های نیازمند در افغانستان کمک کرد

Published

on

برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد در افغانستان اعلام نموده که کوریای جنوبی پنج میلیون دالر امریکایی برای کمک به خانواده‌های نیازمند در کشور مساعدت کرده است.

این کمک مالی به برنامه جهانی غذا امکان می‌دهد که کمک‌های غذایی فوری را برای خانواده‌های آسیب‌پذیر فراهم کند، تغذیه مادران را حمایت نماید، میان‌وعده‌های روزانه برای کودکان در مکاتب توزیع کند و فعالیت‌های معیشتی و تقویت تاب‌آوری را در جوامع روستایی تقویت کند.

براساس این گزارش، این کمک در زمانی حساس به دست می‌رسد که در افغانستان یک‌سوم جمعیت، حدود ۱۵ میلیون نفر، پیش‌بینی می‌شود که در ماه‌های زمستان با بحران شدید امنیت غذایی مواجه خواهند شد.

در گزارش آمده است: «زمستان در افغانستان بی‌رحمانه است. بدون کار و غذا، خانواده‌ها با انتخاب غیرممکن مواجه هستند؛ انتخاب بین گرم کردن خانه‌های خود یا تغذیه فرزندانشان.»

مون سونگ‌هوان، شارژدافیر کوریای جنوبی برای افغانستان گفته است: «در حال حاضر، یک‌سوم جمعیت افغانستان—تقریباً ۱۵ میلیون نفر گرسنه هستند و به کمک غذایی برای بقا نیاز دارند. کوریای جنوبی با مردم افغانستان همبستگی دارد و متعهد است که از خانواده‌های نیازمند حمایت کند.»

کمک مالی پنج میلیون دالری این امکان را به برنامه جهانی غذا می‌دهد که به حدود ۳۷ هزار نفر که با تهدید امنیت غذایی مواجه هستند، ۲ هزار متریک تن آرد گندم غنی‌شده، روغن نباتی، حبوبات و نمک فراهم کند و بیش از ۴۶ هزار مادر سوءتغذیه یافته، مواد غذایی مخصوص برای جلوگیری از سوءتغذیه دریافت خواهند کرد و تقریباً ۴۷ هزار کودک ابتدایی از میان‌وعده‌های روزانه و مغذی در چارچوب برنامه تغذیه این سازمان بهره‌مند خواهند شد.

علاوه بر این، این کمک مالی از بیش از ۸۶۰ خانواده در فعالیت‌هایی که به بهبود معیشت و تقویت تاب‌آوری جامعه در برابر بحران‌های اقلیمی کمک می‌کند، حمایت خواهد کرد.

گفتنی است که کوریای جنوبی در پنج سال گذشته مجموعاً ۳۶ میلیون دالر به برنامه جهانی غذا در افغانستان کمک کرده است.

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

پروژه بند شاه و عروس در کابل به بهره‌برداری رسید

Published

on

وزارت انرژی و آب می‌گوید که پروژه بند شاه و عروس در ولسوالی شکردره کابل در مراسمی با حضور مقام‌های ارشد امارت اسلامی به بهره‌برداری رسیده است.

این وزارت امروز (سه‌شنبه، ۱۱ جدی) در خبرنامه‌ای گفته که بند شاه و عروس به ارزش مجموعی نزدیک به‌ ۵۳ میلیون دالر امریکای از سوی این وزارت به هدف مدیریت آب و تأمین آب آشامیدنی برای شهروندان کابل تطبیق شده است.

در مراسم بهره‌برداری این پروژه شمار زیادی از مسوولان ارشد امارت اسلامی به‌شمول مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست الوزرا، ملا عبدالغنی‌ برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا، عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست الوزرا، عبداللطیف منصور، سرپرست وزارت انرژی و آب حضور داشتند.

