اخبار ساحوی
کمتر از ده سرباز امریکایی پس از سال ۲۰۱۴ در افغانستان باقی خواهد ماند
رییس جمهوری امریکا اعلام کرده است که از جمع سی و سه هزار سرباز امریکایی در افغانستان اکثریت آنان تا پایان سال جاری میلادی به کشور شان بر می گردند و تنها ن ۹ هزار و هشتصد سرباز امریکایی در پایان سال جاری در افغانستان باقی می مانند و ظرف دو سال دیگر بشکل تدریجی از افغانستان بیرون میشوند.
به گفته وی، پس از سال ۲۰۱۶، تنها یک هزار سرباز امریکایی در افغانستان باقی خواهند ماند که آنهم در حد حضور عادی سفارت امریکا در کابل با یک بخش کمک های امنیتی، کاهش خواهند یافت. رییس جمهور اوباما گفت:" امسال ما ماموریت رزمی خود در افغانستان را پایان می دهیم. با آغاز سال آینده، افغانها خود مسوولیت کامل تامین امنیت کشور شانرا بر عهده خواهند گرفت. نیروهای امریکایی نقش مشورتی خواهند داشت و بیشتر از این در شهر ها، کوه ها و دره های افغانستان گشت زنی نخواهند کرد، زیرا این وظیفه مردم افغانستان است".
به گفته آقای اوباما نیروهای امریکایی بیشتر از انتظار امریکایی ها در افغانستان باقی مانده اند، اما وی در گفته هایش از ادامه روابط کشورش با افغانستان یاد کرده گفت:" پس از پایان سال جاری سربازان امریکایی در دو ماموریت محدود با افغانها خواهد بود یکی آموزش نیروهای افغان و دیگری همکاری در عملیات های ضد تروریستی بر علیه بقایای القاعده".
وی در رابطه به حضور سربازن امریکایی پس از پایان سال ۲۰۱۶ درافغانستان گفت:" در آغاز ۲۰۱۵، ما تقریباً نو هزار و هشت صد سرباز امریکایی در بخش های مختلف افغانستان خواهیم داشت، یکجا با ائتلاف ناتو و سایر همکاران. در پایان سال ۲۰۱۵ ما حضور خود را نزدیک به نیم این رقم، کاهش می دهیم و سربازان خود را در کابل و پایگاه هوایی بگرام مستقر خواهیم کرد. یک سال بعد، تا پایان سال ۲۰۱۶، نظامیان ما در حد حضور عادی سفارت در کابل با یک بخش کمک های امنیتی، کاهش خواهند یافت".
رییس جمهور بارک اوباما که بعد از چاشت سه شنبه در رُز گاردن کاخ سفید برنامه خروج سربازان امریکایی از افغانستان را به بحث گرفته بود این همه موارد را مشروط به امضای توافقنامه امنیتی دوجانبه کابل – واشنگتن اعلام کرد.
وی در جریان صحبت هایش گفته است که هر دو نامزد پیشتاز ریاست جمهوری افغاسنتان به امضای توافقنامه امنیتی اظهار آمادگی کرده اند و از این رو امیدوار به امضای این سند می باشد.
وی گفت:" ما تنها این حضور نظامی پس از ۲۰۱۴ را در صورتی حفظ می کنم که دولت افغانستان توافقنامه امنیتی دو جانبه را که دولت های ما از قبل بحث کرده اند، امضا کند. این توافقنامه به دادن اختیاراتی که سربازان ما برای انجام ماموریت شان نیاز دارند، مهم است".
با این حال، رییس جمهوری امریکا ساختن افغانستان به شکل یک مکان کامل را مسوولیت امریکا نمیداند و با تاکید گفته است که افغانها باید تصمیم گیرنده این مسوولیت باشند.
وی گفت:" ما باید درک کنیم که افغانستان یک مکان کامل و تمام عیار نخواهد بود و این مسوولیت امریکا نیست که آنرا مکان کامل بسازد. افغانها باید خود تصمیم آینده افغانستان را بگیرند؛ آنچه که ایالات متحده می تواند انجام دهد، حفاظت از منافع ما است و اینکه به افغانها چانس و فرصت دهیم که یک صلح به سختی بدست آمده و دراز مدت را دنبال کنند".
با این حال، اوباما درسخنرانی اش گفته است که امریکا هرگز در تصمیم اش برای باز داشت القاعده و ایجاد پناهگاه های امن، متزلزل نمی شود و واشنگتن به حمایتش از تلاش ها به رهبری افغانها برای ترویج صلح از طریق مصالحه ادامه خواهد داد.
اخبار ساحوی
حمله افراد مسلح به موترهای مسافربری در پاکستان ۳۸ کشته بر جای گذاشت
ندیم اسلم چودری، یک مقام ایالت خیبر پختونخوا اعلام کرده که افراد مسلح روز پنجشنبه به موترهای مسافربری در این ایالت تیراندازی نمودند که در نتیجه آن حداقل ۳۸ نفر کشته و ۲۹ نفر زخمی شدند.
چودری گفت که در میان کشته شدگان این حمله که در منطقه قبایلی کرم رخ داد، یک زن و یک کودک نیز شامل اند. وی افزود: «این یک فاجعه بزرگ است و احتمال افزایش تعداد کشته ها وجود دارد.»
هیچ گروهی مسوولیت این رویداد را بر عهده نگرفته است.
