Connect with us

رویداد های اخیر

کشته شدن ۴۵ خبرنگار در سال ۲۰۲۱

منتشر شده

در

افغانستان با  ۹ خبرنگار کشته شده در سال ۲۰۲۱ در صدر فهرست کشور های قرار گرفت که در آن بیشترین خبرنگاران جان باخته اند.

فدراسیون بین المللی ژورنالیستان می‌گوید: در جریان سال ۲۰۲۱ در سراسر جهان ۴۵ خبرنگار و کارمند رسانه‌ای کشته شده اند.

بر اساس گزارش این سازمان، افغانستان با ۹، مکسیکو با ۸، هند با ۴ و پاکستان با ۳ مورد، شاهد مرگ بیشترین خبرنگاران بوده اند.

انتونی بیلانگر، منشی عمومی فدراسیون بین المللی ژورنالیستان میگوید: "این ۴۵ همکار که امسال در اثر خشونت از دست دادیم به ما یادآوری فداکاری وحشتناکی را می دهند که خبرنگاران در سراسر جهان برای خدمت به منافع عمومی پرداخت می کنند و ما مدیون آنها و هزاران نفر دیگر هستیم که بهای نهایی را پرداختند."

نهادهای پشتیبان رسانه‌های افغانستان سال ۲۰۲۱ را پرچالش ترین سال برای خبرنگاران و فعالین رسانه‌ای درکشور میداند.

سرور لطفی سخنگوی اتحادیه ژورنالیستان افغانستان میگوید: "سال ۲۰۲۱ برای جامعه رسانه‌ای افغانستان سال خوبی نبود، فقر، بیچارگی، تنگ دستی از دست دادن چتر های حمایتی حقوقی، آواره شدن تعداد زیادی از ژورنالیستان و نخبه های جامعه رسانه‌ای که از کشور رفتند تمامی از این ها موارد اند که در سال ۲۰۲۱ جامعه رسانه‌ای شاهد از او بوده است."

برخی از خبرنگاران میگویند در حال حاضر با یک آینده نا روشنی رو برو اند و از امارت اسلامی میخواهند تا شرایط را برای خبرنگاران مناسب تر سازند.

ماه‌جبین خبرنگار میگوید: "با شرایط کنونی که محدویت ها نسبت به خانم ها در حال افزایش است و من به عنوان یک خانم خبرنگار در یک سردرگمی کامل به سر می برم. نمی فهمم که آینده چگونه خواهد شد و چگونه میتوانم در محیط امن در محیط که خودم بتوانم با خیال راحت به عنوان یک خانم به کارم ادامه بدهم واقعا این برای من گنگ است."

شاه آغا خبرنگار میگوید: "با آمدن تحول حلقه فعالیت برای بعضی از رسانه تنگ شد بیشتر از ۷۰ در صد از خبرنگاران وظیفه شان را از دست دادند و بیشتر امارت اسلامی سخنگویان را گماشته است که ما ساعت ها به خاطر گرفتن اطلاعات منتظر می مانیم اگر خبرنگاران تهدید شوند شاید بیشتر شان وظیفه شان را از دست بدهند."

امارت اسلامی اما بر همکاری های همه جانبه با رسانه ها تاکید می کند.

فدراسیون بین المللی ژورنالیستان گفته است که رقم تلفات سال ۲۰۲۱ نشان می‌دهد که کارمندان رسانه‌ای بیشتر به دلیل افشاسازی فساد، جرایم و سو استفاده از قدرت در جوامع، شهر‌ها و کشورهای شان کشته می‌شوند.

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!