ملا عبدالغنی‌ برادر نیز به اهمیت مدیریت آب در شرایط کنونی اشاره نموده و تاکید کرده است که مدیریت آب و انکشاف انرژی در اولویت‌های امارت اسلامی قرار دارد.

آقای برادر با اشاره به ارزش آب گفته است: «امروز از آب به عنوان یک عنصر مهم اقتصادی در سیاست و روابط بین‌المللی مورد بحث قرار می‌گیرد و در برخی از کشورها ارزش آن از نفت و منابع معدنی، بیشتر است. متأسفانه به دلیل جنگ‌های تحمیل شده بر افغانستان و شماری از عوامل داخلی و خارجی تاکنون سرمایه‌گذاری اساسی در این کشور برای مدیریت این عنصر مهم اقتصادی صورت نگرفته و به همین دلیل در جریان سیلاب‌های سنگین ناشی از باران‌های فصلی و تغییرات اقلیمی، شماری از مردم متحمل خسارات جانی و مالی می‌شوند.»

مولوی عبدالکبیر نیز تکمیل شدن بند شاه و عروس را یک مثال زنده از تعهد امارت اسلامی به آبادانی و انکشاف کشور خوانده است.

عبدالسلام حنفی تکمیل شدن این بند را یگ گام مثبت در راستای مدیریت آب عنوان کرده است.

در همین حال، عبداللطیف منصور پیشرفت سکتورهای آب و انرژی در کشور را قابل توصیف دانسته و یادآور شده است که پیشنهاد چهار پروژه بندهای بزرگ دیگر به شمول بند للندر شاتوت نیز از سوی رهبری امارت اسلامی منظور شده که کار آن‌ها در سال آینده آغاز خواهد شد.

گفتنی است که این بند با داشتن ۷۷ متر ارتفاع ظرفیت تنظیم ۳۰ میلیون متر مکعب آب در یک سال را دارا بوده که حدود ۲۷۰۰ تا ۳۵۰۰ هکتار زمین زراعتی را آبیاری و ۵ میلیون متر مکعب آب آشامیدنی را تأمین می‌کند. همچنان این بند ظرفیت تولید ۱.۲ میگاوات برق را دارا می‌باشد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سرپرست وزارت داخله با سفیر چین در کابل

وزارت داخله می‌گوید که در این نشست بر تقویت همکاری‌های دوجانبه و برداشتن گام‌های عملی برای تحقق این اهداف تأکید شده است.

Published

on

سراج الدین حقانی، سرپرست وزارت امور داخله و ژاو شینگ، سفیر چین در کابل دیدار و درباره اهمیت استراتیژیک دهلیز واخان، توسعه روابط تجاری میان دو کشور و افزایش پروازهای مسافربری گفتگو کرده‌اند.

وزارت داخله می‌گوید که در این نشست بر تقویت همکاری‌های دوجانبه و برداشتن گام‌های عملی برای تحقق این اهداف تأکید شده است.

حدود دوماه پیش نماینده خاص چین در امور افغانستان، نیز به کابل سفر و با مقام‌های ارشد امارت دیدار و در مورد گسترش روابط کابل و بیجنگ گفتگو کرده بود.

با این حال آگاهان در حوزه‌ی روابط بین الملل می‌گویند که روابط افغانستان با کشورهای منطقه و فرامنطقه باید بر بنیاد منافع ملی و در روشنایی آزادی و اعلامیه‌ی حقوق بشر باشد.

چین به عنوان یک قدرت جهانی که پس از فروپاشی نظام جمهوریت، سفارت‌اش در کابل را فعال نگهداشت و بر تعامل با حکومت سرپرست ادامه داد. اگرچه چین تاکنون امارت اسلامی را به رسمیت نشناخته؛ اما به مثابه نخستین کشور سفیر رسمی امارت اسلامی را در بیجنگ پذیرفته و در سه سال پسین روابط سیاسی و اقتصادی خوبی با دولت سرپرست افغانستان برقرار کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!