زیارت حسین، یکی از ساکنان محلی پاراچنار به رویترز گفت: «دو کاروان موترهای مسافربری، یکی حامل مسافران از پیشاور به پاراچنار و دیگری از پاراچنار به پیشاور بودند که مردان مسلح به سوی آنها تیراندازی کردند.»
آصف علی زرداری، رئیس جمهور پاکستان در بیانیه ای این حمله را به شدت محکوم کرده است.
اخبار ساحوی
هند یک راکت مافوقصوت آزمایش کرد
به نوشته رویترز، آزمایش موفق این راکت نشاندهنده این است که هند به یک نقطه عطف و کلیدی در زمینه توسعه نظامی دست یافته.
به نقل از رویترز، رسانههای هندی امروز یکشنبه (۲۷عقرب) با انتشار تصاویری اعلام کردند که این کشور یک راکت مافوقصوت (هایپرسونیک) را با موفقیت آزمایش کرده است.
دولت هند با انتشار بیانیهای ضمن تأکید بر اینکه آزمایش این راکت موفقیتآمیز بوده اعلام کرد که این راکت مافوقصوت ساخته و طراحی «سازمان دولتی تحقیق و توسعه دفاعی» و شرکای صنعتی است و برای حمل کلاهکهایی با برد بیش از ۱۵۰۰ کیلومتر برای نیروهای مسلح هند طراحی شده است.
در بیانیه دولت هند آمده، اردوی این کشور این راکت مافوق صوت دوربرد را در جزیره عبدالکلام در سواحل اودیشا آزمایش کرده است.
به نوشته رویترز، آزمایش موفق این راکت نشاندهنده این است که هند به یک نقطه عطف و کلیدی در زمینه توسعه نظامی دست یافته و هماکنون در گروه کوچک کشورهایی قرار دارد که دارای چنین تکنالوژیهای پیشرفتهای هستند.
هماکنون تلاشها و کوششهای جهانی برای دستیابی به تسلیحات مافوقصوتی در برخی کشورها مانند هند در جریان است و تلاش دارند به کشورهایی مانند چین، روسیه و امریکا نزدیک شوند.
اخبار ساحوی
وزیر خارجه ایران دیدار ایلان ماسک با نماینده این کشور را تکذیب کرد
این تکذیبها پس از بازتاب گستردهٔ خبر دیدار ایلان ماسک، با امیرسعید ایروانی سفیر ایران در سازمان ملل متحد، بهخصوص در فضای سیاسی اجتماعی داخل کشور صورت میگیرد.
عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، دو روز پس از انتشار گزارشهایی درباره دیدار نمایندهٔ ایران در سازمان ملل متحد با ایلان ماسک، این خبر را تکذیب کرده است.
او شامگاه شنبه (۲۶ عقرب) در برنامه گفت که هیچیک از مقامات ایرانی با ایلان ماسک دیدار نداشته و این موضوع را «خبرسازی امریکاییها» خواند.
آقای عراقچی مدعی شد انتشار این خبر شاید «فضاسنجی رسانههای امریکایی باشد تا ببینند زمینه برای انجام چنین دیدارهایی وجود دارد یا آنکه «هیاهوی تبلیغاتی» است تا ببینند پس از آمدن رئیس جمهور جدید امریکا، ایران به دنبال تماس با ایالات متحده است یا خیر؟
آقای عراقچی افزود: «قطعا هیچ یک از سفارتخانهها و نمایندگیهای جمهوری اسلامی بدون هماهنگی چنین دیدارهایی را انجام نخواهد داد.»
ساعاتی پیشتر نیز خبرگزاری دولت ایران، ایرنا، نوشت که اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، در گفتگو با خبرگزاری، «ضمن تکذیب قاطع انجام چنین دیداری، از فضاسازی گستردهٔ رسانههای امریکایی در این خصوص ابراز تعجب کرد».
این تکذیبها پس از بازتاب گستردهٔ خبر دیدار ایلان ماسک، با امیرسعید ایروانی سفیر ایران در سازمان ملل متحد، بهخصوص در فضای سیاسی اجتماعی داخل کشور صورت میگیرد.
خبر این دیدار را ابتدا نیویارک تایمز روز پنجشنبه (۲۴ عقرب) منتشر کرد و بهنقل از برخی مقامهای ایرانی نوشت که محور گفتگوی دو طرف «چگونگی کاهش تنش» بین ایران و امریکا بوده است.
-
ورزش5 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات لیگ کریکت ده آوره ابوظبی را نشر میکند
-
جهان4 روز ago
موافقت حزبالله لبنان با طرح امریکا برای آتش بس با اسرائیل
-
رویداد های اخیر18 ساعت ago
مجلس نمایندگان امریکا لایحه انتقال همکاران افغان را تصویب کرد
-
جهان3 روز ago
امریکا چند مقام بلند پایهای حماس را تحریم کرد
-
جهان5 روز ago
بایدن به اوکراین اجازه استفاده از سلاحهای امریکایی برای حمله به داخل روسیه را داد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
عربستان امسال بیش از ۱۰۰ تن به شمول سه شهروند افغانستان را اعدام کرده است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
در یک انفجار در پاکستان ۱۱ نیروی امنیتی جان باختند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
یک هوتل بزرگ معیاری و ترمینال عصری در پنجشیر ساخته میشود