اخبار ساحوی

کمتر از ده سرباز امریکایی پس از سال ۲۰۱۴ در افغانستان باقی خواهد ماند

Published

on

(Last Updated On: )

Obama

رییس جمهوری امریکا اعلام کرده است که از جمع سی و سه هزار سرباز امریکایی در افغانستان اکثریت آنان تا پایان سال جاری میلادی به کشور شان بر می گردند و تنها ن ۹ هزار و هشتصد سرباز امریکایی در پایان سال جاری در افغانستان باقی می مانند و ظرف دو سال دیگر بشکل تدریجی از افغانستان بیرون میشوند.

به گفته وی، پس از سال ۲۰۱۶، تنها یک هزار سرباز امریکایی در افغانستان باقی خواهند ماند که آنهم در حد حضور عادی سفارت امریکا در کابل با یک بخش کمک های امنیتی، کاهش خواهند یافت.

رییس جمهور اوباما گفت:” امسال ما ماموریت رزمی خود در افغانستان را پایان می دهیم. با آغاز سال آینده، افغانها خود مسوولیت کامل تامین امنیت کشور شانرا بر عهده خواهند گرفت. نیروهای امریکایی نقش مشورتی خواهند داشت و بیشتر از این در شهر ها، کوه ها و دره های افغانستان گشت زنی نخواهند کرد، زیرا این وظیفه مردم افغانستان است”.

به گفته آقای اوباما نیروهای امریکایی بیشتر از انتظار امریکایی ها در افغانستان باقی مانده اند، اما وی در گفته هایش از ادامه روابط کشورش با افغانستان یاد کرده گفت:” پس از پایان سال جاری سربازان امریکایی در دو ماموریت محدود با افغانها خواهد بود یکی آموزش نیروهای افغان و دیگری همکاری در عملیات های ضد تروریستی بر علیه بقایای القاعده”.

وی در رابطه به حضور سربازن امریکایی پس از پایان سال ۲۰۱۶ درافغانستان گفت:” در آغاز ۲۰۱۵، ما تقریباً نو هزار و هشت صد سرباز امریکایی در بخش های مختلف افغانستان خواهیم داشت، یکجا با ائتلاف ناتو و سایر همکاران. در پایان سال ۲۰۱۵ ما حضور خود را نزدیک به نیم این رقم، کاهش می دهیم و سربازان خود را در کابل و پایگاه هوایی بگرام مستقر خواهیم کرد. یک سال بعد، تا پایان سال ۲۰۱۶، نظامیان ما در حد حضور عادی سفارت در کابل با یک بخش کمک های امنیتی، کاهش خواهند یافت”.

رییس جمهور بارک اوباما که بعد از چاشت سه شنبه در رُز گاردن کاخ سفید برنامه خروج سربازان امریکایی از افغانستان را به بحث گرفته بود این همه موارد را مشروط به امضای توافقنامه امنیتی دوجانبه کابل – واشنگتن اعلام کرد.

وی در جریان صحبت هایش گفته است که هر دو نامزد پیشتاز ریاست جمهوری افغاسنتان به امضای توافقنامه امنیتی اظهار آمادگی کرده اند و از این رو امیدوار به امضای این سند می باشد.

وی گفت:” ما تنها این حضور نظامی پس از ۲۰۱۴ را در صورتی حفظ می کنم که دولت افغانستان توافقنامه امنیتی دو جانبه را که دولت های ما از قبل بحث کرده اند، امضا کند. این توافقنامه به دادن اختیاراتی که سربازان ما برای انجام ماموریت شان نیاز دارند، مهم است”.

با این حال، رییس جمهوری امریکا ساختن افغانستان به شکل یک مکان کامل را مسوولیت امریکا نمیداند و با تاکید گفته است که افغانها باید تصمیم گیرنده این مسوولیت باشند.

وی گفت:” ما باید درک کنیم که افغانستان یک مکان کامل و تمام عیار نخواهد بود و این مسوولیت امریکا نیست که آنرا مکان کامل بسازد. افغانها باید خود تصمیم آینده افغانستان را بگیرند؛ آنچه که ایالات متحده می تواند انجام دهد، حفاظت از منافع ما است و اینکه به افغانها چانس و فرصت دهیم که یک صلح به سختی بدست آمده و دراز مدت را دنبال کنند”.

با این حال، اوباما درسخنرانی اش گفته است که امریکا هرگز در تصمیم اش برای باز داشت القاعده و ایجاد پناهگاه های امن، متزلزل نمی شود و واشنگتن به حمایتش از تلاش ها به رهبری افغانها برای ترویج صلح از طریق مصالحه ادامه خواهد داد.

Trending

خروج از نسخه موبایل